מילאן 2014/15:: זהירות, כאן עושים חלטורות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עודד (אוהד הצלחות) Member

@Alta Tensione

אנצ'לוטי לא בא כי יש לו בעיה רפואית (אם זאת בעיה רפואית, ולא בגלל שהוא לא השתכנע מהפרוייקט, למה הוא הקשיב להצעה של גליאני מהתחלה? בטוח שתמצא גם לזה תירוץ)

קונדוגביה לא הגיע כי אינטר נכנסה למירוץ

מירנדה? בכלל לא רצינו אותו

זלאטן לא הגיע כי אל חליפי לא הסכים לשחרר אותו בחינם (למה לעזאזל שהוא יסכים לדבר כזה? מה הלאה- לבקש מריאל לשחרר את רונאלדו בחינם? אבל היי, גליאני ניסה...)

מרטינז לא הגיע כי ההתאחדות הקולומביאנית לא מסכימה שמילאן תערוך לו בדיקוקת רפואיות (זה רק אני, או שריאל ערכה לחאמס של אותה נבחרת בדיוק בדיקות רפואיות במהלך המונדיאל לפני שנה?)

תירוצים אף פעם לא נגמרים

VAR אוהב/ת את זה.
  2. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי איך שאני רואה את זה, מרטינז הסכים לעבור למילאן (שמיהרה להכריז על כך) אך לפני החתימה הספיק לקבל פניה מאתלטיקו (שמצידה מצאה קונה למנדזוקיץ'). האם אפשר להאשים את מרטינז שמעדיף בגילו קבוצה הרבה יותר טובה ושלמה שמשחקת בצ'מפיונס ליג עם מאמן נהדר על פני בניה מחודשת של מילאן שלכו תדעו כמה קיצים תצטרך לכך? הרבה יותר מוזר בעיניי שקבוצות אשכרה הסכימו לשלם את דמי השחרור שלו כשיש שחקנים הרבה יותר חמים בשוק במחירים זולים יותר.

אני לא סובל את גליאני, לא מבין את הגרופינג שעושים לו ואיך אפשר להביא מותג כמו מילאן לבור כלכלי כזה שמחייב מכירה של 48% מהמועדון כדי להמשיך להתקיים.
    אבל, הוא באמת נכשל בכך שלא הסכים לשלם סכומים כל כך מוגזמים על שחקן כמו קונדוגביה? עד לאן עליו להתרחק ממחירון שפוי שלא יפגע במטרות האחרות של הקיץ כדי "לנצח בדרבי" ולשמח את הבכיינים?

המסקנה הלוגית היחידה מהשבוע הזה היא שלמילאן, להבדיל מהשנים האחרונות, יש נכונות להוציא סכומים גדולים יותר כדי לבנות קבוצה חזקה וזה מעודד. כל תחושות הבטן שהוצגו כאן על קונספירציה והיבטים כלכליים שלאף אחד אין מושג בהם, הן בזבוז זמן לקוראים (!!) וחייבות להתחיל להתבסס על משהו מוחשי.

אלעד, Raulito ו-Alta Tensione אוהבים את זה.
  3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

סכומים מוגזמים בשביל קונדוגביה? בשוק של היום שחקן כזה ב-38 מיליון יורו זה בסדר גמור לדעתי, ואם אינטר יכלה אז גם מילאן יכלה.

4. VAR Member

איזה מטרות אחרות? אלה היו כל המטרות של הקיץ הזה (או לפחות המטרות שהוא רצה שנאמין שהוא באמת מכוון אליהן). עכשיו הוא צריך לתכנן הכל מסקרטצ', ויש לי הרגשה ש"תוכנית ב'" שלו לא שונה כמעט בכלום מכל מה שהתרגלנו אליו בשנים האחרונות. ולמה אני כותב במרכאות? כי זו בכלל לא תוכנית ב' אלא תוכנית א'. איך אני יודע? מההיסטוריה. זו לא פעם ראשונה שזה קורה. זו הפעם הראשונה שאנשים מבינים את זה בסוף יוני ולא בסוף אוגוסט, זה הכל.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לגבי ג'קסון, הפירסומים דוברו על כך שהוא העדיף לבסוף קבוצה שתשחק באירופה, ככל הנראה ההצעה מאתלטיקו הגיעה אחרי ההתעניינות של מילאן. הוא עדיין לא סגר במדריד, אבל עכשיו זה נראה הרבה יותר רחוק למילאן. בכל מקרה, מי שהנפיץ את השטות על ההתאחדות הקולומביאנית ואיסוריה לגבי בדיקות רפואיות, דיבר שטויות.

