מכבי חיפה: מתכוננים לשנה הבאה, קטן חזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י robson, ‏3/7/05.

1. הרצליה Member

כפ"ס רוצים את ישראלביץ'.
    בנוסף יש להם את אבובאקרי,לוז,ומנשה בקישור.
    אם רפאלוב יושאל זה כנראה להרצליה שרצתה אותו כבר בעונה שעברה והעניין היה ממש לפני סגירה לפני שרוני לוי התחרט.

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/06
  2. נדב מיכאלי Member

לא מבין את מכבי חיפה באמת שלא.
    מעדיפים להשאיל שחקני בית כמו רפאלוב ולהשאיר את מליקסון?לא עדיף להם לטפח שחקן בית?

3. OR Member

ממתי מכבי חיפה בעידן רוני לוי מתפחת אבל באמת מתפחת (אם ככה רושמים)
    שחקני בית כאלה ואחרים --->העדפה לשחקני רכש

דבר שהרג אותי מצחוק! אורן פאלש התחיל להתאמן עם הקבוצה

4. נדב מיכאלי Member

*מטפחת.
    וחבל שבחיפה מעדיפים בלוף כמו מליקסון על פני כישרון כמו רפאלוב.

5. OR Member

תודה על התיקון http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
    מליקסון לא היה מתפתח אם לוכל הצ'אנסים שקיבל מבית"ר!!! ...

6. תונל Member

אוף מה חיפה מבאסת ת'מונדיאל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

בנאדו אולי אאוט, מליקסון אין, רפאלוב אולי אאוט, סואן אין, סבן אאוט, פלאש ומשומר אולי באים, מחליף לעידן טל לא קיים...

רק שבנאדו ישאר ושסואן יתחזה לשחקן טוב, 2 משחקי מוקדמות ועוד 6 בבתים, אח"כ שיפרקו את הקבוצה מצידי וישחקו עם הנוער http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx

7. roeiuzan Member

אני הייתי מציע לרוני לוי להביא לחיפה את נאור פסר ממכבי פ"ת...
    מגן ימני מצויין הוא יכול להיות מחליף נהדר...

8. shabaaz Member

מבחינה פיננסית אין ספק ששחר מעמיד את המועדון היציב בארץ.דברים שרואים מכאן לא רואים משם.
    ואתם יודעים למה אני מתכוון:אוהדי בית"ר בטוחים שאם הם ירכשו 5 זרים ב-200 מליון יורו הם יזכו באליפות ארופה תוך שנה.לעומת זאת רק אנחנו יודעים שההשלכה הפיננסית והניהולית היא ישירה על צורת המשחק,הטקטיקה וג מביאה לתוצאות בליגה.

אבל מצד שני,לי לרוב אין חברים שרואים\ראו את מכבי חיפה בעידן החדש והלאה.אניי גדלתי על מכבי חיפה מהעידן הישן של שנות השמונים ואילך.מי שהיה לוקח אותי למשחקים היו בני דודים שלי מקריית חיים,אבי ויותר מאוחר היינו נוסעים אאחד האוהדים שספק אם יש יותר ותיקים ממנו מלבד הברמן הידוע.
    כאחד שזוכר את מכבי חיפה הישנה ראיתי את השינויים החיוביים והשלייליים שעברו על הקבוצה ואני יכול לומר להצביע על מספר נקודות בצורה אוביקטיבית ביותר בסאגה הזו של בנאדו-שחר.

