מכבי חיפה 06\07: מתכוננים לעונה החדשה ולאינטרטוטו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏10/7/06.

1. בועז Member

קודם כל סוףסוף יש כאן דיון רציני ועמוק בפורום הישראלי שאני נהנה לקחת חלק בו.

דבר שני ,לעניינינו:

האמת היא שאתה מדבר על ראיה מערכתית, אני יכול להבין למה אתה מתכוון כי גם במסגרת הצבאית, החיילים הפשוטים הם לא בדרך כלל אלו שיהיו בעלי אותה ראיה, אלא המפקד שלהם.
    המפקד של מכבי חיפה הוא רוני לוי.
    אתה לא יכול לבוא ולדבר איתי על ראיה מערכתית,כאשר ה'מפקד' של מכבי חיפה, מר לוי, הוא אינו בעל ראיה כזו, ואני כבר אתן דוגמאות:

כאשר שחקן מבצע עבירת משמעת ,ולו הקטנה ביותר, לדוגמת רפאלוב עם הלאפות אז בזמנו, עידן טל שמתבטא לא כראוי בתקשורת, ומסודי שמתעצבן על כך שהוא לא בהרכב, כל הדברים האלה, ואחרים, רוני לוי פותר בדרך אחת: משעה את השחקן: ליום, לשבוע, לחודש..זה בכלל לא משנה לכמה זמן.הבעיה היא שהדברים האלה פוגעים בקבוצה על המגרש אח"כ, וזה שהוא לא מוכן לוותר על העקרון המטומטם הזה עבור ההצלחה של הקבוצה על המגרש,זוהי אינה ראיה מערכתית.

אתה מדבר איתי על הכדורגל שהקבוצה הציגה בשלוש השנים האחרונות, ולא רק בשנה האחרונה, אז בוא אני אגיד לך משהו...
    עדיף היה לי הכדורגל של שום, שאומנם לא הביא לנו אליפות, אבל היה כיף לראות כל משחק שלנו, השמחה בלב היתה נטולת רגשות אשם- כל משחק היה כדורגל התקפי וזה לא משנה נגד מי שיחקנו.
    הכדורגל של רוני לוי לעומת זאת זו שיטה של מאמן צעיר שצריך עוד ללמוד דבר או שניים לפני שהוא מקבל לידיים קבוצה גדולה כמו מכבי חיפה.
    השיטה של החלוץ הבודד שמחכה לכדורים בחצי המגרש עם הגב לשער ,זו שיטה שמועדת לכישלון, והסיבה היחידה שהיא אולי 'הצליחה' בקנה מידה ישראלי והצליחה לסנוור אוהדים[כנראה שאתה בינהם] זה בגלל הרמה הכל כך נמוכה של כדורגל שהייתה בארץ בעונות הקודמות.

אני לא מבקש שישחק כדורגל כמו של ברצלונה או יונייטד, אבל אי אפשר לשקר לאוהדים בפנים, ולבוא ולהתראיין אחרי עוד הפסד ולהגיד שלא מגיע לשחקנים להיות באירופה בעונה הבאה.
    מי הוא בכלל שידבר ככה נגד השחקנים שלו?

אתה יודע יש ביטוי שאומר שהדג מסריח מהראש,
    המשפט הזה לא אומר כלום לגבי כל הדג, אבל כדי לנקות אותו צריכים להתחיל בראש, כי פשוט חבל לי להסתכל קדימה בדאגה, ועוד בידיעה שיש יותר סיכוי שנראה עוד עונה כמו שהייתה עכשיו מאשר עונה מוצלחת.

הכי קל זה לבוא ולנפנף בשלושת האליפויות שלו, אבל אם תסתכל על איך שמכבי חיפה נראית היום, גם אתה תסכים איתי שצריך לבוא שינוי.כי רוני לוי לא ימציא מחדש את הגלגל, הוא את שלו עשה כבר[יש היגידו שעשו בשבילו, אבל זה כמובן תיאוריה ואסור לדבר על תיאוריות].

