מכבי חיפה: מתכוננים לשנה הבאה, קטן חזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י robson, ‏3/7/05.

1. תונל Member

אל תזרוק סתם "מביאים כל שנה 4 שחקנים וכו'" סתם, תעבור עמדה עמדה.
    נתנו לעזריה צ'אנס עונה שלמה, הוא היה אפס וחרזי לא יסחוב לנצח- הביאו את אוזן, מתבקש.
    אוזן היה אפס וחרזי לא יסחוב לנצח- הביאו את סבן, מתבקש.
    אתה רואה מגן ימני מהנוער שלנו שאתה רוצה לראות בהרכב?

קייסי הובא ע"ח מגרלשווילי, אכן טעות אבל-
    א. רק לפני שנה רוב האנשים לא הבינו למה זורקים את קייסי בשביל שחקן מהלאומית, ככה שאם עכשיו לא רוצים אותו חזרה צריך לפחות לתת ללוי קרדיט על הבאת מגרלשווילי ועל חלקו בהפיכת מגרלשווילי למה שהוא היום- שחקן שלא רוצים לראות את קייסי בא על חשבונו.
    ב. מגרלשווילי לא שחקן נוער אז אי אפשר להתבכיין פה על זה שזורקים את הנוער, אלא סתם על טעות מקצועית.

גזל אפשר להגיד שבא על חשבון חנוכה, אבל אפשר גם להגיד שבא על חשבון אברהמי שקיבל צ'אנסים ופשוט לא היה מספיק טוב, האינדיקציות היחידות שיש לנו לגבי שניהם כמו איפה הם היום בעיקר, מראות שרוב הסיכויים שחנוכה היה גומר כמוהו. וגזל לא בא ע"ח בירוק, שכחו מזה.

ז"א שלא כולל זרים (ואני לא מחשיב אותם כי 5 זרים צריכים להיות בקבוצה, יש מספיק מקום לישראלים \ חיפאים ב17 המקומות האחרים), היחיד שהובא בשנתיים האחרונות על חשבון שחקן עתיד הוא ארבייטמן, שבעצם בא במקום ברדה. אם השאלה למה שבן-בסט לא יתפוס את המקום של ברדה- התשובה היא זאת: כרגע בן-בסט הוא פוטנציאל ולא יותר, הוא יכול להתברר בעתיד כשבצ'נקו הבא, אבל הוא יכול גם לגמור כמו ערן לוי. כשהחלוץ האמיתי היחיד שלך בקבוצה הוא קולאוטי, אתה לא יכול שהמחליף הראשון שלו יהיה שחקן בסימן שאלה שעוד צריך לעשות את המעבר מהנוער לבוגרים, מעבר שהרבה נכשלו בו.

באופן אירוני משהו- לצעירים אכפת. עוד מסגרת שבה חיפה צריכה לשחק היתה אולי משחררת קצת דקות משחק לצעירים, למרות שהאמת שגם אני לא בטוח שזה היה קורה עם רוני לוי, אבל כל עוד הוא לא היה במצב הזה אי-אפשר סתם לשפוט אותו. כמו שאי-אפשר לשפוט אותו על מה הוא יעשה אם קטן יעזוב, חכה שזה יקרה ואז נראה מה הוא יעשה, יכול להיות שאני אצטרף אליך לשרוף את המועדון.

אין לי ביקורת על הרכישות הישראליות של לוי (אולי חוץ מקייסי), הבעיה היא בניהול המשחק שלו וכמות הדקות שהוא נותן למחליפים בכלל ולצעירים בפרט, הגענו למצב אבסורדי שבו נזכה לראות את הדור הבא (בתקווה שאכן יתברר ככזה), רק אם הקבוצה מובילה ב3 שערים ומעלה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/10/05
  2. robson Member