ראשית:ברור ששחר ידבר על כסף,וכל הזמן על כסף.אבל המונח החשוב הוא "תקשורת".
    תחשבו כמה שחקנים עזבו בתקופת לוי\שחר\גרנט ובכלל בגלל יעקב שחר בגלל תקשורת לקויה.בימים הכי קשים של המועדון בשלא היה שקל בקופה,אבל היה כדורגל נהדר עם קהל אדיר-היינו נוסעים לכל מקום ורואים הפסדים לעיתים קרובות אבל שחקני בית היו משחקים בשביל הסמל בגלל שהתקשורת היתה מצוינת בין הצוות המקצועי לשחקנים.
    שחר יכול לדבר עד שנה הבאה על כמה הוא מנהל מעולה וכמה לוי מאמן מצוין,אבל נקודת המפתח היא שכמו במערכת יחסים צריך תמיד ללמוד להתפשר:ושחר הוא לא כזה.עם אייל ברקוביץ',עטר,וז'וטאטאס הוא לא התדיין בכלל.את פראליה הוא זרק.אוהדים ותקים רבים טוענים,כולל אותי שההרכב הראשון בכלל לא נקבע אפילו ע"י רוני לוי(אולי נשמע תלוש מהמציאות-אבל בכמה הפסדים בארופה שמעת את שחר מטיל אחריות על ההסתגרות ההפגנתית מול קבוצות חלשות יתר על המידה?).
    שנית:אני הייתי במשחק מול סן-ז'רמן,וגם מול מנצ'סטר.ואולי נוציא כמה אמיתות לאור-כמה אמיתות שאוהדי מכבי חיפה לא יגידו לעולם כדי לא לנפץ את הבועה הקטנה שאנחנו חיים בה.
    דבר ראשון:השנה שבה יניב קטן "פרץ" כביכול היית בכלל אצל לוי.שנת 98' אפילו הקהל שנא אותו.אותו משחק "חלומי" עם נגיחת הבלורית של הארומטקו המכוערהיתה מול אחת הקבוצות הכי לוזריות והכי חלשות של סן ז'רמן אי פעם.שלא נדבר על כך שמכבי חיפה קיבלה בהגרלה "סידור" מול קבוצה עוד יותר חלשה כמו ריד שכולנוו יודעים שלא יותר חזקה מקריית -אונו,ואם היום היינו מקבלים את לוקומוטיב של אז בהגרלת ליגת האלופות היינו צוהלים ועדיין עפנו ברבע הגמר ועשינו מזה כזה הישג.
    וכל חלקו של יניב קטן בזה היתה הרמה לקצה הררחבה עם כמה סיבסובים על מגן שבספק עם מישו זוכר את שמו.כזכור:דושאן אוהארין התפטרו.

עכשיו לעונג האמיתי:כל הזמן מדברים על "האלופות" האלופות.
    מה יניב קטן עשה באלופות?....האלופות?
    שתי הזדמנויות היו ליניב קטן לסחוב את מכבי חיפה לשלב הבתים,כולל לסחוב אותה מול קבוצה סופר-עלובה כמו דנייפרו שעשו ממנה אלופת רוסיה,שהיא סה"כ מקום רביעי באוקראיינה מקסימום שווה למכבי הרצליה-ועדיין עפנו,יניב קטן כהרגלו נעלם לחלוטין.
    יניב קטן בגלל שער אחד פתאום הפך למלך לא ליום אחד אלא לשחקן בהיכל התהילה:שכחו שמי שכבש את השערים הגורליים היו יעקובו איגביני,קייסי ובאדיר.מי הביא שלישייה לא פחות מול אולימפייקס היה חלוץ נבחרת ניגריה שמככב בהרכב מילסברו לא פחות ולא חזר לארץ אחרי שנמכר ב-11 מליון פאונד,לא איזה 100 אלף לירות שטרלינג עלובים וחזר עם הזנב לארץ.
    יניב קטן רחב על ההצלחה של הרכב שלם לליגת האלופות שלא תדמיינו:אתם מדברים עליו כמנהיג כאילו הוא תקע לשמייכל איזה סופר-גול.עמד שמה השוער השלישי של פורטוגל...כולה אפס בשם ריקארדו שאף אחד כבר לא סופר אותו ויניב קטן עשה מה שסוף סוף ציפו ממנו כל הקריירה לעשות:לקחת אחריות ומאז הוא לא עשה זאת שוב.
    אז בוא נעשה טובה לעצמנו-עשינו הישג יפה,מול מנצ'סטר שאולי לא הופיעה בהרכב הראשון והשני שלה ובשאננות גדולה(ואל תגידו לי תראה את פורלאן ופורצ'ן-כי פורלאן של אז לא היה שווה למאיר מליקה ופורצ'ן לאחמד מוסה,אני הייתי אני ראיתי) ורשמנו תוצאה ענקית.
    הנזק הגדול שלנו,של לוי ושל קט הוא בדיוק כמו של שחקנים כמו ארבייטמן:שאנחנו חיים על נוסטלגיות.
    עם כל הכבוד בזמנו חיכינו 7 שנים לאליפות.ואז חיכינו להגיע לליגת האלופות.למה?נוסטלגיות.
    יש הישגים...ויש הישגים.
    וכל דור וההישג שלו:ולכל דור מגיע הקרדיט והכבוד שלו על ההישגים שלו.
    מה ששחר ולוי עושים-הם נותנים לקטן כבוד מיותר על עצם העניים שהוא היה נוכח בנוסטלגיות.
    כולנו יודעיםשהליגה היתה חלשה בזמן האחרון-ועם כל הכבוד אם קייסי\בנאדו\חרזי הביאו את המעמד,הכסף,ההמשכיות שמאפשרת היום את האליפויות והמקום הראשון הנצחי מכבי חיפה בטח ובטח שמגיע להם מקום של כבוד וכסף גם עם זה עם הספסל.