2. תומר22 Member

אני מסכים שהקבוצה צריכה לעבור שינוי, שהוא קודם כל בחשיבה - אנחנו כבר לא השליטים, צריך להוריד פרופיל ולהכניס קצת נשמה בתוך המכניקה הברורה. השינוי צריך להיעשות גם אצל רוני לוי והוא אמור להוביל את השינוי בקבוצה - שינוי לאו דווקא אומר פיטורין, אפשר לעשות את זה גם כך.

רוני לוי צריך עוד ללמוד הרבה דברים והדרך שלו להפוך למאמן גדול עוד ארוכה, אבל אין שום ערבות שמאמן שעובר לפני כן בקבוצה קטנה מגיע מוכן יותר לתפקיד. רוני לוי עשה את המסלול הטבעי, מבחינתי לפחות, מהנערים לנוער ולבוגרים. אני אזכיר לך כמה פעמים בעבר אמרו: למה לא לתת הזדמנות למאמן מהמערכת? למה כל הזמן לחפש עוד מישהו מבחוץ? הוא לא הונחת ולא קפץ לתפקיד משום מקום. הוא בא מתוך המערכת וזה כבר עושה טוב על הלב. בנוסף, הוא לא אמר שלשחקנים לא מגיע אלא "לא מגיע לנו להיות באירופה". הוא נתן לא פעם גיבוי, לעיתים אף מוגזם, לשחקנים שלו, במקרים שגם דרור קשטן היה נשבר ומתפרץ כנגד שחקניו.

לגבי עבירות המשמעת: רוני לוי הלך ברוב המקרים על מין עונש ביניים. אסור לו לוותר כי דווקא ויתור יגרום לתסיסה חברתית בקבוצה ויביא שחקנים לחשוב שהכל מותר עכשיו(מה שהוא עשה לרוסו בתחילת בעונה הראשונה שלו, לדוגמא, עשה רק טוב לקבוצה). ברגע שיש עבירת משמעת של שחקן, ולא כמקרה חד פעמי, התגובה צריכה להיות ברורה ותקיפה, כזו שלא תשאיר מקום של ספק לאף שחקן" למען יראו וייראו".

אתה מדבר על הכדורגל של שום. אני זוכר קללות וטענות לשום, כולל במשחק האחרון באשדוד, בו נגמרה העונה עם ניצחון 1-5 שלא הספיק. נכון, אצל שום היה כדורגל נהדר והתקפי, אבל אל תשכח איזה סגל מטורף היה לו ועם איזה מאזן הגנתי עלוב סיימנו את העונה. גם אז, דרך אגב, הייתה בדיוק אותה רמה עלובה של כדורגל(למרות המתח הגדול). עובדה שלמרות התצוגות ההתקפיות, הקהל, לאחר סיום החלום האירופי, לא היה מרוצה מהקבוצה והטענות נגד שום היו רבות.

חלוץ בודד עם הגב לשער? אולי על הנייר. הקבוצה(ועכשיו אני מדבר בעיקר על השנים עם עידן טל) שיחקה עם 5 שחקנים התקפיים בכל משחק, כשדירסאו מחזיק לבדו את הקישור. עידן טל(ובאדיר לפניו, כשעידן שיחק משמאל) כל הזמן תמך מעמדת המוצא שלו במרכז המגרש ושיחק למעשה כשחקן חופשי. העונה הניסיון לשחק עם שני קשרים אחוריים בעלי אותן התכונות בדיוק, נכשל.

אליפות היא ממש לא חזות הכל. אני רוצה לראות קבוצה שרצה ונלחמת ומנסה לעשות הכל כדי לרצות את הקהל שלה(גם אם הדרישות שלו הן להוביל 0-4 במחצית עם חמישה שחקני רכש ויחד איתם גם שיתוף מאסיבי של שחקני נוער), ולא קבוצה נגררת כמו בעונה הנוכחית, קבוצה שלא מסוגלת ליזום גם אם יעמדו מול השחקנים עם אקדח מכוון לרקה. אני מקווה אולי לעוד גביע סוף סוף, ואם יילך טוב בליגה אז למה לא.

