פרדי אחד המאמנים שאני יותר מעריך ואם הוא היה ממשיך בהרצליה והוא לא המשיך רק בגלל ההנהלה המטומטמת שיש לנו הייתי רגוע וסומך עליו בעניים עצומות שהוא יחזיר אותנו לליגת העל. לא סתם הגענו לגמר גביע, לא סתם השחקנים עשו מלופא קדוש היענו מנוסה צחוק ואיך שהוא הגיע הם התחילו להראות משחקים גדולים ולא סתם הגענו לגמר הגביע ולא סתם סיימנו כקבוצת הסיבוב השלישי. לקבוצה שיש בה כל כך הרבה כוכבים כמו במכבי הוא יכול להתאים בול. פרדי לא משנה יקרה מה צחוק לא יעשו ממנו. וההבדל בינו לבין קלינגר זה שאחרי שהרצליה עלתה לגמר הגביע אחרי הניצחון על אשקלון תוך כדי יכולת חלשה ביותר הוא כעס מאוד על השחקנים, בניגוד עליו שמכבי ת"א לקחה את הגביע קלינגר התחיל לדבר שטויות שספרי ההיסטוריה לא יזכרו איך הקבוצה שיחקה אלא את הגביע. בקיצור פרדי מאמן גדול ובאחת ההזדמנות שיהיו לו הוא גם יוכיח את זה בסך הכל הוא עדיין צעיר.
מה?!? הוא קיבל סגל של כלום ,במהלך הקדנציה שלו הביאו לו שחקני רכש שהתחברו רק אצל אלי כהן. אם אתה לא יודע אז אל תדבר שטויות. בית"ר פתחה את אותה עונה בבית משפט,המשחק הראשון שלה היה באוקטובר,לא יצאה למחנה אימון כי לא ידעו מי ינהל אותה. תעשה טובה,אם אתה לא יודע -אל תכתוב סתם. אני כאוהד בית"ר ,בטח שבקיא יותר בפרטים האלה.
הבקיאות שלך בפרטים לא התבטאה כ"כ בטענה שלך שמזרחי התפטר. תקשיב נדב, אני לא בא להתווכח איתך, אלא רק כדי להראות לך שהאהדה שלך לאנשים מסויימים גורמת לך לעיוורון כלפי החסרונות שלהם. יוסי מיזרחי קיבל כמעט כל שחקן שהוא ביקש- אם מדובר בזרים מיכאלנקו, קונובאלוב ופאפורה (שהיו אפסים אחד אחד אבל זה מה שהוא רצה), ואם מדובר בישראלים כמו טלקר, זוהר וטלסניקוב. תוסיף את אמסלם, קורנפיין, שאנדור ופאצ'ה - ואתה מקבל סגל בכלל לא רע. אם לא הייתי מכיר את הפרטים תאמין לי שלא הייתי כותב. וזה שאתה אוהד בית"ר, ואני לא, ממש לא אומר שאתה יודע יותר ממני. אולי אתה כן- אבל לא זו הסיבה. כשאני רק נזכר בהרכב שהיה לקרית גת באותו זמן (ואת זה, תאמין לי, אני זוכר קצת יותר ממך) שכלל את מושיקו בן סעדון, אסיף בן ישי, אפרים אינברום וקובי וקנין. כשהזר ה"איכותי" שלהם (פרוכננקובס הגיע רק באמצע העונה) היה גיורגי קיפיאני- קשה להבין איך היא ניצחה בטדי. אתה מדבר על קבוצה שהתחילה בבית משפט את העונה, בוא אני אתן לך דוגמא לקבוצה שהחלה את העונה בצורה יותר קשה: הכח ר"ג הורדה ליגה, ועמדה בפני פירוק, פיספסה את ששת משחקי הליגה הראשונים בעונת 02/03, ובכל זאת ברגע שהתחילה לשחק, קרעה את הליגה הארצית בדרך לאליפות.
טוב בסדר,ואלי כהן ממש הצליח נכון ? הסיבה שהוא ניצל מירידה זה לא בגללו,זה אך ורק בגלל שהפועל חיפה וקריית גת התפרקו לחלוטין . אנשים כמו יוסי מזרחי הקהל של בית"ר לא אוהב,הם אינטליגנטים מדי,לא רעשנים,לא פרובקטיבים . אלי כהן שנה אחר כך ביקש את כל העולם ואישתו מפניג'ל ומה יצא מזה?נאדה. אוחנה -בוא לא נהפוך את זה לדיון עליו כי לא יהיה לאנשים כוח לדפדף בדפים ולהגיב.
אממ אפשר לשאול איפה קראת בהודעה שלי שאלי כהן הצליח? כי אני די בטוח שלא כתבתי את זה. גם אלי כהן נכשל חרוצות באותה עונה, אבל הוא לפחות קידם את הקבוצה שלב אחד בטבלה, השלב שהשאיר אותה בליגה. ושוב אני אומר- כהן נכשל. חבל שלא התייחסת להודעה שכתבתי (או שכן התייחסת ואתה עכשיו מסכים איתי? אם כן, מותר להודות בזה).
