מכבי חיפה :: 04/05

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י ג'רי בית הלוי, ‏2/5/04.

1. TariboWest Member

בוזגלו צעיר, אבל אין טעם שיישחק עם שחקנים ברמה של 3 דרגות מתחתיו. זה כישרון ענק, שעם לא יידעו לעשות איתו משהו במכבי חיפה (כמו רבים) הוא יילך לאיבוד. הוא מתאמן כבר בבוגרים, ומשחק בנבחרת בנוער, למרות שהוא עדיין בגיל נערים.

2. אלי מתחן Member

לדעתי הוא מאוד יתאים לספסל של חיפה אם וכאשר יגיע לבוגרים, הוא מסוגל לשעשע מאוד את אורי אוזן או ג'ובאני רוסו...

3. תמיד דל-פיירו Member

שכחתי באמת את יוחאי אהרוני שיכול להשתלב גם הוא בבוגרים...(חבל שהוא באמת עומד לעזוב)...
    את אסולין הבאתי כדוגמא ישראלית אם קולאוטי לא יחתום...

דיברתי על כמאל ג'ברין כמגן שני,מגן מחליף...
    קצת עם יותר ניסיון וגם שחקן הרבה יותר טוב מהחלפון שלך...

מיקי עטייה אני לא חושב בכלל כמגן גמור,צעיר ויכול להצליח אבל שוב אמרתי שהוא אופציה רק אם לא מוצאים זר איכותי בתפקיד...

כן כן,אני הייתי מוציא את בנאדו,מעדיף את סטרול עליו-הרבה יותר צעיר וצריך מישהו שיכנס לנעליים של בנאדו ולא בן יוסף ולא קינן מסוגלים...
    רק סטרול כרגע נחשב בלם טוב מאד בליגה הזאת...

על גוזף קול רק שאלתי והבנתי,הוא לא משהו-סבבה... לא צריך אותו...

זנדברג וברדה החוצה? אוי אוי אתה בכלל לא בכיוון,הם שחקנים טובים מאד שראינו כבר שגם מסוגלים להיות מושפלים שנה שלמה על הספסל ועדיין כל פעם לעלות עם חיוך ולעשות את העבודה מצויין..
    אתה יודע איזה השפלות ברדה אוכל מרוני לוי?
    שנה שעברה הוא הביא עליו את לופז,שהוא עף אחרי שלא כבש שום שער-במקום לתת את המפתחות לברדה הביא את זקיץ העגלה-ואחרי זה כי נגמר מועד העברות ונתקע עם זקיץ נתן הזדמנות לברדה שהחזיר לו בגול כמעט כל משחק ובמו ידיו נתן את האליפות לחיפה..

השנה קיבל הרבה פחות הזדמנויות כי מעליו שיחק חלוץ גדול כמו קולאוטי אבל עדיין סיפק את הסחורה שעלה מחליף...
    הסיבה היחידה להוציא את ברדה זה לא בגלל יכולתו אלא בגלל שהמאמן הוא רוני לוי שלא ממש מחבב אותו...

זנדברג? תסתכל על הקלטות מהחודשיים האחרונים שבוקולי היה חלש ביותר ותראה מי הבקיע את רוב השערים בקבוצה ושיחק הכי טוב...

בקשר לקטן,נקווה שהוא לא יעזוב אבל אם יעזוב חייבים לתת אפשרות לצעירים-בירוק ורפאלוב אפשרות לתפוס את מקומו ולא להביא עוד פעם שחקן מבחוץ...

ולמה שבוקולי ישאר? ראית איך הוא משחק מאז תחילת הסיבוב השני??
    אני לא צריך שחקן שטוב רק בשליש הראשון של העונה...

4. תמיד דל-פיירו Member

אהה ובקשר לכנען לדעתי אתם טועים,לא הרשים יותר מדי השנה בהפועל..

