מכבי חיפה 06\07: מתכוננים לעונה החדשה ולאינטרטוטו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏10/7/06.

1. שגיא Guest

אני רואה שעדיין לא ציינו פה את הגרלת גביע אופ"א.

ובכן, ההגרלה שנערכה היום זימנה למכבי חיפה את ליטקס לובץ הבולגרית, הקבוצה אותה אימן יצחק שום, שבין היתר אמר: "מכבי חיפה צריכה לעבור את לובץ". סביר להניח שרוני לוי גם ישתמש במאמן הפועל תל אביב כדי לדעת יותר על היריבה שלו.

הכר את היריב - ליטקס לובץ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a5/Litex.Xxx/100px-Litex.Xxx

המועדון הבולגרי נוסד בשנת 1921 תחת השם 'היסריה'. המשחק הראשון שלה נערך בשנת 1923. במהלך השנים שמו של המודעון שונה מספר פעמים. בשנת 1979 שונה השם ל'אוסם' (Osam) ותחת השם הזה הקבוצה שיחקה בליגה השניה והייתה קרובה לעלות לליגה הראשונה מספר פעמים עד שבשנת 1974, כששמה של הקבוצה הוא לקס (Lex, על שם הספונסר), עלתה ליגה מהמקום הראשון. אחרי שנתיים ירדה ליגה ואיש עסקים קנה את הקבוצה ושינה את שמה לליטקס, שמה כיום. ב97 עלתה שוב לליגה הראשונה ומיד הפכה גם לאלופת בולגריה, הישג חסר תקדים בכדורגל הבולגרי. בהופעת הבכורה שלה באירופה הדיחה את הלמשטד השוודית, אבל הודחה על ידי ספרטק מוסקבה. שנה אחרכך זכתה שוב באליפות. ליטקס לובץ זכתה גם פעמים בגביע הבולגרי בשנים 2001 ו-2004.

הזירה האירופאית אין לקבוצה הבולגרית יותר מידי נסיון, אולם היא הקבוצה הבולגרית הראשונה שרשמה ניצחון על קבוצה גרמנית על אדמת גרמניה, כאשר ניצחה את יוניון ברלין 2-0 בשלב השני של גביע אופ"א בשנת 2001. הניצחון הגדול ביותר שלה במסרגת אירופאית הוא 7-0 על זלייניצ'ר בלובץ בשנת 2004.

את הקבוצה מאמן לובומיר 'לופקו' פטרוביץ', שחקן עברי סרבי. פטרוביץ' נולד בשנת 1947, ביגוסלביה ושיחק בקבוצה הקרואטית אוסייק ברוב שנותיו כשחקן ובהמשך שיחק גם כמה שנים בארצות הברית. קריירת האימון שלו ארוכה ומלאה בקבוצות החל מאוסייק, דרך מספר קבוצות סרביות, ובסופו של דבר את הכוכב האדום בלגרד, איתה גם הגיע להישג השיא שלו - זכיה בליגת האלופות בשנת 1991. בהמשך אימן גם באספניול הספרדית, פניארול האורוגוואית ואף בסין את שנחאי ובינג'ינג. בהמשך חזר לכוכב האדום לעוד שנתיים, לפני שעבר לבולגריה בשנת 2000 כדי לאמן את לבסקי סופיה, ומאוחר יותר את קבוצתו כיום, ליטקס לובץ

הקבוצה משחקת באצטדיון לובץ. אצטדיון קטן שמכיל 7000 מקומות

http://www.pfclitex.com/images/coaches/ljupko_petrovich.Xxx
    המאמן - לופקו פטרוביץ'

----------------------

בשונה התחתונה, מכבי חיפה צריכה לעבור את ליטקס. ליטקס אמנם קבוצה מובילה בבולגריה, אבל עדיין לא נחשבת לקבוצה הטובה ביותר, וגם הנסיון האירופאי שלה קטן יותר מזה של חיפה, מה שעשוי להוות גורם מכריע במפגשים בין הקבוצות. בחיפה מקווים לארח את הבולגרים בארץ.

2. vivalaunited Member

אין פה תירוצים, חיביים לעבור אותם.
    בשנים האחרונות חיפה לא משחקת טוב באופ"א, אולי בגלל שהתאכזבו מליגת האלופות ואולי בגלל שזה לא נראה להם חשוב.
    אני מאוד רוצה עונה אירופית מוצלחת ומי כמו שומי אמור לדעת שאנחנו צריכים לעבור בקלות את ליטקס האלה, אני גם מאמין שרוני לוי יקח את זה ברצינות.

