חלאס לזיין תשכל... לשחקן יש סעיף בחוזה שאומר שהוא יוצא רק באישור שחר, הוא לא יכול פתאום סתם לעשות שטויות ולא לקיים תחוזה, למזלו הוא התנצל ויצא מזה רק עם קנס 10 אלף דולר ולא משהו חמור יותר. ההתנהגות של שחר לגיטימית, תשימו את עצמכם רגע במקום שונאי מכבי חיפה ליענקלה שחר.. אתם הייתם פועלים בדיוק באותה צורה.
טאריבו ווסט, א. אתה מעודכן שחתמת באיזה קבוצה מוזרה? (הודעה שלישית) -חשבתי שאולי יעניין אותך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx ב. הסיפורים על מנטליות, חינוך וזילזול באימונים- טובים לתקשורת, בשורה התחתונה הם כמעט לא קובעים כלום לגבי עתיד השחקן במכבי חיפה, אם בכלל. השיקולים הם בד"כ כלל מקצועיים (נכונים או לא- על זה אפשר להתווכח). ערן לוי לא במכבי חיפה כי לדעתם אין לו מקום מקצועית, כנ"ל גיטא, ובקרוב אהרוני. רפאלוב להרצליה- לדעתי אם לא היו מאמינים בו אז היו מוכרים אותו ולא משאילים, והסיפורים על זילזול באימונים הם כמו שאמרת- סיפורים, לדעתי לא נכונים. בן-בסט- מאמינים בו והוא נשאר, גם אם הסיפורים נכונים וגם אם לא. מכבי חיפה מחפשת עכשיו קשר אחורי בנרות, היא תפנה לאסי אברהמי? ברור שלא, הוא לא ברמה שלה. כמוהו גם ליעד אמיר, יוסי נגר לפני שחזר בתשובה וכל מיני כאלה, הם פשוט לא ברמה של מכבי חיפה (ושום דבר פה לא קשור למנטליות). הדוגמה הכי טובה היא שי בירוק- אומרים שבגלל האופי הוא לא מצליח, אבל מה היה בעונת 2003/4? אז הוא היה בנאדם אחר? גמר את העונה עם 8 גולים כשכמעט תמיד הוא עולה בתור מחליף. לא בדקתי, אבל מתאר לעצמי שהיה לו את היחס גולים-דקות הטוב בליגה. העונה הוא פשוט כמעט לא קיבל הזדמנויות, וכשקיבל הוא קיבל אותן בתור קשר ימני או אחורי, שני תפקידים שלא כל-כך מתאימים לו. ב-03/04 הוא היה משחק במקום באדיר, כאחד משני הקשרים הקידמיים בשלישיית מרכז הקישור, נכנס כל החיים שלו לרחבה ועשה מה שבינתיים הוא יודע לעשות הכי טוב- לאיים על השער. בדקות המעטות שהוא קיבל העונה בתור קשר ימני ואחורי, הוא לא היה יכול להמשיך את היכולת הטובה שלו, אבל שום אופי ושום בטיח לא קבע במקרה שלו. למה צחקו וגיטא לא קיבלו את ההזדמנויות שלהם בבוגרים זאת שאלה מצוינת, כנראה שבקבוצה החליטו שעדיף שהם ילכו לקבוצה אחרת כדי לקבל דקות משחק ומי שטוב יחזור. הלוואי ששניהם יצטיינו ויחזרו, אבל עובדה שאין לי מושג איפה צחקו משחק, ואם אפילו בקבוצה בליגה הלאומית הוא לא מצליח להתבלט- תסכים איתי שאין לו מקום במכבי חיפה. את גיטא לא ראיתי משחק העונה, אבל עם כל ההתלהבות שלך ממנו, גם הוא בתור אחד שלא הצליח למצוא מקום בהרכב של הפועל חיפה ובכל העונה הזאת אני בספק אם יש לו יותר מ-3 שערים, לא מתאים למכבי חיפה.
