מילאן 2015/16 :: עוד עונה באמצע הטבלה?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Alta Tensione, ‏1/8/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני פחות מכיר את הצרכים של מילאן, אז אני לא אתיימר להגיד כאן מה צריך או לא צריך לעשות ברמת המיקרו, אבל סתם הערה כללית ברמת המאקרו: יכול להיות שבלונג ראן מונטלה הוא לא האיש להוביל את מילאן לתארים (״הוא לא יביא גרינטה!!!1״) - אבל כן יכול להיות שהוא האיש שיוכל לקחת אותה צעד נוסף קדימה באבולוציה שלה (״כדורגל מודרני ב-2016״). אם אני מסתכל על קבוצות מצליחות לאורך ההיסטוריה, לא מעט פעמים יש את המאמנים הפחות מוערכים שנוטים לבנות את הבסיס ואז יבואו המאמנים שישלימו את העבודה וגם יקחו תארים (״גרינטה!!!1״); קאפלו עשה את זה אחרי זמאן; מוריניו עשה את זה בצ׳לסי וריאל אחרי ראניירי ופלגריני בהתאמה; היינקס עשה את זה אחרי ואן חאל.

למעט מקרים חריגים כאלה ואחרים, בעיניי התפתחות של קבוצת כדורגל היא דינאמית והצרכים שלה משתנים. לכן אני חושב שגם החלפת מאמנים לא בהכרח חייב לקרות כי המאמן הוא איזה חרא בלתי נסבל, אלא כי לפעמים הוא פשוט גם מיצה את מה שהוא יכול לתת לקבוצה (ע״ע גארסיה ורומא).

ובחזרה למיקרו: זה מתאים לסוף הדברים של יותם.

נערך לאחרונה ב: ‏6/7/16
    SerieA ו-gilad16 אוהבים את זה.
  2. Yiftach Member

סוף סוף אנחנו ביולי בלבד וכבר הקבוצה מתקדמת עם החתמות לא רעות (Lapadula, Vengioni)ואפילו השמועות לא מופרכות לחלוטין:
    Pjaca - הקבוצה מאוד מעוניינת בשחקן הכנף הקרואטי, גליאני כבר נפגש עם הסוכן (חבריקו שלו) ונשיא דינמו זאגרב, סיכוי לא רע שנראה אותו.
    Mussachio- בלמה הארגנטיני בן ה25 של וויאריאל מועמד גם, דמי ההעברה גבוהים והשחקן כבר במעקב והצעות מבארסה ובאיירן, אין לדעת.
    Mustafi - אני פחות מאמין לזה למרות שמקווה מאוד שזה יקרה, בלם מצויין ונותן טורניר לא רע ביורו הנוכחי.
    Tah- בלמה הצעיר של נבחרת גרמניה ולברקוזן, הולך להיות בורג חזק בנבחרת העתיד הלא רחוק של גרמניה, כשרון גדול.
    כל הבלמים משחקים ברגל ימין, לפחות למיטב ידעתי, מחפשים חבר לרומניולי....
    Kovacic - לא יודע...

3. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס ומקסס שוחררו.
    בלם אחד בטוח יגיע. השאלה על איזה אופציה יחליטו ללכת (ועוד יותר מי יקבל את ההחלטה. הסינים או גליאני?)

4. yonmu Member

מצד שני פאלטה חזר.
    אני מהמר שמצבת הבלמים שלנו בסוף תהיה רומניולי, רכש, זפאטה, פאלטה, אליי. מספק בהחלט. גם בשער ובמגנים המצב טוב (את קלבריה צריך לשלוח להשאלה). רכש אחד יכול לסדר את ההתקפה, אבל האתגר האמיתי הוא בקישור. קובאצ'יץ' לבד לא יספיק.

5. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אם אתה לא מתיימר להגיד מה צריך או שאתה פחות מכיר אז למה אתה לועג לרצון לראות קצת משהו אחר? הבעיה של מילאן הייתה חוסר עמוד שדרה, כדורגל יפה לעין זה יפה ונדרש אבל מה שמילאן צריכה היא אופי, שחקנים שיכולים להרים ולא להתפרק. אני לא ממהר לשפוט את מונטלה אבל לא התרשמתי שהוא מהקשוחים בנושא, בכל אופן, אני נותן את הקרדיט לראות מי יגיע בהמשך.

6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

משוואה מעניינת בפוסט על נקודת מבט כללית מהצד על התפתחות של קבוצת כדורגל: 3 סימני קריאה + 1 כפול 2 = לעג לרצון של אחרים.

תנסה לקרוא שוב בלי המשוואה, כי מהדברים שלך עולה אפס קונטקסט ואפס הבנה לדברים שכתבתי.

7. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

ראיתי את ההודעה שלך אחרי שדיברתי על אותם שחקני אופי שחסרים, מכאן הנחתי. אם זה לא המקרה. חוזר בי

8. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

יניב, אלו קלישאות. הקבוצה שלנו בעשור הקודם עם אגדות, סמלים ולוחמים כמו מאלדיני, רינו, ופיפו אחראים לשתיים מהקריסות הכי מביכות בכדורגל העולמי של 20 השנים האחרונות.

9. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אני מסכים איתך אבל אתה יודע כמוני שאין מנהיגים בקבוצה הנוכחית ואנחנו צריכים כאלה, או כאלה שיכולים לצמוח להיות כאלה. אין לנו קפטן.

ואמנם מלדיני, גאטוסו ואחרים היו אחראים לשניים מהאסונות הגדולים בתולדות המועדון, ועדיין הם הצליחו גם להביא תארים ולהתגבר על תקופות לא טובות, אני לא רואה הרבה כאלה שיכולים לעשות זאת היום.

מה שכן, ראוי לציין זה שנפטרנו מהרבה אשפה גם בקיץ הזה, זו המשכה של מגמה איטית אך חיובית בשנתיים האחרונות, אני מחכה לעזיבה של מנז, סוליסט ואגואיסט לא קטן ועם לא מעט אירועים מביכים בעונה הקודמת (ממונטואפס אני לא יודע מתי נצליח להיפטר)

ולבחור שהזכיר את הארגנטינאי שהגיע, אני בספק אם הוא שווה משהו, לא סתם הגיע בחינם אבל מי יודע, אולי יצליח. לדעתי דווקא בעמדות המגנים אנחנו לגמרי מסודרים- אבאטה, אנטונלי, קלאבריה ודה שיליו.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הספק שלך במקום אבל לא מהסיבה, הוא הגיע חינם כי הניהול בריבר שערורייתי וכי החוזה שלו נגמר :) אבל כן, לא צפוי להיות סיפור הצלחה גדול אל פירי, זו לא החתמה הזויה כמו זו של לאנדרו "היורש של מלדיני" גרימי בזמנו, אבל עדיין כזו שהרימה גבה או שתיים. ואנג'יוני שחקן טוב ברמה של הליגה הארגנטינאית שגם זומן פה ושם לנבחרת וגם יכל, אולי עדיין יכול עם השנים שנותרו לו אחרי שייחתך ממילאן, לעשות קריירה יפה באירופה, אבל לא ברמות הגבוהות באמת לדעתי.

הוא בכלל קשר, די התקפי בתכונות שלו, שהוסט לעמדת הווינג בק במערך של שלושה בלמים תחילה ואח"כ מסיבה כלשהי של צרכים של מועדון עבר לשחק בעמדת המגן השמאלי בקו הגנה קלאסי של 4. לא תפקיד שבהכרח עושה חסד עם התכונות שלו. הוא מהיר ואגרסיבי וביום טוב הוא יכול להתמודד 1 על 1 עם שחקני התקפה ברמה גבוהה, אבל זה ביום טוב ולרוב אני מאמין שהוא יהיה נקודת תורפה בשל עמידה לקויה. כקשר, או כשחקן קו במערך של 3 בלמים אם תגיעו לשחק כך, הוא בהחלט יכול לתרום יותר כי יש לו מהירות ויכולת לתרום להתקפה עם קרוסים לא רעים וגם איום על השער מרחוק. אבל גם שם, לא נראה לי זו הרמה שמילאן שואפת אליה.

באופן כללי הוא מזכיר לי גרסה טיפה פחות מוצלחת של פאליטו פריירה האורוגוואי שעבר ביריבה העירונית.

Alta Tensione אוהב/ת את זה.
  11. Alta Tensione Member

כמה עדכונים:

* כנראה מה שהטה את הכף לטובתנו בעסקת פיאצה מעבר ליחסית הטובים של גליאני והסוכן שלו זה גם ההסכמה שהשחקן יוכל לשחק עם דינמו זאגרב במוקדמות ליגת האלופות ורק אחר כך יצטרף. סכום ההעברה צפוי להיות 22-25 מיליון יורו. עכשיו ההחלטה בידיים של השחקן.

* מתאיו מוסא'ציו מויאריאל כבר סיכם ל-4 שנים. הספרדים רוצים 25 מיליון יורו (סעיף השחרור שלו) תמורתו אבל גליאני רוצה להוריד ל-20 כי השחקן היה פצוע מאפריל. זו המטרה מס' 1 שלנו לציוות עם רומאניולי.

* חוסה סוזה שזכור לנו בעבר בנאפולי, מועמד להצטרף מבשיקטש. הייתה לו עונה טובה עם 8 שערים ו-14 אסיסטים. הטורקים רוצים 8 מיליון. אנחנו, נא לא ליפול מהכיסא, רוצים לשלם פחות.

