מכבי חיפה: מתכוננים לשנה הבאה, קטן חזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י robson, ‏3/7/05.

1. שגיא Guest

איזה החודש? אין מועד העברות בכלל. אני לא חושב שזה אפשרי בכלל החודש. לדעתי מדובר על חתימה החל מהעונה הבאה לשלוש עונות.

2. aof Member

ממה שאני יודע ההעברה מדוברת בכלל מסוף העונה מסוף החוזה של טל בחיפה ולכן גם חיפה לא תרוויח מזה אף לא פרוטה

תקנו אותי אם אני טועה

3. נדב מיכאלי Member

אם גם עידן טל יעזוב חיפה תיחלש בצורה משמעותית.
    ברור ששחר מעדיף שטל ישחק בחו"ל ולא בקבוצה מתחרה בישראל.

4. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל שחר לוקח בחשבון שמסודי בא בעונה הבאה..
    ככה שהוא ישחק פחות או יותר על אותה מישבצת של טל,מה גם שטל כבר בן 30 אין לו עוד הרבה שנים להציג את אותה רמת משחק שהוא נימצא בה עכשיו.
    מסודי עם אני לא טועה בן 27-28,והוא נותן השנה עונה גדולה,וסוחב את נתניה לבד על הגב שלו,אני מקווה שיצליח במכבי חיפה כי הוא באמת שחקן תותח,שרק חוסר מזל מנע מינו להגיע לארסנל.

נערך לאחרונה ב: ‏4/3/06
  5. d3fton3s Member

כן אבל מסודי הרבה יותר התקפי, הוא לא משחק על המשבצת של הקשר האחורי...

6. לא מצאתי כינוי Member

מסודי בכלל לא משחק על אותה משבצת של טל - אפילו לא בקצת.
    טל קשר הרבה יותר דפינסיבי,בעוד שמסודי משחק ממש קרוב לשער,מאחורי החלוצים.

7. city Member

מסודי ישחק בערך על המשבצת של קטן, כשחקן חופשי מאחורי החלוץ. בצד שמאל נראה כנראה את רפאלוב, או את זנדברג אם הוא ישאר. מחליף לטל יהיה שחקן זר שישחק כקשר אחורי, לא הייתי מתנגד לראות את אנסומבו בחיפה אבל לא נראה לי שבית"ר ישחררו אותו, אז כנראה שרוני לי יביא עוד איזה אחד מדרום אמריקה.

8. ASROMA Member

דווקא נראה לי שאנסומבו כן ישוחרר מבית"ר , לפי מה שאני הבנתי פרננדז לא מתלהב ממנו כל כך , והוא הזר היחיד שיוחלף כנראה בעונה הבאה.
    לגבי סוגיית העמדה , מסודי הוא קשר מאחורי החלוצים אבל נראה לי שהוא קצת פחות קדמי מקטן ששיחק כמו FORWARD ומסודי הוא יותר AMC.
    אנסומבו הוא אחורי קלאסי , טל הוא יותר 50/50 עם יכולות התקפיות טובות יותר מאלה של אנסומבו שמזכיר את דירסאו באופי המשחק , מחלץ המון כדורים משחק חזק עם הגוף ומוציא התקפות קדימה.

בכל מקרה העזיבה של עידן תהיה מכה לחיפה שטל הוא אחד השחקנים היציבים ביותר שלה בשנים האחרונות ולא סתם קיבל את תואר שחקן העונה בשנה שעברה , לרוני לוי הפתרונות.
    לגבי אנגליה , אני דווקא חושב שטל בשל לשחק שם עכשיו שהוא בשיא הקריירה שלו , לעשות שנתיים-שלוש טובות בחו"ל לקבוצה שמתאימה לו ויש לה שאיפות לאירופה כל שנה עם מאמן מצוין כמו סם אלריידס.
    מה שגם טל בן חיים כבר נמצא שם , וזה לא הביקור הראשון טל בחו"ל ובכלל באנגליה , בהצלחה לו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/3/06
  9. shabaaz Member

