מכבי חיפה 07/08 : סוגרים עונה עם הפסד לאשדוד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏6/7/07.

1. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר לעלות בהרכב עם 7 שחקני בית גם בלי חמד/בן-בסט בחוד, אם עולים ב4-5-1 כשחמישיית הקישור זה כיאל+קשר זר (קולמה?) באמצע, רפאלוב, בוזגלו וקטן, ובנוסף אליהם ניר, דקל ושי מימון.

את האמת ששי מימון ממש לא הרשים אותי עד כה העונה בלשון המעטה, אבל הוא צעיר וחסר ביטחון ובלם זו עמדה שבה לנסיון ולבטחון יש תפקיד מכריע. עוד לא ויתרתי עליו לגמרי...

לעומת זאת אני כן קרוב לוותר לגמרי על יניב קטן, שלא הגיוני שדווקא הוא יהיה הפרה הקדושה בהרכב, השחקן שחייב לגמור 90 דקות בכל משחק ואי אפשר לגעת בו. נכון, שחקן בית, נכון, יקר, אבל הוא לא עושה ומעולם לא עשה משהו שמצדיק את המעמד הזה של הישראלי המוביל במכבי חיפה. אני מקווה שאלישע לא יתייחס אליו בכפפות של משי ויידע לספסל גם אותו כשהוא בכושר גרוע. רוני לוי היה חכם גדול בלתפוס תחת על הצעירים אבל עם קטן הוא לעולם לא התעסק...

2. C.F.C Member

ואיפה רנאטו משחק בהרכב הזה?

3. Al3x Member

אני אישית הייתי רוצה לראות את ההרכב של חיפה בעונה הבאה ככה
    ניר
    משומר (ברירת מחדל:/) קינן מימון מסיללה
    בירם קשר זר (כנראה קולמה)
    בקישור ההתקפי רנאטו רפאלוב ובוזגלו
    ופנטאני חלוץ.

אבל זאת רק פנטזיה שלי..

4. C.F.C Member

אני הייתי רוצה לראות משהו בסגנון הזה:
    דווידוביץ'
    משומר/מגן זר-קינן-מימון/בלם זר-מסיללה
    כיאל-קשר אחורי זר (קולמה)
    רנאטו-בוזגלו-קטן (רפאלוב משולב ברוטציה)
    פאנטני

5. Igi Member

מעניין יהיה לראות איפה ישקיעו את עמדת הזר החסר בעונה הבאה עם עזיבתו של קרוסה. אני עדיין לא סגור על עצמי אם אני מעדיף שיביאו מחליף זר לעמדת הבלם או המגן הימני.

6. shabaaz Member

מה שבטוח יש מספיק משאבים להביא קשר זר מעולה ואפילו ישראלי ברמה מהליגה דוגמאת משה אוחיון לקישור האחורי-אמצע.מאחר ורוב הסגל כבר נבנה.
    אני חושב שכמו בעונה השנייה של שפיגל\גרנט או בעונה הראשונה של שום רוב הסגל כבר מוכן,ויתרון נוסף הוא שאנחנו באים כאנדרדוג לאליפות.

נ.ב
    המשחק היום:גועל נפש.
    שום נשמה,שום תכנית משחק,בלאגן אחד גדול בחילופים,שחקנים שמתאמצים,שחקנים שלא,טעויות בהגנה,ועוד ועוד.פשוט בושה.

7. EladLR Member

היום, ראינו למה טוב שהביאו את אלישע ולא את עטר..

שאלישע מנצח 4-0... ועטר יוצא 0-0 משעמם ומרוצה מזה.

כמה שאני אוהב את עטר, הוא משחק כדורגל מגעיל לעין ושלא מתאים לקבוצה ולאוהדים כמו של מכבי חיפה.

8. שגיא Guest

המשחק אתמול היה פשוט מביש.

אני לא מבין מה אייל משומר מחפש בכדורגל. הבנו כבר שמדובר בשחקן של הבלחות נטו. אין לו שום דבר מתוכנן במשחק, ודווקא בשנתיים בהן היה אמור ללמוד הכי הרבה והלשתפר הוא הלך כלכך הרבה אחורה. ברגע שרוני לוי הרכיב את אייל משומר, הרי שכבר זה בעצם כמו לעלות בפיגור 1-0. פחות ממחצית הספיקה לבני יהודה כדי גם לעלות את התוצאה הזו על הלוח. דייגו קרוסה בטח יסיים בקרוב מאוד את שירותו לקבוצה. אני לא יכול להגיד עליו שהוא בלם גרוע, בכלל לא, וסך הכל גם באמצע העונה הזו, כשלחיפה הייתה שרשרת משחקים טובים, הוא וקינן היו להגנה מצויינת, אולם בשחקן עם וותק ורקורד כמו שלו, הייתי מצפה שייתן את הערב המוסף להגנה, אבל את זה לא ראינו ממנו. אם דקל קינן מוצא את עצמו בשער של בני יהודה מנסה לכסות שני שחקני התקפה של בני יהודה, אז זה אומר הכל על קרוסה.