אתם רוצים אירופה?
    בברצלונה,בארסנל וביובנטוס מחזיקים והחזיקו שחקנים כמו קונטה,טוני אדאמס וברקאמפ בשכר גבוהה רק בכדי להראות לצעירים כבוד מהו.תראו את זידאן בגיל 34 עם משכורתו.תראו את טדי שרינגהאם.
    מי שהביא את מכבי חיפה למקום שבו יניב קטן יכול להיות בטוח בין 5 זרים של חצי מליון דולר ורק 3000 צופים זה רק הניהול של שחר.

9. הרצליה Member

נאור פסר מגן שמאלי.

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל שחר לא התדיין עם הכלבה[ברקו ביץ'] בגלל שהכלבה הלך לתקשורת ישר,למזלנו הכלבה
    לא אצלנו ותראה מה הוא עשה במכבי.
    עם זוטא בטח שהוא לא התדיין,הייתה לא אופציה ללכת עם שומי לקבוצה מס' 2 ביוון...מה אתה חושב
    שהוא יצליח להשאיר אותו?

אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה על קטן[נכון שהוא לא פרץ באותה עונה] אבל הוא היה שותף בדיוק
    כמו אחרים בהישגים האלה...כמעט כל הישג שיש לבנאדו ברזומה יש גם לקטן אז אתה לא יכול להבדיל
    בין קטן לבנאדו מבחינת הישגים..
    עכשיו להגיד שקטן סובב מגן שהוא לא טוב ודברים כאלה זה לא רציני...באותו עניין אני יכול להגיד לך
    שבנאדו מול פאריס שמר על חלוץ לא טוב,או מול מנצסטר על פורלאן ביכולת רעה...זה לא רציני בכלל
    להגיד את הדברים האלה..
    ההישג מול פאריס הוא הישג...וזה בטח ובטח לא אחת הקבוצות החלשות שהיו להם אי פעם..
    תראה את פאריס ב-5 השנים האחרונות ותבין שיחסית הם היו אימפריה אז...

1 - לא אמרתי שיניב קטן כוכב המשחקים האלה,אמרתי שחלקו לא פחות מבנאדו או מבאדיר או מכל
    שחקן שהיו שם,שחיפה הייתה טובה אז קטן נתן את שלו,שחיפה לא הייתה טובה אז קטן היה חלש
    בדיוק כמו חרזי בנאדו או אלמושנינו...
    2 - דניפרו אם אתה לא יודע שולחת לא מעט נציגים להרכב של נבחרת אוקראינה,באותה עונה ששיחקנו
    נגדם היו להם איזה 6 נציגים בסגל הנבחרת,אני רואה שאתה מאוד נוטה לזלזל בקבוצות האירופאיות..

אני בשוק שאתה אוהד חיפה,אתה באמת לא מבין כלום...
    קטן הכניס גול לבארטז.
    ריקארדו היה באותה תקופה שוער מס' 3 של נבחרת ספרד,לא פורטוגל..
    קצת הבנה בכדורגל...פורלאן שחקן ענק...במנצסטר הוא לא פגע אבל הוא עדיין עשה המון
    פעולות חיובות על המשחק-עובדה שהוא היה אהוב מאוד על הקהל.
    יפה שהזכרת את פורלאן ופורצ'ן[שזה בכלל במשחק השני,אתה מתבלבל לגמרי כבר...]
    במשחק הראשון שיחקו גיגס בקהאם ורון וואן ניסטלרוי וכל הכוכבים-המשחק הראשון זה המשחק
    שקטן וכהן הבקיעו.
    המשחק השני שיחקו סקולס,סולשיאר ריו פרדיננד ועוד..זה לא הרכב שני?מה זה הרכב נוער?

