מכבי חיפה 06\07: מתכוננים לעונה החדשה ולאינטרטוטו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by הרצליה עד המוות, Jul 10, 2006.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

למי שלא הבין,בYNET[נראה לי] פורסמה כתבה שאם עידן טל לא יגיע לחיפה אז דה ברונו יגיע במקומו.
    דה ברונו שחקן מוכשר ומתאים לחיפה מבחינת הפוטנציאל שיש לו,אבל הוא באותה עמדה כמו טל?אני חושב
    שהוא יותר התקפי.

זאת הקבוצה השלישית בארץ שסירבה לסונג בשנתיים האחרונות[קדמו לחיפה מכבי תל אביב ונתניה],סונג
    כבר לא צעיר ואני מאמין שאם הוא מציע את עצמו[או הסוכן שלו מציע אותו -זה אותו הדבר] כנראה שאין
    לו יותר מדי הצעות מאירופה וכנראה שיש סיבה לזה.

2. Number 8 Member

ג'ובאני רוסו אמר שהוא מוכן לשחק במכבי חיפה בחינם.
    יעקב שחר צריך צריך לתת עד סוף השבוע אור ירוק להחזרתו של רוסו, שעלותו לא צפויה להיות גבוהה.

3. REAL MADRID Member

הטיימס הלונדוני פירסם היום שמכבי חיפ ה שכאמור מעוניינת מאוד בשירותיו של עידן טל לעונה הבאה מוכנה להציע עבורו 250 אלף ליש"ט. עידן טל חתום לעוד 2 בקבוצה.

-------

ברור מאליו שאם זה אכן נכון אז יש איזה איש עסקים שישלם חלק רב מן הסכום, שחר לא אדם שישלם סכום כזה.

4. Gustavo Boccoli Member

ברור, היו על זה דיבורים, אודי אנג'ל זה האיש. אוהד של מכבי חיפה שמוכן לסייע. דרך אגב הוא גם רצה לעזור להביא את ברקוביץ' בזמנו.

5. TariboWest Member

כל השחקנים המושאלים של מכבי חיפה יוזמנו לאימונים לקראת האינטרטוטו, שבסופם יחליט רוני לוי אילו שחקנים יצאו עם הקבוצה למשחקים. בין המוזמנים: איסלאם כנעאן, אושרי גיטה וירו בלו.
    רוני לוי עושה בשכל ומנצל את הטורניר לבדיקת שחקנים לעונה הבאה.

6. shabaaz Member

טוב אפשר לסכם עונה

אני עוקב פה ושם אחרי הדיונים מתחילת העונה.וגם בתחילת העונה בפורומים טענתי שלוי מאמן אפרורי שלא מסוגל לחבר סגל.טענתי שהוא לא מסוגל לקבע סגנון משחק אטראקטיהי ובו זמנית לחדש וייצב סגל שיירוץ אירופה ובליגה.
    הדברים עוד היו נכונים כשהוא ירש סגל מעולה מהקודמים לו והתנהג כמו פוליטיקאי:ראה ממקרה עידן טל,זנדברג,בנאדו,באדיר ורוסו(חושבים שאם היה לו ת'צ'אנס להחזיר את בנאדו ובאדיר הוא לא היה מחזיר?...היה מחזיר גם את ז'אנו מטבריה היה מחזיר ועוד איך).
    לוי הוכיח בתום 4 עונות שהוא מאמן בדיוק כמו שהוא שיחק-חסר אימפרוביזציה וחזון.את כל הירושה ועוצמה שהוא נטל הוא החריב אט אט.

היום כשהסגל שהוא ירש התפורר קליל ולא נותר לו אמון מהקהל,רק מטורף יכול לומר שרוני לוי באמת יצליח להעמיד קבוצה רצינית שתתמודד על תואר או על אחד מ-3 המקומות הראשונים בצורה ריאלית בעונה הבאה.

כשאבר'ם גרנט הגיע למועדון הוא ירש קבוצה עם סגל טוב אבל ללא אמונה ועם שלד שהיה זקוק לחיזוק קל.
    במקרה והיו נותנים את שרביט האימון לגיא לוזוןן או אלי אוחנה סביר להניח שאפילו אוהד אחד לא היה מגיע והאפשרות שהיינו זוכים באליפות היתה אפסית.
    היום הקבוצה לא רק במשבר עמוק יותר מבחינת סגל השחקנים-אלא במשבר מקצועי-פנימי ובעלת יריבות שנונות לה פייט גדול יותר על כל שחקן.לינק'עלה כבר אין מונופול על כל כרטיס.