ואם גרייב מוכן לשבת עוד עונה על הספסל למה לא? בסך הכל אתם זוכרים שהוא היה המגן הכי טוב בארץ ושחקן נבחרת פותח...

ובוזגלו צעיר מדי,צריכים לתת לו את הזמן שלו,קודם כל שיתנו לבן בסט הזדמנות אחרי זה נדבר עליו...
    לטעמי בן בסט גם לא פחות כישרוני ממנו...
    אתם תראו אותו מגיע לדברים גדולים...

ורובסון,על באדיר אסור לוותר...

5. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואלה טאריבו שיחקת אותה. כל מילה במקום, לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר.
    תומר בן יוסף, מיקי עטיה, כנעאן, עזריה, ג'ברין, אסולין- מכבי חיפה לא זקוקה לאף אחד מהם, הם רק יקלקלו לה.
    בשנה שעברה פתחנו נגד רוזנבורג עם 5 שחקנים חדשים בהרכב, וראינו מה היה. השחקנים פשוט לא ידעו לשחק ביחד, זה דבר שלא קשור אם מדובר בגלקטיקוס או בבית"ר ראש פינה. צריך לשחק ביחד ואת זה רק הזמן עושה. אז מה נעשה עכשיו? שנה הם שיחקו ביחד ועכשיו שוב תביא מלא שחקנים חדשים? אז מה עשית? דירסאו הקשר האחורי הטוב בארץ, פשוט לא עוברים אותו, ויש לך שני קשרים אחוריים שתורמים המון להתקפה- וואליד באדיר וכמובן עידן טל.
    רוסו ובוקולי זה שחקנים שאתה לא רוצה שישחקו נגדך, וכמובן שאם הם בסגל שלך אז מה טוב. שניהם גם מחוברים טוב מאוד בקבוצה מבחינה חברתית, שוב, זה דבר שמזלזלים בו אבל הוא מכריע לפעמים.
    בנאדו בלם מצוין גם היום, הוא וגונזאלבש יכולים לעשות את העבודה ברמות הגבוהות ביותר, ואתם יודעים מה, גם חרזי כמגן ימני, רק להביא לו מחליף נורמלי במקרה שהוא או אחד הבלמים חסר. שמעתי על שי מיימון שהוא טוב אז אפשר להעלות אותו. למי שבנה על קינן, סכנין רוצים אותו בהשאלה לעונה נוספת, זה בטח תלוי אם הם ישארו.
    תבינו, מכבי חיפה חייבת לא להביא שחקנים בינוניים מרחבי הארץ (כמו השמות שאיתם פתחתי את ההודעה). היא צריכה לרכוש או זרים מחו"ל, או שחקנים ישראלים מהשורה הראשונה (לעמדת המגן הימני- סבן, לדוגמא) או להעלות מהנוער. ואם כבר נוער, אז בוזגלו אכן צעיר מדי, צריך לתת לו עונה בקבוצת הנוער. צריך להבין שהוא המחליף של בן בסט בנוער. בן בסט יעלה לבוגרים, ובוזגלו ישחק בעונה הבאה במקומו בנוער כחלוץ ראשון.

לדעתי ההרכב הזה יכול לעשות משהו בליגת האלופות:
    ---------דוידוביץ'/אלמדון-------
    מגרשווילי-גונזאלבש--בנאדו-חרזי
    --------טל---------דירסאו----
    קטן/זנדברג---בוקולי-----רוסו
    -----------קולאוטי----------
    האפשרות הנוספת היא, במידה וצריך לשחק הגנתי נגד קבוצה חזקה, שבאדיר יפתח במקום בוקולי וישחק מעט מאחור יותר. אם צריך התקפה- בוקולי יפנה את מקומו לעדן בן בסט שיוסיף מהירות ומחץ לחוד.
    ספסל: דוידוביץ'/אלמדון, גרייב, (קינן?), אוזן (עד שהוא יחלים מפציעה ונעיף אותו), שי מימון, וואליד באדיר, ליאור רפאלוב, זנדברג (אם קטן לא עובר לאירופה), בירוק, עדן בן בסט, אליניב ברדה.

