חיפה נראתה מצוין אתמול, גול מרהיב של עזרא שטפה את המגרש ובהרבה דקות לקרית שמונה לא היה מענה ללחץ של חיפה (זה רק אני או שקרית שמונה שיחקה טיפה חזק מהמקובל?). המשך ישיר של חיפה לפתיחת העונה הטובה והיא תהווה יריבה שקולה מאוד למכבי על המירוץ לאליפות.
Jakur לא יודע איזה משחק ראית. בטח ראית רק את התקציר. במשך 90 דקות קרית שמונה היא שהכתיבה את הקצב והייתה דומיננטית. אומנם כמות המצבים הייתה שווה יחסית לשתי הקבוצות, אבל קרית שמונה הניעה כדור הרבה יותר טוב ברוב שלבי המשחק. עד למשחק הזה חיפה נראתה מפחיד. חמישה משחקים באירופה בלי לספוג שער, שמיניה על האזרים, תצוגת תגלית מול מוליכת הליגה הרומנית במשחק שחיפה הייתה צריכה לכבוש לפחות 5-6 שערים. אכן מרשים. אבל אחרי המשחק הזה זה כבר נראה כמו חזרה למציאות. חיפה קבוצה טובה, לא מפחידה. מועמדת לאליפות כמובן, אבל לא עולה על מכבי תל אביב. בתאכלס אחרי המחזור שלישי נהיה חכמים יותר.
קל להתעלם שפתחנו את המשחק בלי קשר אחורי ועם 2 שחקנים שגם כך לא ידועים במשחק ההגנה המשובח שלהם. בגלל שיקולי רוטציה ופציעות, מכבי חיפה עלתה לשחק בלי אמצע, וניצחה קבוצה חזקה. כשידין יחזור וגולסה יקבל דקות משמעותיות אנחנו נראה הרבה יותר טוב.
כמות המצבים היתה זהה? ק"ש הגיעה פחות או יותר למצב אחד כל המשחק וזה בגול. זהו. הם שלטו במגרש אבל שליטה אופטית מה שנקרא כי היו ממש לא מסוכנים, אנחנו פשוט נסוגנו.
תראה את התקציר כאן: http://www.youtube.com/watch?v=vt5rpA-Wfn8 ותסכל בסרטון בדקות 1:40, 3:40, 3:50, אלה רק ח ל ק מהמצבים של ק"ש. נכון שלחיפה היה משקוף של עזרה ועוד כמה בעיטות לשער אבל בסיכום הכללי כמות המצבים הטובים הייתה שווה בסה"כ.
invergado, ממה שאני זוכר במחצית הראשונה המשחק היה שקול. מכבי חיפה פתחו טוב, אבל ק"ש חזרו יפה מאד למשחק. אחרי המחצית אני לא זוכר משום מה את האורחת נותנת דקות של משחק טוב. כתבתי כבר אתמול במהלך המשחק שהחל מהדקה השבעים ק"ש פשוט לא סיכנה יותר את שערו של שראנוב. מבחינתי 3-1 אולי לא ממש משקף, אבל בסופו של דבר אני מעריך שמכבי חיפה היתה קצת יותר טובה. אני מעריך שק"ש תהיה העונה בצמרת ותעשה עוד הרבה צרות לכל הליגה. כרגע זה בונוס שניצחנו אותם, אבל ההרגשה שלי היא שבקרית שמונה הקבוצה הזאת יכולה לנצח כל קבוצה בליגה שלנו.
המצב הראשון לא מצב מי יודע מה, השחקן עם הגב לשער ונוגח נגד התנועה שלו. המצב של רוצ'ט זה המצב היחיד שהיה להם שהוא מצב טוב מלבד הגול. ה"מצב" ב3:50 הוא לא מצב. היה שם נבדל ברור שהשופט היה צריך לשרוק (הכדור נשלח אל שחקן בנבדל עמוק, זו הסיבה היחידה שקינן נאלץ לנגוח, מה שהסיט את הכדור למרכז הרחבה אבל אפילו לא הגיע לשחקן של ק"ש). מלבד המשקוף של עזרא ועוד כמה בעיטות כמו שרשמת, ב-2 שערים שלנו שחקן עמד ממש מול שוער ובנוסף היתה הנגיחה של עזרא מ4 מטר שחיימוב לקח. אני מתקן את מה שאמרתי, לק"ש היה מצב אחד נוסף מלבד הגול וזה המצב של רוצ'ט. כמות המצבים ממש לא היתה זהה.
