אני לא שונא כל כך את חיפה . הקהל שלהם כבר לא רעב ,אחרי 4 אליפויות בחמש שנים הקהל של חיפה מחפש אתגר. חיפה זוכה באליפויות בקלות גם בגלל שהיא קבוצה טובה וגם בגלל שכל המתחרות שלה מרימות ידיים מוקדם מדיי . השנה ככל הניראה חיפה תיקח אליפות שלישית ברצף ,וחמישית ב-6 שנים אבל לדעתי זה יהיה המסמר האחרון בהגמוניה של חיפה. שנה הבאה הכל ישתנה (גאידמק)
נכון שהשנאה למכבי חיפה גוברת, בגלל שהיא הורסת את התחרותיות, אבל הפועל תמיד תהיה הקבוצה הכי שנואה בארץ. אף פעם חצי מדינה לא אהבה את הפועל ת"א, גם כאשר היא עשתה את המסע ההוא באופ"א. העיתונים חילקו לה מחמאות ובצדק, על הישג ענק, שלא יהיה כמותו בכדורגל הישראלי ככל הנראה, אבל זה לא אומר שאהבו אותה. הפועל ת"א היא הקבוצה הכי שנואה בארץ, וכנראה שתמיד ישנאו אותה. יש כמה סיבות: 1. זה התחיל ממזמן והם מזוהים כשמאלנים וקומוניסטים. ובמדינה שלנו יש ים אנשים ששונאים שמאלנים סתם כי בא להם, או כי הם פשוט ימנים, כמו הרבה אוהדים של מכבי ושלא נדבר בכלל על בית"ר... 2. הפועל היא היריבה העירונית הגדולה של מכבי, שהיה לה עד לא מזמן את קהל האוהדים הכי גדול במדינה. וזה השתי סיבות עיקריות. ויש בעקרון עוד מלא אוהדי כדורגל שסתם שונאים את הפועל. ואני אומר את זה כאוהד הפועל בעצמי. אין מה לעשות, השלמתי עם זה כבר מזמן.
מסכים איתך. חיפה מכעיסה אותי בגלל שהכל הולך להם כל כך בקלות (המשחק אתמול הוא דוגמה טובה לכך) . אבל מהפועל תל אביב אני ממש נגעל,ממשה תאומים ,רפי עגיב עד לשאר הטמבלים. ואחרי המסע המופלא של הפועל תל אביב משה תאומים אמר "אנחנו לא מייצגים את מדינת ישראל אלא רק את הפועל תל אביב " -גרמו לי לשנוא אותם יותר. אני פשוט מתעב אותם . מאחל להם את כל הרע שבעולם,הלוואי שסיני יחתום שם ויוריד אותם ליגה.
אין דבר יותר מגעיל מקבוצה שהורסת את התחרות סביבה, וכזה בא מענף עם מסורת של תחרות כמו הכדורגל אז זה גורר שנאה.
אפשר להגיד שקבוצת הכדורגל של מכבי חיפה שנואה במדינה כמו שקבוצת הכדורסל של מכבי ת"א שנואה במדינה. חוץ מזה יש לי שנאה עירונית, אבל זה משהו אחר.
בכדורסל אף פעם לא הייתה תחרותיות, ככה שהשנאה למכבי הרבה פחות גדולה. בכדורגל יש קבוצות אוהדים יותר גדולות משל חיפה ואוהדיה לא מהווים אפילו 15% מכמות האוהדים במדינה.
זה ממש לא נכון...לגבי כל הליגה אני לא בטוחח אבל לגבי מכבי... 98% מכלל אוהדי מכבי שונאים את הפועל חוץ מ2% שאני נכלל בהם ששונא את חיפה יותר מכל קבוצה ביקום [אולי את אוסטריה אני שונא יותר] אם חיפה העונה לוקחת טריפל או דאבל זאת תיהיה מכה בשבילי כמו ה1-1 של הרצוג אבל כנראה שהעונה איאלץ לבכות חודש שלם בעקבות הטריפל שחיפה תיקח...דיי איזה מכה!!!
האמת, לדעתי אתם נסחפים. עם כל הכבוד לאמרה ה"גאונית" שגורסת שמכבי חיפה הינה "מכבי ת"א של הכדורגל", זוהי אמרה בזויה שמוציאה את אלה שאומרים אותה מפגרים. למי ששכח, שחר דוגל בהורדת המשכורות, ורק עכשיו נאלץ להתחיל לחזור לסכומים המטורפים כשגאידמק נכנס לעסק. כשמכבי ת"א עשתה קניות בקיץ ויצא לה תקציב שווה, אם לא עוקף, לשל מכבי חיפה, מישהו מכם דיבר? כשהועבר משחק בית של הפועל פ"ת לאצטדיון רמת-גן, עד כמה באמת זה השפיע על דעת הקהל? האמת היא שכרגע נוח לשנוא את מכבי חיפה כי היא מנוהלת הכי נכון, כי היא בטוחה בעצמה ופשוט עושה את העבודה. העובדה היא שיש כמה קבוצות באיזור התקציב שלה שפשוט לא מנוהלות נכון ומתרסקות. בשנה הבאה, כשהחריש שגאידמק עושה יתחיל לפעול, בית"ר תהיה באותה רמה אם לא יותר, ואז ה"שנאה" הזו תעבור. ולגבי הקהל, או יותר נכון כמו הקהל, אולי אתם צודקים, אולי לא, אבל אני יודע שמה שמכביד עלי אישית הוא הצבא. יש אנשים שהמחירים כבדים עליהם. יש מליון סיבות. אבל זה לא המקום להצטדק. אני מודה בפה מלא שהקהל של מכבי פישל בתחילת העונה, אבל לאחרונה מתחיל להראות סימני חיים.. אני מקווה שמראות הקרחות בקרייה יעלם במהרה. טוב. בסדר. שמענו עליך. תביא עובדות ונדבר, אני מכיר יותר מ-50 אנשים מאיזור חיפה-קריות שנסעו, והייתי אמור גם לנסוע אבל נתקעתי בבסיס. אז בבקשה, העלת דיון נחמד, בלי שטויות בבקשה. נ.ב. אני לא יודע מה אתכם, אבל הקבוצה שאני יותר "שונא" היא מכבי ת"א.. היריבה המרה בשנות ה-90, אחחח אלו היו זמנים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx .. את הקומוניסטים אני לא יכול לשנוא, מצחיקים לי תתחת עם השירים שלהם.. האמת המרה היא שאני לא יכול לשנוא אף קבוצה, אבל את מכבי ת"א אני ממש ממש לא מסמפט.
