מכבי חיפה 07/08 : סוגרים עונה עם הפסד לאשדוד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏6/7/07.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים עם הכל..
    מה שמשאיר אותנו עם עטר,מזרחי או מאמן זר.

האמת אני מקווה שננצח עוד משחק שניים ואז לוי יתפטר וימונה מאמן מעכשיו,שייתן לצעירים
    לשחק ויתחיל לבנות את העונה הבאה כבר.
    אני לא רואה איך זה מועיל לנו שלוי נשאר עד סוף העונה,הכל נעשה רק כדי להראות לאוהדים
    שהם לא אלה שמפטרים ושוכרים מאמנים[מה שבעצם גורם את הפעולה ההפוכה כי אם בגלל
    האוהדים הוא לא מפטר את לוי אז כנראה שהם כן משפיעים]

2. TariboWest Member

אף אחד לא שם על האוהדים. רוני לוי עדיין בקבוצה מ-2 סיבות: הראשונה היא לסיים את הקשר בינו לבין הקבוצה באופן מכובד, והשנייה היא שאין מאמן שניתן למנות כבר עכשיו.

3. a.m Member

אף אחד, חוץ מרוני לוי, אם לא האוהדים, רוני לוי לא היה רוצה ללכת, רוני לוי לא היה בורח מיציאה צדדית נגד בית"ר, רוני לוי לא היה בא ואומר שהוא רוצה ללכת כאן ועכשיו, שחר לא היה צריך לבקש ממנו להישאר עד סוף העונה. "אף אחד לא שם על האוהדים"? זה נראה ככה, בעיקר על המגרש, הבוס נותן בכך שהוא לא שם על האוהדים לגיטימציה גם לשחקנים לא לשים על האוהדים, וכך יוצא שאנשים באים לראות משחק במזג אוויר של 6-7 מעלות, מתים מקור והשחקנים אפילו לא רצים, לא מכבדים אותם, את אלה ששילמו כרטיס לבוא לראות אותם, את אותם "ילדים מושפעים" שהם מכנים שכל השבוע היו עסוקים באיך לגרד עוד 100-150 שקל בשביל לראות אותם שמים עליהם זין, אבל מה? הכי קל להאשים את אותם "ילדים מושפעים", למה? כי הם לא רואים את הפרצופים של אותם "ילדים מושפעים" כשהם יוצאים מהאיצטדיון אחרי עוד משחק שבו אף אחד לא שם עליהם.

לגבי קלינגר, אני חושב שלהביא אותו לשנה-שנתיים זה יכול להיות מצויין, למה? כי במכבי חיפה חייבים שינוי יסודי, עם כל הכבוד לסגל שלנו, שהוא טוב מאוד מבחינת חומר שחקנים, טיפת נשמה אין בקבוצה הזו, אין שום רוח לחימה, אם קבוצות כמו הרצליה ובני יהודה מגיעות לקרית אליעזר ושולטות במגרש כאילו מכבי חיפה לא קיימת, משהו פה דפוק, מהיסוד. אני מאמין שקלינגר בשנה אחת, גג שנתיים, יהפוך את הקבוצה לקבוצה של רוצחים, של לוחמים, כאלה שיתאבדו על המגרש בשביל הקבוצה שלהם, בשביל הקהל שלהם, אחר כך כבר לדאוג למאמן אחר, התקפי יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏21/3/08
  4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אולי קלינגר יבנה לנו חבורה של לוחמים, אך גם חבורה של נגרים.

5. LiranSH Member

הופה.
    http://www.one.co.il/Article/112677.html
    זה בדיוק מה שדיברתי עליו. מאמן כזה ישפיע על השחקנים שלו בצורה מטורםת. גם אם הוא לא מאמן טוב(והוא כן טוב) הקבוצה תהיה טובה.

6. shabaaz Member

דיבורים כמו חול ואין מה לאכול...

על איזה קבוצה של ניר קלינגר אתם מדברים שרצה על המגרש והיתה קבוצה של רוצחים ולוחמים?
    אותה קבוצה שחטפה 6 גולים במינכן?אותה קבוצה שעפה מול קבוצה מיי פארו?אותה קבוצה שסיימה 4 נקודות מירידה?
    מזה רוצחים...
    הדבר היחיד שניר קלינגר רצח זה את המושג הזה שנקרא מכביזם וגם זה אני בספק אם אתה מכיר וראית.

למזלי זכיר לראות ולשנוא את שרידיהם האחרונים של המכביסטים של שנות ה-80 המוקדמות וה-90 המאוחרות שקלינגר טרח כל כך במו ידיו להרוס.
    זה שקלינגר היה קשר-בלם הורס מעולה,רוצח לא אומר שהקבוצות תחתיו היו כמוהו.
    אם זה היה המקרה אני בעד למצוא את רוני קלדרון בארגנטינה ולהביא אותו מיד לאמן את הקבוצה.
    יהיה לנו ברון סמים ומהמר,אבל את המאמן מספר אחד בארץ.