תונל, יואב זיו שוחרר להפועל חיפה בזמנו. ב-2 העונות הראשונות שלו אחרי הפועל חיפה הוא לא עשה כלום. הוא שחקן לא טוב? אם רק היה מקבל הזדמנות במכבי חיפה הוא היה היום במכבי חיפה. לא בהפועל חיפה, לא בנצרת-עילית ולא בביתר ירושלים. הצעירים של מכבי חיפה לא מקבלים שום הזדמנות, חוץ מעדן בן-בסט שקיבל רבע שעה בגביע המדינה והוכיח את עצמו+שער-מה שלא ממש עזר לו בהמשך, אושרי גיטא, אלעד צחקו, ליאור רפאלוב, יוחאי אהרוני, טל מעבי, מאור ג'אנח, שלומי חנוכה, יואב זיו, שי דהאן, איציק כהן, איסלאם כנעאן-כל אלו שבמשך שנותיהם במחלקת הנוער נחשבו לטובים בארץ ובעלי הפוטנציאל הכי גדול. אף אחד מהם לא קיבל הזדמנות להוכיח את עצמו במכבי חיפה. העדיפו לזרוק (אחרים קוראים לזה להשאיל) אותם לקבוצות הליגה הלאומית. אני לא מדבר אפילו על הרקורד שלהם אחרי העזיבה ממכבי חיפה, כי גם פה יש הרבה עניין של אופי ומנטליות שלרדת ממעמד שחקן בקבוצה הכי טובה בארץ לקבוצת אמצע טבלה בליגה הלאומית. לא כל אחד יכול להצליח לעשות את השינוי הזה. אני מאמין בזה, אתה אולי לא. בשורה התחתונה, יוצאי מחלקת הנוער (הבכירים שבהם) צריכים לקבל הזדמנות להוכיח את עצמם. אי-אפשר לבוא אל השחקנים האלו שנזרקו ולהגיד להם "מה עשיתם בקבוצת תחתית? אפילו שם לא הסתדרתם", כי מכבי חיפה זרקה אותה ופגעה בהתפתחות שלהם קשות. בקשר לשי בירוק, הבנאדם לא מתעורר לאימונים מסכמים לפני משחקים שהוא אמור לפתוח בהם ולהוכיח את עצמו, אז מה פוגע בו עם לא האופי והמנטליות?
כדי ששחקן נוער יצליח הוא צריך שחקנים טובים לצידו ולא להזרק לאיזה קבוצת אמצע בלאומית..אם כל אותם שחקנים היו מקבלים את ההזדמנות שלהם במכבי ולא בהרצליה או בחולון שם אין כדורגל אלא רק אוסף מיקרי של בעיטות אז יכול להיות שהיה מתפתח מהם משהו..הגיל הזה 18\19 הוא גיל קריטי להתפתחות ולמידה של שחקן ואם הוא עושה את זה במכבי חיפה גם על חשבון של טעויות פה ושם אז כולם ייצאו מורווחים מהעיניין, הבעיה היא שהמערכת בחיפה {בוס, קהל, עיתונות..} דורשת הצלחות מיידיות ואם לא את עריפת ראשו של המאמן לכן כל מאמן יעדיף ללכת על בטוח להביא שחקנים "מוכחים" כמו גזל, אוזן, סבן, ארביטמן ולא לבנות על התוצרת של מחלקת הנוער..כדי שאותם ילדים יקבלו את ההזדמנות שלהם צריכה להיות מדיניות בקבוצה כמו שיש לדוגמא באיאקס שמחליטה מידי כמה שנים לרענן את הסגל ולקדם דור חדש של שחקנים גם אם זה עולה להם באיבוד תארים מידי פעם בסופו של דבר זה משתלם..
