שחקן הגיבוי הכי מהולל אי פעם שתקופת השיא שלו היתה, באופן לא מפתיע, בשנות השפל של הקבוצה - 2007 עד 2010. על אף הבינוניות המחרידה, השהות הארוכה במועדון הקנתה לו סטטוס של סמל וקפטן. שנאתי כל רגע שהוא קיבל קרדיט מאלגרי בתור שחקן חשוב.
תודה על הכל מאסימו.אין ספק שהגיע הזמן לעזוב ואפילו זה אולי טיפה באיחור. הרגע שהכי זכור לי ממנו זה השער מול איינדהובן בחצי הגמר, שבדיעבד היה עדיף אולי לוותר על הגול הזה.
אני אישית הייתי משאיר אותו לעוד עונת פרישה. לא מבין על מה אתם שמחים, מקצועית, כשחקן גיבוי אני לא רואה בו שום בעיה, מבחינת הקבוצה, הוא הסמל האחרון מהתקופה הגדולה, מי יקח עכשיו את סרט הקפטן? אביאטי לא מנהיג, ומונטוליבו רק שנה בקבוצה, לא יודע עד כמה הוא מתאים כבר עכשיו. בכל מקרה שחקן שבעונות הגדולות שלו היה נכס לקבוצה, מאחל לו שיעביר עוד איזה עונה שנתיים נחמדות בMLS.
קודם כל - תודה על שחקן צנוע שתרם הרבה לקבוצה. במיוחד בזכיה האחרונה בליגת האלופות, שם היכולת המדהימה של גאטוזו האפילה עליו, למרות שגם הוא תיפקד כקשר אחורי מעולה. מקצועית - לא אבדה גדולה, ולא אבדה בכלל. עצם המצאותו בסגל גרמה ליחס הלא בריא בין קשרים יצירתיים (מונטוליבו ובואטנג) לקשרים אחוריים (אמברו, דה יונג, נוצ'רינו, מונטארי, פלאמיני) שבסופו של דבר גרמה לקבוצה להראות רע (למרות שזאת גם אשמת המאמן). אני מקווה שעכשיו (עם פולי וכריסטנטה?) המצב ישתפר ונראה רק 'נגר' אחד בהרכב כל פעם. מבחינת מנהיגות - לא אהבתי את אמברוזיני כקפטן. משקיע הכל? כן. ותיק? כן. שחקן בית? כן. וכל הקרדיט מגיע לו על זה. אבל חוץ מזה מדובר בשחקן אגרסיבי ואפילו קצת מלוכלך, ובכללי - אני לא אוהב שהקפטן הוא שחקן ספסל. זה מרגיש בדיחה (אלא אם זה מאלדיני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ). מי יהיה הקפטן הבא? אפשר לתת לאבייאטי הותיק בשביל להחליף קפטן שוב עוד שנה-שנתיים. אבאטה לא בוגר מספיק בשביל זה, ואלשע ודה שיליו עדין ילדים. אז כן, הבחירה במונטוליבו מוצדקת. הוא המנוע של הקבוצה, ולדעתי סרט הקפטן יכול לתרום לבטחון שלו. --------------------------------------------------------------- בגזרת הרכש: ייפס, זקאראדו, וילה, טראורה, בויאן - חסרי תועלת. להיפטר מהם ומהר. פלאמיני, בואטנג ורוביניו - לא מספיק יציבים בשביל לבנות עליהם. אפשר לעשות עליהם קופה של בערך 40מ' יורו. להביא - בלם (אסטורי), קשר (פולי), חלוץ (צ'רצ'י). ---------------------------------------------------------------------------- עד עכשיו חלון ההעברות מעולה, אבל אחרי הנפילה מאיגרא רמה (ניקוי אורוות + מונטוליבו בחינם) לבירא עמיקתא (זלטאן וסילבה עוזבים בלי מחליפים ברמתם) של העונה שעברה...
גראציה אמברו. אי אפשר לקחת כמובן מאליו תקופה של כמעט שני עשורים במועדון כה מפואר ועל כן מגיע לאמברו את הכבוד הראוי לו. עם זאת, בתקופת אלגרי הוא קיבל יותר מדי גדות מאשר מה שהגיע לו והתרומה המקצועית שלו ממש לא הצדיקה את הקרדיט הרב שלו זכה. הגיע הזמן להיפרד, בתקווה שבשעה טובה נראה קישור יותר יצירתי וצעיר.