שום שחקן במכבי חיפה לא מרוויח את המשכורת שלו לפי סיכום של אחרי ההגעה של גאידמק, כל הסכומים נקבעו לפני זה, ואין אף קבוצה בליגה ששחקנים שלה מקבלים משכורות כאלה. בוא תסביר לי למה שחקן כמו חיים מגרלשווילי שבכל קבוצה בליגה היה משחק בתור מגן שמאלי בהרכב, רואה מגרש רק כדי לבזבז זמן? למה אורי אוזן, קלמי סבן (חוץ מאתמול) ודקל קינן לא רואים מגרש אבל בכל זאת לא משוחררים לאף קבוצה אחרת, למרות שיש לפחות 5 קבוצות שירצו כל אחד מהם? את בוקולי מכבי חיפה החתימה אחרי שפורסם שהוא סגור במכבי ת"א, אותו דבר את אוזן ואת גזל כשהיה סגור בהפועל ת"א. לא מזכיר לך קבוצה מענף אחר? ויחד עם כל זה, היא עוד קונה שחקני נוער מכל הקבוצות בארץ, טוענת למחלקת הנוער הכי טובה במדינה, ועדיין כבר 6 שנים שאף שחקן לא השתלב מהנוער ברוטציה.
דקל קינן אגב, סוף סוף ישוחרר לקבוצה אחרת (רוני לוי הבין שהוא מתבזבז בספסל של חיפה). השחקן ה13, תחשוב שאיזה שליש (אולי אפילו כמעט חצי...) מכל אוהדי הכדורגל במדינה הם אוהדים של מכבי ת"א ובית"ר. כבר שליש שונאים את הפועל. בני יהודה ומכבי חיפה גם שונאים את הפועל. ובכלל, זה נהיה כמו... להיות גבר לשנוא את הפועל. חוץ מאוהדי הפועל, כמעט כל הארץ שונאת את הפועל, וזה ידוע. אי אפשר יהיה לקחת ממנה את התואר של הקבוצה הכי שנואה בארץ, גם אם מכבי חיפה תהפוך באמת להיות מכבי ת"א של הכדורסל- מה שלא יקרה- יענקלה שחר רוצה למכור, אבל אין לו למי. דור מתחלף במכבי חיפה ויש את גאידמק, שפשוט אין מה לעשות, אבל כסף=עוצמה.
צודק ,כי מה לעשות את הפועל תל אביב קשה שלא לשנוא . היא פשוט דוחה ומגעילה אנשים . ההגמוניה של חיפה תסתיים השנה לדעתי ושנה הבאה יתחיל עידן גאידמק . ברור שחיפה ואולי גם מכבי תל אביב (תלוי איך תסתיים העונה הנוכחית -באיזה מיקום ,עמדת הקהל,שחקנים וכו') יאבקו עם בית"ר עד הסוף. אבל שנה הבאה קודם כל יסתכלו על בית"ר ואחר כך על כל השאר. אני כבר מדמיין את זה,שבוע או שבועיים לפני סיום העונה יתחילו לעסוק ברכש לעונה הבאה,יעשו אין ספור כתבות על בית"ר המתחדשת . צפו לקיץ מלא בכתבות על בית"ר.
הפועל ת"א הוא המועדון השנוא בארץ, אוהדים יריבים ישנאו אותם גם אם יהיו בליגה השנייה בגלל מה שהם מייצגים. לעומתם מכבי חיפה היא הקבוצה הכי שנואה, השנאה אליה היא בתור קבוצה כלומר ספורטיבית, אני מאמין שהשנאה לא נובעת מהאוהדים או מהייצוג שלה אלא רק מההצלחות והדרך שבה הם מגיעים אליה.
ל- Mister Joe Cool: המשכורות בת"א (בעיקר מכבי, למרות שווח היום שגרשון הרוויח בעונות האחרונות בסביבות ה-250 אלף$..), קורנפיין בבית"ר גם בעסק, בסביבות ה-180.. טל היה עם 180, דוידוביץ עם 160, ורק השנה קולאוטי הרים את הרף בקפיצה של בערך 40-50 אלף.. לגבי הסגל של מכבי חיפה, כל הענין הוא שהקבוצה היתה בנויה לעונה אירופאית, ולכן הסגל כל כך עמוק ובעל שחקנים מהטובים בארץ.. נכון שאף שחקן נוער לא משתלב, וזאת החולשה הכי גדולה של המועדון. בעזרת השם רפאלוב קינן ובן-בסט יעלו עוד העונה בהרכב..