האבסורד הוא שכמו שתונל אמר לצעירים המוכשרים שלנו אכפת מהאלופות..או משלב הבתים בגביע אופ"א שמבחינתי כשאני רואה את הרמה של הקבוצות שם זה הרבה יותר מ"חובה" למועדון. נקודה.
    אם לא נשחק בשני מסגרות מחייבות לאורך זמן לא בירוק/רפאלוב/בן בסט/קינן/בוזגלו{ אם יישאר} יקבל צ'אנס נורמלי וזאת האמת, נמשיך לחלק את מיטב בנינו לזרים שיילכו לאיבוד בקבוצות נחשלות כמו עכו{בלי להעליב כמובן..} וזה הסיפור אלא אם כן שוב אני חוזר כמו מנטרה יבוא מחר יענקל'ה שחר ויגיד לרוני תוותר על בנאדו, קייסי, חרזי, זנדברג ותן לילדים לשחק ובחיים דבר כזה לא יקרה..

3. TariboWest Member

לא מקבל את זה בשום פנים ואופן.
    אתה לא יכול להביא שחקני נבחרת בשביל שיהיו מחליפים, אתה פוגע בליגה ובעצמך. יש לך נוער בשביל למלא את הספסל, היה לך מגן ימני שעכשיו משחק ברומניה, יש לך מגן שמאלי כמו עבד כעביה.
    אתה לא יכול לשלב את מגרלשווילי בהצלחה בהרכב (רק בגלל שהבחירה של רוני לוי בגרייב היתה גרועה) ואז להחזיר שחקן ששיחררת על מנת "להצעיר" את הסגל, הוא סותר את עצמו, הוא יצור מפגר.
    אתה לא יכול להביא קשר אחורי מסגל נבחרת ישראל ולייבש אותו על הספסל, זה ביזבוז כסף, פגיעה בליגה ופגיעה בנבחרת. במקום לשלם לו 80 אלף דולר בעונה בשביל שישב על הספסל ב-90 אחוז מהמשחקים, אתה יכול לשים את שלומי חנוכה על הספסל בלי שכר בכלל. עוד דבר, אל תדבר על איפה גמרו ערן לוי וחבריו, אתה נשמע לי כמו רוני לוי-זורק את השחקנים להפועל עכו ואחרי חצי שנה בא ואומר "מה הם עשו שם?", בצורה כזאת שבא לך לתת לו נגיחה. הבנאדם הרס אותם ואחרי זה עוד בא בטענות.
    בשורה התחתונה, לא צריכים להביא את אורי אוזן, רביד גזל, קלמי סבן, אליניב ברדה, פרננדו לורפיסה ושלומי ארבייטמן בשביל שיישבו על הספסל, מה אנחנו מכבי עלית ת"א? זה מה שאתה אוהב? 15 שכירי חרב שלא שמים על המועדון?
    אין ש-ו-ם סיבה בעולם שרפאלוב ובן-בסט לא ייקבלו יותר דקות משחק, מה שרוני לוי עושה להם זה דבר בלתי נתפס, זה מגעיל.
    מכבי חיפה=מכבי ת"א-כדורסל (רק בלי כל הדברים הטובים). ורוני לוי אשם בזה. הוא צריך להתבייש.
    שיתלוננו למה אין קהל, כי הקבוצה היא גועל נפש, והגועל הזה יימשך עוד כמה שנים טובות כי מר זבאלה רוני לוי עומד בראש המערכת.

אני מבטיח לך שביום שנעלה לאלופות שוב, יהיה על כל עמדה 3 שחקני נבחרת שאף אחד מהם לא בא מהנוער.

4. robson Member

פה הדעות שלנו חלוקות ידידי..אני לא רוצה לסמוך על שי בירוק או על בן בסט שאם כל הכבוד חוץ מקומפלימנטים שהוא מקבל על ימין ועל שמאל עדיין לא ראינו ממנו כלום..
    אני מסכים היו רכישות גרועות, אבל כל הרכישות היו על מנת שהקבוצה תוכל לעמוד בעומס של שני חזיתות לאחר המסקנות מאותה עונה שהתמוטטנו לקראת סיומה..
    תכ'לס בוא נחשוב ביחד, מי השחקנים הבכירים שיושבים על הספסל?..סבן/אוזן/לורפיסה{אני לא יודע אם הוא בכיר..}/ארביטמן וכל השאר הם צעירים מוכשרים שכל עתידם לפניהם..
    אוזן נשאר בגלל שהוא היה פצוע אם לא גם הוא היה הולך לפ"ת או מקום כזה, אני לא רואה בעיניין חזירות גדולה מידי,
    ונכון יש לנו בעיה שאין לקבוצה פשוט מטרות בעונה, רק על זה צריך להעיף את רוני לוי..