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/07
  3. REAL MADRID Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

סוף סוף הודעה שאני מסכים איתה ב100%

4. MHFC Member

לא ידוע אם כתבו פה את זה, אבל מגיע לזה יחס, כבר 20 שנה בלי אבי רן השוער מספר אחד שנהרג בכנרת לאחר שסירת מירוץ פגעה בו במלוא עוצמתה. להלן מספר מאמרים מאתר מכבי חיפה לזכרו של אבי רן:

ג'יימס דין של הכדורגל הישראלי
    http://www.mhaifa.co.il/Fanzone/Columns.asp?col=24

השוער מס.1
    http://www.mhaifa.co.il/Fanzone/Columns.asp?col=3&id=2023

מה כבר אפשר לכתוב?
    http://www.mhaifa.co.il/Fanzone/Columns.asp?col=29

חברים מספרים
    http://www.mhaifa.co.il/Fanzone/Columns.asp?col=3&id=2025

--------------------------------------------------------------------------------------
    אני רוצה להתייחס למספר נקודות בדיון הזה:

שטויות במיץ. איך אתה מגדיר 3 אליפויות רצופות (ב-3 העונות הראשונות של רוני לוי בקבוצה כמאמן), כאליפויות ללא מאמן ?! אומנם בהחלט רוני לוי דגל במשחק יותר טקטי, הגנתי, אבל למרות כל זה יש לו חלק באליפויות האלה, ואפילו גדול. העונה הראשונה 03-04, הייתה אליפות שבה האוהדים שרו אליפות בלי מאמן, מכבי חיפה הציגה לרוב כדורגל משעמם, ושמלך השערים שלה היה בכלל קשר אחורי (וואליד באדיר עם 8). בעונת 04-05, 05-06 הייתי מגדיר אותן כאליפויות זהות אחת לשנייה, ב-2 הסיבובים הראשונים מכבי חיפה דרסה את הליגה, לא הפסידה, באה כפייבוריטית לכל משחק, קבוצות פחדו לשחק מולה, רוני לוי היה אחראי הבלעדי על זה, ושים לב שב-2 העונות האלה בסיבוב השלישי מכבי חיפה שיחקה לא טוב, נראתה כמו קבוצת אמצע טבלה, רוני לוי נתן יותר לצעירים לשחק, וראינו כדורגל שממש לא הזכיר קבוצה אלופה. כמובן שהקהל נעלם בעונות האלה, אבל היה אפשר לראות קבוצה מאורגנת, קבוצה דורסנית, קבוצה שמציגה את הכדורגל של היום, פחות התקפי ויותר טקטי, ויותר יעיל.
    ובוא אני אגיד לך משהו, אני מעדיף שרוני לוי יתפטר, הוא מיצה את עצמו בקבוצה, והגיע הזמן לשנות משהו בקבוצה, לראות את אותו הכדורגל זה כבר נהיה משעמם, אנחנו רואים שהקהל של מכבי חיפה נעלם לפחות בחלקו, ומאמן חדש יכול לשנות את כל התמונה, להחזיר את הקהל של מכבי חיפה למגרשים כפי שהקהל ההי מגיע בתחילת שנות האלפיים, להחזיר את הכדורגל ההתקפי, את הכדורגל שהקהל היה רוצה לראות ברובו. ולמרות זאת עדיין זה לא מוריד מערכו של רוני לוי שהיה שותף ב-3 האליפויות של מכבי חיפה

