כל חצי שנה יש דיבורים כאלה, כל חצי שנה זה נגמר בשקט. מילאן לא יכולה לשלם לו אפילו לא מחצית מהשכר שלו עכשיו אז? ריאל תסכים להשאלה? ואני עוד לא נכנס כאן לשאלות המקצועיות.
מה יש להגיד? אנשים מילאו פה בערך 2 עמודים על פבלו ארמרו לפני איזה חודש וחצי... הדיבורים הם על קאקה בסוף תקבל את איגור בודאן בהשאלה עם אופציה לרכישה.
במידה ומתגברים על המכשולים הכלכליים, רק הברכיים שלו יכולות להוות מטרד. מקצועית הוא עדיין שחקן שיכול לעשות שינוי משמעותי במשחק שלנו.
השאלה היא באיזו מידה הוא יוכל להשתלב במערך ה 4-3-3 שלנו. אין לו את המהירות לשחק באגף כך במידה ויגיע, ישתלב בקישור המרכזי. כמו כן, חשוב ביותר להפחית לו את השכר בצורה משמעותית.
לפי הגאזטה הושג הסכם בין מילאן לריאל מדריד בנוגע לשובו של קאקה. הברזילאי יגע בהשאלה ארוכת טווח עד יוני 2015, כאשר העונה ישתכר ב 3 מיליון יורו ובשתי העונות הבאות יקבל 6 מיליונים. עוד נכתב, שאלגרי מעוניין להשתמש בו כפליימייקר שישחק במרכז הקישור, פחות או יותר התפקיד אותו פירלו מילא.
בעוד מניעי הצד המילאנזי בהסכם ברורים לכל (אפשרות לחיזוק מקצועי בהשקעה נמוכה יחסית), קשה להבין איזה אינטרס של ריאל מדריד יתממש בעת ביצוע העסקה, שכן השאלת קאקה עד תום חוזהו תסתום את הגולל על האפשרות להחזיר אפילו קמצוץ מהסכום שהושקע בקנייתו. נוסף על כך, עול השכר של הפלופ הברזילאי ימשיך לרבוץ מעל הבלאנקוס במשך התקופה האמורה לעיל, שכן מילאן צפויה לשלם רק שליש מתוכו.
אם הנתונים שפירסם נאור נכונים, ריאל מדריד תרוויח\תחסוך בסביבות 30 מיליון יורו (3+6+6 כפול אחוז המס) עבור שחקן שלא נמצא בתוכניות שלה. אין להם אפשרות לרקום עסקה טובה מזו. לדעתי כל הצדדים מרוויחים כאן בגדול.
זה רק אחד מצדדי המשוואה. באגף השני נתון כי ריאל מדריד צפויה לבזבז כ60 מיליון יורו, עבור שחקן שאפילו לא יימצא בסגל שלה לעת צרה. אם כך, תרשה לי לחלוק עליך. לדעתי, ניתן למכור את קאקה תמורת 10-15 מיליון יורו (מעטים המועדונים שיסרבו לקנות בסכום הזה שחקן בן 31, שהיה כדורגלן השנה בעולם לפני 6 שנים. יתרה מזאת, היות שהברזילאי משווע לקבל דקות משחק לקראת מונדיאל 2014, סביר להניח שהוא יסכים לוותר על חלק נכבד משכרו). כך נוכל להיפטר ממנו וממשכורתו הכבדה אחת ולתמיד, ועל הדרך להכניס סכום שיספיק לקניית שחקן במעמדו: מחליף שלישי בעמדת הפליימייקר.