ליאור רפאלוב יורה בעצמו. מצד אחד הבכי על חוסר ההזדמנות, מצד שני, הוא עדיין לא לקח העונה אף הזדמנות שניתנה לו, ואי אפשר לומר שלא ניתנה לו. לא ראינו ממנו שום דבר אתמול. שום חוכמה במשחק. ועזבו רגע חוכמה וכשרון, משחקן בית אתה מצפה לקצת יותר לחימה. ואם כבר שחקן בית ולחימה, אז היחיד אולי שראוי למילים טובות זהו בירם כיאל. נלחם בשיניים, היחיד שגם ניסה לאיים ממשית על השער. ילד בן 19 בטח לא יכול להחזיר את הקבוצה לבד.

האמת שאני כבר לא יודע מה יכולות להיות הפתרונות, אולי פשוט להעיף חצי הרכב ולשים במקומם שחקנים מהנוער, הם לפחות ירצו להתאמץ ולהוכיח משהו, בניגוד כנראה לחלק גדול מהשחקנים שמרשים לעצמם לנוח במגרש.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאירופה במילא לא נגיע,אז לפחות צריך להריץ את הספסל והמחליפים.

רק בירם וניר שיחקו סביר אתמול,אפשר בקלות לתת למימון,דהאן ועוד כמה צעירים עוד דקות
    השתפשפות בליגת העל.

10. Igi Member

אם אני לא טועה נהיה באינטרטוטו בכל מקרה בגלל גביע הטוטו, אבל אני מאד מקווה שלא.
    מה שכן, חייבים להתחיל להריץ את מוחמאד גאדיר. הוא שחקן הרבה יותר מוכשר וטוב מאושרי גיטא והוא חייב, פשוט חייב לקבל את הדקות שלו העונה. זה הרי לא שגיטא עשה שינוי ולו פעם אחת כשנכנס העונה(למעט הגול מול מכבי ת"א-משחק שממילא היה די גמור), אז למה לא לנסות משהו חדש שיעיר קצת את הקבוצה?

11. TariboWest Member

אני לא בטוח שגדיר מתאים כבר לבוגרים, אל תשכח גם שהוא אפילו לא בגיל נוער.

12. תומר22 Member

השחקנים האלה, לפני שהם מביישים את הסמל, האוהדים, הנשיא והמאמן, עושים נזק בעיקר לעצמם. רוני לוי כבר בחוץ ומי שמגיע לא יכול להיות מרוצה ממה שהוא רואה היום. במצב שנוצר שחקנים היו אמורים להוכיח שהם ראויים להיות גם בשנה הבאה במכבי חיפה, אבל הם כל כך זחוחים וחסרי כבוד למקצוע שכנראה הם יודעים משהו שאנחנו לא.

עם כל זה שאני נגד העניין של קנסות, לפעמים אין ברירה וזה המצב. אני מקווה שבנוסף לקנס רוני לוי גם ייתן להם את התענוג המפוקפק לו זכינו אנחנו, לצפות בשערורייה מאתמול בכל אימון בוקר במהלך השבוע הקרוב. כדי להוסיף חטא על פשע, הם עוד מעיזים להתלונן על כך שנענשו באימון בוקר ומשתמשים באתר הבית של ברקו כדי להגיד שרוני מתעלל בהם. ומה, אתמול זו לא הייתה התעללות שלהם בנו? ביזיון.

* שאפו מגיע למי שלקח על עצמו את הרעיון לעשות מחווה מרגשת לרנה לימה. בצד הזה לפחות הוכחנו שאנחנו קרובים לאירופה, עכשיו רק נשאר דבר אחד קטן, וזה לשחק כדורגל...

נערך לאחרונה ב: ‏6/4/08
  13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

איגור,גיטא אחלה שחקן,סך הכל אני מאוד מבסוט ממנו העונה.
    זה שלוי מכניס אותו במצבים די גרועים ואפילו לא ברור עד עכשיו מה העמדה שלו,זה באמת לא אשמת גיטא.
    הוא לא יכול לשחק עם עוד 9-10 רוחות רפאים שמשחקים על המגרש.