5. TariboWest Member

גיל, ראיתי את בן-בסט לא פעם ולא פעמיים ותאמין לי שיש לו הרבה כדורגל. כל עוד רוני לוי לא ייתן לו דקות משחק (גם שהוא החלוץ היחידי על הספסל וארבייטמן לא פוגע) אז הוא יישאר בגדר פוטנציאל.
    על ליאור רפאלוב אי-אפשר להגיד שהוא לא לוקח את הצ'אנסים ב-2 ידיים, בכל משחק שהוא קיבל צ'אנס הוא היה השחקן מספר 1 על המגרש בדקות שלו. ולמרות זאת, רוני לוי לא מוצא לו מקום בסגל למשחק, בלי שום סיבה. לעומת-זאת, לורפיסה, שהספיק כבר לקבל יותר צ'אנסים מליאור ובאף-אחד מהם לא הוכיח את עצמו, ממשיך לקבל צ'אנסים על ימין ועל שמאל. זה הגיוני? אתה מבין למה המועדון הזה הוא גועל נפש? כי אין בו כלום חוץ מכסף.

6. Perry Member

7. תונל Member

אז כמו שאמרתי לך, צריך לעבור אחד אחד ולראות על מה העצבים, יש מקרים שמוצדקים ויש מקרים שלא.
    אוזן- עמדת בסוף 2003/4 עם 2 מגנים ימניים זקנים (ז'אנו וחרזי), ומגן צעיר אפס (עזריה). רצית להצעיר, והמגן הימני אז הכי טוב בליגה , ירד ליגה והיה פנוי. אל תגיד לי שבאותה נקודת זמן זה לא היה מוצדק להביא אותו.

גזל- הובא לפני שהגיע דירסאו, גם מתבקש אחרי שנפלת בעונה אחת עם אלאבס ובריטס. והנה, עכשיו רוני לוי העיף אותו, גם הוא יודע שהוא לא צריך אותו.

סבן- מה רצית, להישאר עם חרזי לנצח? אומנם הוא רחוק מלהיות מושלם אבל אולי המגן הימני הכי טוב בליגה בעונה שעברה. הטעות היא פה שעכשיו הוא על הספסל, לא שהביאו אותו.

ברדה- אסור היה להביא אותו, אבל זה לא רוני לוי הביא. להיפך, לוי הבין שהוא לא סחורה והביא חלוץ אמיתי במקומו (ארבייטמן). מהלך טוב מאוד.

לורפיסה- זרים זה סיפור אחד, אבל ליפול עם אחד (אורמזבאל ולורפיסה=עמדה אחת=זר אחד), מתוך 5 זה בסדר, ועדיין לא נפלת עם לורפיסה. (לפני שנתיים נפל עם הרבה זרים- נכון מאוד, אבל העיף את כולם והביא חדשים ונורמליים)

ארבייטמן- בן-בסט שיחליף את קולאוטי כשייפצע- גם אני הייתי רוצה לראות אבל רק בליגה, מה היה קורה אם שלשום היית צריך לשחק נגד ארסנל (בבית של ת'ון) וקולאוטי פצוע?

ואיך בדיוק רוני לוי הרס את ערן לוי? אתה חושב שעם מאמן אחר לוי היה היום שחקן ראוי לחיפה? (הלוואי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx ). כמו שהוא הרס את אברהמי ועזריה שקיבלו צ'אנסים ופשוט היו גרועים?

