מילאן 2014/15:: זהירות, כאן עושים חלטורות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. SerieA Il Capitano

האמת שאני נוטה להסכים עם עודד דווקא. לא יכול להיות מצב שאינטר סוגרת עסקה כזו על פני מילאן. למילאן יש שם גדול יותר, פוטנציאל כספי גבוה יותר והיסטוריה מרשימה של בניית קבוצות ענקיות תוך שנתיים.

או שגליאני לא רצה, או שהוא לא יכל. משהו כאן מאד מסריח.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

סתם הערת אגב: מדברים כל הזמן על מספרים, אבל טבז למשל, אולי החלוץ הטוב בליגה האיטלקית בשנתיים האחרונות, הגיע ליובנטוס אחרי אולי השנתיים הגרועות בקריירה שלו. הכי קל להסתכל על המספרים, אבל לפעמים הם לא באמת נותנים לנו יותר מדי.

אגב2, מבלי לזלזל בליגה האיטלקית, משהו קצת מסריח לי בכל העסק עם קונדוגביה; אם הוא כזה תותח, איך זה שרק שתי המילנאזיות קפצו עליו? מדובר בשחקן עם יכולות שעל הנייר חסר לכל קבוצה גדולה באירופה כמעט. כך או כך, נראה לי שזה יהיה מסוג ההחתמות שאו שיצליחו בטירוף ויתבררו שהסכום ששולם על השחקן היה שווה כל שקל, או שזה יתפוצץ בענק בפנים של הקבוצה שתחתים אותו.

EsheD אוהב/ת את זה.
  3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לא אומרים שהוא כזה תותח, אבל לא יודע כמה זה אינדיקציה בהתחשב בכך שיש המון פרמטרים, זה לא ״היי הוא שחקן טוב בוא נקנה אותו״ כמו שאתה יודע. אני לא רואה צורך של אף קבוצה ברמות הגבוהות, אולי למעט ריאל ויונייטד, בשחקן כמו קונדו.

אם כבר מספרים, למרטינז יש בקדנציה שלו בפורטו ממוצע שערים של 0.7 שערים למשחק ואין עונה שהוא לא סיים עם פחות מ-20 שערים בליגה. אז נכון, מילאן לא דומיננטית וחזקה כמו פורטו ביחס לליגה, אבל אני חושב שהמספרים מעידים שמדובר פה בחלוץ שנותן תפוקה טובה מאוד. אגב, בזמן שבאקה זכה באירופאית מרטינז התמודד במפעל ״קצת״ יותר חשוב וקשה, וסיים מקום רביעי במלכות השערים, עם ממוצע השערים השני בטיבו אחרי לואיס אדריאנו.

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה דווקא הגיוני ודפוס שחוזר על עצמו בשנים האחרונות. הוא עדיין לא הראה מספיק בשביל להצדיק יותר מסתם התעניינות מצד הגדולות. כשיעשה את קפיצת המדרגה באינטר, אז גם ההתעניינות תגבר ותהפוך להצעות שיכולות להגיע אפילו ל40מ' יורו. אה רגע..

אפשר לעלות את השאלה הזו על כל שחקן. סטרוטמן למשל קיבל התעניינות קלה מיונייטד אך חתם ברומא והפך למפלצת הזאת:
    http://share.gifyoutube.com/v1Zb8Z.Xxx
    חצי שנה מאוחר יותר, יונייטד כבר הייתה מוכנה לשים עליו סכום גדול מאוד.

בקיצור, השחקן נראה אחלה וגם התהליך שהוא עושה בקריירה הגיוני מאוד. הבעיה היא רק ששולם עליו פי 2 מהמקובל וגם ניתנה לו משכורת פי 2 גדולה ממה ששחקן כזה מסוגל להצדיק. ובמקרה של אינטר, זו אפילו לא בעיה כי קיים לחץ אדיר לחזור לצמרת הכי מהר שאפשר ואחרי הכישלון עם טורה ואפילו אלאן נמצא עם רגל וחצי בנאפולי, הרכישה הזו, באופן די מוזר, טובה לכולם.

5. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אור,

כל קבוצה גדולה צריכה שחקן עם יכולות כמו שלו; מדובר במצרך נדיר בשוק, סוג של עילוי סופר צעיר שמשלב בין כוח פיזי אדיר לטכניקה טובה, וכזה שיש לו עוד הרבה ללמוד ולהשתפר. אם הוא כזה טוב, ״סוג של אלטרנטיבה לפוגבה רק בלי כל הפוזה ההתקפית״, הוא שחקן שהתחרות עליו הייתה צריכה להיות הרבה יותר גדולה מצד קבוצות טובות יותר ואטרקטיביות יותר מאשר שתי המילאנזיות.

קובי,

הדוגמא עם סטרוטמן לא טובה, גם מהסיבות הכלכליות שציינת בעצמך; לטעמי סטרוטמן ביצע את הפריצה שלו בעיקר בעונה הראשונה שלו ברומא, ואני לא חושב שמישהו חשב שהוא יהיה סיפור הצלחה כ״כ גדול ברומא כמו שהוא היה, בטח בשלב כ״כ מוקדם. להבדיל, ממנו קונדוגביה כבר הספיק לשחק בליגה חזקה יותר כמו הליגה הספרדית בקבוצה טובה וידועה כמו סביליה אחרי שהרשים, עבר למונאקו, שלפחות בעיניים שלי ראיתי שהרשים מאוד במשחקי הנוקאאוט בליגת האלופות. הוא אומנם צעיר מאוד, ועדיין כבר היה יכול להגיע למועדון גדול יותר. במידה וירשים באינטר (או מילאן), וזה לא רלוונטי לדיון, אבל מה יהיה השלב הבא בקריירה? מכירה בסכום כפול מסכום ההעברה הנוכחי? הזוי.

וכן, יש גם את ההייפ הגדול סביב קונדוגביה שלמיטב זכרוני לא היה סביב סטרוטמן. השאלה אם הוא מוצדק.

נערך לאחרונה ב: ‏21/6/15
  6. Raulito Madridista

אני חושב שכל אוהד שהוא לא מוזר ידע שטבס יהיה סיפור הצלחה ביובה. זה לא שהיו לה אופציות אחרות בשוק והיה ברור שיש לו המון כדורגל והוא צריך בסה"כ שינוי אווירה ומועדון רציני. אבל טבס לא נושא הדיון.

לגבי אינטר-מילאן: שתיהן נראות רע מאוד כבר שנתיים ולא ישחקו באירופה. אני לא יודע מה קורה ספציפית עם קונדוגוביה ועד כמה ריאל מדריד הייתה רצינית, יש כאן גם שיקול של שחקן שרוצה לעזוב ו'לחוץ על זה' או מועדון שנחוש למכור ולא נאבק. יכול להיות לצורך העניין שאינטר ומילאן צריכות לשלם יותר לשחקנים מבחינת משכורת כדי לפתות אותם או לקבוצות עצמן(בהנחה שהשחקן מפעיל לחץ) בהשוואה לצ'לסי או באיירן מינכן. רוצה לומר שקונדוגוביה היה מעדיף אותן כנראה על פני אינטר או מילאן. מצד שני בשתי המילאנזיות הוא מגיע לא ככוכב אולי אבל כשחקן הרכב.
    כל מה שנאמר מבחינה היסטורית אלה שטויות לדעתי, זה לא שאתה משווה בין מילאן ללאציו. בעשור האחרון אינטר קבוצה מצליחה יותר ממילאן. היא זכתה בארבע אליפויות רצופות וגם בטרבל ועוד תארים קטנים בעונות אחרות. אנשים יקפצו 'פרשת השחיתות' - אבל אינטר לא אשמה בסיטואציה החדשה. מה שקרה במילאן בשנות ה-90 כלל לא רלוונטי.אין טיעון ממש חותך למה שחקנים אמורים להעדיף את אינטר בנקודת הזמן הזו. אולי משום שאצלה כבר הוחתם מאמן קודם וגם נושא הבעלים ברור בעוד אצל מילאן המכירה נסגרה רק לאחרונה או לא נסגרה בכלל?

7. JohnTerry26 Member

Galliani: "At 1.30 it was all done. Monaco had given us the all-clear for the sale at €40m with payment spread over 2 years, €20m and €20m. The agreement with Geoffrey had been sorted out the night before & was confirmed that same morning by him and his father. After we exchanged documentation [for Kondogbia], at 1.30pm everyone disappeared. If we save €40m on Kondogbia & €35m on Martinez, we’ll have another €75m to spend wisely over the rest of the transfer window"

8. golding מנהלים

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

שמח לראות שהליגה האיטלקית מתחילה להחזיר שמות מוכרים, ויטסל למילאן יהיה חיזוק תדמיתי טוב לליגה וכמובן למועדון.

