מכבי חיפה: מתכוננים לשנה הבאה, קטן חזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י robson, ‏3/7/05.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק.

חרזי וקייסי כבר לא יוכלו לסחוב עונה שלמה [במיוחד עם נגיע לאירופה] ולכן מרגשוילי וסבן יצטרכו
    לתת להם משחקים מנוחה גם בנאדו וטל לא נהיים יותר צעירים ועדיף שינו להם כמה דקות מנוחה..

2. לא מצאתי כינוי Member

1.איפה אתה רואה שאמרתי שזה לא טוב שחיפה תחתים את השלד שלה? תסתכל הודעה אחת לפני,אני רשמתי שזה צעד מבורך

2.עידן טל כמעט בוודאות ימשיך,ואם זנדברג יילך לבונדסליגה\הפועל תל אביב רוני לוי יעדיף כדי להגיע לאירופה להביא זר\שחקן אחר.
    אני מבין את רוני לוי,הוא צודק במאה אחוז שהוא מחזק את הקבוצה,אבל שחקנים כמו בוזגלו,בן בסט למה לא להשאיל לפחות אחד מהם שאתה לא בונה עליהם לשנה הבאה? במידה וחיפה לא תגיע שנה הבאה לליגה האלופות שוב(והיא לא תגיע,לא בגלל הסגל שהוא עצמו מצויין אלא בגלל שהיא לקוייה בעמדת המאמן) מה יקרה עם כל השחקנים הצעירים? תראה את דקל קינן,השנה שהוא חזר מסכנין יצאה לו הנשמה עד שהסכימו להשאיל אותו והוא פורח בנתניה,חיזק את ההגנה שלהם בצורה מושלמת.
    למכבי חיפה יש אינטרסים וחלקם מוצדקים ללא ספק,אבל צריך גם להתחשב בשחקנים הצעירים המוכשרים שאותם אפשר להשאיל\לתת דקות נוספות. הקבוצה זכתה העונה באליפות כבר מהמחזור הראשון השנה וזה היה ברור לכולם. מה הבעיה לשלב יותר שחקנים צעירים חוץ מלתת 20 דקות כל סוף משחק לרפאלוב?
    לגבי הסגל הרחב שאמרת,משה אוחיון,יוסי שיבחון ועוד מספר שחקנים ישראלים על הכוונות של חיפה,במידה והם יגיעו איפה בדיוק הצעירים ישתלבו?
    שמעתי שיש כוונה גם להשאיל את אלמדון בעונה הבאה במידה ודבידוביץ' יוחתם,זה רעיון מצויין בפני עצמו והוא יפרח לדעתי אם הוא יושאל(הוא הוכיח את עצמו בזמן הפציעות של דבידוביץ')
    ההחתמה של חרזי וקייסי ל2 עונות אולי אצילית וכו',ולמרות גילם אין בדיוק אופציות יותר טובות בארץ ככה שאני מסכים אותך.

*באירופה לדעתי במידה ותגיעו אתם תהיו בבעיה חמורה באגפים,הם לא יצליחו להגיע לרבע מהמהירות של השחקנים המהירים באירופה. אבל איך אומרים? קודם כל נחצה את הגשר

נערך לאחרונה ב: ‏28/1/06
  3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

במידה ונגיע לאירופה כל השחקנים ישחקו וככה נוכל שיהיה לנו סגל רחב וטוב יחסית,במידה ולא נגיע
    אז תמיד אפשר להשאיל את אותם צעירים לקבוצות אחרות בליגה כמו שאמרת...

4. שגיא Guest

ברגע ששחקן מגיע לעמדה שבה שהוא חייב לשחק, מכבי חיפה משחררת אותו. ראה מקרה דקל קינן, חזר לחיפה אחרי עונה טובה בסכנין, בחיפה כנראה בנו על ליגת האלופות ולכן רצו גיבוי טוב מאחור, ואחרי הכשלון באירופה, רוני לוי הסכים להשאיל את קינן שוב, הפעם לנתניה. גם אלמדון אותו סיפור, כבר היו מוכנים למצב שבו דוידוביץ' יעזוב (או לאירופה או לקבוצה אחרת בארץ) ולכן השאירו אותו, אבל ברגע שיחתימו את דוידוביץ' על חוזה חדש, אלמדון מן הסתם יושאל.