3. מיכל3 Member

שוב הסיפור מתחיל, לובץ מודיעה שהיא לא מגיעה לארץ.
    הסיפור הזה כבר מתחיל להמאס..ואם אופ"א שוב תדפוק אותנו לדעתי חיפה לא צריכה להופיע למשחק.

http://www.one.co.il/cat/articles/article.aspx?id=80366&bz=7

4. שגיא Guest

לא להופיע למשחק לא יתן לנו כלום. תפסיקו לחשוב שאם לא נופיע למשחק אופ"א תתייחס לזה בכלל. עזבו את ההפסד הטכני שנקבל, אנחנו גם נקבל הרחקה ממפעלי אופ"א ולכמה שנים טובות. ככה ששום דבר טוב לא יצא לנו מזה.

אופ"א אמורה לדון בהחזרת המשחקים לישראל בשבוע הבא, ואני מאמין שיחליטו להחזיר אותם לישראל. ליטקס לא בעלת השפעה כמו ליברפול ואם אופ"א יכנעו ללחץ הזה, הם פשוט יוכיחו כמה הארגון הזה דפוק. ליטקס יחוייבו להגיע לארץ. יהיה בסדר

5. burning soil Member

אופ"א הצליחו להביא למצב שכל קבוצה מחליטה כמעט על דעת עצמה שהיא לא מגיעה
    לשחק פה, אגב, הבולגרים ראו כמה מפחיד פה כשערכו פה את מחנה האימון שלהם
    בשנה שעברה עם שום.. עוד סיבה מבחינתם לא להגיע - שום פתח נגדם במהלך משפטי
    לאחר שפוטר.

6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אומר צריך לחפש בנרות איזה סיבה טובה למה לא להגיע לשם ולהגיש לאופ"א בקשה לא להגיע
    לבולגריה,אם הם משחקים בקקי אז להתחיל ללכלך את הידיים גם.

7. orend84 Member

פחד להישדד ע"י צועני?

8. BugSniper Member

http://www.uefa.com/competitions/UEFACup/F.../Report=EV.html

לפי מה שכתוב באתר אופ"א, במשחק של ליטקס נגד אומוניה הקפריסאית, בשלב המוקדמות השני של גביע אופ"א שהביא את הבולגרים לשלב המוקדמות השלישי בו תפגוש את מכבי חיפה, הקפריסאים הוציאו קשר ושחקן DEFENDER (מגן או בלם) בדקות ה-90 וה-91 והכניסו שני מגנים/בלמים (DEFENDERS).
    כנראה שלא הבנתם מה שעכשיו כתבתי, אתם יכולים להיכנס לאתר של אופ"א ולבדוק...

מי שיבדוק את הדברים לעומק יבין שזה הזוי לחלוטין. אומוניה ניקוסיה הייתה חייבת שער מול ליטקס לובץ' כדי לא לעוף מאירופה, ובגומלין היה לה מספר דקות בודדות לעשות זאת, ובמקום זאת היא מעבה את ההגנה שלה בתוספת הזמן ועוד מבזבזת זמן בחילופים. לא ברור בדיוק על מה המאמן שלהם חשב באותו רגע. הדבר חשוד מאוד מבחינתי. כמעט ובכלל לא שמים לב לפרטים הקטנים האלה, אבל יכול להיות שזה משחק מכור או משהו? למה מאמן אומוניה ניקוסיה עשה את זה?! הוא פשוט רצה לתת לליטקס את המשחק?! אומוניה הייתה צריכה שער בודד כדי לעלות בזכות שערי חוץ! כבר בדקה ה-74, כשאומוניה הייתה צריכה שער בלבד כדי לעלות, היא הכניסה מגן/בלם במקום חלוץ.

לסיכום: שלושת החילופים של מאמן אומוניה, בדקות ה-74, 90 וה-91 היו להכניס שלושה בלמים/מגנים במקום חלוץ, קשר ושחקן הגנה. כל החילופים נעשו כשאומוניה ניקוסיה הייתה בפיגור 2:1 והייתה חייבת שער אחד בלבד כדי לעלות. מאמן אומוניה למעשה השתמש בכל חילוף אפשרי כדי להעמיד בונקר לתפארת שידיח אותו מהמפעל. יכול להיות שמשהו פה לא כשיר. רק תדמיינו שיצחק שום, במקום להכניס את אוגבונה, ורמוט ודגו נגד דומז'אלה לקראת סיום המשחק, היה מכניס שלושה בלמים מהנוער. הוא היה מפוטר אחרי אותו משחק. עוד פרט קטן: בדקה ה-78 קשר אומוניה ניקוסיה הורחק בצהוב שני. השער היחיד שאומוניה כבשה מול ליטקס, הוא שער עצמי של שחקן ליטקס, בדקה ה-32, תוצאה שמעלה את אומוניה לשלב הבא. לא נראה לי שאומוניה ממש התכוונה לכבוש נגדם. אז עוד לפני הירידה למחצית היא נתנה לליטקס שני שערים בהפרש של 3 דקות בלבד.. בדקות ה-42 וה-45. השער השני של ליטקס שינה את התמונה וקבע שליטקס תעלה לסיבוב המוקדמות השלישי. אחרי המשחק הראשון, יש סיכוי סביר שהקבוצות סגרו בינהן שליטקס תנצח בגומלין.

