מכבי חיפה 06\07: מתכוננים לעונה החדשה ולאינטרטוטו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏10/7/06.

1. Milevskiy Member

מישהו יכול להגיד מה עדן בן בסט עשה לרוני לוי שכבר שנה רוני לוי פשוט מתעלם ממנו?!

ייבש אותו חצי שנה, אסר עליו להתאמן, ועכשיו גם לא זימן אותו לאימוני תחילת עונה בגלל "סיבות מקצועיות"
    בעונת 05\06 עדן הוכיח את עצמו במעט ההזדמנויות שקיבל וגם כבש שלושה שערים ומאז רוני לוי מתעלם מממנו
    מוזר לי כל זה, מאוד חבל.. עוד כישרון אדיר שלא יצא ממנו כלום(הלוואי ואני טועה)

2. Lazarobbie Member

יש לו משהו נגד שחקני בית, לרוני לוי.

נכון שהוא קידם השנה מאוד את רפאלוב ונתן לו הרבה יותר דקות, אבל זה בערך שנתיים אחרי שהוא באמת היה צריך לעשות את זה. ולגבי דקל קינן, let's face it לא הייתה לו ממש ברירה אחרת, שלא תבינו אותי לא נכון, קינן בלם נהדר, אבל אם לרוני הייתה אופציה אחרת הוא היה מוחלף.

אני מקווה שבשנה הבאה נראה יותר את תומר חמד ואת בירם כיאל על המגרש, במקום שחקנים שלא יורקים על הסמל של המועדון.

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא רק בן בסט זה כל שחקני הבית. דווקא לוי שהגיע מאימון הקבוצה הצעירה היה צריך להיות זה שיבין טוב יותר את השחקנים הצעירים וייתן להם את הדקות המגיעות להן, במקום זאת הוא עושה את בדיוק ההיפך. למעשה, אנחנו סתם טוחנים מיים כי המדיניות הזאת לא תשנה במועדון עוד זמן רב מאוד.
    גם השנה שיתופו של רפאלוב במספר משחקים רב לא נבע מכך שהוא האמין בו וחשב שהוא שחקן שמגיעים לו מספר צ'אנסים. הוא שיחק בשל היכולת הכל כך ירודה של מסודי.

תומר חמד יושאל לקבוצה אחרת שצפויה לתת לו לשחק בהרכב הפותח. כרגע, המועמדת המרכזית היא בני סכנין. כיאל יישאר בקבוצה הבוגרת, אך עם השארותו של סואן + שחקן זר נוסף בעמדה שלו הוא לא ייזכה לדקות משחק רבות.

4. Igi Member

אולי חלק מכם יכעסו על המשפט הזה, אבל מצטער, אני לא מחשיב את בן בסט כ"כישרון אדיר".. בינתיים אני לא רואה במה בדיוק הוא התעלה על חמד למעט הניפוח התקשורתי.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא לא התעלה על חמד יותר מדי אבל שניהם כמעט בכל משחק ששיחקו נתנו משחק טוב.
    לבן בסט יש איזה 4 גולים בערך בעונה לפני זאת וזה ביחס לדקות הממש מועטות שהוא קיבל.

6. בועז Member

בן בסט יכול היה להצליח במכבי חיפה של פעם..
    במכבי חיפה של היום, שהבעל בית עושה מה שבא לו בלי להתייחס לקהל, שהמאמן שעומד בראש הוא אחד החלשים שקיימים, זה הולך להיות לבן בסט קשה עד בלתי אפשרי.

הוא לא לבד אגב, איתו ביחד נכנסים לרשימת השחקנים שסובלים מההפקר הם בוזגלו אושרי גיטה, תומר חמד שהולך להיות מושאל ולא נשאר(אם לא היה התאקל עם מסודי ואווירת סופ-עונה של מר לוי, סביר להניח שבכלל לא היה רואה דשא) וכו' וכו'.....

7. shabaaz Member

בוא נגיד ככה...
    גם אם לרוני לוי היו גם את "האפרוחים" של הרדי ושרף(כך היו קוראים להם פעם),גם אותם הוא היה דואג לגמור.
    כשעטר עלה לבוגרים הוא היה צנום,כך גם ברקו.האחים אוסמו היו לקויים בהרבה רבדים.
    הבעיה אף פעם אבל לא היתה בשחקנים סמכו עלי.
    הקהל תמיד נהג לבוא לראות אותם משחקים וסמך עליהם שיתנו את המקסימום:וזה היה מספיק כי אף אחד לא יכול לבוא בטענות לשחקן שנותן את הנשמה ומקיא דם על המגרש למען הסמל.