10. eran.m Member

לא שאני חושב שהוא זה מה שאנחנו בהכרח צריכים או שהוא איזה קשר-על , אבל לא נראה לי שזה יצא אל הפועל ( כמו גם עם המטאדור )...

11. עודד (אוהד הצלחות) Member

כמו כל שחקן שקושר הקיץ, הוא לא יגיע.

12. Yiftach Member

אם ויטסל יגיע זה מצויין..

לעומת כל מה שקורה כרגע ברכש, זה פשוט מגוחך, אינטר מפרקת את מילאן עוד לפני שהתחילה הליגה...
    קונדוגוביה - שלהם, ועכשיו גם אימבולה כנראה, שני שחקני מרכז שדה שפשוט למילאן אין...
    ויטסל לא מספיק, זה התחלה יפה והוא בכלל עוד לא חתם, אולי בשניה האחרונה הוא יבחר בקבוצה אחרת ( למה לא בעצם?? למה ששחקן יבחר במילאן לפני כל קבוצה חזקה אחרת ביבשת שכן משחקת במפעל אירופאי?)

יש עוד זמן לחלון העברות, הוא לא התחיל לצורך העניין, אבל גליאני מבחינתי סיים את הסוס שלו, פעם הוא עוד הצליח להערים על כוכבים, היום אף אחד לא סופר אותו, ופעם ראשונה מזה שנים רבות שיש ברשותו כסף אמיתי ולא שקרים וחיפוש אחרי שחקנים משוחררים.

13. eran.m Member

אכן הוא גמר את הסוס כמו שזה נראה שמלפני כמה עונות זה החל , בעצם מקיץ 2002 שהגיעו נסטה וסיידורף ומאז ברלוסקוני סגר את הברזים אומנם היו כמה העברות של שחקנים בכסף גדול ( סו קולד ) ב 20-25 אירו אבל רובם היו סוסים מתים או פלופים למינהם למעט זלאטן שאכן הצדיק את המחיר אבל הרוב היו שחקנים חופשיים חסרי תועלת וגליאני לא יכל לעשות יותר מידי ללא מזומנים ( עודד הזכיר את העובדה שגליאני פינק את השחקנים במשכורות מכובדות+ לאחר אתונה-2 כנראה שהוא עבר על המחקר שעשו באנגליה שהוכיח שהדירוג שלך בטבלה מושפע יותר מהשכר שאתה מעניק לשחקנים על פני הכסף שהוצאת בחלון ההעברות רק שבמחקר הזה לא התיחסו לשחקנים שבעים או כאלו שכבר עבר זמם בערך ) , עם המצב שנוצר כרגע אני כבר לא יודע אם באמת יש כסף או שאין...

14. Yiftach Member

אני חושב שגליאני דווקא היה סוס חזק עד לפני המכירה של זלאטן וסילבה, שאגב להביא את שניהם, בעיקר את סילבה היה מהלך שלא קרה באמת מ2002, להביא שחקן צעיר שאף קבוצה לא שמה לב אליו ולהפוך אותו לבלם מהטובים בעולם.
    המצב מייאש, נמאס לי שכל קבוצה בעולם קונה שחקנים שהייתי חולם שישחקו במילאן...
    אם יש כסף, ויש כסף פשוט צריך את הבנאדם הנכון שיביא את השחקנים ולא גליאני המעפן שאשכרה אמר אחרי ההפסד על ג'קסון וקונדוגוביה : חסכנו 70 מליון, הוא אמיתי???

נדבד אוהב/ת את זה.
  15. נדבד Member

גליאני צריך לשחרר את הרצועה ממילאן. שיצא לפנסיה יהנה מהחיים, כל הצדדים ירוויחו.
    אינטר החליפה בעלות והופ מתחילה להנחית תותחים ויוצאת מהביצה הקמצנית והשמרנית של מוראטי.

די, העולם התקדם ובמילאן תקועים על העבר. לא תביא יותר איזה קאקה מברזיל ב-10 מיליון. זו הסיבה שהקבוצה הזו לא תעשה שום קפיצת מדרגה רצינית בקרוב.

מצב נושא:
הנושא נעול.