מסכים מאוד. הנה למה אני מקווה שלא יגיע אף חלוץ לקבוצה, אני מעדיף שנישאר עם הרוטציית החלוצים; קולאוטי (במידה ויישאר), קטן, ארבייטמן ועוד שחקן מהנוער. עכשיו ארבייטמן לא יפתח את העונה, מה שאומר שנהיה עם 3 חלוצים; קטן, קולאוטי ועוד שחקן מהנוער, ככה שאני לא רואה שום סיבה להביא חלוץ אחר. מה שצריך להביא זה קשר שיצור את ההזמדנויות לחלוצים כפי שקרה ב-2 האליפויות האחרונות, אז זה היה טל, זנדברג, בוקולי שעשו זאת, העונה אנדרסון כמעט ולא תמך בחלק ההתקפי, בוקולי נתן עונה סבירה, והיה עוד אחד הטובים בקבוצה, למרות שאם ליחס את זה ל-2 העונות האחרונות, זאת הייתה עונה חלשה שלו, ובמקום נדברג ראפלוב ומסודי נלחמו על מקומו, ו-שניהם איכזבו. לכן צריך להביא קשר אחורי סטייל עידן טל שיתמוך בהתקפה, זאת לאחר שאנדרסון שוחרר, קשר שמאלי במקומו של מסודי, כי הרי מסודי לא יתפוס את מקומו של קטן מאחורי החלוץ, ואת בוקולי להשאיר. שורה תחתונה לא צריך להביא חלוץ.

גם קינן לא בלם מהיר, אפשר היה לראות בכמה משחקים (מעטים) טעויות שלו כתוצאה מהאיטיות, אבל הוא לא איטי כמו אולארה שבכלל חסר מהירות ומה שמאפיין אותו יותר זה המשחק הראש המצוין. ברגע שנביא בלם מהיר וחזק לצידו של קינן, אפשר יהיה ללא ספק לראות את ההגנה הרבה יותר טובה מהעונה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/6/07
  5. תומר22 Member

6. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

זה בדיוק מה שאמרתי.
    קיינן בלם מצויין אבל איטי, ועד כה רוני לוי חיפש בלמים איטיים מה שכנראה אומר שהוא לא למד מהטעות העונה עם אולרה. אני מקווה מאוד שלאחר שלוי יחזור מהנסיעה לברזיל עם צמד הזרים החדשים, הבלם האחורי אותו הוא מעוניין להחתים יהיה מהיר וחזק השילוב ביניהם יהיה האופטימלי.

בקשר לרוני לוי, הוא עשה הרבה מאוד טעויות העונה השאלה הגדולה האם הוא יידע לתקן אותן לעונה הקרובה. אני בדיעה, שהוא כבר מיצה את עצמו בחיפה אך יש שאומרים שנראה קודם את יכולות בבניית קבוצה חדשה, לפני שאנחנו שולחים אותו הביתה. לדעתי הוא ייכשל בכך אך אנחנו נאלץ לחכות ולראות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/6/07
  7. תומר22 Member

משני השמות האחרונים שעלו: בטאו הברזילאי ודייגו קרוסה הארגנטינאי. הברזילאי עונה על ההגדרות האלה בצורה טובה יותר. קרוסה חזק, אגרסיבי וטכני מאוד(יחסית לבלם), אבל מהירות מעולם לא הייתה הצד החזק שלו. בטאו לעומתו הרבה יותר מהיר וגם גילו הצעיר לא יהווה בעיה מכיוון שיש לו ניסיון רב כקפטן קורינתיאנס(שחקן הרכב קבוע בשנים האחרונות).

8. TariboWest Member

אי-אפשר להגיד על ה-3 אליפויות "אליפות בלי מאמן", את השיטתיות וטביעת האצבע של רוני לוי בקבוצה גם ילד בן 5 יכל לראות. הבעיה היא שההשפעה שלו הייתה יותר מדי גדולה, לכן גם הכדורגל היה מכני ומשעמם. כשרפא בניטז הגיע לליברפול, הוא ישב שעות מול הטלויזיה וצפה בקלטות של ליברפול משנות ה-70 וה-80, כדי להבין את מסורת המשחק של הקבוצה. רוני לוי לא צריך היה לעשות את זה, הוא שיחק בקבוצה שנים והיה שותף בכיר בקבוצה הכי טובה אי-פעם בכדורגל הישראלי. כמו שהפועל ת"א זה כדורגל הגנתי, ככה מכבי חיפה זה כדורגל התקפי. אז בא רוני לוי ובנה קבוצה שמשחקת יעיל מאוד, אבל גם בצורה משעממת ומרדימה.