רוני לוי אולי יכול להתנהג כמאמן שמסתובב בליגה 20 שנה וקוטף תארים,בוחר זרים וקורע קבוצות:אבל העובדה היא שלוי הוא לא גרנט,ולא קשטן ובטח שלא שום.אין לו את הבנת המשחק שלהם,לא את הקסם שלהם ולא את החזון שלהם.
    להפך:ראינו 30 ויותר פעמים כמה פעמים לוי הוא מאמן אדיש שלא יודע להגיב לנעשה במגרש ונראה מנותק מכל דבר שמתרש על הדשא.כאילו ההתנהלות של הקבוצה על הדשא היא דבר שלא קשור אליו כלל,והוא לא מסוגל לעשות דבר חוץ מלתת איזושהיא תגובה לקונית בסוף המשחק שתפתור הכל עם איזה ליקוק בתח* של שחר.

הרי זה בעצם הסמל המסחרי של שחר את לוי:שום דבר שנעשה בעידן רוני לוי לא נעשה בבחירתו או לא תחת צילו של ינקע'לה שחר.מכבי חיפה של היום היא פרדוקס אחד גדול.
    מאחר וכשינקע'לה שחרהגיע למועדון הוא הבטיח קבוצה שתשחק במתקנים המודרנים ביותר-והיא שיחקה,קבוצה שתשאף לטוב ביותר ע"י רכישת שחקנים זרים וישראלים המשובחים ביותר-היא שאפה,וקבוצה שתספק לאוהדים שלה כדורגל אטראקטיבי.
    עם הזמן הכדורגל הירוק שלה נעשה דהוי-במגבלות התקציב...
    פחות התקפי-ויותר הגנתי:במגבלות המאמן והשחקנים שניתנים לרכישה...

ינקע'לה שחר אוכל את מה שהוא בישל עכשיו:והוא חוזר עכשיו 7 שנים אחורה ליום שהוא פיטר את אלי כהן.
    זאת עוד אחת מהפעמים ששחר לא מוכן להודות שהוא טועה:לא מוכן להודות שהקהל צודק.הוא לא מוכן להודות-שאם הכדורגל חרא,אז הוא חרא.
    אז חכו ותראו שעד המחזור ה-8 עם עידן טל,אן אם רונאלדיניו שחר יבין כבר לבד.

7. תומר22 Member

על מה אתה מדבר? איפה היית שלוש שנים? מזמן לא קראתי כל כך הרבה שטויות. די כבר עם העליהום המיותר הזה על רוני לוי, אז עונה אחת לא הכל הלך על פי התכניות, ביג דיל.

אתה ראית אותו משחק בכלל? שיחקנו בזמנו עם קשר אחורי יחיד(רוני לוי) ומגנים שכל הזמן תוקפים. כך שלמעשה היחידי שבא לעזור לשני הבלמים היה רוני לוי, ושבנוסף לכל גם כבש בערך 7 שערים לעונה באותה תקופה, כולל שערים חשובים ומכריעים. בתור שחקן הוא נתן הכל למען הקבוצה, למרות שלא היה חביב האוהדים ולא נחשב לשחקן בית. גם הפציעה שאילצה אותו לפרוש הייתה אצלנו, במדים הירוקים.

תקרא לי מטורף, אבל אני אומר לך שאם יתנו לו רוני לוי יחזיר אותנו לצמרת הגבוהה ויביא תארים.

8. TariboWest Member

אני לא אקרא לך מטורף, אבל כמו שזה מסתמן בנתיים אפשר להגיד מזל טוב לביתר על אליפות שנייה ברציפות. אם כל הכבוד לרוסו (סוס מת), לגפני, לקדוסי ולשאר השמות שעולים, אף אחד מהם לא יישדרג את הקבוצה ככה שהיא תוכל להשיג יותר ממה שהשיגה השנה.
    אני לא מצפה לאליפות בעונה הבאה, רק לכדורגל יפה, ולא לכדורגל המכני והמשעמם של רוני לוי.

