מכבי חיפה: מתכוננים לשנה הבאה, קטן חזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י robson, ‏3/7/05.

1. בית"רי מלידה Member

כמה עולה ספיגת שער שוויון בדקה ה-89

03.08.2005

נדיר לחזות כיצד מעסיק רואה במו עיניו איך הוא מפסיד תוך דקות עשרות מיליונים בגלל טעויות ושטויות של עובדיו. זה בדיוק מה שקרה ליעקב שחר, נשיא מכבי חיפה, שלשום באיצטדיון בלומפילד. כל השמטה של ניר דוידוביץ' (עלות מעביד משוערת 320 אלף דולר), כל כדרור מיותר של יניב קטן (עלות משוערת 300 אלף דולר) וכל כרטיס צהוב שספג שלומי ארבייטמן (כרגע משכורת חייל, אבל פיצוי מובטח ביום השחרור) הרסו לשחר את התכנונים הכספיים לשנה הקרובה. וזה קורה לו פעם שנייה ברציפות.

אי יכולתה של מכבי חיפה לעלות לליגת האלופות האירופית, בעקבות התיקו (2:2) מול מאלמו השוודית, שווה לשחר הרבה כסף. 4.75 מיליון יורו - זה הסכום שקיבלה מכבי תל אביב עקב השתתפותה בליגת האלופות בשנה שעברה. בליגת האלופות, המפעל היוקרתי והרווחי ביותר בכדורגל האירופי, מחלקים כסף על כל משחק בו השתתפת, על כל נקודה אותה השגת, על כל שלב אליו עלית. עיקר הכסף מגיע ממכירת הזכויות לטלוויזיה.

מבחינה ספורטיווית מכבי תל אביב לא ממש הצליחה בשנה שעברה בשלב הבתים. שחר בוודאי זוכר בערגה את ה-9.25 מיליון יורו שהוא קיבל לפני שלוש עונות בעונה המצוינת של חיפה בליגת האלופות. ומדובר רק בסכום שהתקבל מהתאחדות הכדורגל האירופית (אופ"א), לפני מכירת כרטיסים, מנויים ועלייה דרמטית במכירת מוצרים נלווים (חולצות, צעיפים וציוד ספורט). זו היתה כנראה העונה היחידה שבעלים של מועדון כדורגל ישראלי עשה כסף מכדורגל. מאז שחר רק מפסיד.

גם אם חיפה היתה עוברת את מאלמו ונופלת מול תון השווייצית, עדיין היא היתה יכולה להשתתף בטורניר גביע אופ"א, השני בחשיבותו באירופה. הסכומים אמנם צנועים הרבה יותר (כ-20% מליגת האלופות), אבל עדיין מדובר בתרומה חשובה למאזן הכספי השנתי. אבל כמו שלימדו אותנו מזמן, על טעויות משלמים, גם אם אלו טעויות של אחרים.

עוזי דן

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShAr...SubContrassID=0

בית"רי, הכתבה נוגעת רק במכבי חיפה, אין צורך לפתוח נושא חדש.

הדיון מוזג.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/8/05
  2. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד כמה שאני יודע לא.. הזכייה של צסק"א בגביע אופ"א הקפיצה את הרוסים גבוה מעלינו אם אני לא טועה. אני בטוח שעומר ייתן תשובה יותר ברורה

3. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולא רק הוא הפסיד, בקצב הזה אנחנו נחזור מהר מאוד לימים בהם מקום שלישי הולך לאינטרטוטו

4. יוגב אסולין Guest

אין ספק שזה מכה קשה עובר שחר ועבור המועדון עצמו.

במידה ומכבי חיפה היתה מצליחה לתרגם את האליפויות והשליטה שלה בשנים האחרונות בליגת. והצלחה מקבילה גם באירופה. אין ספק שהיום מכבי חיפה הייתה פותחת פה פער שכמעט ולא היה אפשרי לגשר עליו. אבל במקום זה את העונה הנוכחית כמו העונה הקודמת מכבי חיפה תיגמור במצב מאוזן אולי אפילו קצת מינוס (אני לא חושב שמישהו מהשחקנים יבקש פרמיות מיוחדות על אליפות או משהו אחרי ההאכזבה הזאת). חיפה בסיכום שתי הפאדיחות שלה גרממה לזנק מצטבר של 70 מיליון שקל עבור המועדון דבר שבקנה מידה ארצי לא נתפס בכלל.