הזכרת את קייסי בנאדו וחרזי..שים לב איך שחקן כמו חרזי מתנהג[יפה] קייסי[בינוני] ובנאדו
    [הכי מכוער]..כמו שאתה רואה לבד יש הבדלים בהתנהגות..וחרזי בינתיים יקבל העלאה כמו קייסי..

מה שהביא את חיפה להיות אימפריית כדורגל בארץ זה הניהול של שחר..
    זה שהוא לא נכנע לכל שחקן שדורש מיליונים,גם קטן אל תשכח ויתר על כמעט 300 אלף לעונה בשביל
    לשחק אצל שחר בגלל שהוא יודע שהניהול פה הכי טוב..
    אירופה...ראית פעם את ברקאמפ פותח את הפה?ראית פעם את קונטה בגיל 35 פותח את הפה?ראית את טוני אדאמס אומר משהו?
    חרזי שתק ויקבל בקרוב העלאה בשכר,וזה אחרי שהוא קיבל במילא העלאה בשכר..
    שים לב איך בנאדו מדבר...הוא אומר שהוא מסכן כי במשך שנים הוא קיבל רק 93 אלף לשנה..
    ממש מסכן...לרחם עליו..נביא לו שטר של 200 ש"ח בשביל שינגב את האף..

11. shabaaz Member

תשמע אני פה מסכם את הויכוח הטפשי והניצחי הזה
    לך יש ת'דעה שלך ולי יש תדעה שלי:אתה חושב שהיה נפלא להופיע מול מנצ'סטר לחטוף חמישיית רחמים באולד טראפורד,ומצד שני גם להגיע מול "חצי הרכב נבחרת אוקראינה"(?),שלא נדבר על טראומת הויקינגים.כל זה מתוסף לחודשיים שהוא לא היה להם בחו"ל וחוזר עם שכר מרובע.
    איך היה נראה אילו קטן היה רוצה שכר של 400 אלף דולר משחר :איך היית מגיב אז ללא יותו בחו"ל?
    העובדה היא שויתרו עליו חול כי שלא כמו חלוצים כמו יעקובו\הארווד\זאמורה או בכלל חלוצים זרים אמיתיי בארץ שנמכרו ונתנו את התפוקה והצליחו בחו"ל כמוו סימרוטיץ' שהלך ללצ'ה,או אוסטורוביץ' וקלשצ'נקו שפגעו יותר מקטן בליגה\אירופה והובילו את ת"א עם נצחונות מרשימים על מילאן\צ'לסי\לוקומוטיב קטן הוא סופר-אוברייטד.

בנבחרת:הוא לא עמד בציפיות פעם אחת.כמה פעמים ראית את קטן נוטל את המושכות תחת השרביט של בניון?זירו,נאדה,אפס.
    כמה פעמים רית אותו מרשים סקאוטים זרים במשחקים מול תותחים כברדים ולא מול אורי אוזן,נידאל שלאטה או יוסי אבוקופיף? אפפפסססס
    אפילו באירופה כשקיבלנו את האפסים שבאפסים:חבורת זקנם ישישים שלא מזכירים את הניצוצות של הכדורגל הסקנדינבי.ואני לא מדבר על טורה-אנדרה פלו האגדי,או הכדורגל השבדי הטוב והישן שגדלתי עליו מזמן ניסלן ודמרק אץ שבדיה בזמן ברולין את תומאס ראבלי אלא סה"כ מאלמו:קבוצה עלובה,מחרידה,חסרת מעוף שסה"כ מגביהה כדורים שבלוניים לרחבה ואפילו אלון מזרי ואבי אבינו בערוב ימיהם יכולים לחגוג עליהם בטכניקה.
    איפה היה קטן?אלוהים יודע.מתחבא בפינה,מחכה ששלומי ארבייטמן או קולאוטי יציל אותו.