שחקנים כמ רפאלוב ובן בסט נתנו סטטיסטיקות משולשות משל עטר וברקו בנערים והביאו תארים.הם מוכשרים לא פחות.אבל הההבדל הוא שא שחקנים גדלו גם על החולות ועל מגרשי בטון ולא רק במגרשי דשא.
    לא ליטפו אותם.
    עוד הבדל הוא שהיום רוני לוי לא נותן צ'אנס לשחקנים ולא יודע לשלב אותם.
    אצל לוי לשלב שחקן הרכב זה לתת לו חצי שעה ולתת לו את הלוקסוס להתאמן:אם הוא טוב באימון הוא משחק.
    לפי התאוריה שלו גם רגב פנאן יותר טוב מניקולה וויצ'ץ'.שיהיה בריא.
    העובדה היא ששחקנים כמו לוי היו טובים תמיד בלתת באימון מה שהם נותנים במגרש ולהפך:לא פחות לא יותר.שחקן ומאמן אפור.
    אבל יש שחקנין כמו עטר וברקו שהערך המוסף שלהם הוא היתרון:ולכן האימון הוא רק כדי לחמם מנועים.
    אותו דבר לגבי קשרים וחלוצים שלוי היה צריך לעצב כמו שי בירוק(הרסת אותו),רפאלוב,אברהמי,יואב זיו(נו באמת),ערן לוי(יכל להיות שחקן גדול וסיים כמו איזה סטייק).
    ההבדל בין מאמן כמו שרף שהוא לקח כלומניקים כמו איתי מרדרכי והפך אותם לחלוצים עם חוש הבקעה.לשרף היה חזון לכל מצב ולכל שחקן.ללוי לעומת זאת יש את החזון להרוס כל הזדמנות ולקחת את השחקן הכי אומלל(מרדכי) ולהפוך אותו לסקאוט.זו עוד אחת מהדוגמות למה הרכש שלנו כושל:מרדכי היה תמיד רגל מסיימת גרועה ומחמיצן היסטרי.בכדי להיות בעל חוש הבחנה לשחקנים צריך תביעת עין ,חוש שבד"כ ניתן לשחקן\מאמן חכם ופיקח.מה שבד"כ מרדכי אף פעם לא היה.

8. הרצליה Member

בן-בסט גם יצא ממש מסכן מהחצי עונה שלו בהרצליה בה הוא פתח רק במשחק אחד, הצוות המקצועי בהרצליה לא ציפה לכזאת פגיעה כמו שהייתה עם קאמנן ומוסטרליץ' ומי שהכי נדפק מעניין הזה זה עדן בן בסט שבקושי שיחק.
    אני מאמין שאם הוא באמת ישוחרר להפועל חיפה מהלאומית הוא יתן יופי של עונה ואולי הוא עוד יחזור למכבי חיפה, מי יודע.

9. תומר22 Member

נכון. איתי מרדכי לא היה החלוץ הכי גדול והיה מחמיצן היסטרי, כמו שאמרת, אבל מה הקשר בין זה לבין עובדת היותו סקאוט? האם כל הסקאוטים בעולם היו שחקנים גדולים? חלקם אפילו לא שיחקו כדורגל. תראה מאמנים, כמו מוריניו, פרגוסון, פראנדלי וספאלטי, שלא היו שחקנים טובים והפכו עם השנים למאמנים מובילים. וגם כאן אצלנו לא חסרות דוגמאות, ובראשם אברהם גרנט.

אתה מפיץ פה את משנתו הסדורה של המקומון "כלבו", כשאתה שופט לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.

10. shabaaz Member

עכשיו הצחקת אותי.

אחד המרצים הגדולים בוינגייט בשם שפר(שכחתי את שמו הפרטי,אבל לא מדוב על עמונאל) תמיד טען שאין שום קשר בין החצי-השתלמויות המטומטמות שמאמנים וסקאוטרים,והמה שלא תרצה שלנו עוברים בחול לבין היות מאמן מקצוען.באותו הרצאה לראיה הוא נתן בדיוק את אותה דומא שאתה נתת:גרנט.
    גרנט לא הצליח תודות לשום השתלמות אצל מוריניו או איזה בלוף אצל צ'זארה מאלדיני.גרנט התחיל על אותן יסודות וצבר ניסיון והרבה קומבינות.
    נכון,אולי בארץ אין באמת קשר בין התפקוד של שחקן בשדה לבין התפקוד שלו כבעל מקצוע.
    אבל איך אתה יכול להשליך את זה לאירופה?!
    הרי מאז סוף שנות ה70 אין לנו מאמן אחד שגדל והתחנך בדרך מלאה באירופה(עמנואלל שפר או גיולה מנדי נקודה.שבעצם הקנו לו את כל אסכולת השחקנים והמאמני הנוכחי וההישג הכי גדול שלנו שאנו מאוננים עליו כבר איזה מליון שנה).
    רק דוגמא מאותו דור של אז:כך כל 3 שחקנים או מאמנים ותשווה אותם לאלו של היום והתוצאות שתקבל יהיוו מביכות,עלובות,גרועות(איך שלא תגדיר).הם בעצם אומרות הכל.

