מעבר לזה שזה לא בריא, זה גם לא הגיוני. לדרוש להיות עם השכר הכי גבוה בקבוצה מבלי לנקוב במספר אפילו? רק בישראל. חבל שבוז'י מתעקש לבנות את החוזה של הבן שלו עם כל מיני סעיפים ולא על סמך היכולת. אה ולגבי רנאטו, אין ספק שהיה צריך להשאיר אותו. בכלל, אני חושב שלחיפה יש שלד זרים טוב מאוד. אם נוציא לרגע את קרוסה (שאחרי ההרחקה בשבת קשה לי לראות אותו חוזר להרכב), יש לחיפה ארבעה זרים טובים מאוד לדעתי. כולם צעירים מה שנותן להם עוד יתרון, ואני מקווה שישאירו את ארבעתם לעונה הבאה. על רנאטו ומסיללה פחות צריך לדבר. לגבי שני הזרים שהגיעו באמצע העונה, ארחיב את הדיבור. ראשון פנטאני. החלוץ הדרום אפריקאי הרשים אותי קצת במשחקי אליפות אירופה ובהחלט חיכיתי לבואו. משחקיו הראשונים היו די אנמים אולם רואים אצלו שיפור מתמשך. הוא כבש שלושה שערי ליגה ועוד שער בגביע, ועושה תנועה יפה מאוד, יש לי בעיטה אדירה ויכולת טכנית טובה מאוד. עם קצת יותר תיאום עם הקבוצה, אני חושב שהוא יוכל לפרוע שטרות בעונה הבאה. לגבי לימה הסיפור די דומה. הרבה קלטו אותו בהתחלה, אבל כבר מההתחלה אמרתי שיש בו משהו. אני אוהב את סגנון המשחק שלו. גם פה מדובר בשחקן טכני מאוד לכדורגל שלנו ובעל חוכמת משחק. השילוב שלו עם כיאל יכול להיות מאוד מוצלח. אני רק מקווה שלא יבוא מאמן ויחליט שהעונה הסבירה של חיפה לא תקנה להם מקום בסגל בעונה הבאה, כי לדעתי כולם זרים טובים מאוד.
רנאטו הוא מסוג השחקנים שיכול לספק את הסחורה גם ביום רע. אני זוכר שבתחילת העונה דיברו על זה שהוא צריך לעבור ניתוח. אני חושב שכדאי למכבי חיפה שיעבור אותו כבר עכשיו. מוטב לה להשתמש בו בעונה הבאה, כשהוא בריא, מאשר להעזר בו למאבק על הכרטיס לאירופה. הוא גם ככה בתקופה לא טובה והראש שלו עסוק באביו.
אני מסכים עם שגיא, שלד הזרים של מכבי חיפה מעולה ויעשה טוב יעקב שחר אם ישמור על כולם. הבעיה היחידה היא בקרוסה, שכנראה הגיע לכאן לפנסיה ולא מפגין את היכולות שהראה בארגנטינה. על פנטאני רואים שיש לו כדורגל, התנועה, הכוח, רק צריך להסביר לו שליפול כל הזמן ברחבה זה לא עסק ואחרי תקופת ההתאקלמות מכבי חיפה תזכה לחלוץ מעולה שרואים שגם מסוגל לעבור הלאה אחרי התקדמות מסויימת שאפשר בהחלט לעשות במכבי חיפה כפי שהוכח בעבר.
יש לי תחושה שרנאטו לא יצליח בחיפה בעונה הבאה. אני לא חולק על כך שמדובר בשחקן מוכשר, שאפילו תירגם את הפוטנציאל שלו לשערים בתחילת העונה. אבל נראה שמאז הפגרה הוא לא חזר לעצמו. הוא שחקן צעיר ולא יציב כל כך. לא בטוח שזה השחקן שמכבי חיפה צריכה להתבסס עליו בעונה הבאה, אם ברצונה לאיים על האליפות. אבל נחכה ונראה, אולי אני טועה.
אמיל,קרוסה בטוח עוזב בעונה הבאה,גם הוא רוצה וגם חיפה כנראה רוצים. אבירם,אני מסכים עם כל מילה,עדיף שכבר עכשיו רנאטו יעשה את הניתוח וככה הוא יוכל לחזור וגם לנוח כמו בנאדם. אדום עולה בבלומפילד - הוא לא חזר לעצמו מאז הפגרה כי אבא שלו חולה במחלה קשה והוא רחוק ממנו כמה שעות טובות של טיסה,אני לא מכיר יותר מידי אנשים שזה לא היה משפיע עליהם בחיי היום יום.
