מילאן 2012/13 :: בסימן חילופי משמרות

Discussion in 'פורום כדורגל איטלקי' started by VAR, Jul 7, 2012.

1. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

ויש מצב שהיית מעדיף את פיאניץ', לא?

2. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב אתה! גם היום הם שווים חצי מפיאניץ' וגם פיאניץ' שווה פי 2 מהפיאניץ' שקנינו.

מצחיק אותי ה"שילמתם" שלך כשאתה מתייחס רק לשווי הכרטיס. פיאניץ' עולה לרומא 3.6 בעונה. החבובים שהזכרת עולים בסביבות 25. תכפיל את זה בחוזים הארוכים שהם קיבלו ותקבל שווי שחקנים מנותק לחלוטין מהסריה א' ומהתפוקה שהם מסוגלים לייצר על המגרש. אין לי בעיה להשאיר אתכם במיתוס המשעשע שיצרתם, אבל בבקשה (לא מופנה ישירות אליך יותם), אל תבכו על "קמצנות" של ברלוסקוני (להלן: הזקן האידיוט) בעוד האחראי לבניית סגלים בינוניים ויקרים להחריד של מילאן (כבר לא מעט שנים) יוצא עם מחמאות על כל ריג'קט "חינמי" (פחח) שהוא קולט.

ד"א, אחלה רכישה. בלי ציניות.

3. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

טוב, זה נחמש לפתוח את צהרי היום עם בדיחה טובה, להלן ההתבכיינות של סוכנו של פלאמיני. תשפטו אתם כמה מגוחכים ומטומטמים הדברים:
    “In view of the contribution that Flamini has provided to the club, he would like longer than two years,”
    “At 29, after five seasons, and after the four important goals I scored last season, I deserved different treatment."

ואני אומר שהוא צריך להחזיר למילאן כסף לאור החוזה השערורייתי והמגוחך שהוא קיבל בתחילת דרכו במועדון ולאור העובדה שבשנים שהוא במועדון הוא לא עשה כמעט כלום. ואני עוד נדיב איתו. סע לאינטר, בהחלט יתאים לך.

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

על מה אתה מדבר? הוא הגיע בחיייינםםם!

5. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

שיאכל צפרדעים ויחזור לפרובאנס.

6. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת היא שאני בכלל לא בטוח. במצבנו בטח לא הייתי לוקח אותו ב-10 מיליון שרומא שילמה עליו. הוא לא יציב, יש לו נטייה להעלם והוא לא מחפה על כך בעבודה הגנתית/טקטית קבועה שחשובה מאוד לקבוצות צמרת איטלקיות, משהו ששחקנים פחות זוהרים כמו פלאמיני ומונטארי יודעים לעשות טוב מאוד.

קובי, מה אתה רוצה? למה לערבב דברים ולהוציא הכל מקונטקסט? העובדה היא שפרקטית, אין לנו כרגע תקציב העברות. לא תמיד אפשר למכור שחקנים, אז אנחנו צריכים לחפש מציאות בחינם. גליאני הלך ובנה חוליית קישור שלמה בתקציב העברות אפסי. כשהיה לנו קצת כסף המטרה הייתה סקודטו וגליאני בנה קבוצה בהתאם עם הרכישות של רוביניו וזלאטן. כשקרה מה שקרה עם ברלוסוקני והפכנו להיות קבוצה ללא תקציב, המטרה הייתה לבנות קבוצה בתקציב אפס (ומעכשיו לעכשיו, לא היה לנו יותר מדי זמן להתכונן לכך) שתהיה איכותית מספיק כדי לא ליפול ממקום 3-4. גם בזה הוא הצליח. אתה יכול לדבר על ניתוק, שווי וכו', אבל אם תחזור רגע למציאות, תשים לב שרומא עם פיאניץ' ב-3.6 מיליון בשנה לא מסוגלת לסיים מעל מקום 6-7 כבר כמה עונות רצופות. אז אולי בכל זאת המונטארי, מונטוליבו ונוצ'רינו האלה כן שווים משהו?

לא הבנתי גם מה הקשר לאותם ילדים בכיינים שמדברים על ברלוסקוני "קמצן" כאילו זה כסף של דודה שלהם. בפועל, גליאני ככל הנראה המנכ"ל הכי מצליח בתולדות המשחק. כשהיה לו תקציב הוא בנה את אחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריה ואחר-כך הלך ובנה עוד קבוצה שעשתה בית-ספר ליבשת במשך כמה שנים טובות באמצע העשור הקודם. עכשיו אין לו תקציב בשיט והוא שינה גישה והלך על מציאות ותנחש מה - גם בזה הוא מצליח.