שפר תמיד אמר שבארץ כמו בכל מקום באירופה צריכה להיפתח אקדמיה מקצוענית למאמני כדורגל שתעביר קורסים של אופ"א בהדרכת מאמנים בחו"ל והשתלמויות בתשלום באופן חודשי.וכרגע מלבד וינגייט שהיא אגודה בקשי חצי מקצוענית,כך הכדורגל שלנו נראה ידידי היקר:חצי מקצועני.
    כשמאמן בחו"ל לוקח קורס הוא הולך איתו מהתחלה ועד הסוף-כמעט 12-14 קורסים וחוזר אחרי שנה ומתעדכן כמו תוכנת מחשב,בכדי לתקן ליקויים.
    אצלנו המאמנים חד משמעית לוקחים את הקורס המקוצר ונוסעים מידי פעם להרצאה או השתלמו ומנופפים בה כאילו הם חזרו עם המחברת של ואן חאל.לא ככה מורינו למד מגיל 14 איך מאמנים האמן לי.

אתה שואל אז מה הקשר למה מורדכי סקאוט גרוע?
    כי למרדכי כמו לכל שחקן ישראל:רוני לוי,עטר(וכו') היו את אותם ליקויים שיש לשחקנים שלנו היום מבחינה פיזית ומנטלית.אבל פה קבור הכלב:שלא לוי או מרדכי יוכלו לשנות דבר כשהחינוך שהאירופאים קיבלו הוא תחת הדרכה של מסורת ארוכה יותר,מנוסה יותר ועדיפה-ואילו הם עברו קורס שהוא בפירוש כלאחר יד.כאן רק מתחזקים החסרונות והרשמים ששחקנים שהיו חלשים יהיו נחותים מבעלי הנסיון.

11. REAL MADRID Member

החלום של כל אוהד מכבי חיפה לטעמי זה להפוך את הקבוצה להיות של האוהדים כמו בריאל מדריד וברצלונה.
    כשהנשיא יודע שהוא חייב לרצות את האוהדים בשביל לשמור על כסאו הוא יעשה הרבה יותר.

לא שיש לי משהו נגד שחר, הוא אדם גדול שחיפה לא הייתה קבוצה בכירה בלעדיו, אבל הוא מתחיל לעצבן את כל האוהדים..

12. TariboWest Member

מכבי חיפה הייתה לפני יעקב שחר ותהיה גם אחריו.

13. תומר22 Member

יפה. אז הבעיה היא שורשית וקיימת בכל הכדורגל שלנו, ללא קשר למכבי חיפה. זה כבר דיון אחר - הכדורגל שלנו לא ברמה של הכדורגל האירופאי כבר מהבסיס - ידוע וברור. אתה סתרת את עצמך, עכשיו אתה טוען שהבעיה היא כללית וגדולה, כשלפני כן התמקדת בבחירה באיתי מרדכי כסקאוט, כאילו מסתובבים פה אנשי מקצוע(שיסכימו לקבל על עצמם תפקיד כזה) ראויים יותר. עד שפרנק ארנסן לא יסיים את ההתחייבויות שלו בצ'לסי ויצטרף אלינו, אנו נאלץ להסתפק בשירותים של מרדכי ודראפיץ'.

14. מיכל3 Member

מכבי חיפה הייתה קבוצה לפני יעקב שחר ואחרי ההגעה שלו הייתה קבוצה גדולה. העונה אומנם יש מספר החלטות שאני לא מסכימה לגביהן, אבל בכל זאת יש לנו את הניהול הטוב בארץ ללא ספק. לא רוצה בשום מצב שהוא יעזוב אותנו..

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אף פעם לא הסכמתי עם הקביעה הזאת, אבל תמיד זרמתי איתה. אחרי השנה הזאת, אפילו לזרום איתה אני לא מסוגל. ולפי ההתנהלות של מכבי חיפה בקיץ הזה, אני לא חושב שאני אשנה את דעתי בזמן הקרוב.