המשפט בסוף באמת עורר כמה מחשבות... אבל אתה תצטער עליו ברגע שדקל קינן ישחק.. הוא עושה טעויות שאתה ממש לא תדע מה לעשות עם עצמך, במיוחד באירופה. אני לא יודע אם יבנו על בנאדו גם בעונה הבאה, אבל אם לא, אני מאמין שרוני לוי יביא את מגמאדוב ולא ישחק עם קינן. את מגרלשווילי אי אפשר להשאיל כי אין מגן שמאלי אחר. גם גזל לא צריך לעבור כי אז אין מחליף לדירסאו(באמת נראה לך שאהרוני או מישהו אחר מהנוער יפתח?) לגבי בירוק אני באמת חושב שצריך להשאיל אותו לשנה לבני יהודה או משו שם הקהל יקבל אותו טוב הוא יתרגל להיות בהרכב ויחזור עוד יותר טוב מעכשיו. העיקר שזנבדרג יראה הרכב - אחד הישראלים היותר טובים אצלנו.. בטח שיותר מקטן לאור שני המשחקים האחרונים.. אהבתי מאוד את הפריצות שלו מהאגף לאמצע, לעומת קטן שהפריצות היחידות שלו היו לקו החוץ.
כי לא היה איזון . חיפה היתה בליגת האלופות בזכות שום לא? גרנט ושפיגל לא הגיעו לליגת האלופות ושום כן . הוא לא ידע לעשות את האיזון בין ליגת האלופות לליגה בגלל זה שחקני חיפה היו עייפים מ-60 משחקים בעונה לא ממש נחו והפסידו נק' יקרות (כמו המשחק נגד בית"ר בקריית אליעזר,והתיקו שבני יהודה חילצה בקריית אליעזר) . שחר זה אדם שאם הוא מתחיל עם מישהו הוא לא סולח לו כל כך בקלות ,זה ידוע. אגב מישהו יכול להגיד לי למה קשטן לא הצליח בחיפה? מה קרה בינו לבין שחר?
קשטן אימן בחיפה רק עונה אחת עוד לפני ששחר הפך לבוס של הקבוצה כך שלא ידוע לי על איזשהוא תאקל ביניהם.. וחיפה לא הייתה בליגת האלופות בזכות שום אלא בזכות התלכיד שבנה אברם גרנט, ובזכות יריבה נוחה בדמותה של שטרום גראץ..
כן אבל היו הרבה מצבים בהם קשטן היה פנוי ושחר אפילו לא חשב לפנות אליו. עבר ביניהם חתול שחור. וכן אני מסכים איתך שעם גרנט חיפה היתה מצויינת (אצל גרנט מכבי חיפה היתה הקבוצה הטובה ביותר שלהם בשנות ה-2000 -קבוצה נוצצת ) יצחק שום לא עשה משהו חיובי בבמכבי חיפה לדעתך?
לא יודע מה איתכם , עם יצחק שום הייתי רואה את מכבי חיפה משחקת כדורגל מדהים שלא ראיתי מעולם בקבוצה ישראלית .
אני איתך... חבל שבליגה הוא לא ידע לעשות את סוויטץ'... אבל זו אותה נגינה של קבוצה ישראלית שמצליחה באירופה ולא מצליחה בליגה.. ככה היה כמעט עם כל קבוצה ישראלית בשנים האחרונות מעניין אבל אם שום היה מצליח בכלל להראות אותו כדורגל עכשיו עם הסגל של חיפה. אגב תזכירו לי מה הוא עשה ששחר כועס עליו?
לא יודע איך ליברפול נדחפה לכאן. אולי כי ניזכרתי בקבוצה של גרנט שהיתה אמורה לשחק נגד ליברפול ורק בגלל הפקס זה לא קרה. מכבי חיפה של יצחק שום ידעה לתת גם משחקים אדירים (רק החודש האחרון של הליגה מוכיח את זה) . אבל השחקנים היו תשושים מליגת האלופות ולא שמרו כוחות לליגה. אצל גרנט עם פראליה,יעקובו,רוסו,בניון,עטר ,ז'וטא,באדיר,בנאדו,אוסטרובסקי ,חרזי,ז'אנו,קייסי,אוואט מכבי חיפה הציגה כדורגל נהדר. בכלל אני מחזיק מאברם גרנט כמאמן בליגת העל . הוא הצליח עם פתח תקווה,עם מכבי תל אביב,עם הפועל חיפה ועם מכבי חיפה.
תעיפו את רוני לוי ותביאו את שום הוא מאמן מצוין והוא היחד שפנוי , גרנט מאמן נבחרת אז הוא לא יבוא וקשטן התחיל אצל הפועל ת"א עכשיו צרכים להביא מאמן אחר כבר במק'ום הרוני לוי הזה הוא לא מאמן טוב.