7. Muurad Member

הונדה החתמה נפלאה ומתאים בצורה נהדרת לסגנון האיטלקי, שזה לא משהו כ"כ פשוט למצוא.

אין לי שום דאגה אליו מבחינת המשחק שלו האמת. מטפל בכדור בחסד, לא משקל נוצה ויודע לשמור על שיווי משקל בצורה טובה ולהכנס לעימותים אם צריך שזה מאוד חשוב באיטליה, מוסר מצויין ומגוון שתמיד מחפש את הכדור להניע את הקבוצה, יכולת בעיטה טובה ובעיקר איום תמידי מרחוק עם עוצמת וטכניקת בעיטה אדירה(למרות שהדיוק לא תמיד שם), כשהוא גם יודע לקחת את הכדור ולעבור שחקנים אם צריך מה שעושה אותו לשחקן מאוד שלם מבחינה התקפית - והוא יהיה אוטומטית בין השחקנים הטובים בסרייה א' מבחינת מצבים נייחים ואיום ממשי לשער אם זה בקרן או כדור חופשי ישיר או לא ישיר.

הדבר כמעט היחידי שיכול להדאיג הוא הבריאות שלו, בטח עם הדשא בסן סירו וקללת העיר מילאנו בזמן האחרון. כל עוד הוא יהיה על המגרש לא הייתי מודאג(טוב, כן הייתי מודאג).

אני מאוד מקנא.

Last edited: Jul 5, 2013
  8. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם כבר גלשנו לזה,
    פיאניץ' הוא שחקן התקפה. הוא הציג תצוגות וורלד-קלאס אצל זמאן כשלאמלה היה פצוע ואצל אנדראצולי כאשר טוטי נעדר במשחק המושלג ההוא. בקישור זכור לי משחק אחד בלבד בו הציג עליונות מוחלטת על היריבים שלו (4-2 מילאן). בכל השאר, נטל הגנתי נוראי שיחד עם הכושר המזעזע של דה רוסי יצר מסננת של ממש. אין לו מה לחפש שם וגם בהקשר למועדונים שמעוניינים בו הוא נמדד על היותו שחקן התקפה פרופר-גרידא. כל קבוצה שתצרף אותו תרוויח טרקווריסטה מהדרג הראשון באירופה. השקעה בו מצד מילאן (מאחורי שני החלוצים) יכולה להיות שידרוג עצום, וגם הרבה יותר בטוח מהונדה לדעתי גם אם יעלה פי 2 מהיפני.

פלאמיני: 8 מיליון יורו לעונה כפול 4 שנים = 32 מיליון.
    פיאניץ': 11 מיליון יורו + 3.6 מיליון יורו לעונה כפול 4 שנים = 25 מיליון יורו.

ועכשיו תדמיין שיש 5-6 פלאמינים כאלה. הטענה שלי בכל הדיון הזה היא שהחתמות להן קראת "מציאות בחינם" הן בדיוק הנטל הכלכלי שלא מאפשר למילאן לרכוש שחקנים תחרותיים יותר. גליאני מלך, (וברלוסקוני הביתה כמובן), זה הערבוב קונטקסטים האמיתי פה. לנפנף בכביכול מציאה ולהתעלם מהנטל המטורף שהיא גורמת זה מגוחך ואולי אף דורש חזרה לשיעורי חשבון.
    והאמת, מוזר לי שעברנו כבר 3 הודעות בנושא ואתה עדיין עושה הפרדה בין מחיר כרטיס למשכורות מופרזת כאשר הקשר הישיר שקיים בינהם במילאן כל כך ברור.

סיבה אחת (מתוך עשרות ששוות גיליון Xxx מלא) ועיקרית לכך, היא הכישלון של שחקנים בכירים, מנוסים ומוכחים, מעל הקליבר שציינת, כמו סטק, בורדיסו, בלזארטי, דה רוסי, ואוסבלדו שהתקשו להצדיק את קיומם בעולם הכדורגל. טוטי אחד ענק ו4-5 פיאניצ'ים רק צימצמו את הנזק.

9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה אתה רוצה להגיד? שסבאטיני שילם 10 מיליון על שחקן שהעמדה הכי טובה שלו לא קיימת במערך של רומא? אם אתה רוצה לגמד את גליאני, עדיף שלא תצא בהצהרות שמקטינות את היריבים שלו לתואר המנכ"ל הכי טוב באיטליה.