מה רע? ולא קנינו אף אחד (רק קולאוטי בעצם)!

6. TariboWest Member

אני רוצה להבהיר משהו: עדן בן-בסט, ליאור רפאלוב, שלומי חנוכה, שי מימון הם כבר שחקני סגל הבוגרים, זהו, הם גמרו נוער.

7. תמיד דל-פיירו Member

זה ברור לנו כשמש,אך לקובע(רוני לוי) זה לא ממש משנה וחבל...

כל השמות שאמרת אמורים להיות שחקנים גדולים ואם אני הייתי עכשיו המאמן משחק הבא כולם פותחים,לקחנו כבר אליפות למה צריך להמשיך לשחק עם בוקולי שלא פוגע ובמקום זה לתת קצת דקות משחק לרפאלוב ובן-בסט...

אז שאני אומר שהם צריכים להיות בסגל,זה בקשה שלי,זה לא אומר שזה יהיה כי הם גמרו את הנוער-למכבי חיפה יש נוהל להעיף את הנוער שלהם ברגע שהוא מגיע לגיל בוגר...
    ושוב פעם חבל... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx

וסלח לי אבל בסגל שלך רקובה(גל קוראים לך,נכון?) אין שום שחקן חדש ולמרות שזה אומר שנבוא מגובשים יותר,גם נבוא בלי לתקן אף אחת מהשיגואת שעשינו..
    תמיד טוב שכל עונה מביאים 2-3 שחקנים חדשים... זה מרענן וזה חשוב...

אתה לא יכול להגיד שווסקלי מרשים אותך עד כדי כך שהמקום שלו מובטח אצלך בסגל,אתה שוכח מי עשה את הטעות ברוזנבורג... ועוד הרבה... השחקן לא מתאים-צריך להחליפו(בשביל זה מחנה אימונים,שיגיעו מגובשים ומוכנים למשחקים ושגם השחקנים החדשים יכירו את מעמדם).
    את בנאדו אני לא ממש רוצה להעיף,רק חושב שאם צריך להתחיל את המגמה של ההתחדשות בהגנה,אז צריך כבר עכשיו שעוד שנתיים תהיה לנו הגנה חזקה...
    ולכן להביא את סטרול במקום ווסקלי,זה צעד סופר חכם-במיוחד שהוא יודע לשחק עם בנאדו קצת(אימוני נבחרת).
    וגם חובה להביא מגן ימני,סתכל מי משחק לך עכשיו,אסור שכזה דבר יקרה(עזריה וג'ברין זה לא שחקנים לא מוכרים,שחקנים ששיחקו פה ושוב אני אומר שהם יבואו רק על תקן מחליפים).
    ואם כל הכבוד לחרזי,כבלם הוא עוד בסדר גמור כי הוא לא מתבקש לעלות להתקפה אבל אתה לא מצפה ממנו בגיל 34 לעלות ולעזור להתקפה בצורה טובה כמגן ימני,צריכים למצוא שחקן אחר שיעשה את זה...
    ומיקי עטייה הוא רק דוגמא-אם תמצא מגן ברמה טובה יותר אז סבבה...-אפשר סבן-רק שלא נראה לי הוא ישתחרר מכל הסיפור עם הפועל פתח תיקווה ותל-אביב...

ותן לי סיבה להשאיר גם את בוקולי,כי הוא נתן שליש עונה טובה??
    זה לא מספיק... השחקן כבר כמעט חצי שנה משחק מאד גרוע...
    מה יש אם הוא יעזוב ובמקומו יתחרו על המקום רפאלוב ובירוק??
    למה אתה חושב שהם יקבלו הזדמנויות אם הוא ורוסו וקטן ישארו?
    אפילו זנדברג וברדה לא יקבלו,אז בטח שלא הם....
    ושוב זה חבל-כי זה דור העתיד ובסך הכל הרעיון בלפתוח איתם זה להרוויח שחקנים גדולים....
    איך הפועל תל אביב הפכה לגדולה בסוף שנות ה90,היא העלתה מהנוער את אפק,בלילי,טועמה ואודי וסתכל איפה הם היום... ולאן היא הגיעה איתם....