8. אלי מתחן Member

בעצם אנשים פה אומרים שעד שבן בסט לא יצבור ניסיון אז הוא גם לא יקבל הזדמנות לצבור אותו?
    אף שחקן בליגה לא התחיל את הקריירה בתור שחקן מוכח, זה דבר שלוקח זמן, לכישרוניים זה לוקח משחק או שניים ולאלה שפחות כמה עונות, אבל בכל מקרה שחקן צריך לקבל את ההזדמנות שלו גם בקבוצה כמו מכבי חיפה אם היא רוצה אותו. אם לא, שפשוט תשחרר אותו ולא תחזיק אותו על הספסל עד שימאס לו והוא יסיים את הקריירה בהפועל עכו.
    לי לא נראה הגיוני שמחלקת נוער שגם ככה קונה שחקנים מכל הארץ ומחזיקה מעצמה בתור הטובה ביותר במדינה לא תביא אף שחקן רוטציה לבוגרים מאז יניב קטן, וחוץ מזה, תקנה שחקנים מכל הליגה ותייבש אותם על הספסל.
    כמו שטריבו אמר, זה פוגע בליגה וזה פוגע בחיפה בעקיפין, רוב השחקנים הטובים בליגה משחקים (או מתייבשים) בחיפה-> הליגה נחלשת-> פחות תחרותיות-> גם פחות עניין אצל אוהדי חיפה.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבירוק לא ראית כלום?לפני שנתיים הוא שיחק איזה 9 משחקים בתור מחליף והביא משהו כמו 6 שערים
    הוא היה מלך השערים לדקה בליגה,יש לו כישרון עצום וכבר מזמן הגיע הזמן שהוא יקבל קצת יותר קרדיט מאשר 8 דקות פה ו-6 דקות שם,בזמן הזה כמעט אי אפשר לעשות כלום,הוא צריך לקבל לפחות 30 דקות.

10. Perry Member

בואו בכלל בלי להסתכל על כל הכישרון של השחקנים הצעירים והמבטיחים של חיפה..רוני לוי לא מכיר את המילה רוטציה..ואנחנו בהחלט יכולים להשתמש ברוטציה עם הספספל הנכבד שלנו..

ולא רוטציה זה לא שיהיה לך יותר משחקן מחליף אחד לכל עמדה..רוטציה זה לשנות את ההרכב מדי פעם ולנסות שינויים טקטיים...להכניס שחקנים למקסימום 10 דקות בליגה ולתת להם לשחק בגביע הטוטו, ואחר כך להגיד שהם לא מוכיחים את עצמם, זה לא חוכמה..

11. d3fton3s Member

הבעיה עם בירוק זה המצבי רוח שלו.. זה משפיע על המשחק שלו.
    רפאלוב *חייב* לקבל הזדמנויות רבות יותר, כשרון ענק.. גם בן-בסט, מדברים עליו ים זמן..
    כרגע אפשר לוותר על לורפיסה ולשחרר אותו בדצמבר, ולתת לצעירים לעלות בחילופים..
    אני חושב שאם בירוק לא נותן תפריצה שלו השנה, אולי כדי לשחרר אותו לאיזה שנת התאווררות..

12. Riki Member

שאלה קטנה, היה שחקן לחיפה בשם איתן עזריה מישהו יודע מה איתו ?

נערך לאחרונה ב: ‏22/10/05
  13. תונל Member

מכבי הרצליה, מחליף של אילן בכר.

14. הרצליה Member

האמת שכרגע אילן בכר מתפקד כחלוץ.
    ואיתן עזריה פתח אתמול בהרכב ושיחק 90 דקות.

מה אני יגיד לכם, אין לי מושג איך השחקן הזה היה בהרכב הפותח של מכבי חיפה אפילו משחק אחד!
    כל פעם שהוא נוגע בכדור יש לי התקף לב.

15. Riki Member

טוב בקשר לדיון שלכם מלמעלה עתידו של בירוק זה לשחק בלאומית לאחר שהשאלתו לעונה אחת בלבד הפכו לשלוש, כמו כל הנוער של חיפה.
    כל עוד רוני מאמן לא תהיה רוטציה בין השחקנים, הבן אדם לא יודע מזה לעשות חילוף בזמן. טקטיקה שמקטיקה רוני לוי מתבסס רק על דבר אחד וזה, השחקנים שלו שיספקו את הסחורה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/10/05