הדבר היחיד שטוב אצל קלינגר זה שהוא יכול להביא לקבוצה רוח לחימה, זה מה שבעיקר זקוקים לו במכבי חיפה, הבעיה אצלו שאין לו התקפה, ולצעירים הוא דווקא כן נותן לשחק, גם במכבי ת"א הוא נתן לצעירים (טל בן חיים, אלי ביטון, לירן כהן, תמיר כהן, אבי סטרול ועוד) במה ובסוף החליטו בהנהלה שהולכים על הגלאקטיקוס וכל הילדים האלה נזרקו.
אני רק נזכר בתקופה שהוא היה במכבי ת"א ונגעל, כמה הקהל הצהוב סבל ממנו. אסור ללכת על בינוניות, רק בן שמעון או עטר. אני לא רואה אף מאמן אחר מצליח חוץ משניהם.
את שנותיו היפות ביותר הוא נתן למכבי חיפה, חוץ מזה שהוא ידוע באהבתו לקבוצה. אגב, גם אבוקסיס שיחק בבית"ר לפני המון שנים, לא? זה לא הופך אותו לסמל מהלך בהפועל ת"א?
אוי נו. עטר רוב הקריירה היה מבכי חיפה. קלינגר רוב הקריירה היה במכבי ת"א. עטר עזב בגלל שלא ממש הסתדר עם איזה שחקן וגם חזר אחר כך יפה ואפילו לחץ על הקבוצה שלו שיתנו לו לחזור. קלינגר סתם הלך כי היה בא לו. וגם המשיך לאמן שם. וגם גנב לנו אליפות בחאווה. ליגת האלופות ? אתה אומר ניצח את אייאקס והוציא תיקו עם יובנטוס כאילו זה איזשהו הישג גדול. הפסיד 4 פעמים כמו לוזר. ניצח פעם אחת בהפרש של שער אחד. והוציא תיקו נגד קבוצה שלא ממש היה אכפת לה מהמשחק אחרי 5 נצחונות רצופים. קיבלת מידע בוגר ? ושוב, לעטר יש עליו יתרון בראייה.
אוקיי , ששחר ייקח בחשבון שאם קלינגר יהיה המאמן יהיה הרבה יותר בלגן ממה שהיה עם רוני לוי. גם גיא לוי לא בא בטוב כי הוא די מזכיר לי את הלוי שמאמן אותנו עכשיו. שחר הולך בכוונה נגד האוהדים. חבל.
דווקא את גיא לוי הייתי רוצה לראות אצלנו,הוא אחד שיטפח את הצעירים. בכל מקרה אני לא מבין למה שחר לא מדבר על אופציה של מאמן מחו"ל,עם כל הקשרים שלו עם זהבי בטוח אפשר להביא איזה מאמן נורמאלי ולא איזה סוחר מכוניות מהולנד. אגב..מישהו יודע מה קורה עם קאנן באמת?
מאמן זר לא בא בחשבון כי קשה למאמנים מבחוץ להסתגל לכדורגל שלנו. 99% מהשחקנים לא מוכרים, הכדורגל פה איטי, כבד ומסורבל, מאמנים מבחוץ לרוב רגילים לכדורגל מהיר. פה לא חסרים שחקנים שבאים בלי מוטיבציה ולא כדי לעבוד, דברים שבאירופה השחקנים באים איתו מהבית. אז לא קל להתרגל לכדורגל הישראלי ולא במובן החיובי של המשפט. קאנן בזמנו אמרו שחתם באיזה קבוצה בצ'כיה נראה לי, לא יודע מה איתו עכשיו.
אז בעצם מה שאתה אומר שבמקום להביא מישהו שיעלה את הרמה אנחנו צריכים להביא מישהו שישאר ברמה החרא שיש פה. זה שהוא לא מכיר את השחקנים אם כבר זה יתרון וגם אם לא..אז אתה יודע עדיין יש לו עוזר מאמן או צוות מקצועי ישראלי. זה שהכדורגל פה איטי לא אומר שאסור לשחק מהיר,קבוצה שתשחק מהיר פה יכולה להצליח בגדול,אתה יכול לראות שיש קבוצות כמו בית"ר או חיפה שפתאום עושות מהלך מהיר אחד במשחק[לפעמים אפילו יותר] והם מצליחות לשים בקלות שער. זה ששחקן בא בלי מוטיבציה ואם מאמן ישראלי מבליג על זה,זה מן הסתם רע,רק עוד סיבה להביא מישהו מבחוץ שייתן סטירה מצלצלת למי שלא מבין איפה הוא נמצא. בקיצור עדיין לא רואה סיבה לא להביא מאמן זר כשיש היצע מאמנים כל כך עלוב בשוק הישראלי.
מכל המועמדים שהוזכרו, הייתי מעדיף לראות את עטר וחזן- גם ירוק, גם מטפח צעירים וגם דוגל במשחק התקפי. לגיא לוי אף פעם לא התחברתי במיוחד, אבל אי אפשר לקחת ממנו את זה שההישג המשמעותי היחיד בקריירה שלו היה דווקא עם שחקנים צעירים. כמובן שגם קלינגר מאמן טוב עם הישגים מרשימים ואחד שאוהב לשחק עם צעירים, דוגל במשמעת ואפילו העביר אצלנו מספר שנים(וכמו עטר,עבר לשחק אצל היריבה). בקיצור, אני לא אתאכזב במיוחד מאף שם ברשימה(לדעתי אין אחד שהוא מעל כולם ברמה המקצועית), אבל כמובן שעדיף את אחד הירוקים.
אני רואה שההמלצה שלי על חזן מתחילה לקבל תאוצה גם פה בפורום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx נקודה למחשבה: אנשים בחיפה מפעילים לחצים כבדים על רוני לוי להמשיך במכבי חיפה לפחות לעונה נוספת. זה ידוע ששחר מאוד רוצה בהמשך עבודתו של לוי, אבל כרגע הוא לא מוכן להמשיך. אם לא תהיה התקדמות ממשית במגעים עם ההתאחדות לגבי העבודה באולימפית (או שתגיע איזה העצה מפתה מחו"ל) ויחד עם זאת תהיה הצלחה במחזורי הסיום בליגה, אל תתפלאו עם רוני לוי יסכים לבסוף לתחינות להישאר.