מאז הניצחון של מכבי ת"א על אייקאס(שגם אותו ניפחו\וגם את מסע ההעפלה העלוב+טכני על קבוצת צנונים מיוון) תראו איפה נמצאת האימפריה זצ"ל.

נ.ב
    עוד חלטורה שמנסים לסדר למכבי חיפה כמו רן בן שמעון או חזן-בקושי עשו עונה וחצי בליגה ד' בקבוצה ז'(קריית שמונה\מכבי ב"ש...גם כן קנדידט) וישר הפך להיות לכוכב עולה.
    למה לא רוצים ורצים לניר קלינגר או איוניר שיצילו את מכבי ת"א מירידה אם מה שהם צריכים כרגע זה לוחמים ורוצחים?
    מאמנים בשקל.

אני מוכן לשים את כל המשכורת של יניב קטן שאם קלינגר מגיע למכבי חיפה אין 2000 מנויים בעונה הבאה וגם זאת הגזמה.
    כמו שעונה קודמת ירד אחוז המנוים בקצב הזה הוא יקרוס.

7. a.m Member

אולי, אבל אם זה יביא רוח לחימה לקבוצה ומוטיבציה, אני קונה, ולאו דווקא נגרים, חסרים שחקנים טובים במכבי חיפה? מבחינת פוטנציאל יש פוטנציאל אדיר, אבל צריך בנאדם שיידע לנער אותם ולהוציא מהם את הרוע שיש בהם, כי השחקנים האלה יותר מדי מתיפיפים, יותר מדי עדינים ויותר מדי חוסר אכפתיות, אני לא רואה מישהו שיצליח לעשות את זה טוב יותר מקלינגר. ושוב, אני מדבר על עונה אחת, גג שתיים. אחר כך להביא מישהו יותר התקפי, עם הבנה בכדורגל.

8. C.F.C Member

ואם קלינגר יביא שתי אליפויות ברציפות בשנתיים האלו? עדיין תפטר אותו? אתה לא יכול למנות מאמן לשנה-שנתיים, זה פשוט לא עובד ככה.

9. a.m Member

ההיפך, הלוואי וזה יקרה ואם זה יקרה הוא יהיה מוזמן להמשיך, אבל אני יודע שזה משהו שכמעט ולא ריאלי, דבר שני, להציע חוזה לשנתיים, מה לא הגיוני בזה? ההיפך, בהרבה מקומות כשמביאים מאמן חדש מחתימים אפילו לשנה אחת, אם מתאים ממשיכים, אם לא אז נפרדים.

10. shabaaz Member

אני לא רואה את ניר קלינגר מוציא כדורגל טוב,רע,טקטי,מעניין,לוחם או מה שתקרא לזה משום קבוצה.
    הדבר היחיד שהוא מוציא זה את הרע שבשחקנים והמערכת שסביבו.

עוד דוגמאות לסו קולד מוטיבאטור:
    1.החליף מעל 40 שחקנים במשך 3 שנים.
    2.גרם לפיטוריו של המנכ"ל מספר אחת בארץ(אלי דריקס-היחד עדיין שמכר מספר שיא של 10 אלף בעונה,ובעונה אחת לאחריה מכר את כל המנויים באחותה הבוגרת בכדורסל)
    3.הביא מומחה לווינריות וסיים מקום לפני הירידה לליגה רק 4 נקודות-שיא שפל
    4.גם לנטישה המונית של שחקני בית כמו:נמני,תמיר כהן(שבבולטוון)טל בן חיים(שבצ'לסי),בן דיין,סטרול,חיים ועוד ועוד...
    5.גרם למשבר הקהל הגדול ביותר בתולדות הקבוצה אי פעם והחרמתה
    6.עוד תופעות שעליו יש לו את הבלעדיות:החולצות השחורות,הפסדים לקבוצות מאיים שכוחי אל,הקמפינג המפורסם עם בנין ונמני,הבונקריזם ואיך לא נשכח:הבכיינות המפורסמת עם העין העקומה

יש שני סוגים של אוהדים:
    1.כאלה שראו הכל
    2.וכאלו שניזונים מהתקשורת

הסוג הראשון בד"כ לא אוכל את החרא היומיומי.כי רסמי- ממה התקשורת ניזונה?
    מהמאמנים\שחקנים ומהאינטרסים שלהם.אני מבין את זה.שיהיה לקלינגר בהצלחה-אבל לא במכבי חיפה.
    כאן נכנס לתמונה הסוג השנני של האנשים-שעד שלא עברו לפחות 20 שנה שהיית במגרשים לא הבנת מה ההבדל בין מה הפרשנות-שהיא 80% זבל שמזין את עצמו רוב השבוע וחוזר על עצמו,לבין 'מידע'-שזה נטו אמת.
    יש לנו בשבוע 500% צורות של פרשנות באיזה 5\6 ערוצים,באלף תכניות,עיתונים ועוד.מדיה מאוד רחבה וזה טוחן לבנאדם את המוח וכששומעים את השם 'קלינגר' כל יום יותר מפרגוסון זה באמת גורם לך בתת-מודע לחשוב:"פששש...איזה מאמן".