שכחתם דבר אחד קטן:טל לא משחק ע המשבצת רוסו,מסודי ולא של פראליה-הוא לא התקפי כמוהם,ולא נתן אפילו חצי ממה שהם הביאו.מה שכן הוא רוצה חוזה כמו שהם קיבלו,ועוד יותר ארוך.
    מה שכן-הם שיחקו בליגת האלופות והצליחו בנבחרות.הם שיחקו באירופה והיו מצוינים והוא לא.
    אם מסתכלים תכל'ס על מה שעידן טל דורש-צריך להעיף אותו בבעיטה:כי אחרי חרפת רוזנבורג,ביזיון מאלמו,ובונקר ולנסיה.שלא נדבר על מה שהלך באמצע השבוע מו דנמרק כבר הוכח שעידן טל לא שווה אגורה יותר משחקן ישראלי ממוצע.מכבי חיפה לקחה אותו במצב גרוע,בדיוק כמו באדיר,והתקשורת הפכה אותו לסופרסטאר.משהו שם דאג לנפח לו את האגו יפה מאוד.אבל באירופה הוא לא קשר מהדרג הראשון ולא השני,לא כשקשר בן 35 כמו ליטמאנן שבקושי התאמן מסובב אותך.

עידן טל יול ללכת כמו באדיר,רוסו,ועוד הרבה שלפניו:הוא לא מאיים על אף אחד.מכבי חיפה רק תרוויח.עידן טל היה טוב לליגה ואולי אפילו לספסל.איתו מכבי חיפה בחיים לא היתה מתקדת לליגת האלופות אלא אם כן היריבות שלה היו מישראל.נתנו לעידן טל שכר יפה,במה כשלהלגה היתה בשקיעה-לקחת אליפות והחמיץ בדקות הכרעה עלייה בטוחה לליגת האלופות מול יריבת עלובות זה להיות לוזר,זה לא להיות ווינר.וזאת השורה התחתונה.מכבי חיפה כבר שנתיים מחכה לסוף הליגה בגלל שמוביל אותה מאמן,לא בגלל שעידן טל הוא כזה התעלות.מה שז'אוטאטס,קטן ועקובו עשו היה מעל ומעבר לטקטיקה,וטל לא מסוגל לזה בגיל 31.

10. לא מצאתי כינוי Member

עידן טל כיום השחקן הישראלי הכי טוב בליגה.
    והוא כמו כן בשל ללכת לניסיון אחרון באירופה,גיל 31 שרק בישראל זה נחשב זקן כמובן. לדעתי אין שום סיבה שהוא לא ישתלב בבולטון כשחקן ספסל ממוצע שעולה פה ושם 20-30 דקות. אתה שוכח שאתה בעידן האוליגרכים וזה לא כמו פעם שחיפה מתגברת על עזיבה של כל שחקן. באדיר שנה שעברה ישב לא פעם ולא פעמיים על הספסל,רוסו לא שיחק כל העונה. אז אתה חושב שגם אם ארבעת שחקני המפתח שלכם יעזבו (קטן עזב,טל גם,וזנדברג ודבידוביץ' לדעתי לא יישארו) אתם תשרדו את זה בכזאת קלות? למה? יענקלה כיום כבר לא שולט בכדורגל הישראלי כמו פעם,שכל שחקן חושק מאוד לשחק במכבי חיפה. היום השוק השתנה,והרבה אנשים לא מפנימים את זה כנראה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/3/06
  11. נדב מיכאלי Member

מסודי שחקן נהדר אבל אף אחד לא יכול להבטיח שהוא יהיה ברמה של טל .

12. שגיא Guest

דובר על זה כבר הרבה. חיפה יכולה בהחלט להתגבר על עזיבה של שחקנים כאלה ואחרים. במקום דוידוביץ' יש את אלמדון, במקום זנדברג את רפאלוב שיכול בכיף להשתלב בהרכב הראשון, במקום קטן יש את ארבייטמן ומסודי בעונה הבאה, אבל לעידן טל, באמת לא נראה מחליף, לפחות לא כרגע.