9. תומר22 Member

גם אני לא מתלהב מהשמות שעולים כרגע בהקשר שלנו, אבל אני לא מספיד את הקבוצה ואת רוני לוי. מכבי חיפה, בהדרכתו של רוני לוי, עשתה דבר שלא היה בכדורגל שלנו, 3 אליפויות רצופות עם אותו מאמן. שוב פעם סללנו דרך, כמו שאנחנו עושים לאורך ה-25 שנה האחרונות בכדורגל הישראלי. הבעיה היא שאנשים לוקחים את זה כמובן מאליו. האליפות היא עניין שבשגרה וכך לדעתם אמור להיות גם הכדורגל האטרקטיבי. הזיכרון של אוהדי כדורגל הוא קצר במיוחד. הרי לא מזמן עברנו 7 שנים רעות, כששחקנים כמו אופיר קופל וחזי שירזי מפארים את הסגל שלנו. חלק מזה היה באשמתנו, האוהדים, עם חוסר הסבלנות והרצון לראות 4-0 במחצית עם עקבים ומספרות, 7 שחקני בית בהרכב ועלייה לליגת האלופות עם זרים ברמה גבוהה. צריך קצת פרופורציות.

אז אולי תהיה עוד עונה בלי תואר, אז מה? צריך לתמוך בקבוצה בכל מצב ולקוות לטוב(למרות השמות המדכאים שנקשרים לקבוצה).

בעונה הקודמת, עם עידן טל כקשר באמצע ליד דירסאו, השיטה שלנו הייתה רחוקה מאוד מהגנתית ומשעממת. לפעמים הייתי מתעצבן שאף אחד לא עושה הגנה ואנחנו מקבלים גולים שטותיים כי דירסאו נשאר לבד, מופקר באמצע המגרש.

הכל בסופו של דבר עניין של זיכרון. כל אחד זוכר באופן סובייקטיבי, בדיוק את מה שהוא רוצה לזכור.

10. מווו אני פרה Member

חח ממתי יש למכבי ת"א בעיות כספיות
    ללוני הרציקוביץ' ממש אין בעיה עם כסף

11. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

תתפלא, יש לו.

12. shabaaz Member

ראיתי גם ראיתי את רוני לוי משחק כדורגל...תתפלא...ראיתי גם ותיקים ממנו משחקים.אבל לא זה הנושא.
    רוני לוי הוא טירון וזאת עובדה:הוא התיימר בהתחלה להמיד קבוצה ולהצליח בשני מפעלים כשלמעשה רק בליגה אף פעם לא היתה לו קבוצה אטראקטיבית.

מאידך:בליגה הוא בכלל לא טרח לבסס סגל לשנים שיבואו,או לימים גשומים-מה שקודמך עשו למענו.
    רוני לוי תמיד דאג לשמור על התחת המקובץ שלו עם סגל קצר ומנטרה קבועה של 13-14 שחקים תחת רוטציה קצרה מאוד ודלת פתרונות.

לאוהדים כמוני יש ויש זכירון ארוך כי הגתי מהימים בם ההצלחה היתה הפריבילגיה של הכדורגל הטוב.
    היום רוני לוי הביא עימו כדורגל אפור כך שלמי אכפת בכלל המקום.
    בעבר מכבי חיפה ידעה מקומות יותר גרועים מ-5.למעשה היא אף פעם לא חיה רק על הצלחות אלא רק מעידן שליימ'לה וג'וני הרדי.אבל העובדה היא שמאז שפותחה מחלקת הנוער עיר הנמל לפחות ידעה שובע מכדורגל שופע חיים והרבה שערים.
    אז אז מה אם לא כל שנה היה תואר?לא היה תמיד גביע ולא היו תמיד נצחונות.אבל היה כדורגל ייחודי וקהל תמיד הגיע למגרש כדי לראות ת'בחורים משחקים.והאמן לי שהייתי שם(כנראה שאתה היית ילד).

רוני לוי חברי היקר הוא אולי מאמן מוכשר אבל הוא לא משול לאכלס פרגוסון וגם לא לונגר כמו שמנסים להשוותו בצורות משונות והזיות.רוני לוי לא עזב את החממה הירוקה לעולם וזאת בעצם העובדה שמוכיחה שהקוף הזה שתלוי לו על הגב תמיד מגביל לו את טווח הראיה לא משנה מה יעשה או מה ישיג.

