מכבי חיפה 06\07: מתכוננים לעונה החדשה ולאינטרטוטו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏10/7/06.

1. Don Joan Roman Member

דה ברונו אבל אמר לא פעם ולא פעמיים: אני לא יודע לעשות הגנה, לא רוצה לעשות הגנה וגם לא יעשה הגנה.
    אז בעצם מה תשאיר את דירסאו לבד? אם הקישור של בית"ר יראה כמו ששומי רואה אותו (בואטנג,אלברמן,עידן טל במרכז המגרש, יצחקי וזנדברג באגפים) ווהקישור של הפועל יהיה כמו שלוזון אוהב בד"כ(שלושה גרזנים באמצע), הקישור של נתניה יזכה בשחקן עם פיזיות כמו של מזואה ומכבי תצליח להחתים שחקן קישור אחורי ברמה אתם תהיו בנחיתות בכל מפגש גדול ואת זה מכבי חיפה לא יכולה להרשות לעצמה.

חוץ מזה שרוני לוי בחיים לא ישחק במערך שבו יש רק קשר אחורי אחד.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

הטבה במצב ברכו של דוידוביץ':
    הטבה משמעותית חלה היום (שישי) במצב הברך של שוער מכבי חיפה, ניר דוידוביץ', שמרגיש הקלה גדולה בכאבים ברגלו, וזאת שישה ימים אחרי בדיקת ה-MRI שעבר השוער, אחריה התברר כי הוא סובל מדלקת חריפה בברך.
    המשמעות: דוידוביץ' עשוי לעבור בדיקה נוספת בשבוע הבא, ובמידה ותהיה הטבה נוספת במצבו, לא יצטרך השוער לעבור ניתוח ארתרוסקופיה, שעשוי להשבית אותו למספר שבועות.

3. shabaaz Member

ההבדל הוא שבעבר היינו לוקחים קשר כמו בוקסנבויים\עזרן(חצי חלוץ) והופכים אותו לתותח תוך עונה.
    כך עשינו עם עידן טל,עם זנדברג,עם רביבו ועם עוד רבים.למכבי חיפה היה סגל כה איכותי שאין סיכוי שלשחק לא היו ת'תנאיים להשתדרג לשחקן אירופאי לכל דבר.זה היה הכוח הההרתעה שלה ומה שהפך אותה לרמה אחת מעל הליגה גם כשלא לקחנו אליפויות:כולם ידעו שבכל מצב נתון אנחנו מסוגלים לייצר את הטוב ביותר.

היום אנחנו פשוט פאתטים ולא נהנים אפילו מהספק הסביר של הקהל או השחקנים.אף אחד לא יכול לומר ששקן עם רקורד נהדר כמו בוקסנבוים\עזרן כלל ירצה לבוא למכבי חיפה.
    פעם רביבו חיכה עד הבוקר וביטל חוזה עם מכבי ת"א כדי להגיע לשפיגל(והוא הגיע רקורד הרבה פחות טוב משל בוקסנבוים).מישהו יכול לומר שנוכל להביא היום מהפועל ת"א את טועמה או ורמוט ב-600 אלף דולר?
    בחיים לא.הם גם לא יענו על ההבטחה.להפך:ורמוט כבר החזיר לשחר בחצי המטבע כשאמר שאצלו הוא לא יקבל דקות-וצדק.
    מכבי חיפה מתחילה להיות המזבלה של שחקני דרג ב' בליגת העל:במקום לקחת את הכשרונות המובילים ללא מורא ולהפוך אותם לדור הבא של הכדורגלנים המובילים הפכנו לקבוצה ששחקנים שוקלים פעם שניה ושלישית טרם הם מגיעים אליה.לא רק בגלל האיכות והכדורגל:אלא בגלל חוסר חדוות החיים ויחסי האנוש במועדון(ואת זה עידן טל,בנאדו,זאנו ורבים עוד יעידו).
    אני לא רואה שום חדש השנה ברכש:יש מה שאנחנו צריכים להביא-כמו עונה קודמת("הלוואי...".פעם שחר היה מתעלה על הציפיות ומפתיע את כולם).
    ויש מה שאנחנו באמת מביאים-מאז שלוי במועדון(בקושי חצי פרוסת לחם.לא רק שלא עונה על הציפיות אלא גורם לאנשים להתחיל לפתח תיאוריות מוזרות איך ניקח תואר-"אולי ינק'לה יפתח ת'כיס").גם השנה אי לא צופה גדולות ונצורות.

4. Don Joan Roman Member

ההבדל הגדול הוא שעבר מכבי חיפה הייתה הקבוצה העשירה של האיזור, קנתה כל שחקן שרק הבקיע שער יפה בליגה כדי שלאחרות לא יהיה ושכחה שיש אפשרות שיבוא ברון חדש לעיר וייקח את המושכות, אז שש שנים הברון הזה לא הגיע ומכבי חיפה המשיכה לזלזל בשחקנים כמו בוקסנבויים, אליניב ברדה, שלומי ארבייטמן, והשחקנים תוצרת בית שלה והיום הזלזול הזה, היהירות הזאת וחסור החשיבה לעתיד הרחוק חוזרים אליה כבומרנג כשהגיע הברון החדש והעשיר שהיום מסוגל לגזול ממכבי חיפה כל שחקן ושחקן שהוא חפץ בו.