The player that we received the most requests for is Stephan El Shaarawy, but I repeat: there are no ongoing negotiations for him or any preponderant offers. If Napoli are interested in him? You have to ask Aurelio De Laurentiis that. El Shaarawy is a Milan player. He's 20 years old and we believe that we did a good job in signing him after the season he had with Padova. I want to remind everyone that starting from July 1st 2013, El Shaarawy's salary will increase, and his contract will therefore be bigger and more important." "Kevin-Prince Boateng's agent was at Via Turati, and he didn't ask us to sell Boateng, nor did he talk about offers from other clubs. He is currently a Milan player that can play in all the three roles in the attack and in the midfield." "Carlos Tevez? I haven't spoken with him, and Juventus aren't angry as far as I know. There is no rule that says that we can't speak with Tevez, or that Juventus or Inter can't speak with him. Everybody speaks with everybody. I don't know where this story about Juve's alleged bad mood comes from. I haven't spoken with Tevez, but perhaps I will talk with him later." "Andrea Poli? He is a player that I like." "Javier Pastore? Paris Saint-Germain paid more than 40 million for him, and that's absolutely too much for our standards. It's impossible." "Alessandro Diamanti? He could reenter our economical stardards, but we aren't negotiating for him." "Mathieu Flamini? He is currently a free agent. If his interests coincide with ours then that's good, otherwise life will go on. We will see what happens after his 5 years at Milan." "The offer from Santos for Robinho is too low." "M'Baye Niang? He will stay at Milan." "Bryan Cristante will replace Massimo Ambrosini. And Riccardo Saponara will replace Bojan Krkic." "Brazil? It's a country where players really cost a lot. The country with the most interesting players and the most reasonable prices is currently Colombia. It's where we followed a young central defender by the name of Jherson Vergara Amú. He will replace Mario Yepes. In the next few years we will see if he can become a player of Milan quality", declared Adriano Galliani. מעניין. ממה שאני קורא בין השורות סטפאן הולך הקיץ. חוץ מזה יש עוד כמה דברים מעניינים בראיון של גליאני. בעיקר הקטעים על פולי והחברה הצעירים
נכון שהקבוצה שייכת לסילביו וזכותו לעשות בה כרצונו. אבל באמת שאם סטפאן ימכר אני בתור אוהד ירגיש שירקו לי בפנים ואני בטוח שעוד רבים אחרים. יש שנים לא טובות,יש עונות פיננסיות, יש עונות מעבר בשביל להתחיל את הכל מחדש. מקובל עליי. רציתם מהפכה?אין בעיה, אז העפנו את עמודי התווך של מילאן בעשור האחרון, ולקינוח מכרנו את הבלם והחלוץ הטובים בעולם משיקוליים כלכלים וכדי להתחיל דרך חדשה עם שחקנים צעירים,אפשר להבין. אז למה לעזאזל עכשיו מתחילים הדיבורים על מכירה של השחקן שמסמל את המהפכה של מילאן? אם מתכוונים להביא למילאן שחקנים כמו באלוטלי וטבז על חשבון סטפאן אז לא תודה. נכון שסילביו יכול למכור את סטפאן כרגע בהרבה יותר כסף ממה שהוא באמת שווה, אבל בשביל מה?! עברנו את הקשיים הכלכלים שנפטרנו משתי הברגים הכי חשובים בהרכב ובתלוש השכר. ההרכב מתחיל להתגבש, השחקנים להתחבר ויש לנו מילאניסטה אמיתי, כוכב בהתהוות שלא מסתנוור מהכסף הגדול בחוץ (עד עכשיו). באמת שהפחד שלי שנהפוך לארסנל,אייאקס או ליברפול התעצם מעונה ולעונה ועכשיו הוא נהיה ממש מוחשי. מכירת סטפאן תהיה החותמת הסופית. ושום ארגנטינאי מסובב לא יכפר על זה.
לא יאומן. מטיף כל הזמן על איכות אנושית כדי להיכנס בבאלוטלי ואז הולך וחוגג עזיבה של העילוי הכי גדול שיש לנו בתחום ושריד אחרון של תקופה שאותה הוא רוצה להלל ככזאת שמדגימה עד כמה חרא היום. תגיד לי אנדריי - אתה מפגר או שאתה סתם משחק אותה?
החגיגה היא צינית, הרי זה היה ברור כבר מזמן שהוא לא ימשיך. הייתי חוגג באמת אם היה עוזב מתישהו ב-2007 ולעולם לא הופך לשחקן מרכזי אצלנו.
כל עוד סטפאן לא יעשה את הדרך ההפוכה וטבס יגיע עם שכר מופחת, אין לי שום התנגדות לראות אותו במילאן, אם כי קיימות עמדות אחרות שנחוצות יותר לחיזוק. בין אם נשחק ב 4-3-3 או ביהלום, לא יהיה מקום גם לטבס, לבאלוטלי ולסטפאן יחד ולכן החשש שלי הוא שהדיבורים על מכירה של האחרון הם רציניים. מקווה מאוד להתבדות ושהמועדון הזה לא יהפוך לבדיחה של אירופה.
טבז מגיע במקום רוביניו. אין פה מה לחשוב בכלל. שידרוג עצום. השאלה היחידה היא השכר שלו ועד כמה נצליח להוריד אותו. תיאורטית, אנחנו עלולים עוד לצאת פה בלי הפסד או הפסד מזערי. רוביניו לפי מה שאני זוכר מרוויח בערך את התקרה שלנו, אז בכל מקרה המטרה היא להוריד את טבז לשכר כזה. סכום ההעברה של רוביניו הוא בין 7 ל-9 מיליון, שקצת נמוך יותר מזה של טבז (9-12 מיליון). אותה עמדה/תפקיד, עלות דומה, תרומה ואיכות מקצועית? יתרון גדול לארגנטיני. cold...