לא מסכים עם הטענות כלפי קרוסה. בתקופה היותר טובה של חיפה, זו שרצנו לרצף ניצחונות יפה, קינן וקרוסה פשוט היו שני קירות. לא במקרה בתקופה הזו הייתה לנו את ההגנה הטובה ביותר בליגה, ואם נשאל את דקל בעצמו גם הוא יודה כי ההשתפרות הגדולה שלו הגיעה בעיקר בגלל קרוסה שלימד אותו מספר דברים. נכון, בתקופה האחרונה הוא מרבה לעשות טעויות, הציוות שלו ושל מימון רחוק מלהיות מושלם, אבל בתקופה הזו כל הקבוצה לא מתפקדת מלבד דוידוביץ. כשכל מכבי חיפה הייתה טובה, גם הוא היה מצויין, להגיד שהוא שחקן ברמה נמוכה/ לא מתאים לקבוצה זאת שטות. גם אני בעד לתת למימון ודקל בעונה הבאה לשחק בצוותא, ולתת למור דהאן להיות המחליף הראשון במקרה של פציעה/ השעיה. לגבי רנאטו, קראתי בימים האחרונים שלמעשה הוא כבר החלים לגמרי מהפציעה בבטן, וכבר כלל לא בטוח שהוא בכלל יזדקק לניתוח המדובר. לגבי לימה, מה דעתכם, צריך להשאירו בקבוצה?
אף אחד לא אמר שהוא ברמה נמוכה או לא מתאים למכבי חיפה, להיפך, לדעתי קרוסה בלם פנטסטי ויכל להיות מהבלמים הטובים בארץ. אבל שוב, ראיתי כמה משחקים שלו בארגנטינה במדי ראסינג ואפילו במדי בוקה (למרות שזה היה די מזמן) והיכולת אפילו לא דומה. קרוסה מהלך לו כאן כאילו הוא לא באמת מתאמץ. יכולת יש לו בלי ספק, העניין הוא שהוא לא נראה כמו מי שהכי רוצה...ובמקרה הזה עדיף שילך לגבי לימה הוא נראה שחקן ראוי, ולדעתי יעשו טוב בחיפה או ישאירו אותו. את תקופת ההתאקלמות הוא יעבור, וזה נראה לי עדיף מאשר להמר על זר חדש
זה טבעי שדקל קינן ילמד עוד יותר את המשחק לצידו של בלם כמו דייגו קרוסה, שרואים שיש עליו יסודות, אבל זה לא גורע מהעובדה שהבלם הארגנטינאי לא מתאים למכבי חיפה. רנה לימה, לפחות מההתרשמות שלי, שחקן מצוין לכדורגל שלנו. חושב מהר יותר מהשחקן הישראלי ויש לו מסירות טובות. הוא גם יודע לאיים על השער מרחוק וזה נתון שמשנה לשנה רק הופך לבונוס משמעותי בכדורגל הישראלי.
אחלה שחקן,שקט,טכני - כמובן שיש לו עוד הרבה מה לשפר ועוד להתרגל לקבוצה אבל הייתי רוצה לראות אותו ממשיך עוד עונה.
ינקע'לה שחר שם 250 דולד משכורת ליוסי בניון. היום זה בערך 300 אם נעריך שקבוצות נותנות קצת יותר(הכל בהנחה שבוזגלו דורש הצמדה לשער היציד של לפני שנה,אם לו אז מדובר על 340 אלף דולר). כלומר-השכר שמגיע לבוזגלו הוא לא יותר מ-340 אלף דולר עד מקסימום נשתגע 380.וזה בהשווה לכך שגם בניון היה שחקן שנחשב גדול וכישרון באותה רמה ואפילו פחות.היום רואים את זה כיותר אבל רק בדיעבד. עדיין,לדעתי אם תגיע הצעה כזאת של 380 אלף דולר משחר לבוזגלו הוא צריך להיענות לה בחיוב. הבעיה שהיום אין שום מו"מ בריא בין הצדדים. בוזגלו בכלל לא הגיע כדי לדון בחוזה הוא בא כדי לשחחר את הבן שלו. שנית-שחר לא רוצה לדון בשידרוג,ובצדק.רכמו במקרה בנאדו:בוזגלו הוא זה שחתם במכבי חיפה על חוזה ערוך טווח יחד עם אביו אז מה הקטע של לשנות את החוזה באופן כה דרסטי. שלישית-אם בוזגלו טוען שהבן שלו שווה כל כך מעט אז איך הוא יכול לדרוש חוזה כל כך גבוהה? רביעית-לפני 5 עד 7 שנים מקרה כזה ואפילו יותר קיצוני היה נגמר ונפתר תוך יום.עובדה שבעבר שחר חתם שני חוזים עם אותם אנשים. כיום שחר כבר איבד כמה שחקנים,כבר עייף מידי מלטפל בחוזים באופן אישי,צ'זיק גם פישל לא מעט פעמים. בקיצור:אין מוצא מכזה מקום.
אני אגיד לך מה המוצא מהסבך הזה: שיענקלה שחר יתן לחמולה הבוזגלואית אולטימטום: או שבוזגלו יחזור לחיפה וישחק שנה שנתיים במשכורת הנוכחית שלו, או שבוזגלו יחתום לחמש שנים במשכורת של 300 אלף דולר לעונה, או שימצא לעצמו קבוצה בחו"ל שתשלם עליו שתי מיליון יורו ואין אופציה רביעית. לבית וגן או לקרית שלום בוזגלו לא יתקרב ברדיוס של מאתיים מטר לכל כיוון. פשוט וקל.