5. REAL MADRID Member

:aa1: יעקב שחר לא ממהר להודיע לרוסו את החלטתו לגבי צירופו של רוסו בקבוצה. רוסו נמצא כעת בקרואטיה וממתין לתשובה אך שחר שעוד לא שכח את העבר לוקח את הזמן, למרות שרוסו ככל הנראה יהיה חלק ממכבי חיפה בעונה הבאה.

:aa1: היום בערב צפויות להיסגר שתי עסקאות בעמדת המגן השמאלי, חיים מגרלשווילי יעבור רשמית לויטסה ארנהיים כשבאותו זמן, רוני גפני יקבל את שחרורו מבית"ר ירושלים.

6. בועז Member

אני לא ממש מתלהב מהרעיון שרוני גפני ישחק בחיפה שנה הבאה.
    לא שהוא שחקן גרוע, אבל לדעתי הוא פשוט לא מתאים למערכת של חיפה ,כמו שמגרלשוילי לא היה מוכן לפני שנתיים ובנו אותו לאט לאט, עכשיו יצא ממנו שחקן לא רע בכלל, שבקלות יכול להתמודד על עמדת המגן השמאלי בנבחרת.

הייתי שמח לראות אותו ממשיך איתנו.

7. REAL MADRID Member

קשה למצוא אוהד שחושב שגפני הוא רעיון טוב.. אבל כרגע הוא האופציה היחידה.

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

יש שחקן לדעתך יותר טוב ממנו שיסכים להגיע? כי לזרוק שמות כמו בן דיין הם לא ריאלים.

9. בועז Member

אני הייתי מביא מגן שמאלי זר.

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן אבל מגן זר זה גם לא 100 אחוז פגיעה אלא בדיוק להיפך.

רוני גפני אמנם זה לא קייסי בשנים הטובות שלו אבל הוא אחד שכנראה ייתן שקטן בעמדה הזאת.
    הוא שחקן פרווה כזה לא ייתן 3 בישולים במשחק אבל גם לא יעשה יותר מדי שטויות.

11. Gustavo Boccoli Member

היום בידיעות אחרונות הייתה כתבה גדולה על דוידוביץ', ועל זה שבית''ר מעוניינת בו. היום אחרי צהריים דוידוביץ' התראיין בשתי מקומות (רדיו בחיפה ובתוכנית של ברקוביץ' ואופירע), ובשניהם הוא דיבר כאילו הוא לא ממש מעוניין להמשיך, והכסף זה מה שיכריע. כשאלו אותו אם הוא יקבל הצעה מבית''ר הוא יעזוב, הוא אמר שהוא לא יכול לענות, הוא גם סיפר שמכבי חיפה אמרו לו שנה שעברה שהם צריכים אותו לאירופה, אבל בגלל שהשנה אנחנו לא באירופה אנחנו יכולים להבין מזה משהו. בקיצור, אני בכלל לא בטוח שניר ממשיך. נראה לי שגם הוא מתחיל להסתנוור מהכסף, ומתחיל לשכח מה הקבוצה עשתה למענו. אני מאוד מקווה שאלמדון יתן הופעות טובות בצעירה, כי צריך להתחיל לבנות עליו לדעתי.

בכל מקרה, מניר לא ציפיתי ככה, הוא תמיד היה נראה אחד שקשור למכבי חיפה מאוד, אוהב את הקבוצה ואת האוהדים, אבל זה נראה שהכסף סובב אותו לגמרי.

12. REAL MADRID Member

אם זה באמת נכון, אז אני פשוט מאוכזב.
    אין מה להוסיף.

13. בועז Member

אני מאוד מקווה שהדברים הוצאו מהקשרם כמו שנהוג בתקשורת הישראלית שמחפשים סקופים בשיניים.
    אני רוצה להאמין שהוא ידע להחזיר למועדון שכל כך תמך בו כשהיה פצוע והציל לו את הקריירה.

14. גוב האריות! Member

תיראו בית"ר יכולים להביא את ניר ,אבל לדעתי הם לא צריכים אותו כי אם כבר הם מביאים אותו,
    שישאירו את איציק כי גם ככה אין הרבה הבדלים בין דוידוביץ' לקורנפיין.
    ומשוער כמו ניר באמת הייתי מצפה לתגובה קצת יותר טובה .

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן אבל מצד שני צריך לזכור כשהפועל הציעו לו חוזה הוא כמעט עבר לשם והוא בכל זאת כמו רוב שחקני
    חיפה באמת רוצה רק כסף.