6. Raulito Madridista

כמו שכתבתי בדיון של אינטר - בהנחה ומילאן כן תשתולל הקיץ זה קורה משום שמה שהיא מתכננת עכשיו זו בעצם עבודה של כמה שנים, לסגור את ההזנחה, הסגל הגיע לשפל מקצועי. אפילו שחקנים מוכרי חולצות כמו בקהאם ורונאלדיניו בישורת האחרונה של הקריירה כבר לא היו. לא צריך להיכנס לאבל בגלל ההפסד מול קונדוגוביה וגם ג'קסון מארטינז הוא לא החלוץ היחיד עליי אדמות, אתלטיקו בדרך-כלל לא משתוללת ברכש ואני לא חושב שהיא תשלם עליו 35 מליון יורו, וייטו למשל הרבה יותר צעיר ועולה כמעט מחצית ממנו(סעיף שחרור). גם אם יש רק נכונות להשקיע כסף זה משהו שלא היה בעבר ומילאן התקדמה. אני מבין את התסכול אבל עוד קיץ ארוך לפנינו. כמוכן, זלאטן בעצמו שווה שדרוג של כמה מקומות בליגה האיטלקית ומאבק על אירופה. שחקנים כאלה אף-פעם לא מגיעים תוך דקה וחצי. גם הוא צריך לעשות את 'החושבים' שלו וטבעי שפריז לא כל-כך רוצה לוותר עליו. ההשוואה לא בדיוק נכונה אבל גם רונאלדו('השמן'), גארת' בייל וסרחיו ראמוס לא הגיעו לריאל מדריד בחודש יוני אלא ממש על סף סגירת חלון ההעברות.

נדבד אוהב/ת את זה.
  7. Alta Tensione Member

תיהיה בריא דור. נחמד לקרוא קצת דיברי שפיות בין כל הבכי וההיסטריה. צריך להמשיך הלאה וללמוד מהמקרים הלא נעימים האלה. השוק לא מסתכם בשתי השחקנים האלה למרות שהיו יכולים להיות חיזוק אדיר.

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מה זה נכונות להשקיע? עם נכונות להשקיע לא הולכים למכולת, עם רכש כן. איפה מילאן תשיג, עם כל המצב התדמיתי והכלכלי שלה וכמובן העובדה שהיא לא באירופה, חלוץ ברמה של ג׳קסון מרטינז? על קונדו אני לא מדבר, פה מדובר בתחרות ככל התחרויות ויש מפסידים ויש מנצחים.

9. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני יכול להבין את האכזבה של אנשים מהמרקאטו של מילאן עד עכשיו, בעיקר בגלל השנים האחרונות והציפייה להתחמש מהר כשרואים את כולם מחתימים מסביבך .
    אבל ,את השוק מסכמים ב31.8 ולא עוד לפני שהוא בכלל נפתח באופן רשמי, אני בעד ההתנהלות המוקדמת שהקבוצה שלי עושה למשל,זה נהדר. אבל מצד שני זה לא אומר כלום על זה שמילאן לא תשקיע הקיץ/לא יהיה לה מרקאטו מוצלח..

10. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

העסקה הוכרעה בסכום המשוכרות. 4.5מ' יורו (משכורת של קרלוס טבס) על ילד שלא השלים עדיין עונה שלמה בקריירה ולא הראה שום דבר שמתקרב לשחקנים הגדולים שהזכרתי בדיון של אינטר שעברו בסכומים דומים ב"שוק של היום". זו עסקה שמתקרבת ל90מ' יורו ומתקבלת על הדעת רק בגלל המצב הכלכלי המוזר אליו נקלעה אינטר עם טוהיר. בכל מצב אחר, סכומים כאלה לא נזרקים על שחקן שרחוק מלהיות game changer אמיתי ואם כן, אין שום סיבה להצדיק את זה.

בסביליה, בסיטי, בדורטמונד, הופנהיים, אולי אפילו ביונייטד, אברטון ולא הייתי פוסל גם את נאפולי. ג'קסון נראה שחקן מצויין אבל בשליפה זריזה ניתן למצוא אופציות הרבה יותר מרשימות אפילו במחירים זולים יותר. זה באמת לא סוף העולם "להפסיד" שחקן שבגיל 29 עדיין לא יצא מפורטוגל עם תג מחיר של 35מ' יורו כשאלטרנטיבות כמו באקה קורצות יותר מהמטרה המקורית.

נערך לאחרונה ב: ‏21/6/15
  11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

באקה ספציפית הוא לא דוגמא טובה, כי גם הוא בן 29 וגם סעיף השיחרור שלו מעל 30 מ' יורו. הם שניהם שחקנים טובים ושונים באופיים, אבל לא ההשוואה הנכונה לעשות.