פעם היה עיתון יומי,טור שבועי,משחק השבת עם תקצירים,שירים ושערים בלי פרשנות וקטילות כמו היום וזהו.למאמן היו את החיים שלו.ותאמינו לי-הכל היה בסיידר.
    האמת אומרת לנו עובדות-ואם מביטים נטו על העובדות ניר קלינגר לא מתקרב לרזומה ולדרישות של מאמן שצריך להיות מיועד למכבי חיפה. אם זה מקום עבודה ואתה מחפש מנהל לקבוצה הבאדם הזה לא יכול לנהל אפילו את החנות של הקבוצה

יש מספיק מועמדים זרים שמכבי חיפה יכולה לקחת כמו שבבית"ר לקחה את פרנדס ולהצמיד להם מאמן ישראלי כעוזר.בנוסף יש את גיא לוי שהצליח בצעירה ובנה שתי נבחרות לתפארת.יש את יוסי מזרחי שבנה שתי קבוצות מעולות במכבי פ"ת\הפועל ירושלים\בית"ר-רזומה מעולה.
    צריך לזכור שקודם מביאים מאמן שהוא בנאדם והקהל מיושב איתו לא איזה חייזר לא רצוי.וקלינגר הפך את עצמו ללא רצוי(כמו שאוהדי ברצלונה לא ירצו את פיגו,או ריאל את לואיס אנריקה,להפך מילאן גם לא תביא את מוריניו-ככה מכבי חיפה לא צריך להביא את קלינגר).

נערך לאחרונה ב: ‏22/3/08
  11. C.F.C Member

השיטה הזו של חוזה לעונה ואחר כך נראה מה קורה, דווקא מאוד הגיונית לפי דעתי. אבל אתה הצעת לקחת את קלינגר שיחזיר מוטיבציה ומלחמה למועדון ואחרי עונה שתיים להביא מישהו אחר במקומו וזו שיטה לא הגיונית. לא דיברת על חוזה לשנה ואז נראה שזה מה שאני חושב שאנחנו צריכים לעשות עכשיו.

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

קצת על קלינגר לטובת הילדדוס כאן, בימים שבכדורגל המושג נאמנות עוד היה שווה משהו עזב ה"פוזל" את הקבוצה שלו מכבי חיפה לטובת מגבי ת"א. לטעמי אולי הבגידה הכי גדולה, כי בזמנים ההם זה פשוט היה לא מקובל.
    לא רוצה לראות אותו יותר מתקרב למשהו שמכבי חיפה מעורבת בו, הוא מבחיל אותי.

13. shabaaz Member

כשרוב'ן עטר עזב להפועל חיפה לדוגמא זה היה המסמר האחרון בארון.
    אבל רוב'ן עטר לא היה עוזב את המועדון אלא אם כן בעל הבית והאגו הגדול של כמה שחקנים שלא יכלו לו ולעוצמה שהוא רכש מהקהל ולכן עד היום הוא השחקן הכי אהוב בארץ ובחיפה יחד עם שרף,הרדי ועלמני.

לגבי קלנגר אני חייב להוסיף משהו שנאמר כאן:קלינגר עזב את מכבי חיפה ה=בשיא ההצלחה שלה,בעידן של שיא היריבות ושלכסף לא היתה הרבה משמעות אלא ליריבות בין האגודות.
    לכם זה נראה זניח כי גדלתם על המושג ועל הידיעה שקלינגר צהוב,אבל תארו לכם את רוב'ן עטר לובש צהוב עד סוף הקריירה?את רוני רוזנטל?רפי אוסמו?אבוקרט?

העובדה ששלמה שרף וברקוביץ' לא הצליחו במכבי ת"א כי אי אפשר לשנות צבע ירוק תוך יום אחד ולקרוא לו צהוב-כחול:זה דומה אבל זה לא זהה.באותה מידה אם קלינגר הוא מכביסט אז שישאר מכביסט.המסורת שלנו תמיד היתה ותמיד תישאר שלא נסבול אותם,ויש סיפורים וסיבות לכך.ומי ששכח אותם הוא לא אוהד.

נערך לאחרונה ב: ‏22/3/08
  14. Igi Member

נערך לאחרונה ב: ‏23/3/08
  15. C.F.C Member

אני חצוי בדעתי, מצד אחד מדובר בשחקן גדול וותיק שיכול להוסיף עומק, חוכמת משחק ומנהיגות למכבי חיפה, מצד שני אסור למשוך את הקריירה יותר מדי כי אז אתה עלול לגמור כמו ברקו.

שחקן מאוד מוכשר שבמועדון בונים עליו לעונה הבאה. טוב לראות שהוא מתחיל לשחק.