הוא עול הגנתי במרכז, הוא נעלם יותר מדי בקלות בשביל פליימייקר. עזוב, הוא לא שווה 10 מיליון לקבוצה בעלת תקציב מוגבל. הוא יכול להיות שחקן משלים טוב לקבוצה שיכולה לזרוק 10 מיליון על גיבוי/סופרסאב.

עזוב את פלאמיני, אני לא בסדר שהזכרתי אותו. הוא שריד לתקופה אחרת. כל האחרים לא זורמים עם התיאוריה שלך והערך הכספי שלהם לא מדגדג את הערך המקצועי.

מונטוליבו - 3.5 (6.1 ברוטו ל-4 עונות), חינם
    דה יונג - 3 (5.2 ברוטו ל-3 עונות), 3 מיליון
    מונטארי - 1.5 (2.6 ברוטו ל-2.5 עונות), חינם
    נוצ'רינו - 1.5 (2.6 ברוטו ל-5 עונות), חצי מיליון
    פולי -? (אין סיכוי שיותר מ-2 נטו, מניח ש-4 שנים), 2.8 מיליון

עם הגרסה הכי כבדה של החוזה של פולי - הוצאה כוללת של משכורות וסכומי רכישה: קצת פחות מ-80 מיליון. 5 שחקני מרכז שדה שאפשר לסיים איתם במקום השלישי בהוצאה כוללת של 80 מיליון. קובי, זאת אומנות.

עריכה: עכשיו כשאני חושב על זה, היה עדיף אם הייתי עושה סטנדרטיזציה לחוזים של כולם מבחינת אורך ומחשב ככה, אבל אני מתעצל לחשב הכל מחדש...

10. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך הגעת לזה מדבריי? אין לו "עמדה הכי טובה". הוא מושלם לכל עמדת התקפה ב433 בכל וריאצה שהיא. אין טעם למדוד את המשחק ההגנתי שלו (טוב ביחס לשחקן התקפה, רע מאוד ביחס לקשר אמצע) על סמך עמדה שהמאמן האחרון ששיחק איתו שם מבחירה (ולא מניסיון נואש) היה לואיס אנריקה. הבעיה היחידה של פיאניץ' היא ההעדפה הברורה של טוטי ולאמלה בכל רגע שהם כשירים לשחק. מסיבה זו בלבד, דבר כזה: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/...lem-Pjanic.html יתקבל בברכה. זהו לוקסוס יקר ומאוד לא בריא להשאיר שחקן כזה על הספסל, ביחוד בשלב בניה.

אני שמח (באמת) שאימצת ראיה מרחבית יותר והתייחסות ל"כמה המועדון מוציא על השחקן" מאשר ל"כמה עלה הכרטיס שלו". התקדמנו. ועדיין, אתה מקנה לחרטטן הזה תכונות שאין לו. הוא עובד במועדון בעל שם שנמצא ברשימה מצומצמת בטופ השאיפות של כל שחקן. הוא לא מנהל את הסגלים עם תקציב אפסי כפי שמשמע מדבריך וגם לא מתאים את עצמו לכלכלה הנוכחית באיטליה. מילאן בראשותו מוציאה הכי הרבה כסף על שחקנים בליגה, פי 2 מרומא במשכורות עם יתרון זניח במאזן הרכש. משכורות אם כבר, הוא משלם יותר מהרבה מאוד מועדונים תחרותיים בטופ האירופי כולל יונייטד ובאיירן. למעשה, רק שתי הספרדיות, סיטי וצ'לסי מוציאות יותר ממילאן על תחזוקת החוזים שלהן.

שוב אסכם שלדעתי, לא מעט DSים פחות מהוללים באיטליה היו בונים במילאן קבוצה תחרותית יותר ללא ה"חינמים" (היקרים מאוד) שלא מתאימים לשום "עונה פיננסית" שגליאני ניסה למכור לכם וגם אלו שהובילו בסופו של דבר למכירה של נכס אדיר כמו טיאגו סילבה. אתה יותם, יכול להסתפק במתנה של שופט בדקות האחרונות כדי לגנוב את המקום ה-שלישי אחרי שהשלמת אם הנסיבות שהובילו לבניית קבוצה כל כך בינונית, אבל אתה יוצר פרדוקס עם הילולים לגורם שאחראי על כך מלכתחילה. רמז - לא "הזקן שהתחלק על השכל וסגר את הברז".