לגבי בטאו, אני חושב שצריך בלם ותיק יותר. הוא מזכיר לי קצת את הסיפור עם ווסקלי שהיה קפטן נבחרת ברזיל הצעירה (או שזו הייתה נבחרת הנוער), אבל בכל זאת נדפקנו לא מעט בגלל טעויות של טירון.

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/07
  9. בועז Member

אתה יודע,גם אני חשבתי כמוך, אגב אני עדיין חושב, לא תמיד השינוי חייב לבוא במאמן בדמות פיטורים, אבל במקרה הספציפי הזה עם רוני לוי, אני לא חושב שיש מנוס-הבן אדם הוכיח שהוא לא זז בסנטימטר מהשיטה שלו וזה לא משנה לו גם אם הוא יצטרך לשחק עם חלוץ בתור בלם,הסגנון משחק הוא תמיד אותו סגנון משחק וכן, אני לא רואה משהו הולך להשתנות בו בקרוב. אני לא אבוא ואדבר יותר על האם רוני לוי מתאים או לא להמשיך,הרי אמרתי את דעתי וגם אתה אמרת את דעתך וכנראהשבעניין זה לא נסכים לעולם, אבל בואו נשים דברים במקומם

יצחק שום, אותו מאמן שלכאורה אתה תולה בו את האשמה על כדורגל נטול הגנה, על כדורגל שחלק נכבד מאוהדי הקבוצה מצטער עליו,היה המאמן הראשון והיחיד שהעלה את הקבוצה שלנו לליגת האלופות.[גם זה אגב תוך הצגות כדורגל התקפיות מרהיבות].הסגל שהיה לו היה סגל טוב, האם הוא אשם בזה?
    האם לא המאמן אחראי לכך שהסגל יהיה טוב?זה שלרוני לוי לא היה סגל טוב כמו של שום, זו בעיה שלו שלא הצליח להביא שחקנים ברמה של תקופת שומי[אני לא אומר שהוא הביא את כולם ,אבל גם לדעת לשמור על מה שטוב צריך לדעת.].
    אני לא מבין איך בכלל מעיזים להשוות את מה שעשה רוני לוי עם קבוצה מוכנה ,נגד קבוצות כמו מכבי פ"ת ובני יהודה, למה שהביא אותנו אליו יצחק שום בעונתו במועדון שלנו.

הרי שלב המוקדמות של ליגת האלופות, ההעפלה, הבוקר שלאחר מכן, ההגרלה, ואחרי כן ה3-0 על מנצ'סטר, ה3-0 על אולימפיאקוס וכו', אלה אולי הרגעים הכי מרגשים ומשמחים שכל אוהד מכבי חיפה הרגיש בעשור האחרון..
    מה רוני לוי הביא לנו בזירה האירופאית? במשך כל השנים הוא נכשל,כישלון חרוץ וצורם, להוציא את העונה האחרונה ,שגם בה הוא נהנה מיתרון הביתיות שחזר אלינו, וכמו כן תסכים איתי שהיכולת לא הייתה מרשימה בכלל.

אני אקח משפט שאמרת," אליפות היא ממש לא חזות הכל", ובזה אני אסיים.

אם איננה היא חזות הכל, מה בדיוק תוכל להוסיף על הכדורגל שראינו בארבעת השנים האחרונות ממכבי חיפה, חוץ מהעובדה שזכינו באליפויות?

10. תומר22 Member

היה גם כדורגל טוב בארבע השנים האחרונות, אני נהנתי לא פעם. אמנם לא מכל המשחקים, אבל היו הצגות יפות, היו משחקים מדהימים, כן גם בארבע השנים האלה.

