מילאן 2011/12 :: רינו ופיפו מצטרפים לנסטה בעוזבים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י 亚历山大帕托, ‏1/7/11.

  1. Rossolevy Member

    הצטרף ב:
    ‏28/12/10
    הודעות:
    259
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני חושב שהגיע הזמן להוציא חוק נוקשה כלפי השיחים האלה. הם אולי מביאים איתם הרבה כסף אבל בדרך הורסים את כל מה שאנחנו קוראים לו כדורגל אמיתי, כדורגל מהנשמה. בגלל הכסף שלהם גדל דור חדש של תעבת בצע וכל מה ששולט היום הוא הכסף. אני מעדיף שניקלע לחובות קשים מאשר לראות איזה שיח בזבזן שיהפוך אותנו לשיטי או כל קבוצה אחרת רודפת בצע.
     
  2. VAR Member

    הצטרף ב:
    ‏4/12/11
    הודעות:
    15,293
    לייקים שהתקבלו:
    7,217
    איך לעזאזל אתה מוצא דימיון בין כמה שחקנים שנרכשו באיזור ה-20-25 מיליון (כאשר הגג הוא רוי קושטה שדווקא הוא היה פחות משמעותי משחקנים כמו שבה, נסטה ופיפו שעלו פחות) ועוד על עמדות שאתה צריך, לבין בארות ללא תחתית כמו פאריס סן ז'רמן ומנצ'סטר סיטי שמחזיקות/שואפות להחזיק 5 חלוצים ו-4 קשרים התקפיים שכולם ברמה עולמית?

    עריכה: עכשיו אני שם לב שאתה מדבר בכלל על שנות ה-80, שהסכומים אז בכלל היו נמוכים בהשוואה למה שדיברתי עליו כאן ^

    אין לי בעיה שיוציאו הרבה כסף כדי להקפיץ את הקבוצה הזו מדרגה, אבל לרונאלדו בדיוק כמו רונאלדיניו אין שום קשר לבניה של הקבוצה, זה נטו פנטזיה של ברלוסקוני.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/6/12
  3. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏14/7/06
    הודעות:
    5,105
    לייקים שהתקבלו:
    183
    - אינפלציה. 20 מיליון אז זה לא 20 מיליון היום, כנ"ל 5 מיליון לפני 25 שנה. ברלוסקוני הוציא אז כסף באותה מידה שהשייחים מוציאים היום (לא מבחינת סכומים, אלא מבחינת סדרי גודל), תחת הגבלות מסוימות כמו החובה להעמיד הרכב איטלקי כמעט מלא, והכסף הזה הוא אחת הסיבות לכך שאתה אוהד מילאן היום.

    - לא השוותי לבארות חסרי תחתית כמו פאריס או סיטי, אותן אני גם מתעב לא פחות ממך, אבל זה נאיבי לחשוב שבלי השקעה כספית ראויה אפשר להצליח היום. כיום למילאן אין כסף כדי לקנות גם את מרקל וגם את אל שעראווי ביחד, זה מצב רע למועדון שחייב לרענן את השורות שלו.

    אין לך בעיה שיוציאו הרבה כסף... אבל אין כסף, אז מה תעשה?
     
  4. VAR Member

    הצטרף ב:
    ‏4/12/11
    הודעות:
    15,293
    לייקים שהתקבלו:
    7,217
    מי אמר שאני לא חושב שצריך השקעה כספית כדי להצליח? זה חובה. וזה גם לא נכון שאין כסף. תמכור את רוביניו וזלאטן (ופאטו אם יש מישהו שאוהב לשחק רולטה), תקבל עליהם 60 מיליון ובכסף הזה אתה בכיף יכול לבנות קבוצה יותר טובה ומאוזנת מזו שהייתה כאן שנה שעברה (שהייתה מספיק טובה גם ככה בשביל לזכות באליפות ורק מכת פציעות שלא זכורה לי באף עונה בהיסטוריה מנעה את זה ממנה, למרות שאתה בטח היית מעדיף להאמין שזו לא הסיבה). עד עכשיו בכלום כסף הבאנו את מונטוליבו וטראורה כגיבוי לספסל, אז תאר לך מה אפשר לבנות פה עם הכסף הזה בלבד. ישנם גם כיום שחקנים מהטופ שמאיישים את ההרכב כמו טיאגו סילבה ופרינס, וזה לפני שהגענו לעמוד תווך כמו נוצ'רינו שהערך האמיתי שלו הוא הרבה מעבר לסכום המגוחך ששולם עליו.

    להביא את רונאלדו במעל 100 מיליון יורו זה לא שום בניה, שום שושלת ושום כלום. זה נטו שיגעון גדלות של ברלוסקוני + אקט שיביא עוד כמה אוהדי הצלחות לקבוצה, דבר שאני אישית ממש לא מעוניין בו.

    האמת שאני לא מודאג, כבר שנים שיש דיבורים על כל מיני אוליגרכים רוסיים או שייחים מהמפרץ, הדיבורים האלה באים כל כמה חודשים וזה סתם התעסקות בזוטות.
     