אז תנו צ'אנס לצעירים....

8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה רוצה את מיקי עטיה? קח אותו בחינם, אין כסף! זאת תהיה אולי העיסקה הכי טובה של בית"ר בשנים האחרונות

9. משוגע בירוק Member

מיקי עטיה... אחח איזה שחקן ענקק!

10. city Member

אתם יודעים שמיקי עטיה הוא המגן הימני בעל השכר השני הגבוה במדינה...
    הראשון הוא טלקר... :aaarofl:

בית"ר האלה שכונה.

11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע אם הנתונים האלה באמת מדויקים אבל אם כן זה מאפיל אפילו על רמת הניהול של דדש האגדי

בקשר לאלה שזרקו שמות כמו סטרול בהקשר של מכבי חיפה - זה לא רציני, זה לא כמו מנג'ר שמגישים הצעה על שחקן והופה יש לך אותו
    ממש לא הגיוני מצב שבו שחר ירכוש ממכבי ת"א בלם
    הסיבה שהזכירו הרבה את בן יוסף היא בגלל שהחוזה שלו נגמר ולכן קל להחתים אותו בלי יותר מדי הוצאות ראשוניות של דמי העברה

12. תמיד דל-פיירו Member

אף אחד לא אמר שזה פשוט להביא את סטרול,אבל אפשר עדיין לנסות..

יש לנו מספיק שחקנים שיכולים להתחלף איתו בטרייד ושחק יכול לנהל משא ומתן,הם בטח ישמחו לקבל את בוקולי בוא הם התעניינו בשנה שעברה...
    אז קודם שיציעו הצעה ואחר כך תגידו שזה קשה להשיג..

איך אתם נטפלים לדוגמאות זה משגע אותי,מיקי עטייה,אולי כל אחד עכשיו יצחק עליו-למה בארץ יש כל כך הרבה מגנים ימנים תותחים יותר טובים ממיקי עטייה?
    נו איזה מגנים בארץ עדיפים? ואני רציני רוצה לשמוע..
    סבן(יהיה קשה להשיג-תל אביב ופתח תיקווה לא יוותרו עליו)
    מי עוד??

13. burning soil Member

בעקרון סטרול אמור לחתום על חוזה חדש ל-3 שנים עם מכבי ת"א,אבל לא בטוח
    שהחתימה כבר בוצעה. אבל תאמינו לי,שלמרות השיפור הגדול ביכולת שלו העונה,
    לא הייתם רוצים בלם לא יציב,שניחן באופן קבוע בכבדות כזאת.

14. city Member

לפי מה שהבנתי לסבן אין חוזה לעונה הבאה והוא יחשב שחקן חופשי.
    וגם גזל, חרזי, אפילו קובי מוסא יותר טובים מעטיה.

15. John Barnes Member

חיפה יכולה לחלום על סטרול, השחקן הנורמלי היחידי שיש לנו בהגנה ביחד עם אבו סיאם, אין מצב שהוא עוזב.
    עמדת השוער, זאת ההחלטה הכי חשובה שחיפה צריכה לקבל. דוידוביץ' או אלמדון?. אני לא רואה מצב שבו התמנון פותח ואלמדון יושב על הספסל, הוא פשוט טוב מדי. שלא לדבר על מצב אבסורדי לא פחות, שבו דוידוביץ' יושב על הספסל , ואלמדון עולה בהרכב הפותח. כאב ראש רע מאוד לרוני לוי, אני בטוח ב100 אחוז שאחד מהם יעזוב את הקבוצה. השאלה היא , מי?. האם לוי ילך עם הכשרון או עם הניסיון?.