מפתיע ומאוד מרשים. היה על הפנים בוויאריאל, אך באודינזה (באיטליה!) היה מהבלמים הטובים בליגה ובקלות בסיום אותה עונה היה יכול לעבור לקבוצה גדולה אף יותר. במקרה הטוב הרווחנו בלם בעל פוטנציאל להפוך לאחד הטובים ביותר, במקרה הרע לא נממש את אפשרות הקנייה. מקסס וספאטה נשמע כשילוב לא רע בעיני. בנוונוטו.
אנדריי, ספאטה הוא האפשרות הטובה ביותר לנוכח התקציב לרכישת בלם שעומד על 8-10 מיליון יורו. הוא מגיע אלינו בהשאלה אז מה רע? אגב, במספר לא קטן של משחקים בעונה האחרונה שיחק כמגן ימני, עמדה בה הוא פחות טוב מאשר כבלם. בטח רבים משווים אותו לקייאר שגם העונה עם שובו לאיטליה התקשה להרשים, אך ספאטה מנוסה ושיחק שש עונות באיטליה ובוודאי שיהיה מגוחך להשוות בין רמתה של אודינזה לפאלרמו.
אני חושב שהשם שלו והרושם שהוא הותיר פה זה רושם של שחקן מאוד טוב במנג'ר ובינוני במקרה הטוב. החתמה של ברירת מחדל וחבל, בנסיבות הקיימות זה מבאס מאוד אבל מובן.
ביחס למה שאנשים דיברו עליו והיכולות שלו, תמיד החשבתי אותו כאוברייטד, ודיי ציפיתי את הכישלון שלו כמו קייאר איך שעבר שגם עליו ההערכה שלי הייתה דיי דומה(למרות שהקולומביאני טוב מהדני). הפריעו כל הדיבורים האלה על "אחד הבלמים הטובים בעולם" וכל שאר השטויות שהלכו אז בזמנו כי זה לא מה שראיתי ממנו על המגרש., ואני כאמור מאשים בראש ובראשונה את המנג'ר, שעוזר לאנשים שלא באמת ראו שחקן X או Y בצורה רצינית לגבש דעה לא ממש מבוססת או מוגזמת על שחקן. אבל בכל מקרה זה תקף לזמנים שאנשים חשבו להוציא עליו סכומים אדירים והאדירו את שמו יתר על המידה לטעמי. כהשאלה עם אפשרות לקבל תלושי שי לחג לשימוש קניית יין תירוש בלבד שיש לגלייאני כרגע בכיס, זו יופי של מציאה.
בדיוק התמונהשעברה לי בראש כששמעתי את זה. אני דווקא חושב שבאיטליה היה בלם מצוין בשורות אודינזה, אך לאחר עונה מחפירה שאני בטוח שירצה למחוק מזכרונו אני לא חושב שהוא השחקן שאנחנו צריכים כרגע. אפשר לפחות להתנחם בכך שהוא מגיע בחינם כרגע, אבל שחקנים אחרונים שהגיעו בחינם או בסכום מועט ושבהם תלינו תקוות אכזבו מאוד לבסוף. אני מקווה מאוד שכאן זה לא נגמר ושאכן הקבוצה נמצאת בחיפושים אחר משהו טוב ואיכותי שיגיע במחיר סביר. לפחות יש בלם צרפתי סגור לשנה הבאה ובשכר נמוך (ובחינם!)
דז'קו שהגיע לסיטי תמורת יותר משלושים מיליון יורו יגיע למילאן? באיזה עולם אתה חי? חלוץ אם יגיע יהיה בעל אזרחות אירופאית, לא יקרה שום אסון במצב כזה, כשגם ככה מלבד חלוץ ו/או קאקה לא צפויות רכישות נוספות.
ממש לא מובן לי גם כן על מה בדיוק האכזבה מסאפאטה. מדובר בבלם מצויין, שנקלע לעונה לא טובה בספרד בדיוק כמו כל השחקנים בוייאריאל. מי שמאוכזב שהוא הגיע עקב העונה שנתן בוייאריאל (ולא שהוא היה האחראי הבלעדי) אבל מצד שני שוכח את השנים הנהדרות שלו באודינזה, פשוט לא מבין מהחיים שלו. סאפאטה עוד תופקד רוב הזמן באודינזה כמגן ימני, תפקיד שהוא לא רגיל אליו ועדיין שיחק מצויין, את תפקיד הבלם הוא ממלא בצורה יוצאת מן הכלל. לראות את ז'פס משחק לצידו יהיה נהדר, רק שזה לא יקרה כי ז'פס יהיה מחליף במקרה הטוב, אבל אין לי ספק שסאפאטה צריך לפתוח ואין לי ספק שהוא יחזור לעצמו באיטליה. קורה ששחקן מצויין מגיע למדינה וקבוצה אחרות ולא הולך לא, זה ממש לא סיבה להתאכזב ממישהו שכבר הוכיח עצמו בסריאה A. החתמה מצויינת של מילאן.
גם אני לא מבין מה אתם רוצים. קודם כל, אין לכם באמת שם של בלם יותר טוב שאפשר לרכוש כרגע. דבר שני, השאלה לעונה עם אופצית (ולא חובת) רכישה במצבנו זו העסקה הכי טובה האפשרית.
אני לא חושב שיש בן אדם אחד בעולם שחושב שמילאן תהיה רלוונטית באירופה השנה למשהו מעבר לשלבי הנוקאאוט (משם זה עניין של הגרלה). כך או כך ריאל מדריד קבוצה טובה יותר וזה לא מאתמול.