אני לא מסכים איתך,לא נתנו ליוסי מזרחי זמן לגבש הרכב ,לגבש שיטה . אנשים אולי שוכחים שהוא היה היחיד שהסכים לקחת את בית"ר במצב שלה. מה ציפו ממנו בסגל כזה? להגיע לאירופה? פיטרו את יוסי מזרחי כי לא היו רגילים למצב שבו בית"ר ירושלים הגדולה נמצאת במאבקי ירידה וזקוקה לנק' כמו אוויר לנשימה. אבל לא יוסי מזרחי אשם.גם טעויות הניהול של ההנהלה החדשה לא ממש סייעו.
ושוב, אתה מצטט את ההודעה שלי אבל מתעקש להתעלם מעיקרה. טוב, אני רואה שהדיון הזה לא הולך לשום מקום. לזה בדיוק התכוונתי כשדיברתי על מגמתיות בכתיבה שלך ועיוורון כלפי אנשים מסויימים. נסכם את זה בכך שאתה חושב שיוסי מזרחי היה הצלחה, ואני חושב שהוא היה כישלון.
יוסי מזרחי לא היה הצלחה,הוא מאמן מצליח -בבית"ר לא נתנו לו להצליח. אם הוא היה הצלחה לא היו מפטרים את זה
לדעתי רפי כהן יפוטר ראשון ואח"כ זעפרן לעטר תיהיה קבוצה טובה ובקשר לאוחנה הוא בחיים לא יפוטר כי הפינג'ל הזה אוהב אותו במקומו הייתי מעיף את אוחנה לעזעזאל. רוני לוי גם מאמן גרוע אבל עם מכבי זה לא בעיה כל כך להצליח אז הוא לא יפוטר.
פרדי דוד הוא לא מאמן טוב, לפחות לא כרגע, הבנאדם נכשל עם קבוצה עם שחקנים מעולים בהפועל פ"ת, היה לו את ארצג מהחלוצים הטובים בארץ, חסן, ארביטמן,שיבחון,חיימוביץ,סבן,קייסי.. את כול היה לו, העונה השנייה גם את רוזן, היה לו הכול, מה שהוא רצה אבל הבנאדם נכשל, אני אישית כאוהד הפועל פ"ת אוהב אותו, הוא הביא אליפות עם הנוער, ויום אחד הוא יהיה מאמן טוב, כיום הוא לא מאמן טוב,והכדורגל תחתיו מחפיר. אני מאוד מקווה שיהיו סבלניים לרפי כהן, הסגל על הפנים השנה, בכול מקרה לדעתי אלישע לוי מאמן של הפועל כפר סבא הולך הביתה ראשון, אני לא מתלהב מהרכש שלהם עד עכשיו, והוא ירד עם הרבה קבוצות ליגה, לא תופס ממנו ומהם.
אלישע לוי ישאר בכפ"ס ויצליח איתם. סבלנות לרפי כהן? סליחה שאני מזלזל בו,אבל אין לו כריזמה או כישרון נדיר כמאמן. הוא עוד צעיר ואם יהיו כשלונות -יאכלו אותו בלי מלח.
לדעתי אלישע לוי בלופ, אלישע לוי לא הצליח משמעותית בשום מקום וכפר סבא לא עשו שום רכש משמעותי... וכן צריך סבלנות לרפי כהן, כי אין שום דבר אחר והוא מנסה לקדם צעירים בעונה שבה מאיר שמיר ממשיך לשחק בנו, הוא בונה קבוצה צעירה וחייבים לתת לו ביטחון וסבלנות כי אין לנו משו אחר, בכול מקרה, אני בטוח שהפועל פ"ת תשרוד העונה, אולי בצורה לא יפה, ובצרוה כואבת אבל היא תשרוד
רפי כהן יהיה האיש הראשון שיעיפו אם הפועל פתח תקווה תיהיה במאבקי ירידה ושוב מתחת לקו האדום. ואני חולק עליך. אלישע לוי לא הצליח? מה עם "בית שאן סרט מלחמה" ? הציל את בית שאן במסע מדהים. ומה עם אשדוד ? שכחת שבעונת 01-02 הם פתחו את העונה עם נקודה אחת מתוך 11 משחקים וסיימו מקום 4 . זאת לא הצלחה? רפי כהן השנה הצליח עם אשקלון (העלה אותם ליגה והגיע איתם עד לחצי גמר גביע המדינה) אבל הרמה בליגה הארצית ובליגת העל זה לא אותו הדבר. רפי כהן בנאדם סימפטי מאד,יפטרו אותו מחזור 10 .