זו ראיה של אוהדים בלבד. הנהלת ריאל מדריד מחוייבת לחוזה של קאקא בכל מקרה. אין לה שום אפשרות להשתחרר ממנו ונכון לשלב זה, מעריכה את התפוקה של השחקן בפחות מהסכום הגדול שתקבל ממילאן. גם אם תשתמש בסכום זה לרכישת מחליף או לא. זו תיאוריה נחמדה שגם ראשי ריאל היו חושבים עליה אילו הייתה מציאותית. בפועל, קאקא נמצא בשוק מאז הקיץ האחרון ואולי אפילו לפניו. איזה הצעות מונחות לריאל על השולחן עבורו? הסכום הלא ריאלי שציינת רק מתווסף למשכורת העצומה שלו שלא מתאימה לגילו, להיסטוריה הבריאותית שלו ולתפוקה שהוא מסוגל לספק על המגרש. המועדונים שמסוגלים לעמוד בסכומים הללו (בעיקר הרוסים) אינם מהווים אטרקציה לשחקן וכמובן שמתבטלים לחלוטין כשמנגד עומד מועדון הבית שלו עם הצעה מרשימה. היחידים שהיו מסכימים לרכוש את החוזה של קאקא או אפילו מחצית ממנו (במקרה שהיה מוותר עליו), הם מועדונים קטנים שרק נקנו על ידי שייחים ורוצים להצהיר כוונות ולמשוך שחקנים גדולים אחרים. סיטי, פסג' וצ'לסי כבר עברו את הסטטוס הזה וזה משאיר לריאל מדריד להתאים את עצמה לשוק הנוכחי.
סביר להניח שאין הצעות קונקרטיות המונחות על שולחנה של ריאל עבור קאקה, אבל מסופקני אם הגורם למצב זה טמון בחוסר עניין בשחקן מצד מועדונים גדולים (כפי שמשתמע מהכתוב בתגובתך) - אלא בדרישות מעט מוגזמות ולא ריאליות שהציבה הנהלת הבלאנקוס עד עתה. כך, למשל, קראתי בקיץ האחרון אינספור דיווחים שגרסו כי מילאן ויונייטד הביעו רצון לרכוש את הברזילאי, אך נסוגו לאחור משהבינו כי ריאל דורשת לפחות 20 מיליון פאונד תמורתו (יונייטד) או שלא יוכלו לעמוד בתשלום משכורתו (מילאן). אולם, עד ינואר הנוכחי צנח ערכו של קאקה בעוד כמה מיליונים ונראה שגם עמדתו האיתנה בנושא גובה שכרו התרככה מעט - כך שבהחלט ניתן להציב אותו ברשימת ההעברות עבור הדרישות שהוצגו בהודעתי הקודמת (על אחת כמה וכמה אם המעבר יתבצע במהלך הקיץ ולא כעת). וזה מחזיר אותי לתהיה הראשונית שלי: אם הנהלת ריאל מעריכה שאין כדאיות בהענקת 90 מיליון יורו לקאקה לשנתיים וחצי הבאות, בהתחשב בתפוקתו הדלה במדי המועדון, מדוע עליה לשלם לו 60 מיליון עבור תפוקה אפסית? בכל אופן, הנקודה היא שאין כל טעם להשאיל שחקן שכלל אינו נמצא בתכניות העתידיות של המועדון, על אחת כמה וכמה כאשר נותרו לו עוד שנתיים וחצי בחוזה. במצב כזה, מוטב פשוט לנסות למכור אותו.
:aa1: צעדים משמעותיים נוספים לקראת העסקה המתגבשת להגעתו של קאקה: בסקיי מדווחים כי קאקה הסכים לקצץ בשכרו לאחר פגישה עם מילאן. שיחות עם ריאל מדריד ממשיכות להתקיים וכעיקרון, כל שנותר הוא לחכות לאישור הסופי והרשמי של הספרדים על ההשאלה ארוכת הטווח. קרלו פלגאטי אף לקח צעד אחד קדימה וכתב בספורטמדיאסט כי קאקה ייכלל בסגל המילאנזי נגד אטלאנטה במחזור הקרוב.
הגעה של שחקן גדול שמזוהה כל כך עם המועדון זה בדיוק מה שמילאן הנוכחית צריכה. במקביל, ניתן לראות יחס חיובי יותר של מילאן לשחקנים צעירים בחלון העברות. הגעתו של קאקא לא מלמדת על מדיניות שונה לזו שהם הצהירו (בדומה לפלאסיו באינטר והיינצה ברומא).