מ.חיפה באמת צמאה למדיניות כזו. במסיבת העיתונאים לפני מינויו של רוני לוי, הבטיח שחר שכמאמן נוער-עכשיו לוי ישלב הרבה שחקנים תוצרת בית בסגל, אבל לוי התברר כהכי פחות תומך בדבר, למרות שבשיחות אישיות הוא טען בפניי לא פעם (ועדיין טוען) שהוא היכ מחשיב את העניין הזה. סתם דיבורים. כדקל קינן שיחק בנוער, רוני לחש לי פעם שכבר היום הוא יכול לשחק לפני חרזי ואג'יופור. הזמן עבר, ורוני לוי בחר להשאילו ולהביא שוב זרים בתפקידו. התגלה כפחדן לא אמין. בכל קבוצה אחרת בארץ, בירוק, רפאלוב, בן בסט, חנוכה, גיטא ואהרוני היו זוכים לאשראי, רק לא בחיפה שממשיכה להביא גרוטאות מבחוץ
אם זה אכן יתממש מדובר בבשורה רעה מאוד מבחינתנו.. הבחור אומנם כבר לא ילד ומעולם לא היה סקורר אבל מדובר באחד השחקנים האינטיליגנטיים ביותר שדרכו על כר הדשא..שחקן גדול.. יכול להיות חיזוק אדיר לשבדים..
תשמעו, ראיתי את ליטמאנן במדיה של הנזה רוסטוק הגרמנית העונה, הניצוצות של השחקן המבריק עדיין שם,אבל זה בהחלט לא מה שהכרנו, היו לו משחקים לא רעים ומשחקים חלשים, משחקים טובים לא היו לו. גם כושרו הגופני זה לא זה, אבל מאלמו יכולה להתחזק עם שחקן שיש לו המון נסיון והברקות חד פעמיות שיכולות לסיים משחק!
לא יודע עד כמה הצירוף שלו יעזור להם אם בכלל...הם מזכירים לי את מכבי ת"א של השנה שעברה...מבחינת הכיבושים.
צודק ב 100% זה גם הסיבה שאני לא אוהב את רוני לוי, בעולם העסקים לומדים ש: בלי ריסק אין תהילה(NO RISK NO GLORY), את המשפט הזה כנראה רוני לא מכיר. לי נראה שהוא פשוט מפחד על המשרה שלו, חלק מאותם שחקנים צעירים היו ועדיין יכולים להשתלב בבוגרים,אבל במהלך השנה בבוגרים הבטחון שלהם יורד, כי המאמן לא בוטח בהם,אז מה הפלא שהחדות שלהם כמו הכשרון שלהם נוסק? מתי יבין שחר שרוני זה לא זה?
ליטמנן יעזור להם מאוד. שחקן כזה לא שוכח לשחק כדורגל. אולי הוא כבר לא יכול לרוץ כמו פעם לשחק 90 דקות אבל מאלמו יהנו מהגאונות שלו
מה שאני לא מבין זה איך שחר מוכן להתנהלות הזאת, הוא משקיע במחלקת הנוער מיליונים ובסוף משקיע עוד מיליונים להביא שחקנים בזמן שהוא מעיף שחקנים שהוא השקיע בהם מהקבוצה.
צא מהסרט...אין אחד שמשקיע מיליונים בנוער...במקרה הטוב מיליון שקל אולי 2... אם הוא היה משקיע מיליונים תהיה בטוח שהוא היה אומר מילה לרוני לוי... אם היו משקיעים פה מיליונים בנוער, לכל מחלקת נוער היה קומפלקס משלה...
אין למכבי חיפה פנימייה של נוער? זה לא בא בחינם היא לא קונה שחקני נוער (מאור בוזגלו, שי בירוק)? אף קבוצה לא נותנת דברים כאלה בחינם ויש עוד הרבה דברים, העובדה היא שבמחלקת הנוער של מכבי חיפה מושקעים כספים לא קטנים שיורדים לטמיון כמו הרבה מאוד כישרונות שלנו בגלל ההתנהלות של המועדון הזה.