אם יש צדק בכדורגל - היום הוא ניצח. שוב, כאילו מדברים אל הקיר, ניהול משחק כושל של רוני לוי במחצית השניה, אחרי האדום במקום להכניס שחקן הגנה ב-15 הדקות האחרונות כשברור שחיפה לא מסוגלת בכלל לזוז, כי הקשרים שלה מאוד עייפים, ושחקני מאלמו פשוט משתעשעים באגפים וברחבה, הוא מכניס לי את שי בירוק. השליפה של ארבייטמן היתה מבריקה, שאפו ללוי על האומץ להוציא את קטן, אבל לעולם לא נדע מה היה קורה אם לא היה כרטיס אדום בדיוק כמו שלא נדע לעולם מה היה קורה אם אלבס היה בועט טיפה יותר גבוה בדקה ה-48. עם כל הכבוד, לחיפה לא הגיע לנצח היום למרות שהם שיחקו יותר טוב ממאלמו. במחצית הראשונה השבדים עשו את מה שניסו לעשות, לרדת למחצית בשיוויון (והצליחו) או בשער מינימלי, שכן ידעו שיהיה להם מאוד קשה לשמור על שער ריק. לא ברורה לי ההתקפה של חיפה שבמקום לגיע למצבים אחרי שער היתרון פשוט כל הזמן בעטה מחוץ לרחבה, כשהאגף השמאלי של מאלמו היה פרוץ במשך כל המחצית הראשונה והשניה עד להרחקה. במחצית השניה המשחק די התאזן, ואני חושב שלהוציא את הטווח של 10 הדקות שארבייטמן נכנס, כבש והורחק, לא חושב שהיתה עליונות לחיפה, שכן עד לשער היא היתה די רדומה ובמזל לא קיבלה גול מהשוודים, הנאיבים יש לומר, שפשוט הפתיעו אותי בהגנה הרכה שלהם במחצית השניה, כל כך הרבה חופשיות לשחקני חיפה באגף שמאל, ארבייטמן כל כך לבד ברחבה, איך זה בכלל עולה על הדעת דבר כזה? מה לא לימדו אותם שמירה מהי? או כיסוי שטח מהו? על האדום של ארבייטמן באמת שאין מה לומר, חוסר ניסיון וחבל. על הטעות של דוידוביץ'? מה חדש? גם מול לוקומוטיב מי שזוכר הוא עשה שטות שעלתה להם בהעפה מרבע הגמר במחזיקות, וגם בשנה שעברה מי שזוכר הגול המטומטם שהוא קיבל מ-40 מטר ממיכאלנקו וקפץ בצורה מוזרה ביותר. בחיפה מתגעגעים לדודו. יש גבול. קטן מאוד איכזב, אבל בניגוד למה שכולם חושבים אני חושב שהסיבה שהוא איכזב היא מכיוון שהראש שלו בכלל לא נמצא בחיפה. הראש שלו נמצא באנגליה, בפורטסמות', וזה התחיל מהרגע שהעונה שעברה נגמרה ועד היום, מה לעשות הראש של קטן בכדורגל האנגלי לא בישראלי. קולאוטי נראה מצוין, כנ"ל גם זנדברג ואולארה. אבל לא ייתכן שבנוגע לאולארה ובנאדו שחקנים של מאלמו יעמדו פעם אחר פעם במחצית השניה מול דוידוביץ' או מול השער לבד, פשוט לבד, ואלילת המזל פשוט תציל את חיפה כל הזמן. בסופו של דבר הגול של השוודים היה נפלא, העלייה של הבלם מחוץ הרחבה, ממש אל תוך הרחבה תוך הסחה של שחקן נוסף ממאלמו נתנה לו אפשרות לנגוח לבד, כמובן שדבר כזה עובדים באימונים, כמובן גם שבנאו ואולארה כשלו כשלא סגרו אף אחד מהם, וה"צעקה" של קייסי לדוידוביץ' למה הוא לא יצא ממש לא היתה במום כי זה לא משנה מה הוא היה עושה, מהרגע שהשניים האלה היו לבד היה כתוב על הכדור הזה גול, מה גם שלשבדים הגיע שיוויון בהתחשב בכמות המצבים הרבה שהגיעו ב-20 הדקות האחרונות.
הטעות היחידה של רוני לוי הייתה שהוא לא הכניס את קינן בדקה ה-85 שמאלמו הכניסה את הבלם הגבוה שלהם. קינן כבלם שלישי היה יכול לעזור למנוע את השער האחרון. שנה שעברה מול רוזנבורג הוא עשה את החילוף הזה מוקדם מדי וקיבל ביקורת, חבל שהשנה הוא לא עשה את זה.
שנה שעברה הוא ויתר על התקפה בשריקה למחצית...ובכלל המזל של חיפה באותו משחק הוא שהיא לא ספגה יותר מוקדם.