מילאן 2015/16 :: עוד עונה באמצע הטבלה?

Discussion in 'פורום כדורגל איטלקי' started by Alta Tensione, Aug 1, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alta Tensione Member

נייג'ל דה יונג בדרך ל-א.לי גלאקסי.

2. yonmu Member

לא שאני אאשים את מיכא אם זה לא יקרה, אבל פתאום המקום השלישי לא כל כך רחוק ממנו.
    יובה ונאפולי רמה מעלינו ואין מה לדבר עליהן בכלל, אבל הן פיורנטינה והן אינטר מעלינו רק בגלל צבירת נקודות עדיפה בתחילת העונה, ולא בגלל יכולת עכשווית עדיפה. רצף טוב שלנו עם קצת בלגן מצידם (באינטר זה כבר קורה) וזה סביר כבר במחזורים הקרובים. יש גם את רומא בתמונה, אבל מהם אני פחות דואג (העונה לפחות).

אגב מגיע למונטוליבו צל"ש גם פה. אם הוא ישחק כל יום כמו שהוא שיחק אתמול, הוא באנקר בהרכב. מזכיר את עצמו בתקופה שבה הפציעה שלו (כמעט) היתה תירוץ להדחה המוקדמת של איטליה. גם קוצ'קה מעולה (אם כי עם קבלת החלטות רעה בהתקפה), והלוואי שניאנג יישאר באגף.

3. VAR Member

דווקא מרומא אתה פחות מודאג? רומא לא תהיה לנצח במשבר. בשלב כלשהו הם יחזרו לצבור נקודות בקצב שאנחנו לא יכולים להדביק.

בכל אופן, אין טעם להתעסק בפער שלנו מהמקום השלישי ועם צמד הליצנים בהנהלה אני גם לא יודע עד כמה זה רצוי שנסיים שם. אלא אם כן אתה מפנטז בקיץ על רכישות בסגנון יאיא טורה, פרנק ריברי וברניסלאב איבאנוביץ' שיתפסו את המקום של הצעירים ויחזירו אותנו לנקודת ההתחלה.

4. Alta Tensione Member

@yonmu

ניצחון אחד וכבר אנחנו עדיפים על אינטר ופיורנטינה? אני מבין שהתצוגה הגרועה נגד אמפולי כבר פרחה מן הזיכרון. כמו גם איבודי הנקודות בכל אותם מקומות שהיינו חייבים לנצח על פי הנייר (ורונה, קארפי, בולוניה). בסופו של דבר אם לא נדע לשמור על המשכיות איפה שצריך הניצחון היפה הזה לא שווה יותר מהתרוממות רוח מוראלית לערב אחד - שניים.

@Heroball

עד שהשחקנים של ספאלטי יבינו מה הוא רוצה מהם, העונה תסתיים.

ושאני אבין, באיזה נקודה, על פי ההשקפה שלך, זה כן יהיה "רצוי" שנסיים שם? הרי בסופו של דבר נצטרך לעשות את זה, לא? או שאתה רוצה שלעד "נבנה" צעירים וגם אם מסיימים מקום 7-8 זה סבבה? ואגב, גם אלכס שהצעת אתמול במהלך המשחק לבנות עליו להמשך, נמצא באותה קטגוריה של השמות שהעלית עכשיו ככאלה שהגעתם משולה בעיניך לאסון עד כדי כך ששווה לסיים מקום מתחת לשלישי ( מעבר לשיא, משכורת שמנה, או פשוט ריג'קט כמו שקובי אוהב לקרוא לזה). ככה שאני אשמח להסבר.

5. yonmu Member

אני לא אומר שאנחנו בהכרח עדיפים על אינטר ופיורנטינה, אבל אני כן אומר שזה נהיה אפשרי. הפער לא אסטרונומי והיכולת שלנו אתמול שווה יותר מ'התרוממות רוח מוראלית'.

אני לא אוהב חישובי 'כדאי לא להצליח יותר מדי כי אז...' או 'כדאי להפסיד כדי...'. למעט במקרים חריגים (נניח, יונייטד וואן חאל), אני בעד שננצח כמה שיותר. ובכלל, אני מתגעגע לליגת האלופות (ויש לנו כמה שחקנים - באקה לדוג' - שהבמה הזאת מגיעה להם).

