מכבי חיפה - עונת 2024/25. התרסקות מפוארת. בכר ואלברמן מפוטרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. Butragueño מנהלים

מזכיר לך שלקחנו אליפות אחת עם רוקאביצה ודוניו.
    אחת נוספת עם דין דוד, בן שהר ופיירו.

אז לא, זה רק אמצע חזק.

2. oranfu Member

מזכיר לך שהיו גם שרי, חזיזה (בשיאו), אצילי...
    כרגע יש לך רק סבע שמהווה איום על השער מלבד החלוצים וגם הוא בסימן שאלה.

דין דוד בשביתה איטלקית (ועכשיו דיווח שבכלל עוזב) ומלמד בן ה-33? זה לא מספיק טוב.

3. Butragueño מנהלים

משמע שלא חייבים חלוצים גדולים כדי לקחת אליפות. שרי היה חלק מהשלישייה בעונה הראשונה (לפני שמוחמד הגיע).

בכל פנים, אני מאוד מקווה שזה אומר שדין דוד בדרך החוצה.
    אני אישית הייתי רוצה שהזר ה8 יהיה קשר אחורי גרזן ולא עוד חלוץ.
    הייתי גם מוותר על סברינה אבל זה דיון אחר.

4. oranfu Member

זה ש"אפשר" להצליח בלי חלוץ ברמה גבוהה לא אומר שזה נכון ללכת לעונה ככה.

ואם אתה לא רוצה חלוצים אז תביא שחקני כנף ברמה גבוהה.
    כרגע אין גם את זה אז למה לדרוש\להתעקש רק על מרכז קישור?

ואני מסכים שצריך קישור חזק וזה בסיסי.
    אני פשוט לא חושב שזה יותר חשוב או שצריך להתעסק רק בזה.

5. alexshw Member

מעולם לא תפסתי מפיפו חלוץ טופ. היה חלוץ מוגבל ופציע. אבל כן הייתה לו סיומת, מה שאין לדינדה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תמיד יש סיכוי ששחקני רכש לא יצליחו, אבל אני שם לב שאף אחד לא מדבר על ההגנה. אני לחלוטין מבין מה שאומרים על דין דוד, אני בסך הכל די מסכים אתכם, אבל למה אף אחד לא מזכיר את כמות שערי החובה שספגנו בעונה האחרונה? גדלתי תמיד על קבוצות שרוצות לשחק התקפי וזה טוב, אבל קשה לי לתאר לעצמי שקורנו לבד יסדר את הקו האחורי. אם מכבי חיפה לא תוכל לשמור על רשת נקייה אנחנו לא נתקרב לצלחת האליפות. אני לא רוצה להשוות, אבל אם תראו מה קרה עם אייאקס בשנתיים האחרונות תראו עד כמה הגנה חשובה. שלא לדבר על שוער שיכול לייצב את ההגנה...

לדעתי על הנייר עם יובאנוביץ ומלמד יש לך עכשיו שני חלוצים שבליגה יכולים לעשות את ההבדל. אני רק יכול לקוות שלא ישכחו את הקישור, ההגנה והשוער כי איכשהו אני לא משוכנע שיש לנו בשער מישהו רציני...

7. Butragueño מנהלים

אני חושב שמבחינה טכנית ההגנה שלנו טובה. מה שגרם לכמות שערי החובה בעונה הקודמת היה חוסר המשמעת של כל שחקני השדה, הירידה להגנה והסבלנות. אני כן חושב שפדראו בלם טוב, סק וגולדברג בהחלט מספיקים ועיסאת עם פוטנציאל גבוה. אם יגיע מגן ימני זר איכותי אנחנו אמורים להיות בסדר. יותר חשוב שמשחק ההגנה שלנו יהיה טוב מאשר שיהיו שחקני הגנה טובים.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Butragueño
    כשאני קורא את התגובה שלך אני חש שבכר גם איבד את חדר ההלבשה. לא יודע בדיוק מתי זה קרה, אבל ברגע ששחקנים לא חוזרים להגנה יש בעיה. מאד מעניין לראות איך דייגו פלורס יתמודד עם זה.

לדעתי גם חשוב להזכיר את מצב המדינה. ברור שזה משפיע על הזרים. לשחקנים המקומיים אין מדינה אחרת, אבל סק למשל כן. איכשהו אני תמיד חושב שאנחנו שוכחים ששחקני כדורגל אינם רובוטים.

אני מקווה לטוב ונראה מה יקרה בתקופה הקרובה. לך תדע אולי הליגה בכלל לא תתחיל בזמן...אם לא מצב הביטחוני אז הקטע עם העלאת מספר הזרים בקבוצות. בכל מקרה אני מרוצה שיובאנביץ חתם כי זה שחקן שכבר שיחק בארץ בקבוצת צמרת ומכיר את מדינת ישראל.

נקווה לטוב.

9. alexshw Member

טוב תעשה מכבי חיפה אם תרכוש את דאפה עכשיו.

10. oranfu Member

עיקר הבעיה ההגנתית בעונה שעברה היה חוסר משמעת מוחלט של הקבוצה מבחינה טכנית ושוער שהפך מצב רע לגרוע.

יש סימני שאלה לגבי כל הבלמים לדעתי (שון אחרי עונה חלשה עם פציעות, סק אחרי עונה חלשה עם מטען רגשי כבד מחוץ למגרש ופדראו שנפצע כל יומיים) וכמובן שאין מגן ימני (וקשר אחורי) אבל מאמן שמאמן את הקבוצה אמור לעשות שינוי סביר גם בלי אלה.

11. VAR Member

ברור שהוא לא היה חלוץ מהטופ, בכדורגל של היום הוא גם לא היה מגיע לטופ. אבל בכדורגל של אז כשכמעט כל החלוצים היו בנויים על תנועה ללא כדור וסיומת ומעט מאוד מעבר לזה... אלה דברים שהוא ידע לעשות יותר טוב מכל חלוץ אחר. הוא היה חונה בנבדל אבל ידע בדיוק מתי מגיעה מסירת העומק כדי לצאת משם בזמן. אלה האינסטינקטים שאני מדבר עליהם. לדוד אין כלום מזה.

לפני עידן הואר אולי היה בו קצת ערך בגלל שלקוונים לא היה נעים להניף את הדגל כל כך הרבה פעמים והוא היה עשוי לגנוב גול פה ושם.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 3, אורחים: 6)

1. de Middenweg
  2. כינוי