אין לי דבר נגד יצחק שום, אותו אני מעריך ומוקיר. הוא מאמן ענק שגורם המון הנאה לקהל. פשוט ציינתי שגם הוא זכה לקיטונות בוז מצד הקהל, כדי להראות לך שאף אחד לא חסין ושאין שביל זהב במקרה הזה - טענות תמיד היו ויהיו. שום לא אשם שהיה לו סגל נהדר, אבל זה גם ממש לא עומד לזכותו. הסגל, להזכירך, היה כמעט כולו של אברהם גרנט.

גם להגיד שרוני לוי לא עושה שינויים זה ממש לא נכון. החילופים שלו מחפירים רוב הזמן, זה כן, אבל הוא עשה לא מעט שינויים בשיטה, כולל בשנה האחרונה עם המעבר לשני קשרים אחוריים, שלא תמיד הצליחו. ושוב פעם נחזור לשום: אם כבר מישהו היה מקובע על שיטה מסוימת(בתקופתו בחיפה בלבד) זה יצחק שום. הוא לא הסכים בשום אופן לעשות רוטציות או לשנות קצת את השיטה(בליגה), גם במחיר של לשחוק את השחקנים שלו.

הבעיה הייתה העונה בכך שהפכנו מקבוצה יוזמת לקבוצה נגררת. אם תחפור טוב טוב בזיכרון(תיעזר בקלטות וידאו או באינטרנט) אולי תראה שבעונות הקודמות היינו קבוצה יוזמת, אמנם לא תמיד בצורה יפה ומוחצת, אבל אנחנו הכתבנו את קצב המשחק ב-90% מהמקרים.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מקווה ששחר ייתן לקולאוטי לעזוב,אני זוכר מה קרה בתחילת שנה שעברה שהגאורגי וקולאוטי רצו
    לעזוב לאירופה ושחר לא נתן להם,הייתה להם חצי שנה גרועה אחרי זה,אין טעם להשאיר את קולאוטי בכח
    ואז שהוא ישחק כמה חודשים בלי חשק,זה רק יפגע בנו יותר.

12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מסכים עם זיו לגבי שיחרורו, נקווה ששחר יפעל בשכל בעניין הזה.
    במידה ואכן קולאוטי יעזוב, סביר להניח שלוי יחפש חלוץ זר במקומו, ויש לנו מקום משום שכרגע יש לנו רק 4 זרים בקבוצה ( בלם אחורי זר, דירסאו, בוקולי, קשר באמצע שיגיע). זאת כמובן במידה ומסודי אכן יעזוב את הקבוצה/ שייחשב בכל זאת כזר.

13. Igi Member

למה אתם חושבים שיגיע חלוץ זר? לפי מה שהבנתי מכל הפירסומים, אם גולן יגיע זה יהיה על חשבון קולאוטי שצפו את עזיבתו בחיפה.

14. Achilles Member

הבנת נכון.
    אנשים כנראה חושבים שקולואטי תופס מקום של זר או שאפשר לשחק עם כמה זרים שרוצים בליגה שלנו.

15. Igi Member

אז בשעה טובה כנראה שסוף סוף תוכלו להפסיק את הדיונים פה על כמה שעומר גולן מיותר למכבי חיפה. החלוץ סיכם במכבי ת"א ככל הנראה.

מצד אחד זהו צעד מבורך עבור מכבי חיפה, שכן עומר גולן לא שווה 1.5 מיליון דולר = 1.1 מיליון דולרים מיותרים.
    מצד שני... מה יהיה? עוד פעם ההתמהמהות של שחר גורמת לנו לאבד שחקנים. את מי נביא? לא ראיתי שם של חלוץ אחד למעט עזרן מוזכר בשוק של מכבי חיפה. חלוץ זר? ואז מה? 3 זרים חדשים? ממתי זה מתכון להצלחה? לא יודע, לא מריח לי טוב כל העסק הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/07