יש לי משהו להגיד שלא קשור לנושא דיון אבל בהחלט קשור למכבי חיפה. לפני שבוע ביום חמישי אני וכמה חברים שלי(בניהם איתי האדום) בחזרה מביה"ס ראינו את יונה יהב אוכל בפאלפל הנשיא ניגשנו אליו ושאלנו בקשר לאצטדיון החדש שאמור להיבנות. והוא אמר לנו שבסוף 2005 בערך בדצמבר או נובמבר יתקיים מכרז ואחרי איזה בערך חצי שנה במאי או ביוני יתחילו לבנות את האצטדיון החדש שיכיל 30 ומשהו אלף מקומות. ועלות האצטדיון היא 60 מליון ש"ח ומשך הבנייה תיהיה בערך כשלוש שנים. מי יתן ובעזרת השם שבאחג מהפעמיים הבאות שמכבי חיפה תגיע לליגת האלופות היא תארח את כל הקבוצות באצטדיון שהולכים לבנות. אללה חיפה לרוץ קדימה!!!!!!!!!!!!
בשביל מה צריך כזה גודל של איצטדיון בחיפה? לא עדיף לבנות משהו יותר קטן ואת העודף להשקיע באיצטדיון לאומי בירושלים או בת"א?
זה ביזבוז כסף עצום, לדעתי צריך לבנות איצטדיונים עם אפשרות להגדלה ופשוט להגדיל אם יתעורר הצורך המיוחד. כמו שטדי בנוי ככה כל האיצטדיונים צריכים להיבנות, עם אפשרות להוסיף יציעים מאחורי השער בעת הצורך. את הכסף צריך לחסוך לאיצטדיון לאומי ברמה במקום הביזיון שנקרא ר"ג.
אני די מסכים עם גו' קול, 22-24 אלף מקומות ישיבה הם די והותר עבור אוהדי מכבי חיפה בלי קשר לעיניין של איצטדיון לאומי לנבחרת.. חוץ מזה יענקל'ה שחר מושקע ב50 אחוזים בכרטיסו של שכטר ואם הוא יקבל אור ירוק הוא יוחתם במכבי..
כבר שנים הרי מדברים שיבנה מגרש חדש ליד נשר, התוכנית המקורית דיברה על איצטדיון של 30000 צופים, שמועות אמרו שהקרקע כבר נרכשה ואפילו קבלן יש , שמועות! בתור אחד שהמשפחה שלו גרה באיזור, אני יכול להגיד בפה מלא שלא התחיל שום תהליך של בניית איצטדיון. אז איפה בדיוק הם רוצים לבנות, ומה עם התוכנית הזאתי למשהו יש מידע בנושא?
לא, לירן, לא באיזור נשר, להפך- מדובר על המבואות הדרומיים של העיר, ליד קניון חיפה. הייתה כבר קרקע מוגדרת, אבל היו בעיות, כרגיל, והזיזו את זה בכמה עשרות או מאות מטרים. כמו שאמר יהב לחבר'ה, כבר כמה חודשים שהבשורה היא "בסוף 2005 יהיו תוכניות ברורות".
הבעיה עם האיצטדיון היא שכל פעם מישהו אחר מתנגד... כבר הזיזו את המיקום שלו 5 פעמים לפחות ואני לא רואה איך הוא קם בזמן הקרוב. כנראה שנצטרך לסבול את קרית אליעזר עוד כמה שנים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx
אני בעד אצטדיון חדש בחיפה, הוא גם ייבנה במבואות הדרומים, נראה לי בכניסה לטירה בכפר גלים יש שם שטח ענק זה ליד כביש החוף. אצטדיון עם 30,000 מקומות זה טוב. למשחקים באירופה, חצי גמר וגמר גביע המדינה. ואל תגידו שזה בית שלנו כי תמיד מכבי ת''א משחקת ברמת גן שזה כמו בית שלה במשחקי גביע. גם משחקים של הנבחרת זה יעזור. וגם כי אנחנו האוהדים רוצים לשחק בבית האמיתי שלנו בעיר חיפה ולא בת''א,ירושלים,רמת גן או ניקוסיה. במגרש כזה ואם נעלה לשלב באירופה הוא יהיה מלא, בליגה יהיה 12000 כי עדין זה יהיה קרוב, כרטיסים לא זולים, תנאים אירופאיים לכל דבר. ועוד אפשרויות. אז יאללה לבנות!!!!!
חצי גמר וגמר גביע המדינה ימשיכו להתקיים בר"ג בלי קשר, כי ר"ג לפי ההגדרה הוא איצטדיון נייטרלי, ואם האנדרטה או הקירות עושות למכבי ת"א טוב יותר, להעביר משחק רק בגלל זה זה שטויות. שנית, הנהלת האיצטדיון או איך שלא קוראים לזה, חייבים את הכסף הזה, אחרת הוא יהפוך לפיל לבן כמו בימי המשחקים של הנבחרת בחו"ל. אותו דבר לגבי הנבחרת, היא אולי תשחק כמה משחקי ידידות באיצטדיון הזה, אבל לא תעזוב את ר"ג. עכשיו לא באים אפילו 5,000 אז לאיצטדיון אחר יבואו 12 תמורת מחיר גבוה יותר?
חיים מגרשוילי האריך את חוזהו במכבי חיפה, למרות המחסור בדקות משחק. אני שמח מאוד שהוא חתם לעוד 3 שנים ואני מקווה שהוא יצליח לחזור להרכב כבר העונה. הוא יהיה המחליף של קייסי בשנים הבאות וצריך לתת לו כמה שיותר דקות משחק כדי שהוא יתפתח כמו שצריך ושההתקדמות שלו לא תיעצר.
אדם ברקוביץ' אני אוהב מאוד את מה שאתה אומר ואתה צודק וזה לא בגלל שאני אוהד מכבי חיפה, אם יהיה אצטדיון חדש יבאו יותר צופים אני מכיר מלא אנשים שאוהדי מכבי חיפה בעיקר המבוגרים גלאים 40 ומעלה שלא באים למשחקים בקריית אליעזר בגלל הרמה הגרועה של האצטדיון והם מחכים שיבנה האצטדיון החדש ואז הם יבאו. ואני מקווה שיהב יעשה את מה שהוא אמר לי ולעוד כמה חבריןם שלי בניהם (איתי האדום) ובאמת יתחילו לבנות את האצטדיון כבר ב- 2006 בעזרת השם. וכל אלה שאמרו שעדיף להשקיע באצטדיון לאומי הם צודקים שצריעך או לשפץ או לבנות אצטדיון לאומי חדש אבל אין קשר בין הדברים פה בחיפה יעקו ב שחר והעייריה ממנים את האצטדיון ואילו על ר"ג זאת ההתאחדות והמדינה שצריכות להשקיעכ בזה שמעתי שמועות שגם איברמוביץ רוצה להשקיע אבל זה סתם שמעות. אולי גאי'דדמק יוסיף עוד קומה ליציעים המרחיים כמו שיש במערבי.
מה גאידמק קשור לאיצטדיון ר"ג ? אם מישהו צריך להשקיע במתקנים זאת ההתאחדות והממשלה, אי אפשר לבנות על כל מיני תרומות של מיליונרים רוסים (או קטארים, במקרה של סכנין). פשוט בושה הרמה של המתקנים פה בארץ, ותאמת, לא אכפת לי מי ישקיע, מצידי שזאת תיהיה קובה ולאיצטדיון בר"ג יקראו איצטדיון פידל קסטרו, העיקר שישקיעו.