5. בית"רי מלידה Member

ילד קטן ומושתן מצליח להרוס קבוצה שלמה - אני במקום שחר הייתי מעף אותו לאלף עזאזל !

וכדאי מאוד שחיפה יתחילו לגשש אצל אוהד כהן.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

6. יוגב אסולין Guest

ניראה לי שכן כי זה הולך לפני שנתיים אחורה. מה שאומר שנה הבאה כן שנה לאחר מכן אנחנו מדורגים גרוע.. אלב מי שיותר מבין יתן תשובה..

בקשר לעם חיפה צריכה לעבור זעזוע.. אני חושב שהקבוצה עצמה מספיק מזועזת מעצם ההדחה. כל שחקן שיעזוב כרגע את הקובצ העלול ליכנס למשבר רציני. והכי טוב זה שכולם ביחד ינסו לתת עונה טובה. יש להם סגל מעולה ברמה של הארץ אין טעם להוציא עוד שקל.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שנה הבאה בכל מקרה מקום 2 לא הולך למוקדמות.

אם השנה ישראל תסיים במקום ה-15, סיכויים סבירים...אז בעוד שנתיים (לא העונה הקרובה, ולא העונה הבאה) בעונה שתתחיל אח"כ מקום שני יהיה במוקמדות.

8. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך הסיכויים סבירים אם אנחנו מאבדים את הניקוד של הפועל וכל התקווה בעצם תלויה במכבי ת"א

הנושא הזה של הדירוגים עושה לי נזק נפשי רציני, מזכיר לי מבחנים במדעים

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כי יש לנו יתרון של 3 נקודות בערך על מקום 16.

10. hoffman Member

כתגובה ל:

את לא טועה מבוגר עולה 30 בטח נוער יעלה 15-20 שקל אנשים זה כסף קטן בואו בהמונייכם

נכון אחי אתה צודק מאוד הזה ממש קצת זה ממש זול יאללה אנשים חייבים לבוא בעיקר אחרי משחק כזה שצרכים להרים את הבהטחון העצמי של השחקנים ולהראות להם שאנחנו אוהבים אותם ונששיך לעודד אותםן למרות ההדחה.

11. barakrom Member

זה לא יקרה, חיפה שוברת את אוהדיה בהתמדה...

12. Igi Member

אתה אחד האנשים היותר פסימיים שיש פה

13. TariboWest Member

מחר הצעירים שלנו אמורים לקבל הזדמנות (לשם שינוי). קינן ובירוק אמורים לפתוח בהרכב, רפאלוב ובן-בסט ישולבו במהלך המשחק. אני מקווה שגם שי מימון, מאור בר-בוזגלו ותומר חמד.
    אני צריך להגיע למשחק מחר איכשהו...

14. Melixon 15 Member

זה לא רק זה... אחרי שאני רואה את כל המשחקים כבר בשבת אין לך שום חשק לראות ראשון בשער, לא רק שראית את כל המשחקים, יושב אותו בוני עם דני נוימן הדביל הזה, עם תוכנית ברמת הערוץ הראשון.
    אני מתגעגע לימים של הדקה ה-91... שער חמש... איזה תוכניות, ולא רק זה, הם שילבו גם דברים מעניינים לא רק תקצירים לא קשורים+ דיונים רלוונטים

אני אוהב תוכניות עם מודי בכלל, הוא תמיד נותן את ההרגשה של החבר'ה באולפן ומעביר את זה לפרשנים האחרים, פשוט כיף לראות שער חמש, שישי חי ובעט, והאולפן של ליגת האלופות.

15. Melixon 15 Member

הכתבה נחמדה... זה שארבייטמן עשה את הטעויות הממש אידיוטיות שלו במשחק וקיבל את האדום זה רק מתוך חוסר ניסיון, זה בדיוק זה... בנאדם שבפעם השנייה עולה במסגרת אירופאית ומבקיע שער שיכול להעלות את הקבוצה שלו, התרגש יותר מדי לדעתי, ועשה טעויות של שכונה ממש, חייב לקבל נזיפה. אבל אני איפשהו מבין אותו.
    אי אפשר להאשים אותו מאה אחוז בהפסד ובטח שלא להעיף אותו מחיפה...

ועם דוידוביץ בכלל הגזמת... אין בכלל על מה לדבר איתו, כל המועדון יודע איזה שוער גדול הוא ושזה גם קורה, מאוד מאוד חבל, אבל אוהד כהן... פחחח..