The Yellow Diamond, על איזה שחקנים בנתניה אתה יכול לבנות קבוצה שמבוססת על הנעת כדור מהירה ומעבר מהיר מההגנה להתקפה דרך הקישור?
אלמוג כהן, שניר גואטה, חן עזרא, ריף מסיקה, דלה ימפולסקי, סבסטיאן רוזנטל, תיירי טזאמתה, איתי שכטר. כשרונות לא חסרים לראובן עטר, אבל זה לא מפליא שהוא אוהב להרכיב את טל מעבי, אוקוצ'ה ופרנסיס קיויו שבנויים בעיקר על כח, אבל על מעט כדורגל. אם אתם חושבים שראובן עטר יחזיר למכבי חיפה את שמחת החיים שלה, שיבושם לכם. הוא אולי יעזור למערכת להבריא תוך זמן קצר, אבל לא ניתן לבנות עליו לטווח הרחוק.
יש לו שחקנים יותר מוכשרים ממה שיש במכבי חיפה ? אם כל הכבוד לכשרון הגדול שיש בנתניה הכשרונות שיש במכבי חיפה לא רואים אותם ממטר. הקטע המצחיק הוא זה שאתם מתלוננים על הכדורגל. כאילו לפני עטר הייתה לכם הנעת כדור של ברצלונה. השחקנים שיש לכם הם שחקנים בינוניים ואי אפשר גם לשחק איתם התקפי כמו שאתם רוצים וגם להיות מקום שני.
אה בטח עקבת אחרי טאזאמתה מאז שהוא ילד קטן ואתה יודע איזה שחקן גדול הוא. שכטר ימפולסקי ואלמוג כהן לא משחקים ? גואטה לא מקבל דקות לפעמים ? רוזנטאל במשקל התקין בשביל לשחק כדורגל ? אתה רוצה שהוא ישחק רק עם הנוער ? תראה מה קרה להפועל פ"ת שנה שעברה כשהיא ניסתה לעשות את זה.
לא אמרתי שהם לא משחקים, אמרתי שראובן עטר מעדיף לדלג עליהם עם כדורים ארוכים לעבר אוקוצ'ה. סבסטיאן רוזנטל כנראה במשקל התקין, אם הוא זה שחתום על המהפך נגדיכם בסיבוב הראשון. אני רוצה רגע לפנות להגיון שלכם - הקבוצה שלי נמצאת במקום השני, בו לא הייתה כשני עשורים וחצי. בתיאוריה, אני אמור לצהול עד גג השמיים. למה נראה לכם שזה לא קורה? פשוט מאוד, כי אין כדורגל בקופסא.
לירן אתה אומר שאין שחקנים.. מי אחראי להביא את השחקנים? המאמן ! עטר מביא לנו זרים כושלים,ואת החוליה הכי חזקה שלנו (ההגנה) הוא לא הביא,אלא ברקוביץ' וגוטמן.
אלמוג כהן, שניר גואטה ודלה ימפולסקי הם שחקנים שאצל רוב מאמני הליגה לא היו רואים דשא, אז על מה אתה מדבר? אלמוג כהן עוד לא בן 20 והוא שחקן הרכב, שניר גואטה ודלה ימפולסקי משולבים יופי ברוטציה. רוזנטל התחיל את העונה בהרכב ולא הראה יותר מדי. למעשה הוא לא הראה משהו נדיר מאז שהוא הגיע לכדורגל הישראלי. גם מטאזמטה עוד לא ראיתי משהו מיוחד, אבל הוא עוד ישחק, אל תדאג. את ריף מסיקה אני לא ראיתי אף פעם, אז אני לא יכול לשפוט אבל חן עזרא הוא שחקן לא מעוצב שעדיין לא יכול להשתלב בשיטת משחק של קבוצה בליגת העל. את התפוקה של קיויו ואוקוצ'ה שכטר לא נותן, למרות כל הטרראם שבמשחק שלו. כל מאמן אחר בליגה הזאת, והדגש על כל אחד, יעדיף יעילות על פני דריבלים שנגמרים בכלום. עכשיו ראיתי את ההודעה השנייה שלך. אף אחד מהשחקנים שציינת לא יכול לנהל עבור נתניה משחק התקפה מסודר תוך הנעת כדור. אולי רוזנטל, אבל הוא כבד, איטי ולא ממש יעיל.
כבר אמרתי על הזרים. לשחר יש קשרים כמעט בכל מקום. וגם קצת יותר כסף מיאמר. בחיים לא יהיה מצב במכבי חיפה כמו שקרה אצלכם שבפגרה באו להבחן עשרות זרים בקבוצה. אם עטר יראה זר שהוא באמת רוצה(ולא כמו הברירות מחדל שהוא הביא לנתניה), תאמינו לי ששחר כבר ישלוף את הקשרים שלו ויעשה את כל המאמצים להביא אותו. בכל מקרה סתם מדברים על זה, לא צריך לשנות ממש משהו בסגל וגם הזרים שיש עכשיו מתאימים.