אתה מדבר על שחקנים כמו רפאלוב ובוזגלו, ילדים בסך הכל בני 18-19, עוד עונה או שתיים במכבי חיפה, עם נסיון להשתלב, לא יהרגו אותם, אם הם לא יתפסו את מקומם בחיפה גם הם בסופו של דבר יושאלו. אבל אני לא חושב שילד בן 18 שבסך הכל עלה להתאמן עם הבוגרים ולא מקבל דקות ישר צריך לעבור לקבוצה אחרת, להיפך. תן לו להתבשל, הוא עוד משחק בנוער ואין שום צורך להבריח אותם לקבוצות אחרות כבר בגיל זה. אם שחקן כבר מגיע לגיל 20,21,22 ולא מצליח לתפוס מקום בהרכב או ברוטציה, אז משאילים אותו וזה גם מה שקורה, זו המדיניות.

לגבי האגפים בהקשר של אירופה, שני המגנים המחליפים של חיפה (סבן ומגרלשווילי) הם שחקנים מהירים, יותר מהמגנים הנוכחים, יש להם ממי ללמוד הכי טוב את התפקיד שלהם, ואולי, בבוא העת, ואולי כבר בעונה הבאה, הם אלה שיובילו את האגפים של מכבי חיפה, עם קצת יותר מהירות ועם יכולות שהם למדו מהותיקים.

הדיבורים על חיזוק ישראלי הם כרגע דיבורי סרק. אין שום דבר רציני. ומן הסתם כל שחקן מוכשר שגדל בפתח תקווה (שבחון, תמוז) או אשדוד (אוחיון) מיד עולה בהקשר של מעבר למכבי חיפה, וזה טבעי כי ככה זה היה כל השנים. מכבי חיפה לא תשתגע עם רכש ישראלי, כי כפי שאמרנו את הרוב השלד היא שומרת. השם הרציני שדובר עליו הוא גל אלברמן שבהחלט בא בחשבון במידה ועידן טל אכן יעזוב לאירופה בסופו של דבר, אבל שאר השימות הישראלים שעלו לא נראים לי רצינים, לפחות לא כרגע. צריך לזכור שלוי יכול להוסיף עוד זר בעונה הבאה במקום לורפיסה וכנראה שאפילו עוד אחד אם קולאוטי יקבל אזרחות, ככה שיעדיפו רכש זר על פני ישראלי.

5. לא מצאתי כינוי Member

ברוב הדברים אתה דיי צודק,
    קשה לי להאמין שרפאלוב ובוזגלו ישתלבו,אבל מילא נו,שינסו עוד שנה שנתיים.
    לגבי קינן,גם אחרי שהודחתם מליגת האלופות דקל קינן ירק דם עד שרוני לוי הסכים להשאיל אותו(רוני לוי היה נחרץ ולא הסכים פשוט לשחרר אותו,לקח הרבה זמן לשכנע אותו) אבל העיקר שהוא שוחרר בסוף.
    גל אלברמן לדעתי בסופו של דבר יבוא לבית"ר(אני מקווה,אני אוהד בית"ר) אבל כמו שאמרת שחקן זר יכול להתאים במשבצת.
    כל מה שנותר זה לתת לזמן לעשות את שלו ולראות אם חיפה באמת תשלב את הצעירים יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏28/1/06
  6. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאוד מקווה שכן כי יש להם את הצעירים מהמוכשרים בארץ..
    בוזאלגו,בן בסט,רפאלוב,אלמדון (שכבר שחקן בוגרים אבל עדיין מהמחלקת נוער של הקבוצה).

7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אימפריה!!!!
    http://www.stadionwelt-fanfotos.de/stadionwelt_fans/Fan-Fotos/Fotos-Fussball-Fans/Stadionatmo_Fussball_Deutschla/Bilder_Atmo_Bayer_04_Leverkuse/0304/bayer_stutt/lr_LEV_stutt_02.Xxx
    שימו לב לשלט עם מכבי חיפה עליו במשחק של לברקוזן נגד פרנקפורט :aaa021:
    הסיפור שעומד מאחורי זה הוא, אוהדי לברקוזן אוספים דגלים צעיפים וכל אמצעי עידוד של הקבוצות האירופאיות עימן הן שיחקו, אחת מהן היא האימפריה הירוקה שלנו..
    דה בסט אוף דה בסט רבותיי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

8. Alexander Hleb Member

יש לכם מקום מאוד מכובד ליד לאציו.
    צמד חמד.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא שיש לי בעיה עם זה...אבל למה הם עושים את זה?

10. d3fton3s Member

דוידוביץ קיבל אולטימטום לחתום על ההצעה המשופרת של שחר תוך 48 שעות.. אני מאמין שבסוף גם הוא ישאר.. כך שהחוליה החלשה היא זנדברג.. ואישית אין לי בעיה שזנדברג ילך, במשבצת שלו יש שחקנים שיכולים לשחק כבר העונה, שלא לדבר על העובדה שמסודי אמור להצטרף בעונה הבאה.