בקיצור, אני לא יודע עד כמה הקבוצה ליטקס לובץ' כשרה:
    לא שילמה ליצחק שום כסף במשך חצי שנה, שבא בטענות רבות להנהלת הקבוצה ואף פתח נגדה בהליך משפטי, המאמן של היריבה שלה באופ"א נותן לה את המשחק, והיא כמובן מסרבת להגיע לישראל, וככל הנראה מקווה לעבור גם את מכבי חיפה בדרך לא ספורטיבית. ליטקס לובץ' בכל מקרה לא קבוצה ברמה נמוכה ותהווה ככל הנראה יריבה שקולה למכבי חיפה.

**מישהו שיודע עוד על המשחק הזה אולי יכול לתת אינפורמציה? מישהו אחר, חוץ ממני, יכול לבדוק את הדברים? (אם נעשתה מכירת משחק כנראה שהיא לא הראשונה: אחד המועדונים מכר או קנה משחקים נוספים) כי על פניו זה ממש נראה שאומוניה ניקוסיה הקפריסאית איבדה ויתרה על המסע שלה באירופה ומכרה לליטקס את המשחק. תבדקו ותאמתו את כל המידע שכתבתי עם מה שכתוב באתר אופ"א, לגבי מה שהתרחש במהלך המשחק. מכירות משחקים עדיין קיימות, אל לנו להיתמם, ויתכן גם שהנהלת אופ"א מודעת לחלק מהן ומעלימה עין.

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/06
  9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

והנה...סיבה מספיק טובה לתקוף את הקבוצה הבולגרית שהתחילה קודם,אם הם רוצים
    לשחק בקקי אז הגיע הזמן ללכת לשירותים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

10. שגיא Guest

מספיק להתעסק בשטויות. אותנו לא צריך לעניין מה היה במשחק הראשן, אותנו צריך לעניין מה יהיה במשחק שלנו מולם. אומוניה לא מעניינת אותי, וגם לא המאמן שלה, ואם לא החילופים ואיזה שחקו הוא הוציא או הכניס בדקה מסויימת. חיפה צריכה לעשות שלה, להחזיר את המשחקים הבייתה, לנצח את הבולגרים ולעלות לשלב הבתים של גביע אופ"א.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה אומר להפסיק להתעסק בשטויות ומצד שני שצריך להחזיר את הביתיות,קצת סותר אחד את השני...

לוי והצוות המקצועי צריכים כמובן להתעסק אך ורק בקטע של המשחק עצמו ושחר וההנהלה צריכים
    להתעסק בקטע של החזרת המשחקים בארץ גם אם זה אומר להתלכלך קצת.

12. BugSniper Member

הצלחתי להקדים את טלספורט בבדיקה עצמאית משלי, הדבר פורסם גם שם באיחור של 8 שעות להודעה שלי, אולי העתיקו ממני, חחחח

http://www.telesport.co.il/article.asp?id=18641&ida=5&com=38

חשדות סבירים ביותר שליטקס קנתה את המשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/06
  13. שגיא Guest

כשאמרתי לא להתעסק בשטויות, התכוונתי לשטויות כאילו ליטקס קנתה את המשחק. אני לא מאמין שזה קרה.

14. BugSniper Member

אולי אתה לא מאמין אבל אסור לנו להיתמם. זאת הנטייה של כל אחד, לא להתעסק באיזה משחק זניח שלמי אכפת. מנקודת ההנחה הזאת ליטקס לובץ' יצאה שהחליטה לקנות את המשחק מאומוניה ניקוסיה. הם יודעים שאף אחד באמת לא יבדוק את העניין לעומק.

15. שגיא Guest

כן אבל אותי לא ממש מעניין אם היא קנתה או לא, כי זה לא נוגע למשחק הקרוב. אם יהיה משהו חשוד במשחק הקרוב אז זה יעניין אותי ויעסיק אותי.