צעד מתבקש. מועדון כמו מכבי חיפה לא יכול להרשות לעצמו כאלו שנתיים אפורות, רק ריענון בעמדת המאמן. ולסיכום: רוני לוי ייזכר לעד כשייך ל30% מהאליפויות של מכבי חיפה, בהמשך הביא את הקבוצה למסע קסום בגביע אופ"א ועל הדרך עוד גביע טוטו אחד. מבחינתו הוא למחזורים שנותרו צריך לנסות להביא גם גביע מדינה מה שיתן לו הרבה יותר ריספקט(ואם בע"ה נזכה שלא יבלבלו את המוח ש"הנה, אולי כדאי שהוא ישאר, סתם הוא עוזב.") בנוסף צריך להבטיח לנו מקום באירופה בעונה הבאה כמו שמכבי חיפה צריכה להיות בכל העונה, האוהדים מצידם קיבלו את מה שהם רוצים ולכן מחובתם להפסיק את הקריאות, ובסוף העונה להפרד בצורה מכובדת וכך לכולם יבושם.
לדעתי חיפה לא צריכה שנה הבאה את הלחץ של גביע האופ"א.. שהמאמן שיבוא יבנה את מה שהוא רוצה ויכין את הקבוצה לחזור להיות האימפריה שהיא הייתה..
איזה לחץ של גביע אופ"א? בעונה שעברה הלחץ היותר גדול עליה היה בגביע. משחקים אירופאיים רק יכולים להוציא טוב מהקבוצה, ועונה בלי אירופה תהווה כשלון חרוץ. אנחנו לא קבוצה שרק עלתה ליגה ואין לה כסף. אנחנו מכבי חיפה למען השם. השחקנים שנמצאים היום במכבי חיפה לא נופלים מהרבה שחקנים בליגה שלנו, אבל העניין שכקבוצה, היא לא מתפקדת. ופה קבור הכלב. הרבה מזה היא כמובן השפעה של הקהל, ומעין כדור שלג שהולך ומתגלגל, וכנראה כבר אי אפשר לעצור אותו.
זה דבר שאני מאוד לא אוהב בארץ - הקהל. איך קהל יכול לזרוק חפצים על המאמן ולקלל אותו בלי הפסקה ? אחרי שהביא לאותם האוהדים 3 אליפויות כמאמן (2 גביעי טוטו וכבוד באופ"א), ואחרי שהביא עוד אליפות כשחקן (2 גביעי מדינה וגביע טוטו). לצערי, זה אחד הדברים העיקרים שגרמו לי להתרחק מהכדורגל בארץ (לא רק הקהל של חיפה, אלא כול הקהלים שבארץ). בכול מקרה, אני מקווה שרוני לוי יצליח בתחנה הבא שלו, ושלא יתקל שוב בכזה קהל כפוי טובה. רוני, תודה רבה על הכול (מפה אפשר להבין שגם אני אוהד מכבי חיפה) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
רוני לוי החליט ללכת - רצונו, כבודו - והוא עושה זאת על דעת עצמו בלבד. מבחינת יעקב שחר, היה סיכוי שרוני ימשיך לעונה נוספת. אותם אוהדים שניסו לשכנע את שחר צריכים להבין שהדרך שלהם לא הייתה זו שגרמה לעניין. שחר לא נכנע לרצונם ולא הושפע מהמעשים הקיצוניים שהיו בקהל. ולעניין המאמן הבא: התקשורת שוכחת שם אחד שיש לו מוניטין מצוין אצל הנהלת המועדון, וזה אלון חזן. בכל מקרה, קשה לי להאמין שראובן עטר יהיה זה שיבוא. פרט לשאר המועמדים עליהם דובר, גם לאוחנה יש סיכוי גבוה ממנו.
די אני מת פה. http://www.one.co.il/Article/112012.html או שבן דור הביא חירטוט חדש או שאבא של מאור שבר שיאים של טמטום. למה לעזאזל שמאור יילך עכשיו למכבי תא כשרוני לוי יהיה שם ? זה שבגללו הוא לא במכבי חיפה העונה. למה שהוא לא ירצה לחזור למכבי חיפה המועדון שהוא גדל בו אחרי שרוני לוי עזב ? איזה בנאדם טיפש. אבל שוב יכול להיות שעוד פעם בן דור המעצבן הזה משנה דברים.