קודמיו בתפקיד גם אם הצליחו או אם לאו הגיעו עם נסיון,עם ידע ואם חזון:גם לדושאן אוהאירין אחלוק יותר כבוד מללוי מאחר ואולי מכבי חיפה בתקופתו היתה עלובה,אבל הקהל הגיע כי האמין תמיד שהקבוצה רוצה ומסוגלת לעלות ולנצח משום מקום בצורה משכנעת כל קבוצה במגרש הביתי כשם שהיא היתה מסוגלת להאמין.
    רוני לוי לעומתו הביא אתהקבוצה לשפל המדרגה כפי שלא זכרתי אותה מאז שאני אוהד(אי שם בשנות ה-80):אוהדים אילמים ומתוסכלים,שחקנים שרוח הכדור יצאה מהם עוד בסוף העונה הקודמת,וכדורגל זוועתי וחסר כל השראה.אם שלמה היינו במקומות גרועים יותר בליגה-אבל לפחות ניסינו לשחק,שיתפנו שחקני בית(לא היו זרים),ויותר חשוב:בנינו סגל שהביא תארים.

ולסיום:האירוניה היא שאחרי מה שכתבתי אחרי הצהריים שום חתם בבית"ר.
    ספק אם שני זוללי תארים כמו שפיגל ושום לא יקפצו על כל ישראלי שרצינו כולל טל בכדי לדרוס את מה שנשאר מהגוויה הזאת שנקראת מכבי חיפה.גם לא ננראה לי ששחר מתכוון לפתוח את הכיס השנה:מסתבר שמי שלא משקיע בנוער מסיים כאוכל נבלות.
    הלויאליות של אוהדים כמוניי נמדדה בימים שהקבוצה לא זכתה בתארים אבל אהבנו אותה בגלל הסמל ושחקני הבית.עכשיו לטענתו של שחר נמדדת הלויאליות של "קהל המרכז",אלו שנאמנים ללוי.
    אני מוכן להתערב על הרבה-שלא יהיו יותר מאספסוף של 500 כאלו.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

קבוצת הנוער שלנו היא אחת מהקבוצות המוכשרות שיש בליגה, רק שמספר השחקנים שממנה מגיעים לקבוצה הבוגרת הוא אפסי.

בחיפה מנסים למצוא קבוצה לקשר הברזילאי אנדרסון חאבייר. רוני לוי והצוות המקצועי החליט כבר מזמן כי אנדרסון לא ימשיך בקבוצה למרות שהוא מחזיק חוזה לשנתיים נוספות.
    חיפה עלולה להיתקל בקשיים באשר לשחרורו של אנדרסון, שכן לפי החוזה הוא מרוויח כ-250 אלף דולר לעונה ובחיפה חוששים 'להיתקע' עם שחקן שלא בונים עליו לעונה הבאה. בינתיים, לא קיבלה חיפה אף פניה מקבוצות אחרות מהארץ או מחו"ל לגביו. אנדרסון אמר לחבריו כי הוא מעוניין להמשיך בחיפה למרות העונה הלא טובה שלו.

Last edited by a moderator: May 31, 2007
  14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ארבייטמן יחמיץ את פתיחת העונה :
    חלוץ הנבחרת האולימפית ומכבי חיפה, שלומי ארבייטמן, יחמיץ את פתיחת העונה של הקבוצה בעקבות החלטה של הצוות הרפואי שקבע שמיד לאחר סיום אליפות אירופה, בה השחקן ייטול חלק, הוא יעבור ניתוח במפשעה.
    ארבייטמן סוחב את הפציעה במפשעה כבר חודשים ומשחק עם כאבים. בחיפה מעוניינים שהוא יתחיל את העונה הבאה כשהוא כשיר לחלוטין.
    מי שאמור למלא את החלל שיותיר ארבייטמן הוא החלוץ, אוהד קדוסי, שסיכם את מרבית תנאיו בחיפה וכל מה שנותר עתה הוא לראות האם חיפה תעמוד בסכום שהוועדה למעמד השחקן תקבע. מכבי פ"ת דורשת עבור השחקן 500 אלף דולר.

סוף סוף יש קצת שכל לתומר חמד ולרוני לוי, והשניים סיכמו את מעברו של חמד לבני סכנין (השאלה). מאמנה של סכנין, אלישע לוי, הבטיח לרוני לוי כי השחקן לא יהיה שחקן ספסל אלא שחקן הרכב בקבוצתו.

Last edited by a moderator: May 31, 2007
  15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסיכוי היחידי של שלומי ארבייטמן לראות דשא בקריית אליעזר היה אם הוא יפתח את העונה בצורה מצויינת. עכשיו, כשהוא יעדר מפתיחת העונה ורוני לוי יתחיל להריץ את אוהד קדוסי, אני חושב שזה הזמן של שלומי ארבייטמן להבין שהוא כנראה לא יראה דקות משחק רבות העונה הזאת.