עזוב את בנאדו ויודע מה?בוא נצא מתוך נקודת הנחה שלבנאדו לא מגיע דולר יותר על כל הקריירה שלו.אבל לקטן?400 אלף?...לשום ישראלי-בטח לא לקטן לא מגיע שכר של מעל ל-200 דולר.אין שחקן בשוק הישראלי ששווה מעל ה-150 אלף דולר,זאת עובדה מוגמרת וכלכלית.
    בתור סטודנט בתחום הזה אני יכול להבטיח לך שבטח ובטח בתחום הכדורגל,אם בכלל בנוף התיירות\הספורט\הכלכלה החופשית אין היום שום קבוצה שיכולה להרשות לעצמה החזר משכר גבוהה כל כך.
    קבוצה באירופה בונה את עצמה על סמך רכש של שחקנים בכמה פרמטרים:כרטיסים,שיווק,ומרצ'נדייזים-כלומר-קיים צפי כלכלי לשנה הבאה מה תהיינה ההצלחה העיקרית של הביזנס.
    בישראל בניגוד לאירופה המרצ'נדייזין(סחורה) בכלל לא מהווה פאקטור.במכבי חיפה לצורך העניין המנויים והכרטיסים עוד יותר לא מהווים פאקטור:ומערכת שיווק האיצטדיון לא מהווה משתנה.
    מדוע?
    בדומה לתחום התיירות אין תשתיות מתאימות לכך.אין איצטדיון:אין דוכנים לממכר אוככל\שתייה\ממתקים,אין חנויות,אן מסכי טלויזיה ענקיים ולכן לא ניתן למכור זכויות שידור ולכן לא ניתן למכור זמן לוויין לפרסומאים.אין מתקנים מחוץ לאיצטדיון ולכן לא ניתן לחייב מקומות חנייה.אין חברת סדרנות בבעלות פרטית ולכן שחר לא מגלגל כסף אלא משלם הוצאות משטרה שלאא כמו בליגה היפנית או הגרמנית.בקיצור:זהו רק התקציר של מה שצריך להיותר כדי להפוך את הקערה על פיה בזמן המשחק,ולא במהלך השבוע ולהפוך קבוצה לרווחית.
    במצב כזה שחקן כמו יניב קטן יוכל להיות שווה באמת לא רק 400 אלף דולר.היום לא רק שהוא לא שווה את זה הוא הוא לא שווה חצי מזה.הוא לא הצדיק את זה.הוא לא מוכר את זה.אנשים לא באו לראות את זה.גם זכויות השידור לא מכרו אותו.והוא יצטרך למכור לפחות סטוק של 6000 חולצות בשנה כדי להחזיר את ההשקעה בו.אולי כדאי שתתחיל בעצמך לקנות איזה שלוש או ארבע חולצות,כי אף אחד אחר לא ייקנה.

אתה מדבר על בנאדו ועל כמה נכון זה היה להביא את קטן.זה לא גאוני ונבואי לומר "שלהאשאיר קטן יביא עד אליפות".תאמין לי גם עם קטן וגם בלי קטן או עם בנאדו או עם בלי שניהם מכבי חיפה תיקח עוד עשר אליפויות.
    יניב קטן הוא לא שחקן של אליפות,ממש כמו גרשון או תמוז.יניב קטן לא שידרג את עצמו או עשה משו פנומלי:באירופה מכירים את שחקני הקו שאוהבים להסתתר מאחורי החלוץ.לא בדיוק גדל לנו כאן רוב'ן עטר חדש.בזמנו מכבי חיפה לקחה אליפות גם בלי ברקוביץ' או עטר.
    אתה יודע מה כן משנה?איך מתייחסים לשחקני בית וסמלים.

אני לא יודע מה הזיכרון הראשון שלך מהקבוצה.אני יודע שאני זוכר אתהקבוצה לפני ששחר בא...
    ואני שים כלכך מפחדים מה יקרה עם שחר ילך ואם נרד מהמקום הראשון:אז תן לי לפוצץ לך ת'אגו ולומר לך סקופ.מכבי חיפה לא נולדה מקום ראשון,וגם לא אלופה,היאגם ירדה ליגה.טבעי שנפסיד אליפות.זה הספורט.
    אזתפסיקו להתנהג כמו חבורת גרמנים-ככה בדיוק היו מתנהגים האוהדים של מכבי ת"א ז"ל.אם בכלל הכרתם אותם.כאלו שלא ידעו איך להפסיד.אם אתם לא רוצים להשניא את כל המדינה עלינו,תלמדו לכבד את הסמל שלנו שאומר כדורגל פתוח שיודע מזה הפסד.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

תאמין לי אתה צריך לאהוד את הפועל תל אביב,רק אוהדי הפועל הם אוהדים שלא אכפת להם אם הקבוצה
    שלהם תפסיד או תנצח[וכבר היה פה אוהד שרשם את זה]
    אני רוצה שהקבוצה שלי תצליח,ברור שאני רוצה שייתחסו יפה לסמלים,אבל במקרה של בנאדו לא מגיע
    לו שייתחסו אליו יפה.