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

ולמה ששחקן יעזוב את הקבוצות שמנית בשביל מילאן, או למה שקבוצה תמכור חלוץ ברמה כזאת בפחות מ-30 מיליון יורו? לזרוק שמות של קבוצות זה יפה אבל לא פרקטי. ג׳קסון אנדרייטד רציני לדעתי וסקורר שאני אישית הייתי שמח מאוד לראות באינטר.

כשמחירי השחקנים עולים גם המשכורות עולות, בעולם שמרטין אודגארד מרוויח 7 ספרות אז הסכום הזה הוא נורמלי.

13. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן שניהם טובים אך שונים. לא חשבתי אחרת.
    לא אמרת פה שום דבר.
    באקה סיים את העונה עם 29 שערים ו8 בישולים בין הליגה ספרדית לליגה אירופית בה זכה. עונה לפני כן הוא הסתפק רק ב22 שערים ושוב קטף את התואר האירופי. זו תפוקה מרשימה משל ג'קסון בפלטפורמה נוצצת יותר מפורטוגל ודווקא בגלל שהם באותו גיל ובאקה זול יותר, זה תרם לגיבוש המסקנה אליה הגעתי בהודעה הקודמת.

לא זרקתי סתם שמות. אין לי תחביב כזה. אתה פשוט לא הבנת אותם. כל אחד מהחבורה שציינתי נמצא עם המזוודה ביד על סמך סיקורים במדיה מהחודשים האחרונים. למה שיעבורו למילאן? כל אחד מהסיבות שלו. אני מניח שדז'קו למשל ישמח לחזור לשחק בהרכב, הסוכן של ואן פרסי מפלרטט עם מועדונים איטלקים אולי בשביל לספק להולנדי חוויה חדשה אחרי עשור באנגליה. לכל אחד אפשר למצוא סיבה טובה גם בלי להזכיר שמילאן עדיין מועדון עצום שמראה נכונות להשקיע ולחזור למימדיו הטבעיים.

לאינטר יש את כל הסיבות הנכונות to overprice. אתה לא נוגע בהן ומעדיף להצביע על עסקאות הזויות כדי לתת פרופורציה לסכומים המדוברים. בעולם בו קורים דברים מפגרים, מקרים אלו לא צריכים להפוך למדד לכל השאר.

אטגארד אגב, זו השקעה כל כך מינורית ביחס לספרים הפיננסיים של ריאל, ומנגד יכולה להפוך לנכס הרבה יותר גדול מקונדוגביה. כל מועדון גדול באירופה היה מוכן ל"סיכון" כזה בכל רגע והיה שמח להתחלף עם ריאל.

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

שוב עם המראה נכונות להשקיע, בינתיים אינטר היא זו שמביאה שמות יותר רציניים ומבצעת בזמן שמילאן ממנה מאמן ללא רזומה מרשים ומפסידה שחקן אחר שחקן. אני חושב שהמצב התדמיתי של מילאן הרבה יותר גרוע ממה שאתה מתאר והוא ישאר ככה כל עוד לא יגיע שם רציני ו/או מבטיח, כמו שרדאן שאקירי שהגיע בינואר אלינו ואפשר להגיד שפתח דלתות. ואתה יודע מה? אני לא בטוח שדז׳קו או ואן פרסי במצבם הנוכחי היו יותר טובים ממרטינז, שנותן מספרים באופן קבוע.

אני לא נוגע בסיבות הללו כי הן ברורות מאליהן, אבל אני בכלל לא רואה את זה אובר פרייסד. בעולם של היום זה מחיר נורמלי, כך או כך קונדוגביה היה נמכר במחיר הזה והיה מקבל משכורת גבוהה. שחקן עם הייפ כזה (והייפ מוצדק לדעתי) היה עובר לאחת מהאריות. אגב, אם זה הנורבגי או קונדוגביה/קובא, אני לוקח את
    האופציה השנייה.

eran.m אוהב/ת את זה.
  15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

האמת שגם אתה לא אמרת פה שום דבר. זה שבאקה וג'קסון כבשו פחות או יותר את אותו כמו השערים (ג'קסון גם כבש בצ'מפיונס) לא עושה את ג'קסון לשחקן פחות טוב מבאקה רק כי הוא משחק בפורטוגל, עם כל הכבוד לבאקה. דבר שני, באקה לא יותר זול, וגם אם כן אז זה ב-1-2 מ' יורו, לא משהו שיעשה את ההבדל למילאן. על הגיל דיברנו ששניהם בני אותו גיל. ככה שההסבר שלך למה לקחת את באקה עדיף על ג'קסון הוא ממש לא נכון.

מצב נושא:
הנושא נעול.