6. VAR Member

@Alta Tensione
    קודם כל אני רוצה להבהיר את עצמי. הופעה בליגת האלופות תהיה נהדרת עבור הקבוצה - אבל בהנחה שהקבוצה שתביא אותנו לשם תהיה גם הקבוצה שתשחק שם.*

*פלוס חיזוק או שניים למרכז השדה

אין דבר טוב יותר מניסיון אירופי לחבר'ה כמו דונא ואלסיו וניאנג. ישנה בעיה אחת - ניסיון העבר שלנו עם גליאני, שגם כאשר יש סיבה טובה לשמוח דואג שזה לא ימשיך לאורך יותר מידי זמן. בפעם האחרונה שהעפלנו לליגת האלופות עשינו את זה עם אל שעראווי, ניאנג, דה שיליו, קונסטאנט. זו לא הייתה עונה למזכרת אבל היה שם התחלה של משהו. במקום לתת להם להמשיך להוביל את הקבוצה הגיעו קאקה ומאוחר יותר אסיין כאילו שמחוגי השעון עדיין מכוונים על 2007. התוצאה הייתה הופעה די עלובה בבתים ובעיטה מאתלטיקו מדריד בשמינית הגמר במקביל ל(עוד) עונה עלובה בליגה - וזו הייתה רק ההתחלה. אם זה מה שמחכה לנו בעונה הבאה אז לא תודה, אני מעדיף לוותר ולהמשיך עם התהליך.

אפרופו 2007 - זו עוד דוגמה נהדרת לכך שהצלחה בטווח הקצר היא גרועה לטווח הארוך. עברנו עונה די אומללה בליגה, אבל כמה התעלויות של קאקה בליגת האלופות הביאו לנו תואר ואפשרו לגליאני להרשות לעצמו מרקאטו עם אמרסון ופאטו. התוצאה הייתה מקום חמישי והדחה בשמינית הגמר (קלאסי).

מתי אני כן רוצה שנגיע לשם? מכיוון שבמועדון הזה הכל חייב לקרות בדרך הקשה אנחנו נאלץ לחכות עד לעונה שבה כל הכישרון הזה יתפוצץ במכה אחת ויפתיע את כולם עד כדי כך שלא יהיה ספק אפילו קטן שאין שום צורך בכל הזלאטנים והאיבאנוביצ'ים. דורטמונד ב2011 סיימה אחרונה בבית די חלש (ארסנל, אולימפיאקוס ומארסיי). אם גליאני היה עומד בראש המערכת זה היה מספיק לו כדי לזיין את המוח עם "אלופים" ו"מיסטר X" ולהרוס הכל עם רכישות מפגרות של סוסים מתים. אבל מכיוון שזה מיכאל צורק הוא נתן לעסק לגדול וכעבור שנה וחצי אותה הקבוצה בדיוק (עם שינוי אחד בהרכב - רויס במקום קגאווה שעזב ליונייטד) הופיעה בגמר ליגת האלופות בוומבלי. אז אם צורק היה המנהל המקצועי שלנו הייתי מאוד מעוניין לסיים שלישי.

לגבי אלכס - אני לא הכרתי אותו לפני, הזיכרון היחיד שלי ממנו הוא מאמצע העשור הקודם במדי איינדהובן המפורסמת ההיא. מכיוון שגם ככה לא היה בקבוצה הזו כלום נכון לתאריך שבו הוא הגיע, ומכיוון שאי אפשר לשחק רק עם צעירים בהרכב, ומכיוון שהשילוב שלו עם רומאניולי מוכיח את עצמו בגדול בינתיים אז לא הייתה לי עם זה בעיה וגם כיום אין לי עם זה בעיה.

Last edited: Feb 1, 2016
    Alta Tensione likes this.
  7. Alta Tensione Member

מסכים עם הרוב. כמה הערות:

החלטות מפגרות ברכש יכולות להתקבל גם אם נסיים מקום 5-6. רכש דפוק יכול להיות גם שחקן בן 25 בשיא הקריירה שמרוויח גרושים (ההתעקשות על הונדה באותו חלון ההעברות מדובר היא דוגמה טובה. סתם עזבנו את ה433 ההוא שעבד טוב עם אלשערווי, בואטנג וניאנג באגפים). די צורם לי שכתבת "זלאטנים ואיבנוביצ'ים" כאשר די במקרה השניים האלה יכולים להיות תוספת מצויינת לקבוצה. לא חושב שזה דבר שאמור לבוא ע"ח התפתחות של שחקן כזה או אחר וגם אם כן המטרה היא בסופו של דבר לבנות קבוצה טובה ולהביא שחקנים מתאימים בלי קשר אם הם ריג'קטים, בני 32, 25 או 17.

