מכבי חיפה 07/08 : סוגרים עונה עם הפסד לאשדוד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏6/7/07.

1. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלישע לוי הוא פשוט המאמן המושלם למכבי חיפה לדעתי. כבר הרבה זמן שאני חושב שאלישע לוי יכול להצליח בקבוצה גדולה. כל האנשים שאומרים שאין לו ניסיון בגדולות, אין דבר כזה. כל מאמן אימן פעם ראשונה בקבוצה גדולה, היו כאלה שהצליחו והיו כאלה שלא. ולמרות שבני סכנין לא מועדון גדול, העונה הם קבוצה של החלק העליון בטבלה ואלישע לוי הצליח לשמור על השחקנים מפוקסים ולא גרם להם ירידה ביכולת.

הבעיה היחידה שמטרידה אותי מאוד זה מי הולך להחליף אותו בסכנין. לא מוצא כל כך מועמדים שישאירו אותם קבוצת צמרת כמו העונה, בעיקר בלי בוזגלו, קולמה וככל הנראה יבוריאן למרות שהוא אמר שהוא נשאר גם עונה הבאה.

2. shabaaz Member

'השליטה של בית"ר בליגה' מי ישמע...אתם רואים את אותה ליגה שאני רואה?!
    מכבי חיפה שהפסידה אליפות במחזור האחרון ב-2003 שיחקה 66 משחקים(!),כולל נגד מנצ'סטר,לברקוזן ועוד ואת כולם בחוץ.נגד מי הקבוצה המהוללת וה'מוחצת' הזאת שקוראים לה בית"ר משחקת שהשליטה שלה כל כך אבסולוטית? הצחקתם לי את הבוהן השמאלית
    הקבוצה היחידה בישראל אי פעם ששלטה בליגה באופן מוחץ היתה מכבי חיפה של שפיגל:בלתי מנוצחת.עובדה שחקוקה באבן.

בית"ר של היום התפרקה מול חבורה זקנה של אפסים מדנמרק שבקושי דרכה על הדשא ושיחקה בהילוך איטי.לא שחר וגם לא הפועל 'המכולת של יוסי' נתיבות צריכים לפחד מגאידמק או מהכסף שלו כי היו ימים ששחר השקיע הרבה פחות משפירא,זאבי,פדרמן או לוני ולקח אותם בהליכה.מה שניצח תמיד היה הניהול ששווה לפחות עוד 30 מליון.
    לא שגם ככה היום הליגה משתפרת וצריך לשחק טוב כדי לנצח בה-אז ניצחו גם את בית"ר עונה קודמת והעונה ועוד יביסו אותה.אז תפסיקו:אולי מדובר בקבצה שלוקחת אליפות בקלות,היו כאלה לפניה ועוד יהיו.אבל בוא לא ניסחף,היא לא שולטת בכלום והכדורגל שלה רחוק מלהיות גדול או טוב.
    אני אמרתי תמיד שהכדורגל של רוני לוי הוא זה שיביא את החורבן שלו,לא הכסף של שחר.וההוכחה לא איחרה לבוא.אז היום שכל המלעיזים יצטטו אותי שוב ויקנו כובע לאוהדי בית"ר כששנה הבאה באמצע העונה(ואולי לפני) הם כבר יחליפו מאמן וכל אלו שלא שהספיקו לאכול את הכובע גם את הכובע של גרנט,יאכלו אותו פעם שנייה.

3. TariboWest Member

השליטה של ביתר בליגה היא אבסולוטית מכל כיוון שתסתכל עליו. התקציב של ביתר הוא יותר מפי 2 משל מכבי חיפה. תוסיף לזה את פערי הניהול שהצטמצמו בצורה משמעותית ביותר, ככה שגם היתרון הזה התפוגג.

4. oFiRzZz Member

אולי בתקופה האחרונה.
    היו את מכבי נתניה,הפועל פ"ת ובאר שבע (לגביהם אני לא ממש בטוח ) ששלטו בליגה.