מדובר על אנסומבו, שהוא באמת אולי השם היחיד בליגה שיכול להחליף בצורה ראויה את טל במכבי חיפה. אנסומבו, ולא כפי שמישהו ציין פה, הוא בהחלט קשר 50-50. הוא לא אחורי קלאסי, כי הוא מאוד מאוד אוהב להתשלב בהתקפות, לאיים על השער ולכבוש שערים, ואת זה ראינו הכי טוב בהפועל חיפה זה בא לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר. והאמת, כמו שזה נראה, פרננדז לא יהסס להחליף אותו בעונה הבאה. לא בגלל שהוא לא טוב, אלא בגלל שהוא יעדיף איזה צרפתי שהוא אימן אי שם לפני איזה שמונה שנים. שילוב של אנסומבו עם דירסאו בקישור האחורי בהחלט יכול להיות מעניין. כמובן שלא הייתי פוסל שרוני לוי יביא מדרום אמריקה קשר זר אחר, למרות שאפשר ליפול כמו עם לורפיסה.

13. d3fton3s Member

הבעיה היחידה כרגע היא עם רפאלוב, הבנאדם לא עושה הגנה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

ומסכים עם רוב הדעות פה, אנסומבו הוא המועמד המועדף עלי באם טל באמת יעזוב.
    וההליכה של טל תהיה מכה קשה לחיפה, הוא אחד הברגים החשובים בקבוצה אם לא החשוב בה.

14. shabaaz Member

עידן טל הוא אחד האוברייטד הגדולים ביותר בליגה
    הוא נפל בתקופה קשה מאוד לכדורגל הישראלי שבה מבחינה כלכלית לא היה ביקוש לשחקנים ישראלים באירופה.שכחתם עובדה אחת בולטת:עידן טל והדור שבו הוא היה הגיעו אחרי 14 שחקני נבחת ששיחקו באירופה כמו ברקוביץ',רביבו,מזרחי,רוזנטל,חרזי,אמסלם,זוהר ועוד המון.זו היתה תקופת זוהר שטל לא היה שותף לה ואפילו הזרים שהיו בארץברובם היו קשרים שהיו עדיפים בהרבה על כשרנות כמו טל ועל המבחר הדל שיש בנמצא כיום.
    לראיה מישהו יכול לומר לי שטל היה עדיף על קנדאורוב או פראליה,פישונט,גרשנייב או קודריצקי?
    טל היה עדיף בהפועל ת"א על תקווה,גאבור הולמאי או מרטון?
    טל את הפריצה שלו עשה דרך קבוצת מרכז טבלא שוממת כמו פ"ת בגלל שלא היה לו מקום בצמרת.

גם היום להיות הישראלי המוביל בארץ זה לא בדיוק חוד התורן של הליגה.נבחרת ישראל נמצאת בשיא השפל שלה.עידן טל הוא לא מוביל כדור קלאסי,הוא גם לא קשר אחורי קלאסי מהסוג של מאקללה או ויירה,והוא גם לא פליימקר...הוא פשוט קשר אחורי שני שנמצא לקראת סוף הקריירה.מאז ועד היום טל לא השתנה,רק הכסף הלך לעזעזל ואנחנו נשארנו עם מבחר פחות גדול של ישראלים וזרים תוצרת ב'.
    עד כאן עובדות יבשות.

מכבי חיפה כמו שאמרתי,לא צריכה שחקן שממלא תפקיד אחד או רק בועט ולא נוגח.היא לא צריכה שחקן שנעלם במעמדים אירופאים ומתמקח על חוזים.מכבי חיפה צריכה שחקן שמשחק יותר טוב ומשדרג.
    עידן טל שידרג את מכבי חיפה כמו כל זר? לא! הראיה:היא עעפה 3 פעמים מול קבוצות עלובות ובשתי עונות הציגהה רמה די בינונית
    אני לא בטוח שמסודי וזר נוסף ייתנו את אותה תפוקה שעידן טל נתן.אני משוכנע שהם ייתעלו עליו.
    עידן טל לא חסך למכבי חיפה כסף:רוני לוי מפנה משבצת והרבה כסף.הזמן ידבר והתוצאות יגיעו

15. mr.shmactics Member

rרפאלוב לא צריך לעשות הגנה כל אחד והתפקיד שלו , וגם אני בטוח שעם השנים הוא ילמד קצת יותר אבל כרגע רק שיקבל מקום בהרכב והוא יהיה ענק.