8. VAR Member

אם אתה חושב שזלאטן ואיבאנוביץ' יהיו תוספת מצוינת אז קשה לי להבין עם מה בהודעה שלי הסכמת... אם זלאטן מגיע זה אומר שמיכאילוביץ' נדבק עם דבק מגע ו10 שכבות איזולירבנד ל4-3-1-2. 2 שחקנים משמעותיים בודאות יסבלו מזה - אחד זה ג'אק והשני זה ניאנג שאני בספק אם יישאר בקבוצה במצב כזה. ולגבי איבאנוביץ'... נו ניתן ל @golding @Sturridge @ChelseaPensioner @אלעד לומר עד כמה הם חושבים שהוא יכול לתרום לנו. אם אתה מבין שקאקה והונדה ואסיין בזמנו היו טעות אז איך אתה יכול לומר שהשחקנים האלה הם תוספת מצוינת? זו בדיוק אותה הטעות רק עם שחקנים אחרים.

כמובן שיש פאשלות עם שחקני רכש. אני אחיה איתן בשלום בהנחה שזה רכש לעמדות נחוצות ולא רכש שישלח לספסל שחקנים שנמצאים בשלב קריטי בהתפתחות שלהם. איבאנוביץ' זה אומר שדה שיליו וקלאבריה הולכים לחפש לעצמם קבוצות אחרות. ועל איבראהימוביץ' הרחבתי בפסקה הקודמת.

מילאן בקיץ הקרוב צריכה אך ורק קשרי מרכז שדה. וסבלנות.

9. Alta Tensione Member

זלאטן עדיין אחד הטובים בעולם בעמדתו. מה שאי אפשר לומר על קאקא או אסיין של זמנו. חשבתי שתדע לזהות את ההבדל. זה שכמה שחקנים יצטרכו לעשות התאמות או במקרה הגרוע למצוא מקום אחר? כל עוד הקבוצה תצליח, זה לא יזיז לי יותר מדי. אני אוהד מילאן לא את אמבייה ניאנג או ג'אקמו בוננונטורה.

זלאטן ואיבנוביץ' היו רק דומגאות. השורה התחתנה שלי היא שלא צריך לפסול רכש רק כי הוא נופל תחת ההגדרה של "ריג'קט" מאחר ואתה מפסיד ככה הרבה אפשרויות להתחזק (תחשוב שיובה הייתה מוותרת ככה על פירלו). אתה עצמך אמרת שאי אפשר לבנות קבוצה רק על צעירים, ככה שאם הבעיה שלך היא רק דוגמה ספציפית שנתתי (איבנוביץ' זלאטן) לאפשרות של חיזוק, אז סבבה. זה כבר עניין של דעה אישית.

VAR likes this.
  10. yonmu Member

ספציפית את זלטאן ואיבאנוביץ' אנחנו ממש לא צריכים.
    הכל עדיין תלוי במיכא אבל לעונה הבאה הרכש היחיד שאנחנו ממש חייבים זה קשר מרכזי. מעבר לזה אולי עוד שחקן התקפה לרוטציה (במקום הונדה) ובלם אם יש משהו מיוחד בשוק. וכמובן, הכי חשוב לשמור על מה שיש (ולהיפטר מחסרי-התועלת).

אגב, דוגמא לסוג של 'ריג'קט' שאני אשמח לראות זה פברגאס. יש לו לא מעט מגרעות אבל בשורה התחתונה אני מאמין שהגעה שלו תשדרג אותנו 2 רמות למעלה.

VAR likes this.
  11. VAR Member

הבעיה היא ספציפית שחקנים שברור שנמצאים אחרי השיא (קאקה ואסיין לדוגמה) או כאלה שבכל מקרה לא יוכלו לתרום לנו יותר משנתיים (שבהן גם ככה אין לנו סיכוי לזכות בכלום - זלאטן לדוגמה). אם יש לו מה לתרום לטווח של שלוש שנים ומעלה והוא מגיע בעמדה נחוצה ולא מדובר באיזה מריו באלוטלי אז אני בסדר איתו.