5. אלי אוחנה ג'וניור Member

אני לא חושב שאלישע לוי הוא המאמן שיביא את מכבי חיפה למצב שתאיים על כתר האליפות של בית"ר ירושלים. למען-האמת, אני גם לא חושב שזה מה שיענקל'ה שחר מתכוון ומתכנן לעשות, בזמן שארקדי גאידמק נמצא בכדורגל הישראלי, יהיה מיותר לנסות ולהוות לו תחרות. מספיק מקום 2 ותארי משנה נוספים (כגון: גביע המדינה, גביע הטוטו) לשם הצלחה יחסית בליגת העל עד אשר ארקדי יעזוב את הקבוצה מירושלים (והוא יעזוב, זה לא רחוק).
    אלישע לוי מאמן טוב שיכול להצעיד את מכבי חיפה לצמרת הגבוה בטבלה, אליפות זו לא תהיה המטרה של הקבוצה, אולי הם יפגינו רצון לנסות להתחרות עם הבית"רים אבל בפנים, במערכת עצמה, אני מאמין שלכולם יהיה ברור שהסיכויים די נמוכים. אם מכבי חיפה תישאר עם הרגליים על הקרקע והסגל שלה יהיה מתאים - הם יכולים להגיע רחוק גם באירופה, יש להם את המסורת והמקצוענות.
    מינוי לא רע בכלל.

6. Don Joan Roman Member

אתם מדברים על המאמן ההתקפי אלישע לוי אבל לקבוצה שלו יש ממוצע של פחות משער למשחק ואי אפשר להגיד שאין לו שחקנים שיודעים לעשות התקפה.

7. אלי מתחן Member

בוזגלו ויבוריאן זה בערך כל ההתקפה שלו.

8. Don Joan Roman Member

אז כנראה שהוא לא כזה מאמן התקפי.

למרות שבאמת אני לא מבין מאיפה היציאה הזאת שלי כי התקפי זה לא בהכרח גולים, מכבי ת"T זו דוגמא חיה לכך 31 שערים וב90 אחוז מהזמן הם בבונקר מבוצר.

9. Chievo Member

בכך גם בוזגלו עובר איתו סופית לירוקים מחיפה (לא שזה לא היה אמור להתרחש).

עצוב שנצטרך להיפרד ממנו בעונה הבאה, אבל בכל זאת, אני שמח בשבילו ומקווה שגם יצליח.
    אלישע היה הראשון בהיסטוריה של בני סכנין שעזב את המועדון לאחר שעשה עבודה טובה בו, ואם בנאדם הצליח להוביל קבוצה עם סגל צנוע שכזה, עם הנהלה דפוקה, אין לי ספק שיצליח גם שם במכבי חיפה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/4/08
  10. Igi Member

רנה לימה שוחרר סופית מהקבוצה בעקבות מחלה קשה ולא יחזור למכבי חיפה. שיהיה לו בהצלחה.

11. תומר22 Member

קודם כל שיתאושש ויבריא, זה הרבה יותר חשוב. ממה שהבנתי מדובר בניתוח לא פשוט שהוא יצטרך לעבור ורק נותר לקוות שיהיה בסדר.

12. TariboWest Member

שיהיה בריא. מה יש לו בדיוק?

13. Igi Member

ככל הנראה דלקת באיזור המפשעה. שיהיה בריא, שחקן מאד מוכשר ואני מקווה בשבילו שזה לא חמור כפי שזה נשמע.

14. תומר22 Member

הלוואי וזו הייתה רק דלקת. ראיתי עכשיו שבכל האתרים לא מפרסמים את הממצאים האמיתיים, אז נעצור את זה פה.

עריכה: במדינות בהם הכדורגל משמש מרכיב חשוב גם בתרבות המקומית, השחקנים עולים עם שלט (או עם כיתובית על החולצות) ומאחלים ברכת החלמה לשחקן הפצוע, במיוחד במצב כמו זה שנוצר. יש עוד יותר מ-24 שעות למשחק...

נערך לאחרונה ב: ‏4/4/08
  15. Dimitar Berbatov Member

מאוד התרשמתי מלימה בזמן הקצר שהוא שיחק בחיפה. שקט, חכם, טכניקה גבוהה, רגל שמאל מצוינת, שחקן נהדר. השילוב בינו לבין בירם כיאל בקישור האחורי היה מצוין, שניהם השלימו אחד את השני בצורה נהדרת. שיהיה בריא.

ועכשיו, אחרי הפציעה של לימה וההחתמה של אלישע לוי לשנה הבאה, הסיכויים שקולמה יגיע לחיפה גבוהים מאוד.