מסכים עם הכל הכל, מלבד המשפט - ' מכבי חיפה הייתה קצת יותר טובה '. לפי דעתי ברוב שלבי המשחק קרית שמונה הייתה קצת יותר טובה, אבל אם חיפה ניצחה בתוצאה משכנעת אז מה זה משנה בעצם? באמת מגיע לה כל הכבוד על הניצחון אחרי שהיה להם משחק חשוב כמה ימים קודם לכן. קרית שמונה בכל מקרה נראית כמו קבוצה שתדבר חזק העונה, בעיקר על מקומות 3-4 ולנצח אותה זה לא עניין של מה בכך. oranfu מבחינת המצבים - לא הלכתי על דקויות, רשמתי כמות המצבים הייתה שווה באופן יחסי. יכול להיות שחיפה הגיעה לקצת יותר, ושהמצבים שלהם היו יותר קורצים אבל אי אפשר להגיד שלק"ש היה מצב אחד או שניים וזהו. זה פשוט לא נכון. לגבי הכתבת הקצב והדומיננטיות - עדיין אני חושב שק"ש נתנה את הטון יותר מאשר חיפה במשחק הזה, מה שלא משנה כל כך כי היא הפסידה. ושוב, יותר מכמות המצבים ומי שיחקה טוב יותר, הנושא המרכזי הוא שרציתי להעביר הוא - חיפה קבוצה טובה, ללא ספק מועמדת לאליפות, אבל לא מפחידה כפי שהיה נראה מחמשת המשחקים הראשונים באירופה (בעיקר אחרי המשחק עם הרומנים). פתאם באה קבוצה שמשחקת טוב נגדה בקרית אליעזר, לא מתבטלת מולה וחושפת נקודות תורפה בולטות. זה הכל.
אני לא מבין איך בדיוק אתה מגיע למסקנה שכמות המצבים היתה זהה אבל שיהיה. חיפה נראתה מפחיד? נראתה טוב. ק"ש נתנה את הטון? אולי. בשידור השדרית קווים אמרה שבנאדו נתן הוראה לרדת אחורה ולא ללחוץ את ק"ש, ונוימן (וזאת אולי הפעם הראשונה ששמעתי אותו אומר משהו חכם) זה שזה על מנת לתרגל את צורת המשחק של חיפה ברומניה (אני לא יודע אם זה נכון, אבל זה מה שנאמר). כמו כן כמובן שנתנו לבוקולי לנוח ועלינו במקומו עם אבוקרט. עם כל הכבוד לו, הוא לא בוקולי. ק"ש החזיקה יותר בכדור אבל פשוט לא היתה מסוכנת. הם התמסרו מאחורה איפה שלא לחצנו אותם עד שבסוף נתנו כדור ארוך סתמי, התקפה אחרי התקפה. מה שכן, היינו נראים פשוט מותשים ומחצית שניה ממש שיחקנו בעמידה.
oranfu מסכים עם רוב הדברים, רק שלהגיד שק"ש לא הייתה מסוכנת בכלל? לא יודע. גם אני שמעתי שדיברו על העניין של התרגול הטקטי לקראת המשחק ברומניה. לא מבין למה בנאדו עשה את זה במשחק כל כך חשוב במקום באימונים, זה יכל לעלות ביוקר אבל שיקוליו הוא מן הסתם. נראה כבר מה יהיה בהמשך.
אני אומר שלא היתה מסוכנת כי לא הגיעה למצבים. השליטה שלהם בכדור היתה עקרה. חוץ מאותה בעיטה של רוצ'ט (שגם לא הלכה למסגרת וגם היתה מחוץ לרחבה) הם פשוט לא הגיעו למצבים, לא נכנסו לרחבה. אני מסכים איתך בקשר לעניין הטקטי. מאוד לא אהבתי את זה. זה היה יכול לעלות לנו ביוקר.
צריך להודות על האמת, לא נראנו טוב. לא נראנו כמו ששיחקנו נגד הרומנים ולא נראנו כמו ששיחקנו בעונה שעברה. אבל הסיבות לכך היו ברורות ואני לא מבין מדוע מתעלמים מכך בשיטתיות. שיחקנו ללא קשר אחורי, ללא המגן השמאלי הבכיר שלנו, עם ראיוס וקטן סחוטים מחמישי, וקבוצה עייפה בכללי שלא הצליחה ללחוץ כהרגלה. למרות זאת ניצחנו והיינו מסוכנים יותר מקבוצה שנחשבת לאחת החזקות בארץ. כשידין יחזור גולסה יקבל דקות משמעותיות נראה טוב בהרבה וגם נשלוט בא חזקת הכדור.
מרקו ואן באסטן, אם ככה אתם נראים שאתם לא נראים טוב אני לא רוצה לחשוב איך אתם תראו שאתם תראו טוב, הכדורגל שלכם הכי יפה נכון להיום, כדורגל איכותי בנגיעה אחת ועם שערים מדהימים, אם תמשיכו ככה אליפות היא לא מילה גסה מבחינתכם...
אליפות בשביל מכבי חיפה זו אף פעם לא מילה גסה, בטח לא השנה. מה שכן הכל יקום ויפול על ראיוס, אם חלילה הוא ירד בכושר מסיבה כל שהיא או יפצע אז חן עזרא לבדו לא יספיק