הוא כבר ראה זר.. את אנגלוביץ' שחקן העונה בעולם.. תראה הודעה שלי כמה הודעות למעלה.. הוא אמר שהוא קשר אחורי פנטסטי והוא עקב אחריו שנתיים. בהוא הגיע,וראינו מה הוא שווה. הוא בכלל מגן ימני !!!!
אלמוג כהן זה לא ממש שחקן עם יכולות התקפיות אלא יותר הגנתיות, קשר ששובר את התקפות היריב. גואטה בקושי עלה מהנוער, חן עזרא ומסיקה עדיין נמצאים שם, רוזנטל שמן, שכטר היה פצוע רוב העונה וטזאמתה עד עכשיו כמעט לא תורם. זה לא שיש לכם את ראזק, מסודי ואחרים כמו לפני שנתיים. שם המשחק של נתניה העונה הוא "ההתקפה מתחילה מההגנה", למרות שרבים לא אוהבים לשמוע את המשפט אבל הוא משפט נכון, כי כשיש לקבוצה הגנה יסודית וחזקה זה נותן חופש לשחקני החלק הקדמי לתקוף הרבה יותר, ההגנה תומכת, וההתקפה מפעילה את הכישרון מקדימה. מה שכן אתם צודקים זה ששם המשחק הזה לא עונה על השאלה מדוע הקבוצה משחקת על כדורים ארוכים, ולדעתי עטר יכול להיות קצת יותר גבר, לתת את המושכות לימפולסקי וצגאי בהרכב, לחזור לשחק עם 2 חלוצים ולא 3\4\מעויין כמו שעשה נגד בית"ר. אולי כך תראו כדורגל יצירתי כמו שאתם דורשים. בכל אופן, אני מעדיף את בן שמעון על פני עטר.
אוהדי נתניה מסבירים לכם כמה הם סובלים מהמשחק הטקטי של ראובן עטר ואתם עדיין לא משתכנעים. זה רק מראה עד כמה הראייה עיוורת בכל הקשור אליו ולמי שכביכול מתמודד מולו. עטר הבטיח אחרי השנה הראשונה שלו בנתניה שהוא ישנה את סגנון המשחק ויתחיל להתקיף. הוא טען שבזמנו זה התאים כדי להישאר בליגה, אך בעתיד זה ישתנה כי הוא יבחר שחקנים שיתאימו לזה. השנים עברו ולא ראיתי שום שינוי סגנון (ואוהדי נתניה יסכימו). חוליית הקישור היא בגדר המלצה בלבד והכדורים טסים קדימה לעבר השחקנים הקדמיים - זה לא סגנון שמכבי חיפה רגילה אליו. ואל תגידו שעטר ישנה את זה כשיגיע כי אצלנו השחקנים טובים יותר. מאמן הוא אותו מאמן בכל מקום - הסגנון והשיטה הולכים עימו לאורך הדרך, עם שינויים קטנים מדי פעם. אברם גרנט שיחק כדורגל טקטי ומאורגן עם הפועל פ"ת ונחל הצלחה רבה. באותם ימים אחד הדברים שאפיינו אותו היה ההוראה לשחקני קבוצתו "לשבור את הרגליים" ליריבים בפתיחת המשחק על מנת ליצור אפקט של הרתעה. מספיק להיזכר בתיקול הפראי של גיא גת על אייל ברקוביץ' בגמר הגביע של 1991 על מנת להבין את העניין. גרנט עבר משם למכבי ת"א והמשיך עם אותו כדורגל מסודר ועם אותה הוראה מקוללת (רומן פץ לא ישכח לעולם את מאיר מליקה). גם בקדנציה שלו אצלנו גרנט היה שולח את אדורם קייסי ואבישי ז'אנו להתנקש בשחקנים בדקות הפתיחה, בעיקר במשחקים הגדולים (להם זה פחות הצליח). מעניין מה קורה היום בצ'לסי? לגבי סגנון המשחק אני משוכנע, השאלה אם כניסות ההרתעה עדיין קיימות... ולסיכום העניין: עטר לא ישנה את אורחותיו רק לכבוד המסורת של מכבי חיפה. זה מה יש - עטר המאמן רחוק שנות אור מעטר השחקן, עם כל האהבה אליו. יש אוהדים שקיבלו את זה, הגיע הזמן שגם אתם.
ושוב אני מזכיר לך שלפני שנתיים מכבי נתניה שיחקה את הכדורגל הכי יפה בארץ אולי אחרי מכבי חיפה. במכבי חיפה יהיה לו את בוקולי, כיאל, רנאטו, רפאלוב, אפק ועוד. בכלים האלו הוא ישתמש, בנתניה מלבד צגאי שהוא לא כ"כ יציב, וימפולסקי שהוא צעיר, אין שחקנים יצירתיים מי יודע מה.