בקשר לאינטרטוטו - בטח גם הפעם הם יזלזלו ככה שלאופ"א לא נגיע לצערי.

14. Riki Member

רק בשביל הפרוטוקול, קנסות מבחינתי זה התעסקות ילדותי במשהו שאמור להיות מקצוע אחראי ורציני לכל דבר.
    למרות זאת, אני חושבת שזה משהו שאי אפשר לבטל, במיוחד לאור העובדה שמקצ7ענות ומחויבות אין לחצי מהסגל שלנו, לא יודעת עד כמה לקנוס להם את התחת יעזור, אבל זה בהחלט אמור לגרום להם להבין שבמידה ולהם לא אכפת, אז יש כאלה שכן אכפת להם.
    בכיינים כאלה שזה כבר לא לרמה של לכנות את זה בושה.

15. shabaaz Member

משהו פה לא מובן כנראה להם ולהרבה אנשים.
    אחת-זה מהו המושג 'מקצוען' שמשחק עבור הסמל.
    שתיים-קנסות

1.השחקנים בארץ ככלל,ובפרט השחקנים של מכבי חיפה(כפי שטוען רוני לוי) הן(אני מדגיש 'הן') פרימדונות,'כוסיות',איך שלא תגדירו את זה.
    אני הכרתי את מיקי חליקה,אחד החותרים הטובים ביותר שהיו לנו אי פעם בנבחרת.
    כדורגלן הכי ממוצע בליגה הלאומית עושה יותר משכורת משחיין אולימפי,כשאם מודדים הישגים של שחיין,סדר יום,אימונים,מלגות וכו'-אין שום הצדקה למה שכדורגלן מקבל.
    עוד דוגמא זה הג'ודוקאות שלנו,השייטים,קופצי המוט וכו'.
    הכדורגלנים עושים מאות אלפי דולרים ולא מביאים שומדבר,שלא נדבר על מתאמצים.

רסמי מה הם עושים שהם נקראים 'מקצוענים'?
    אימון בוקר.טיולים לקניון,מכונית,טלפונים לעיתונאים וחוזר חלילה.
    תקצץ לכדורגלן את הרכב,את הבית,את המתקן המפואר,את הקהל,ותקים אותו כל יום לאימון ב-6 בבוקר ל-2 אימונים של 3 שעות ואתה רואה אותו מתפרק.וזה אפילו לא חצי ממה שעובר על ספורטאים אחרים שמתאמנים באופן משולב על אופניים,שחייה,חדרי כוח,ים וכו'.
    חצי מהספורטים האולימפיים שלנו ויותר בכלל לא זוכים לתמיכה או רווח ועדיין עושים את זה.
    בפירוש:הכדורגלנים שלנו הם נקבות במלוא מובן המילה.לא יודעים להעריך את הסמל,את הקהל ואת מה שהם מקבלים.ואני עדיין לא מדגדג את קצה הקרחון כאן.

2.עניין הקנסות-אם זה היה תלוי בי הייתי קונס ממזמן את כל ה-11 במשכורת של עונה שלמה ועל העונה הקודמת+הייתי לוקח את מקרה מיקי דורסמן כדוגמא,ומאלץ אותם להחזיר את כל הכסף לקהל.כך הייתי ממשיך עד שהם היו לומדים לתת את התחת שלהם על המגרש.
    אבל זה רק אני.
    מה שקורה היום זה רק עניין סמלי.העניין הפורמלי,כלומר הפרוצדורה החוקית והאמיתית של העניין היא שאם יניב קטן לדוגמא היה עובד בעבודה אמיתית(לא שמישהו ציפה ממנו באמת לעבוד אי פעם,אפס מאופס),לדוגמא מלצרות ובהפגנתיות לשמה הוא ועוד 10 מלצרים היו מפסיקים ללא שום סיבה לתת שירות נאות ללקוח.ואני לא מדבר על שירות אדיב ומעבר לכל בקשה,אלא שירות סביר-פשוט היו מספר פעמים במשך תקופה נותנים שירות מחורבן שבמחורבנים אז ללא ספק בעל המסעדה היה חייב לקנוס אותם שלא נדבר על להעיף את רובם לעזעזל .
    ת'אמת שבכדורגל אין להם שום חשש לעבודה או למשכורת שלהם,כי רסמי בשבילם מזה 5000 דולר או 500 דולר?אההה? עוד נעל?עוד ארנק?עוד גלגל לאוטו?
    בחיים האמיתיים,שאתה עובד בשתי עבודות,ומגיע רצוץ אחרי 12-14 שעות עבודה אם מפטרים אותך אתה בצרות.