מילאן 2012/13 :: בסימן חילופי משמרות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י VAR, ‏7/7/12.

1. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אל תהיה אופטימי. ואל תהיה בטוח שאם יהיה כסף אז הוא באמת יכנס לקופה של מילאן. לצערנו (מקווה שאני טועה) אנחנו תקועים עם ברלוסקוני עד סוף חייו ואולי לנצח עם צאצאיו.

לגבי התקופה הקרובה, אם בונים על פאציני כחלוץ של מילאן, הוא צריך שחקני אגף שיודעים להרים כדורים מדויקים כדי להאכיל אותו. אם לא, צריך לחשוב אחרת, אני לא מדבר אפילו על לחזק את ההגנה, אלא רק לרכוש שחקנים שיוכלו לייצר מצבים לשערים (קשר קדמי ולא משהו בסגנון של מונטוליבו).

אה! התספורות, זאת האופנה הנוכחית באיטליה לגלח את הצדדים ולהשאיר כרבולת מכוערת, או כרבולת מעוצבת בג'ל/צבע.

2. zoharco Member

דבר אחד מאוד בולט לעין במילאן הנוכחית, בזה ששיחררנו את איברה איבדנו לא רק את החלוץ הטוב באיטליה אלא גם שניים מהקשרים הטובים בליגה בשנה שעברה- בואטנג ונוצ'רינו שנהנו מאוד מאיברה ששיחק ממש כמו פיבוט בכדורסל. בלעדיו התרומה שלהם נעלמה לחלוטין

3. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

קראתי שהסוכן של בריאן כריסטנטה נמצא בלונדון לשיחות עם צ'לסי? היה נראה כמו בחור מאוד כשרוני במשחקי ההכנה בקיץ, יש אמת בדבר או סתם פרנויה נוספת שלי? (יותם, אל תטרח לשלוח את אנדריי לעזאזל, הוא נמצא בזמן זה בברצלונה מודד את חולצת מסי החדשה שלו)

4. Rossolevy Member

רק לי זה מאוד מוזר שהמשחק של מילאן מול קליארי הוא בעצם קרב תחתית?

5. סדרו קייטע Member

לדעתי חלק מהבעיה היא שזלטאן הוא שחקן שבמהות המקצועית וגם קצת באופי, מיצר תלות כל כך גדולה של הקבוצה בו, שקשה מאד להחליף אותו בשחקן אחד. הדרך להתמודד עם עזיבה שלו בהצלחה היא או לא להיות תלוי בו מלכתחילה (מה שקרה בברצלונה) או לבנות קבוצה חדשה לגמרי (מה שקרה באינטר). זה לא מצב שבו אתה מביא שחקן פחות טוב ויכול להניח שבמקרה הרע, במקום 80+ נקודות תעשה 70+ נקודות.

כמובן שאצל מילאן במקרה הזה קיימת בעיה אובייקטיבית שהיא לא הייתה יכולה להוציא את רוב הכסף שהיא קיבלה עבורו על שחקנים חדשים, כפי שקרה באינטר (שלא לדבר על זה שהיא לא קיבלה אטו במתנה).

6. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

קראתי על כך אתמול. אבוי לנו עם מילאן תשחרר אותו. צ'לסי הביעה התעניינות עוד בינואר האחרון, אך מילאן כמובן השיבה בשלילה. ג'וזפה ריזו, הסוכן שלו, ישהה בלונדון למשך יומיים, לאו דווקא בגלל כריסטאנטה, אבל צריכים להיות זהירים. יהיה כל כך דבילי לוותר על השחקן המבטיח ביותר בקבוצת הפרימברה שלנו ועוד בזמן שאין כסף לחיזוקים. אני מאמין שמילאן עדיין לא הגיעה לשיאים חדשים של טימטום שיגרמו לה למכור אותו. למילאן אין שום אינטרס למכור אותו כי היא לא תקבל סכום גבוה על שחקן יליד 95. מנגד, צ'לסי עלולה להציע לו חוזה שמן ומפתה ולסוכנו מענקים מכובדים.

נכון מאוד. כשזלטאן שיחק כאן, מילאן הסתמכה עליו בלבד בכל הנוגע לחלק ההתקפי. שיטת המשחק הייתה למסור לו, להרים לו ולקוות שיסיים עם הכדור ברשת. לכן גם כשזלטאן נעלם, וזה קרא לא מעט בשנה האחרונה, מילאן נראתה כבויה וחסרת תכלית. כדי להפיק תועלת מהעונה הנוכחית, הקבוצה צריכה לשחק יותר קבוצתי ולא להסתמך על חסדיו של אף שחקן.

7. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://sports.walla.co.il/?w=/196/2570299

חבל על יוכין, בימים רגילים הוא הכותב הטוב ביותר של וואלה! ספורט אבל כמה אי דקויות, שום מילה על הקנס העצום שסילביו ספג, שום מילה על היכולת של פירלו בשתי העונות האחרונות והסתמכות על היה או לא היה בין אלגרי לפיפו. כמה קל לומר הרבה על כך שמילאן צריכה תהליך הצערה אבל שעושים משהו בנידון כולם שוכחים את הכוונה. היחידים שהיו צריכים להישאר הם נסטה ופיפו, הראשון לא רצה והשני גם ככה כבר בקושי קיבל דקות ועוד זמן על הספסל רק היה מעציב את כולנו.

נקודות חיוביות בניתוח, הפארסה סביב המעבר של סילבה, הסכום הנמוך שהוא נמכר יחד עם זלטאן, החוזה הבזיוני של פלאמיני והדיבורים המיותרים על מיקומים.

8. VAR Member

טוב אז כמה נקודות מהמשחק:
    1. טראורה שחקן לרמה של סריה B, אין לי מושג מה הוא עושה כאן בכלל. מאז ברוקי אני לא זוכר שחקן כל כך חלש בקישור האחורי שלנו.
    2. דה שיליו - או על הספסל, או בצד ימין של ההגנה (אבאטה היה טוב היום, ואני עדיין יותר מאשמח לראות גם את הילד משחק שם מידי פעם). שום אופציה אחרת. זה היה יכול להיות נפלא אם אפשר היה להשתמש בו בשמאל וכמובן שהניסיון הזה היה לגיטימי ונכון - אבל הוא נכשל. שיחק בלי טיפה אחת של ביטחון עצמי שאיפיין אותו בצד ימין, עלה להתקפה רק אחרי השער השני, אינספור חורים בהגנה במיוחד במחצית השניה, נראה כתייר על המגרש.
    3. קונסטאנט צריך לשחק יותר.
    4. מונטוליבו עדיין לא הגיע למילאנו.
    5. פאציני שרף את כל התחמושת שלו על בולוניה.
    6. אל שעראווי - כל עוד ימשיך לשחק ככה, לא תזיז לי התספורת שלו. אמרתי שהוא לא מתקדם ופתאום הוא עם שלושה שערים בשני משחקים. אם אני לא טועה שערי ליגה ראשונים שלו במדי מילאן שלא נכבשים נגד אודינזה.
    7. סך הכל משחק רע שלנו אבל 3 נקודות בעונה כזאת זה הדבר היחיד שחשוב.
    8. גמר חתימה טובה.

9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

ה"התקדמות" שלו נובעת מהמעבר למערך 4-3-3. הוא פרץ כשמאלי מבין שלישייה התקפית בפאדובה ושם הכי נוח לו לשחק (הגדרה עצמית שלו). תתפלא איך מעבר לעמדה נוחה ומוכרת יותר יכול לשפר ביטחון של שחקן צעיר.

10. yonmu Member

1. דה שיליו הופך לשחקן סגל - אם לא הרכב - לגיטימי. במקרה הכי פחות טוב יש לנו רק גיבוי לאבאטה, במקרה הכי טוב יש לנו מגן שיוכל לתפקד מעולה בשתי הצדדים ויפתור את בעית המגן השמאלי. לדעתי, עם הדרכה נכונה הוא יוכל להיות גם מגן שמאלי מספיק טוב להרכב.
    2. אל שרעוואי הפך, לדעתי ולתקוותי, לחלוץ השני בהיררכיה שלנו. פאטו עדין נחשב כחלוץ הבכיר, אבל מיד אחריו - אל שרעוואי. עדיף על רוביניו (למרות הנסיון) ועל פאציני (למרות הנוכחות). לקפיצה בדרגה שלו יש עוד משמעות - בויאן או ניאנג צריכים לעזוב. כל כך הרבה חלוצים זה בזבוז, בטח כשאנחנו נשארים ב4-3-1-2.
    3. גם עונה שלמה של טראורה וקונסטנט ביחד לא שווים את החודשיים בעונה שאקווליאני כשיר.
    4. אלגרי חייב להתחיל להיסגר על היררכיה במרכז ההגנה, וכדאי שאצ'רבי יהיה במיקום גבוה יותר מבונרה.

11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני ממש לא מסכים איתך בנוגע לחלוצים. פאטו נפצע כל יומיים, אבל פאציני הוא לא בדיוק החלוץ שהייתי סומך עליו שיביא את הגולים. כמו שזה נראה כרגע, חוץ מהמשחק ההוא נגד בולוניה הוא לא עושה כלום במילאן, כמו שכולם ציפו שיקרה. אז הייתי משאיר את ניאנג ובויאן, כי כמו שאמרתי אי אפשר להסתמך על פאציני לעונה שלמה. שניהם, עם כמה שאני לא מחזיק מבויאן ועם כמה שניאנג חסר ניסיון ברמות האלה, הרבה יותר מגוונים ממנו ויכולים לתרום הרבה יותר.

מילאן לא בנתה חוד טוב העונה, חבל על הזמן. פאציני חלוץ מוגבל בצורה מפחידה, פאטו נפצע מכל משב רוח, ניאנג לא מנוסה, בויאן פשוט בינוני ואל שעראווי היחידי שעוד באמת מסוגל לעשות משהו, למרות שגם הוא לא מנייה בטוחה בכלל.