  5. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏14/7/06
    הודעות:
    5,105
    לייקים שהתקבלו:
    183
    אין כסף = צריך למכור שחקנים חשובים (זלאטן? ואז למי אלגרי יורה שימסרו לו את הכדור בכל התקפה?) כדי לקנות שחקנים אחרים. זה לא חוכמה ללכת צעד קדימה אבל שניים אחורה.

    מה אפשר לבנות בכסף? זה ברור שאפשר לבנות דברים יפים עם כסף. גליאני בעצמו כבר הוכיח את זה לא פעם. הבעיה היא ברגע שאין מספיק כסף לכל התכניות הראוותניות הללו.

    אוקיי, נניח שהייתה לכם את הקבוצה הכי טובה באיטליה בעונה שעברה ורק בגלל הפציעות לא לקחתם אליפות. מישהו אמר שהקבוצה הזאת תספיק לכם גם השנה? זה לא הולך להיות המצב, תראה כמה אנחנו מתחזקים ואת ההתחזקות הצפויה של רומא ואינטר, כשנאפולי גם לא תשב בשקט בצד. פתאום מונטוליבו ועוד קשר אלמוני מצרפת לא נשמעים כל כך טוב...
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/6/12
  6. VAR Member

    הצטרף ב:
    ‏4/12/11
    הודעות:
    15,293
    לייקים שהתקבלו:
    7,217
    הציפייה שלי היא תמיד להתחזק ולצעוד צעד קדימה בהשוואה למקום שאנחנו נמצאים בו כיום, לא משנה כמה טובים היינו בשנה שעברה. את זלאטן ורוביניו אני חושב שצריך למכור בלי שום קשר למצב הכלכלי בדיוק בגלל הציפייה הזו - כי אני חושב שאם נשתמש נכון בכסף שנקבל עליהם, אנחנו יכולים לבנות קבוצה יותר טובה. כמובן שיכול להיות שזה לא יספיק ונצטרך לתת עוד אקסטרה - אבל בשום מצב זה לא מגיע לסכומים שאתה צריך להוציא בשביל להביא את רונאלדו, וזה לפני שהתחלנו לדבר על כך שרונאלדו לא סוגר לנו את החורים בצד שמאל של ההגנה ואת הדלילות במרכז השדה.

    נראה לך שזו תבנית בריאה לצפות שזלאטן יעשה את הקסמים שלו בכל משחק וכשהוא נכנס לגיל שממנו שחקנים לא הולכים ונהיים טובים יותר?
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/6/12
  7. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏14/7/06
    הודעות:
    5,105
    לייקים שהתקבלו:
    183
    רונאלדו הוא סתם שם מונפץ של הקוריירה. אבל גם בשביל דדה, אצ'רבי וגאנסו אתם צריכים מזומנים שכרגע פשוט אין. ואם תמכרו את זלאטן ורוביניו, אז גם שני חלוצים חדשים ורצוי שיהיו טובים. בקיצור, השקעה כספית לא קטנה של לפחות כמה עשרות מיליונים כדי להעמיד קבוצה תחרותית עם עומק (כי למרות הכל צריך גם שחקנים שיחליפו את גאטוזו, סיידורף, אינזאגי וכו') שתוכל להתמודד בכל המסגרות בעונה הבאה.

    אני לא חושב שההסתמכות על זלאטן בריאה למילאן, אבל אני חושב שהאופציה הכי טובה עבורכם היא לקנות לצידו שחקנים ברמה גבוהה ולא במקומו. כמו שהוא שיחק ביובה לפני הקאלצ'ופולי.
     
  8. VAR Member

    הצטרף ב:
    ‏4/12/11
    הודעות:
    15,293
    לייקים שהתקבלו:
    7,217
    כמו שהוא שיחק ביובה בעונה שבה טרזגה היה פצוע וליפי הטמבל עשה לדל פיירו היכרות עם הספסל או כמו ששיחק בעונה שבה כבש משהו כמו 8-10 שערים כשהצרפתי ודל פיירו היו בשיאם?

    אין לי בעיה אם השייחים יזרימו כספים כדי לבנות קבוצה לפי ראות עיניו של המאמן, ומבלי לשפוך 40 מיליון על כל נוד שייתן מעל שלושה שערים ביורו הקרוב. אבל מהניסיון שלנו עם סיטי ופ.ס.ז' אם תהיה השתלטות כזו על הקבוצה מה שנראה פה זה בדיוק את הדברים שאמרת שאתה סולד מהם. ואני את זה לא מוכן לקבל. אם הייתי רוצה לראות כוכבים בקבוצה שלי הייתי הולך לאהוד את ריאל מדריד ואם הייתי רוצה תארים הייתי קופץ לקאמפ נואו.

    יש דרך לבנות אימפריה. להיכנס לחובות או להפסדים של מאות מיליוני יורו זו הדרך הכי מגעילה והכי אנטי-מילאן שיש.
     