11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנתון הזה של מילאן מעל באיירן וכו' בעייתי כי אני לא יודע למתי הוא מעודכן. אני בספק אם אחרי המכירות של זלאטן/טיאגו והקיצוצים בחוזים של שחקנים כמו פלאמיני אנחנו עדיין כל-כך גבוה. ובכל מקרה נתון כזה מתעלם מכך שאנחנו בירידה חדה במשכורות עם כל עונה שעוברת ושאנחנו בונים קבוצה גם זולה יחסית מבחינת זלילת משכורות וגם צעירה מאוד.

אתה יכול להמשיך ולספר על בינונית כשבראש שלך קבוצות שנבנו בתור פרסומת לסקס כמו רומא שלא מסוגלת לסיים מעל מקום שישי כבר מילניום וחצי. בטח עוד רגע תביא לי את העבודה של פראדה בויולה כאיזו דוגמה מנותקת מהמציאות של מילאן לאיך בונים קבוצה בזול.

תפסיק גם להתעלם מהמעבר הזה בין קבוצה שיכולה לבזבז הרבה לכזאת שנעלם לה השוגר-דדי ברגע אחד. זה דורש הסתגלות ולהביא נתונים שכוללים שחקנים שיושבים על משכורות מימים שבהם יכולנו לבזבז זה בדיוק הדבר שאני מדבר עליו כשאני אומר עירבוב קונטקסטים.

12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנתונים מהקיץ שעבר. פאטו-באלוטלי וצימצום של פלאמיני לא באמת משנים את התמונה. עמדתם על 120-130 בשנים לפני הסקודטו. אחריו קפצתם ל160 ללא סיבה מוצדקת והיום אחרי האקסודוס אתם שוב על 120. אתה רואה כאן מגמת צמצום עלויות והצערה? לא אם מסתכלים מהיום ועד 5 שנים אחורה. כן אם מתייחסים לתוכניות של מילאן לעתיד. אבל אם אני לא טועה, גליאני הפך לגליאנימלכ על סמך תקופה זו וזה בדיוק מה שנשגב בעיניי.

מילאן התמודדה על סקודטו פעמיים ב10 השנים האחרונות. נתון הרבה יותר רלוונטי לדיון לא? פראדה אגב, האיש הכי מושמץ באיטליה במשך שנים, בנה קבוצה איכותית (הווה ותשתיות לעתיד) יותר ממילאן לדעתי בתקציב נמוך בהרבה כאשר שני שחקנים בלבד נשארו מהתקופה הקודמת. זה הישג אדיר שגם סבאטיני כשל לעשות שנה לפני כן.

כלומר, מילאן=סיטי\מונאקו שלא מסוגלת להישאר תחרותית ללא הבעלים שלה? למיטב הבנתי ההכנסות שלה בנוסף לניהול נכון מספיקות לכך.

13. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

פראדה עשה עבודה נהדרת, אבל כמו שאמרתי, העבודה שלו לא רלוונטית למה שנדרש במילאן. חצי מהרכישות/החתמות שלו היו הימורים גדולים (ואלרו, רודריגס, רונקאליה, אל-חמדאווי, מתיאס פרננדס, סאביץ') שמילאן לא ממש יכולה להרשות לעצמה. פיורנטינה זה מועדון שהגישה שלו הוא בוא נסיים גבוה בטבלה ואם לא אז באסה. מילאן זה מועדון שלא יכול לרדת ממקום 3-4. אין אצלנו מקום להימורים מהסוג שפראדה עשה (ואני עוד פעם אבהיר שכל הכבוד לו על הבול פגיעה בכמעט כל ההחתמות).

והטענה שלך שמילאן התמודדה על סקודטו פעמיים ב-10 שנים זאת טענה של מישהו שאוהד צ'לסי/באיירן/סראגוסה, לא מישהו שמתיימר להיות אחד שמכיר את הליגה ואת ההיסטוריה העדכנית שלה. ב-10 העונות האחרונות התמודדנו על הסקודטו ב-6 עונות, כשלאורך 5 שנים באמצע העשור הקודם היינו או הקבוצה הטובה ביבשת או הכי טובה יחד עם עוד קבוצה או שתיים. גליאני אפס.