נערך לאחרונה ב: ‏26/9/12
  12. yonmu Member

אני מסכים שמצבת החלוצים לא מדהימה, אבל אני לא חושב שלהשארות של בויאן (דווקא הוא)יש מה לתרום.
    מלבד זלטאן שיצר שיטה שונה בחוד, אנחנו קבוע משחקים עם חלוץ נסוג וחלוץ מטרה 'מוגבל' (היום פאציני, פעם בוריילו, הונטלאר, ג'ילארדינו, אינזאגי). פאציני אמנם לא זוהר, אבל הוא חלוץ המטרה שלנו, ואין אף אחד (אולי למעט פאטו) שיוכל למלא את התפקיד הזה טוב יותר ממנו. או אפילו קרוב לזה.
    אם לסכם את מצב החלוצים במילאן כרגע:
    פאטו - החלוץ הכי מוכשר והכי מגוון בסגל, עם בעית פציעות חמורה.
    רוביניו - החלוץ הכי מנוסה בסגל, טכני אבל מחמיצן כרוני, שמועות (כבר הרבה זמן) על עזיבה.
    פאציני - חלוץ המטרה היחיד בסגל. פתח את העונה לא רע.
    אל שרעוואי - צעיר אבל מוכשר מאוד ומשתפר ממשחק למשחק.
    בויאן - לא מואד צעיר ולא מאוד מוכשר, רק הולך לאיבוד כבר כמה שנים.
    ניאנג - צעיר ומוכשר.

לדעתי כדאי להיפטר מרוביניו ובויאן בינואר (אם אפשר בכלל), ולסמוך על אל שרעוואי ופאציני להרכב. ניאנג יהיה חלוץ מספר 5,וצריך להביא חלוץ רציני שיהיה מספר 4 (בערך כמו שקסאנו היה בעונה שעברה).

לגבי פאטו - אם הפציעות ממשיכות גם העונה, צריך לוותר עליו בסופה. עם כל הכבוד והאהבה אליו.

13. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יהיה חכם להיפטר מאף חלוץ בינואר גם מכיוון שמילאן איננה מסוגלת להביא מחליפים הולמים וגם מכיוון שבין כה אין לנו מספיק חלוצים. פאטו לצערי יתקשה לתת יותר מ 15 משחקים וניאנג צעיר מדי בשביל לקבל דקות משמעותיות. העונה רק בחיתוליה ולא מן הנמנע שאחד (או יותר) מבין פאציני, סטפאן, בויאן ורוביניו ייפצעו- אז אנחנו נהיה בבעיה. לשם השוואה, בעונה שעברה היו בסגל גם כן שישה חלוצים ומינואר אחד נוסף, ולמרות זאת אי אפשר לומר שהיה לנו שפע של חלוצים מדי מחזור.

נשמעים דיווחים על כך שברלוסקוני שוקל למכור את מילאן למיקלה פרארו, הבעלים של פררו רושר ונוטלה וכמו כן האדם העשיר באיטליה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/9/12
  14. Yiftach Member

מסכים איתך מאוד
    באמת טראורה חלש ברמות אחרות...לא יודע לעשות כלום ושום דבר.
    חכה קצת לפאציני...הוא ייתן עוד שערים.
    אם משחקים 433 - סוף סוף, אנחנו נראים כמו קבוצה נחמדה מאוד.
    פריצות מהאגפים? זה לא ראיתי במילאן כבר שנים ואני שמח על זה מאתמול.
    עמנואלסון חייב לשחק מחליף, אולי נמצא שחקן אגף ברמה? חלוץ כמו פאצו עם אל שאראעווי משמאל ומישהו סביר מימין יכול לעבוד לא?
    קונסטנט ממש שחקן נחמד..אהבתי.
    מונטוליבו חלש חלש...באמת לא הגיע עדיין..
    בונרה עדיין בהרכב..די עם זה נו
    הכפשתי פה את אל שאראעווי בעבר...אני מסיר את הכובע אחרי אתמול - שהוא מגיע מהאגף הוא באמת מרשים.

ולגבי הקונה החדש למילאן - נותר רק להתפלל

15. Rossolevy Member

אני לא מבין למה ברלוסקוני אינו מוכן למכור אחוזים מועטים מהקבוצה. הדבר יכול להביא גם לפתירת המצב הכלכלי שלו כרגע וגם למצב כלכלי טוב יותר של הקבוצה. אני לא אומר למכור איזה 80 אחוז אלא בין 10 עד 25 מקסימום (ולא לשייח'). אם היה משכיל לעשות זאת עוד מלפני כמה חודשים המצב היה מנוגד לגמרי למצב כרגע. ברלוסקוני איש עסקים מנוסה ביותר ויש לו יועצים רבים. אני לא מבין למה אף אחד לא חשב על זה.