השאלה העיקרית שעולה כרגע היא מה יהיה עם אלמדון? לדעתי הוא מתקרב ברמה שלו לדוידוביץ אם לא ברמה שלו, ובמעמד החתימה הוא הכניס סעיף שמשחרר אותו לכל קבוצה שירצה (בהשאלה) אם דוידוביץ נשאר.. אבדה ענקית למכבי.. מה גם שבוזגלו עדין עושה בעיות עם הדרישות של אביו שיהיה שחקן הרכב.. יש עוד זמן עד שההכנות לעונה הבאה יושלמו, אבל לפחות אצל חיפה הן כבר בעיצומן.

11. תונל Member

לאף-אחד לא אכפת מהמשחק עם דינמוסקבה אני מבין http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

ההרכב שפתח:
    -----------אלמדון----------
    מגרלשווילי-אולארה-בנאדו-סבן
    רפאלוב-לורפיסה-דירסאו-בוקולי
    -----קולאוטי---בירוק-------

במחצית הראשונה חיפה היתה יותר טובה, ההזדמנות הראשונה שלה נגמרה במשקוף של בירוק אחרי הגבהה של רפאלוב והסטה של קולאוטי לבירוק עם הראש. קולאוטי החטיא פעמיים מול שוער, פעם אחת הטעה יפה את השחקן ששמר עליו ובעט לשוער ופעם שניה בעט מעל השער.
    מגרלשווילי החזיר כדור בחזה לאלמדון, אחד הרוסים הספיק להתגנב כדי לבעוט ואלמדון זינק מולו והציל.
    הגול שלהם הגיע במתפרצת אחרי איבוד כדור של מגרלשווילי ולורפיסה.

זנדברג וטל נכנסו במחצית, השאר תוך כדי המחצית השניה:
    --------אלמדון---------
    מגרלשווילי-קייסי-חרזי-סבן
    רפאלוב-טל-לורפיסה-זנדברג
    ---ארבייטמן--בן בסט----

במחצית השניה 2 הקבוצות לא היו טובות, אלמדון כמעט לא נגע בכדור אבל גם השוער שלהם לא יותר מדי.
    טל נגח קרן למשקוף, ארבייטמן בעט מ20 מטר ליד הקורה, זנדברג בעט מחוץ לרחבה חלש לשוער וזהו פחות או יותר.
    הגול שלהם הגיע מהגבהה מהאגף של סבן, החלוץ שלהם עלה לנגיחה על קייסי ששיחק אז בלם ולא עשה הרבה כדי להפריע לו, נגיחה לפינה ואלמדון לא היה יכול לעשות כלום.
    ובסוף זנדברג דחף והפיל איזה שחקן שלהם שעשה עליו עבירה, אדום במשחק רישמי.

לדעתי השחקן המצטיין היה רפאלוב ששיחק 90 דקות, במחצית השניה נחלש כמו כל הקבוצה אבל הראה שאין לו פחד להתמודד גם ברמות הגבוהות ויותר חשוב- יש לו את היכולת. הרבה תנועה ונסיונות ליזום התקפות, שליטה טובה בכדור עם הרבה שינויי כיוון נוסח ברקוביץ'. 2 צהובים לרוסים היו אחרי שעצרו אותו בעבירות, אחד מהם לקושטיניה שלקח אליפות אירופה עם פורטו למי שזוכר.

- מעניין אם יש קשר בין המשא-ומתן עם דוידוביץ' לזה שהוא לא שיחק.
    - לא מבין למה רוני לוי שיחק כל המחצית השניה עם זנדברג בימין ורפאלוב בשמאל למרות שזה לא הלך, בעיקר מבחינת זנדברג.
    - מעניין מה זה אומר שהוא פתח עם בירוק, לא חושב שהוא היה עושה כזה דבר אם היתה החלטה שבירוק לא ממשיך.
    - אין לי מושג איפה היה בוזגלו.

שאלות? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx

12. TariboWest Member

בירם כיאל ושי מימון שותפו במשחק?

13. תונל Member

ממש לא.
    ולא ראיתי אם ישבו על הספסל.

14. TariboWest Member

כנראה שמימון בצבא וכיאל עדיין לא החלים מפציעה...

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נראה לי שיש איזה קשר בין זה שניר לא פתח לבין המו"מ בינו לבין חיפה,גם קייסי לא פתח
    גם טל וחרזי לא פתחו..זה משחק אימון בשביל לתת לשחקנים שלא משחקים לשחק..ביניהם גם אלמדון.