* הסכמנו למכור את קרלוס באקה לווסטהאם תמורת 30 מיליון יורו. עכשיו הכל תלוי ברצון של השחקן שכנראה מחכה שאתלטיקו מדריד תשווה את ההצעה הזאת כדי להצטרף אליה, או שמה הוא בכלל מעדיף להישאר אחרי שנודע לו שהסינים קונים ויש כסף להביא שחקנים שלשם שינוי יהיה לו עם מי לשחק? נחכה נראה.

12. yonmu Member

אני לא מכיר את ואנג'יוני ודווקא הדעה של Franco עליו גורמת לי לפקפוקים - אם הוא לא סולידי בהגנה הוא עשוי לא להיות טוב מספיק לספסל.
    בכל מקרה אנחנו כרגע עם 5 מגנים - דה שיליו, אנטונלי, אבאטה, קלבריה וואנג'יוני, ואחד צריך לעזוב. קלבריה בעדיפות הגבוהה לדעתי - כי הוא ימני וכבר יש 2 אחרים וכי אני מאמין שעונת השאלה יכולה לעשות לו רק טוב. גם לשלוח את ואנג'יוני להשאלה נשמע לי לא רע בכלל.

ההתענינות במוסאצ'יו ופיאצה עושים רושם שחזרנו להתנהלות תקינה שבה כשחסר שחקן פשוט קונים שחקן מתאים ולא מנסים לחלטר עם שחקנים שנגמר להם החוזרה במקום. מוסאצ'יו פחות או יותר סוגר את ההגנה. אני מנסה להבין איך פיאצה אמור להשתלב - ביחד עם בונבנטורה וחלוץ בשלישיית התקפה? או שאולי בונבנטורה יעבור לעמדה המרכזית ב4-2-3-1?

את ההתעניינות בסוזה אני לא מבין. עונה טובה זה טוב ויפה אבל הוא באמת יתן לנו משהו שעדיף משמעותית על הונדה\ניאנג\סוסו?

ואחרון - אני היחיד שמרגיש שלמכור את באקה ב(פחות או יותר) הסכום שבו קנינו אותו זו טיפשות? חלוצים ברמה שלו נדירים, הוא לא הביע רצון מיוחד לעזיבה והוא אחרי עונה טובה. רוצים להוציא אותו ממנו? בהצלחה, תשלמו 10מ' יותר ממה ששילמנו עליו.

13. Yiftach Member

אם מוכרים את באקה חייבים להביא חלוץ מרכזי לפחות ברמה שלו, ואם לא, אז אנחנו מפספסים את הנקודה של לוותר על אחד הסקוררים הטובים שיש היום בשוק.
    פיאצה ישחק באגף או קישור התקפי, במצב הנוכחי הוא עדיף על כל מי שקיים בעמדה הזו חוץ מבונאוונטורה, סוסה יוסיף עומק באגף הוא לא שחקן הרכב, אני דווקא מאמין בוונג׳יוני, הוא יכול לתפקד מצוין באגף שמאל, אך לא כמועדף על אנטוניולי, אם צריך מישהו שיעבוד באגף, הוא מתאים.

14. Yiftach Member

אגב פיאצה:
    רובכם טוענים שאתם מכירים אותו, אני למשל ראיתי אותו פעם ראשונה ביורו, אבל הוא מוכר לי מאוד מהמנג׳ר, כבר המון שנים לא שמעתי את מילאן מקושרת עם כשרון כזה, מקושרת כמעט סוגרת.
    העניין מסקרן, הילד הזה מוכשר מאוד ויש לו יכולת פריצה וכדרור נהדרות, יציבות, וכוח , הרשיתי לעצמי לצרף את הסרטון שלו :

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תקנו אותי אם אני טועה אבל סוסה לא הותיר רושם יוצא דופן בנאפולי? אני גם פחות בספק כשאני רושם שהוא לא הותיר רושם יוצא דופן בבאיירן מינכן ואתלטיקו מדריד. אם יש אמת בידיעה אני לא מופתע שמילאן לא שמחה לשלם עליו, בגיל 31, 8 מ' גם אם הייתה לו עונה טובה בתורכיה (לא יודע, יכול להיות). סה"כ שחקן נחמד שלא הייתי מתנגד להחזיק בסגל אם הייתי מילאניסטה אבל גם לא רוצה שיבנו עליו יותר מדי.

16. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בגדול יש הרבה שמכירים אותו, אבל אף אחד לא מכיר אותו כמוני: הוא היה מעולה אצלי בשמירה אגדית עם מכבי ת״א ב-FM07.

הוא היה ילד פלא שכל אריות אירופה רדפו אחריו. היה לו גם שער גדול לחיבור של אינטר בליגת האלופות, כך שאלו חדשות טובות למילאן.

מצב נושא:
הנושא נעול.