עכשיו לכמה תיקונים כרגיל.

נפלת על השכר של קטן,השכר של קטן נובע ממה שהולך היום בשוק,זנדברג,גרשון ועוד.. מרוויחים חוזים
    שהם לא שווים,אבל זה מה לעשות..אם אתה רוצה לקחת אליפות או לפחות לנסות להילחם על אליפות
    מול בית"ר אתה צריך שחקנים טובים ובשביל להשאיר שחקן טוב כמו קטן [שאולי לא מתעלה במשחקי
    עונה אבל נותן את מה שצריך בשאר העונה] אתה צריך כסף.

במאלמו יש אמנם כמה שחקנים שהם לא צעירים אבל תאמין לי ששחקנים עם הישגים כמו שיש
    להם ועם רזומה כמו שיש להם בחיפה יכולים רק לחלום,מי אתה שאתה אוהד קבוצה ישראלית שאתה
    יכול לזלזל באנדרסונים שאחד שיחק שנים בבארסה ומינכן והשני שיחק בטורינו ובבארי[שהם היו בליגה
    הראשונה] מי אתה שתזלזל בשוער ששיחק בספרד שנים על גבי שנים [אספר] או אוסמנובסקי
    עוד אקס ליגה איטלקית או אלכס אלבס שחקן מצויין שעולה על כל החלוצים בארץ,מי אתה שתזלזל
    באלופת הליגה השבדית?מה אתה חושב שבשבדיה לא התביישו שכמעט הודחו על ידינו?

הייתי אומר שהוא יכול לקפוץ מהחלון כי הוא טמבל..אבל מצד שני אם היית אומר לי לפני שנתיים שוונצופה
    יהיה במגעים עם בית"ר ושפבריס פרננדס ודויד אגאנזו ישחקו בבית"ר הייתי אומר לך להתאשפז
    לכמה שנים...הכל עניין של עיתוי ומקרה.

היית קרוב,אני חושב שהיה יפה להביס את ההרכב השני של היונייטד 3-0 או להשיג פי 7 נקודות מבאיירן
    מינכן בליגת האלופות או להיות קבוצה בלי בית בליגת אלופות ולהשיג 7 נקודות,לצאת 0-0 במסטייה
    עם ולנסיה..לחיפה היו המון רגעים אירופאים גדולים לצד רגעים חלשים...

לקחת משפט שלי ושינית אותו לגמרי,אני אמרתי שאם לא היינו מחזירים גם את קטן היה מאוד קשה
    להתאושש מהפסד של כל כך הרבה חלקים מההרכב הראשון ויהיה כמעט בלתי אפשרי לקחת
    אליפות..נשמע קצת שונה ממה שאתה אמרת נכון?

נכון,חיפה לקחה אליפויות גם בלי עטר או הכלבה...נו מה זה קשור?אז בוא נמכור את כולם ניקח את
    פלאש ואורן ניסים בשכר מינימום אבל נחדש כל חודש לבנאדו את החוזה ונוסיף לו כל חודש 20 אלף דולר
    בשביל שהוא יוכל לקנות עוד בריכה לבית...

טבעי שנפסיד..אבל לרצות להפסיד כמוך זה כבר לא טבעי..
    למה שנפסיד?כדי לתת לבנאדו עוד 80 אלף ש"ח לעונה?כדי שהוא ירגיש טוב אם עצמו ואז עונה
    הבאה ידרוש עוד 80 אלף?הרי במילא כל עונה הוא מתבכיין שלא מספיק לו כסף...