לא תודה, עם כל הכבוד אני לא רוצה את אלי אוחנה. קודם כל צריך לזכור את הכישלון שלו כשאימן בבית"ר(מפה למדים שסמל זה לא תמיד גם מאמן). בנוסף אני כמובן מוריד בפניו את הכובע על העבודה הגדולה שהוא עושה בהפועל כפ"ס, ובפרט את עונת ההשארות הגדולה. אבל מה עם קצת יותר? כפ"ס היתה ותהיה העונה במקום ה7, הקבוצה הכי לא מעניינת בליגה. בינינו יש להם סגל אולי טוב יותר משל סכנין, פ"ת וק"ש. ובכל זאת הם לא בצמרת. זה בעניין אוחנה. הדבר הכי נכון מבחינתם של רוני לוי והקהל זה להוציא הודעה מעין זו שיצאה אתמול, מה שבאה בעצם להגיד: "עזבו אותי חאלס, מספיק עם הקללות, סוף העונה אני הולך". רוני ינסה לגרוף עד סוף העונה עוד כמה נצחונות ובדרך גם ללקיחת הקבוצה בפעם החמישית לאירופה(לא שזה הישג גדול, כי זה מקומה של מכבי חיפה). ובע"ה בע"ה גם גביע המדינה אינשאללה. סה"כ היה צורך בפרידה הזו, הקהל מצידו עכשיו צריך לשתוק ולכבד את המאמן שנתן למועדון מספר לא מבוטל של תארים. לדעתי רוני עכשיו צריך לבחור במכבי ת"א כמאמן במידה ואכן ירצו בו, היות ואימון הנבחרת לא נראה אקטואלי, והפועל ת"א ובית"ר ודאי יסגרו עם מאמניהם לעונה הבאה, אם כי נשאלת השאלה האם מעבר למכבי ת"א לא יקדם אותו, האם הוא ישאר שם כמה עונות ואולי אף יביא תארים, כמו שעשה במכבי חיפה? אז בעניין הזה או אירופה או מכבי ת"א אמור להיות הצעד הבא שלו. כמאמן לחיפה בעונה הבאה אני מעדיף את רן בן שמעון.
אם הקהל לא היה כל כך משמעותי כאן ולא הייתה כל המלחמה , רוני לוי היה מסכים להישאר, שחר לא היה ממהר להסכים תוך מס' דקות בפגישה עם רוני לוי, ככה שלקהל כן יש השפעה כאן, רוני לוי הלך הביתה בגלל הקהל, רוני לוי אחרי המשחק נגד בית"ר ברח מיציאה צדדית ולא עבר ליד האוהדים, הקהל גירש את רוני לוי בסופו של דבר.
הפרידה של רוני לוי מיעקב שחר ראויה להערכה. רוני לוי לא יכול להצליח במכבי חיפה כשהקהל נגדו. אף מאמן לא יכול. מכבי חיפה צריכה לבחוק ביתר קפדנות את המאמן הבא שלה. אני לא חושב שיש מישהו שיצליח לגרום לקבוצה הזאת לרוץ לאליפות בשנה הבאה. הם צריכים מישהו שידע לבנות ואני חושב שרן בן שמעון יכול לעשות את הטוב ביותר עבורה.
מכבי חיפה צריכה להתחיל לחשוב על עונה הבאה ולתכנן לפרטי פרטים את מהלכייה. יש לבחון ולבחור בקפדנות את המאמן הבא של מכבי חיפה, עדיף מאמן מחו"ל ולא מהארץ מפניי שבארץ האופציות נורא מוגבלות וחסרות טעם. כסף לא מהווה בעיה במכבי חיפה ומאמן שלא בא מישראל זו לא אופצייה חסרת-היגיון. המאמן הישראלי היחיד שלדעתי מועמד די ראוי למשבצת המאמן במועדון הוא לא אחר מאשר - ראובן עטר, הקהל מתחבר אליו ותומך בו, הבחור מוליך את מכבי נתניה למקומות שכבר שנים לא היו בהם, נותן חופש לשחקניו על המגרש, אמנם גם לו יש לא מעט חסרונות אך ההיתרונות כאן מכפות עליהן.