גם אני לא אוהד את אמבייה ניאנג וג'אקומו בונאוונטורה אבל אם אין שחקנים יותר טובים שאפשר להביא ויעזרו להוציא את המועדון הזה לעידן חדש אז לא מובן לי הרצון לראות שחקנים עם רגל וחצי בפנסיה מקבלים את הדקות שלהם.

12. golding מנהלים

אין לאיבנוביץ׳ מה לחפש במילאן או בליגה האיטלקית בכלל בהסתמך על היכולת שלו העונה. באשר לזלטאן, אני חושב שכמעט כל קבוצה בעולם הייתה (עדיין) שמחה לצרף אותו. אבל הוא מקרה חריג.

13. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל אחלה דיון, נהניתי לקרוא (אם כי תמיד נעים לי להיכנס לאיטלקי).

דבר שני, אין לי מושג למה תוייגתי ליד אוהדי צ׳לסי (פעם אחרונה שזה קורה ליאור), אבל אני שמח שזה הכניס אותי לכאן.

אני פחות בקיא במה שקורה במילאן ואני לא אתיימר לקבוע מה כן צריך או לא צריך, למרות שזלאטן נשמע לי כמו אופציה נהדרת גם כיום בפן המקצועי. בדיון המחזור האחרון הזכרתי שלדעתי במתכונת הנוכחית בה היא שיחקה מול אינטר חסר למילאן שחקן יצירתי שיפעיל את באקה בפרט ושאר הקבוצה בכלל, וזלאטן עונה על הקטגוריה הזו. מעבר לכך, הוא גם סקורר בחסד וקבלן תארים מוכח בכל מקום בו דרך בקריירה שלו. למרות שהוא נוצר כאיזה סוג של טראבל מייקר, אני חושב שמדובר באחד הווינרים והמקצוענים הכי גדולים בדורו. באופן אישי אני מאוד אוהב את הפרסונה.

לגבי איבאנוביץ׳, הוא חתם רק עכשיו על חוזה חדש בצ׳לסי, כך שאני לא חושב שהוא במילא רלבנטי לגבי מעבר לקבוצה כזו או אחרת. הוא דיי תפס לעצמו מקום גבוה בהיררכיה החברתית בחדר של ההלבשה של צ׳לסי מהרושם שקיבלתי, ובסה״כ בצדק. נכון שהוא התרסק כמו כל צ׳לסי במהלך העונה האחרונה, אבל הוא כן הוכיח את עצמו לאורך השנים כנכס חשוב בצ׳לסי. שחקן שתמיד היה שם שהיה צריך אותו. הוא עוד סוג של ווינר בעצם.

באופן כללי אני חושב שאין חוקיות לשום רכש. אולי יש אחוזים יותר גבוהים להצלחה של שחקן כזה או אחר (שוב אנחנו עוסקים בהסתברות יותם?), אבל באמת שאי אפשר לדעת כלום. קחו לדוגמא את אברה ואשלי קול - אחד חזר מהמתים והשני המשיך צעד נוסף לקבר - כנראה שאצל שחקן מבוגר באמת כל מקרה לגופו, תרתי משמע. כמו כן, אני חושב שגם ההתאמה של השחקן לתלכיד של הקבוצה היא קריטית. לא תמיד זה מסתדר.

בתור אחד שראה דבר או שניים עם קבוצה צעירה בארסנל, יש בזה דברים חיוביים ואפילו משכרים אחרי תקופה רעה של כדורגל ויובש מבחינת תארים, אבל יש בזה גם לא מעט חסרונות. הבעיה המרכזית היא כמובן זמן וסבלנות שלא בטוח שתיהיה במילאן. אני קיבלתי את הרושם שיש בסיס מעניין, אבל כמו בפרויקט הצעירים של ארסנל בזמנו (שהיה מוקצן הרבה יותר מכל הבחינות), חסר קילרים איכותיים בעמדות מפתח (מרכז שדה, מרכז הגנה).

וססק? אומנם הבנזונה היה מצוין מול ארסנל, אבל מילאן ראויה ליותר טוב מזה. cunt.

Last edited: Feb 2, 2016
    Alta Tensione likes this.
  14. VAR Member

אני יודע שאתה לא אוהד צ'לסי. אבל רואה את התרומה שלך לדיון? זה למה תויגת לצידם. תתמודד.