אתה קולט מה אתה אומר???
    סימורטיץ[ולמרות שהוא היה בהפועל אני חולה על השחקן הזה] היה משחק בלצ'ה פעם בכמה שנים..
    שהוא היה נכנס למגרש היה צריך לגרד אותו עם שפכטל מהספסל...אעלק הצליח באירופה..
    אוסטרוביץ'?מי אלון " מתחמק ממילואים ומשחק בהפועל ירושלים" אוסטרוביץ' או הבלם האגדי[וזה לא בצחוק] של חיפה שמיד חזר לשחק בארסנל....[קייב]
    קלצ'נקו פגע יותר מקטן????פעם ראית את כמות ההחטאות שהבחור מביא למשחק?תשאל כל עוד הפועל
    עליו...כמו שקלצנקו הביא גול או שניים באירפה אז גם קטן הביא...

כנראה אתה חי יותר מדי על העבר...הכסף נכנס ואין סמלים בכדורגל כבר...אם אתה מחפש רק את זה
    ולא נצחונות תעבור ענף..סורי.

דבר אחרון חביב:
    היום למשל משחקים בדניפרו 4 שחקנים מהסגל שהודח לאיטליה:ולדימיר יזרסקי,אנדריי רוסול,אולג
    שאלייב וסרגיי נזרנקו.

13. vladi14 Member

14. d3fton3s Member

לא נראה לי, פרסמו בוואן שהוא לא עונה להם http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx

בכל מקרה, קראתי את התגובות של shabaz וזיו..
    shabaz - אתה טורח להדגיש כל פעם שאתה אוהד ותיק ונראה שהיחס שלך כלפי האוהדים "החדשים" לא תקין. אז מה אם הם לא הכירו את מרילי, ארמלי, ברוך ממן, אבי רן ואפילו רוזנטל שאני לא יודע אם אפשר לשייך אותו לדור הותיק, אבל האוהדים "החדשים" עדיין אוהדים את אותה הקבוצה שאתה מתיימר לאהוד. אז חלאס עם ההתנשאות שבאה מהדברים שלך.
    כמו שזיו אומר, מסתמן מהדברים שלך שאתה בא בדיעה שלהפסיד זה סבבה. נחמד שיש מישהו כזה, אבל נקווה שהמחלה לא מדבקת ואחד השחקנים יקבל אותה במקרה. מכבי חיפה מאז בוא יעקב שחר נהיה למועדון ספורט אמיתי, כאשר המטרה הברורה מול עיניו - נצחון ותו לא. ובמצב כיום - הכסף הוא אחד המרכיבים להשגת המטרה. לפני שנתיים-שלוש קטן בחיים לא היה מקבל סכום כזה. לפני שנתיים-שלוש בנאדו לא היה חולם לבקש לפתוח חוזה. שוב, כמו שכבר נאמר לך פה, הכל תלוי בתקופה המדוברת. תאמין לי שארמלי אוכל את עצמו על זה שהוא לא משחק עכשיו, במקום כמה גובות היה עושה אלפי דולרים. לרדת על ההישגים של מכבי באירופה, מי אתה בכלל חושב שאתה? הישגים חסרי תקדים בכדורגל הישראלי ועוד יש לך טענות.
    לפי כל מה שכתבת נראה לי שאתה אוהד הפועל ת"א בהכחשה.

מה שכן אתה צודק לגבי העובדה שכדורגל בארץ לא יכול להיות רווחי, לפחות לא בטווח של ה3-5 שנים הקרובות, מפאת חוסר בתשתיות. כל תוכניות בניית האצטדיונים וקריות הספורט למיניהם מוקפאים או בתהליכי זחילה מתקדמים, והיעד הסופי לגביהם לא ידוע. כאן אתה כבר נכנס לנושא כללי יותר על עתיד הכדורגל הישראלי וההיבטים הכלכליים המעורבים בו, קצת גדול על הטופיק של מכבי חיפה :aaa031:

בשורה התחתונה:
    1) לבנאדו לא מגיע שדרוג של 90%. סמל, לא סמל, 90% זה בדיחה.
    2) יניב קטן מקבל את המגיע לו ע"פ הסטנדרטים של העונה הזו.
    3) ידוע שאין שחקן ישראלי ששוה יותר מ-150 אלף דולר, אבל חייבים לתת פייט לגאידמק.
    4) shabaz - אתה אוהד הפועל ת"א וזה מתבטא מתגובה לתגובה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx

15. vivalaunited Member

מתי יוצאים להולנד?