לפי הגאזטה אנחנו על שמונים ומשהו אחרי האקסודוס. עשינו קפיצה/השקעה כדי לקחת סקודטו, מה לא מוצדק פה? כשהיה כסף הוא בנה את הקבוצה החזקה באירופה, אחר-כך היו שנתיים שלוש בעייתיות עם אובר כבוד לשחקנים שנתנו עבורנו את הנשמה בתוספת לכפייה של ברלו' עם רונאלדיניו שעלו במכירת קאקה, אחרי המכירה לקח לנו שנה להתעשת ומיד אחר-כך לקחנו סקודטו. שנה אחרי זה ברלוסקוני חטף את הקנס של החיים ונאלצנו לסגור את הברז ולמכור את טיאגו/זלאטן. עברנו לקיצוץ כולל ונשארנו תחרותיים עם תקציב מוגבל. מה כל-כך מפריע לך? שאנשים לא שורפים את העבודה של גליאני לאורך 25 שנות מצויינות על שנתיים-שלוש בעייתיות?

מילאן תהיה במצב כזה תוך שנה שנתיים. אנחנו עדיין בתקופת הסתגלות למכה שברלו חטף. היינו צריכים לחתוך ומהר אז שיחררנו את כל המבוגרים והחתמנו הרבה צעירים. זה לא עובד תוך חצי שנה וגם לא תוך שנה. תעיף עין על יובנטוס ועל כמה אניילי צריך להזרים כל שנה כדי לכסות על ההפסדים שלהם ותשאל עליהם את מה ששאלת על מילאן.

וכדי שנפסיק ללכת פה במעגלים, אני אגש לנקודה - מה באמת הבעיה שלך עם גליאני? הרי מפריע לך שאנשים מהללים את גליאני, משמע אתה חושב שההילולה לא מוצדקת. למה זה? בוא נחשוב רגע מה צריך מנכ"ל כדי להחשב בתור מנכ"ל גדול או אפילו היסטורי:
    1. באופן הכי כללי - יכולת מוכחת לבנות קבוצות גדולות
    2. היכולת לדעת מתי למכור שחקנים גדולים ובו זמנית לעשות עליהם קופה מרשימה
    3. להחתים שחקנים איכותיים בזול ולמצוא מציאות
    4. היכולת להשלים ולסגור רכישות גדולות

לגליאני יש את כל ה-4 בכמויות. תמצא לי עוד מנכ"לים בעלי היסטוריה כל-כך עשירה של הצלחה בכל ארבעת התחומים. אתה כמובן לא תמצא וברגע שתעכל את זה, אולי תתחיל להבין שאתה טועה בביקורת שלך על אלו שמהללים אותו. זה שהוא לא מושלם ושיש לו שנה פה שנה שם של קבוצה חלשה יחסית במונחים של עלות מול תועלת מקצועית לא אומר שהוא לא הפרגוסון של המנכ"לים. שחרר ממנו כבר.

14. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

שני תיקונים קטנים לפני שמסיימים את הפרק:
    2004-2005: לא - בשום שלב מילאן לא התקרבה למכונה של קאפלו.
    2005-2006: כן - טעות שלי, שכחתי בגלל השחיתות.
    2006-2007: לא
    2007-2008: לא
    2008-2009: לא
    2009-2010: לא
    2010-2011: כן + סקודטו
    2011-2012: כן
    2012-1013: לא

פיספסתי 1, קח גם את הסקודטו של 2003-2004 ועדיין אתה קרוב יותר לסראגוסה.

זה מהגאזטה: http://img717.imageshack.us/img717/2135/2wefh1w.Xxx

כל הדף האחרון בפורום. נראה לי שווה לקרוא שוב.

Last edited: Jul 6, 2013
  15. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

3 מחזורים לסיום היה 3 הפרש. לא קרוב מספיק בשבילך?

עד אמצע אפריל היינו בתמונה. עונה מפגרת עם מאמן מפגר וככל הנראה באמת שלא היה לנו סיכוי לזכות לא משנה כמה קרובים היינו, אבל עדיין. להגדיר את זה בתור לא חד משמעי זה מונפץ. זה נכנס תחת ההגדרה שלי להתמודדות.

זה כולל כל מיני הוצאות כלליות כל משכורות של מאמנים ופרימברה והנהלה ולא יודע מה עוד. הנה המספרים המדוייקים של הסגל הבוגר:
    http://i44.tinypic.com/2eo8izq.Xxx
    (מצטער שיצא גדול)

מן הסתם שכל המשכורות פה נטו - קח מחשבון, תעשה סיכום של הכל ואז תחלק ב-57% (כי המס הוא בערך 43%) כדי לקבל את הברוטו. אמור לצאת שמונים ומשהו.

קראתי. תחבר את זה למה שפירטתי במדריך המקיף שלי לזיהוי מנכ"לים דגולים ואני מגיע למסקנה שאתה נטפל אליו ואני לא יודע להסביר למה. זה מה שאני שואל אותך בעצם.