אין ספק שזלאטן יכול לתרום למילאן כרגע. איתו אנחנו טופ 3 בלי שום "אם" ושום "אבל". אבל :) הוא לא הולך להיות חלק מהקבוצה כאשר היא תהיה באמת תחרותית. הוא לבד לא יביא אליפות ולא יקדם אותנו בצ'מפיונס לשום מקום. אני לא זונה של הופעות בשלב הבתים כמו המאמן שלך. אני מאמין שליגת האלופות היא פרס על מצוינות ולא על בינוניות. החשיבה הזאת ש"קודם נגיע לשם, לא משנה איך, ואחר כך נראה" היא עקומה בעיני, והיא גם לא הוכיחה את עצמה (אלא אם כן כל המטרה היא רק להגיע לשם ולא באמת להתמודד). מי כמוך יכול להרצות לנו על זה (רואה? עוד סיבה למה תויגת).

בין פרויקט הצעירים של מילאן לזה של ארסנל יש הבדל אחד מהותי. שחקן במילאן, במיוחד אם הוא איטלקי, לרוב יעדיף להישאר בה ולא ילך לחפש ריגושים בברצלונה או במדריד (בהנחה כמובן שמילאן נמצאת במקום שהיא צריכה להיות בו). השאיפה היא לגדל ולהנות מהפירות בעצמנו ולא לגדל למטרת רווח.

עריכה: בנוגע לשחקן היצירתי שיפעיל את באקה. יש לנו כזה, קוראים לו ברטולאצ'י אבל במערך הזה אין לו מה לחפש על המגרש. זו הסיבה העיקרית שאני מתנגד ל4-4-2 הזה, ואני חושש שההופעה המצוינת בדרבי בהיעדרו עלולה לייבש אותו על הספסל לתקופה ארוכה.

Last edited: Feb 2, 2016
  15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

זלאטן תופס עמדה אחת. אי אפשר לבנות קבוצה מ10 campioni futuro ולהשלים אותם עם חלוץ שרק בודדים יכולים לדגדג? הוא יפריע להם? הוא מונע מבחורים כמו וראטי, ראביו, מארקיניוס, לוקאס מורה ואורייר להתפתח לשחקני וורלד קלאס?

(קורזאווה ודין סובלים\סבלו מהקשר שלו עם מקסוול, אז תשאירו את הבויפרנד שלו מחוץ לקבוצה)

אני מבין את הרצון "ללכת על כל הקופה" ולראות קבוצה היסטורית נוספת שנבנת מס' שנים מגיל צעיר (כי אין דרך אחרת להתמודד היום עם טונות של כסף), אבל אף פעם לא ראיתי קבוצה גדולה באמת שנבנתה אך ורק על צעירים ללא דמויות בוגרות להישען עליהם. במועדונים הגדולים תמיד יש מעבר דורות פחות או יותר הדרגתי. יובה החליפה את טבס בדיבאלה ווידאל פינה את הלייטספוט לפוגבה אך הדחיפה משחקנים כמו בופון וקייליני לא איפשרה להם להתמוטט (והם כבר היו בדרך לשם). אריק קאנטונה לא הפריע לפרגסון לגדל את הקבוצה שלו מגיל 18 ועד לטרבל. גווארדיולה (פרימדונה לא פחות מזלאטן) לא מנע מצ'אבי ופויול להפוך למנהיגים ואייקונים, שבעצמם גידלו בהמשך את מסי ופיקה. לכם אין ממה להתחיל. לא התחלתם את הבניה כאשר שחקנים כמו מאלדיני עדיין שיחקו (טייגו סילבה הרוויח, אתם פחות). תמשיכו את הבניה שהתחלתם עם רומאניולי וברטולאצ'י, הם כישרונות גדולים אבל צריכים לבנות גם אישיות חזקה. ממי הם ילמדו לגדול לטופ של הטופ? מונטוליבו? אבאטה? חסרות לכם דמויות מפתח בחדר הלבשה, הם לא חייבים להשתלט על הסגל אלא רק להשלים אותו ולשדרג את הצעירים עם הנוכחות שלהם לבדה. תראה למשל מה קרה שלשום לרומא ברגע שטוטי עלה לשחק אחרי היעדרות ממושכת. הילדי כאפות האלה לפתע התחילו לזוז וסיפקו את הכדרוגל הטוב ביותר שלהם מזה שנה.

Thread Status:
Not open for further replies.