  9. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏9/1/03
    הודעות:
    15,930
    לייקים שהתקבלו:
    174
    מין:
    זכר
    קושטה נקנה ב-35 או קצת יותר (השחקן הכי יקר בתולדות מילאן ואחד האוברייטדים לדעתי אבל בטח הרוב לא יסכימו איתי פה), פיפו עלה 31 ונסטה ב-30 מיליון יורו. שבה עלה הרבה פחות ממה שאני זוכר. אולי אחרים יתקנו אותי. משמע פעם סילביו היה מוציא סכומי כסף מכובדים לא פחות אבל אז הוא חזר להיות רה"מ ועכשיו יש לו את הקנס הפסיכי שמדיהאסט צריכה לשלם. אולי למכור כמה מניות בשביל לתת לנו מרווח נשימה יכול להיות יעיל וגם להשאיר אותנו תחת הנהלה איטלקית.

    רונאלדו זה סתם שם. נראה לכם באמת שהוא יעזוב את מדריד? לא נראה לי, בעתיד אולי אבל בטח שלא כרגע.
     
  10. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏14/7/06
    הודעות:
    5,105
    לייקים שהתקבלו:
    183
    לא יודע על מה אתה מדבר. זלאטן שיחק רק תחת קאפלו שהוא זה שספסל את דל פיירו, לא ליפי שהיה אז בכלל עם הנבחרת. אז עכשיו קאפלו טמבל?

    זלאטן גם בעונה הטובה שלו וגם בעונה הפחות טובה שלו ביובה מעולם לא היה ה-שחקן שהכל עובר דרכו, בגלל שגם היה שם את נדבד ואמרסון וקאמורנסי שהיו דומיננטים כמוהו. וכן, חשוב שיהיה שחקן על הספסל שיוכל להחליף את איברה, כמו דל פיירו. תחרות זה תמיד טוב להרכב, ובמיוחד לאיברה שנוטה לפעמים להרגיש מלך השכונה (במובן הפחות טוב של המילה).

    מסכים. אבל בקבוצה כמו מילאן:

    1. שההכנסות שלה ביום המשחק הן מהנמוכות באירופה (בקרב הקבוצות הגדולות).
    2. שנתח עיקרי מההכנסות שלה נפגע עם כניסת הסכם השידור החדש בליגה.
    3. שהנוער שלה לא מספיק טוב כדי להצמיח ממנו כוכבים חדשים.

    יש צורך בהשקעה כספית נרחבת שתכניס את המועדון להפסדים, כמו בכל אחת מהעונות האחרונות. כל אימפריה שהייתה במילאן בשנים האחרונות התחילה בהשקעה כספית גדולה מאוד. לא צריך להשקיע בסגנון של סיטי, זה לא נכון, אבל גם להשקיע בסגנון שבו השקעתם בתחילת העשור הקודם אתם כבר לא מסוגלים, וזה לא שהעתיד מנבא איזשהי צמיחה כלכלית.
     
  11. VAR Member

    הצטרף ב:
    ‏4/12/11
    הודעות:
    15,293
    לייקים שהתקבלו:
    7,217
    נזכרתי בזה קצת אחרי שיצאתי מהבית ולא היה לי זמן לתקן את הפאדיחה, סורי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx נו אבל ליפי סיפסל אותו במונדיאל ככה שזה גם סוג של אמירה נכונה

    קח עכשיו את השלד של מילאן. תוריד ממנו את זלאטן (גם ככה בן 30 וזו אולי ההזדמנות האחרונה להרוויח עליו סכום גדול) ואת רוביניו (גם ככה חסר תועלת) ותוסיף לו 60 מיליון יורו לקניה של איזה 2-3 שחקני וורלד קלאס ועוד 2-3 שחקנים צעירים לעיבוי הקישור + אולי דידאק וייה שיחזור מהשאלה לאייש את עמדת המגן השמאלי (גם ככה עמדה מחורבנת בכדורגל העולמי שקשה מאוד למצוא בה שחקן נורמלי). אפשר לבנות עם זה קבוצה אדירה ואפשר גם להוסיף עוד 10-15 מיליון אם חסר לך, זו לפחות השאיפה שלי. לבנות קבוצה גלאקטית עם זלאטן ועוד שחקנים בסגנון מנצ'סטר סיטי זה גם לא נכון כלכלית וגם נועד לכישלון בדיוק כמו שהיה בעונת רונאלדיניו-קאקה-פאטו.
     
  12. yonmu Member

    הצטרף ב:
    ‏28/6/07
    הודעות:
    10,396
    לייקים שהתקבלו:
    2,655
    אולי אני קצת סוביקטיבי לגבי אנטוניני, בכל מקרה ברור לי שמדובר במגן די בינוני - אבל כמה מגנים שמאליים טובים יותר יש בשוק? בין מסבאח לאנטוניני אני מרוצה.

    רכש מינמאלי - בלם לרוטציה וקשר התקפי.
    רכש טוב - בלם לרוטציה, בלם צעיר לסגל, קשר מרכזי, קשר התקפי, קשר התקפי צעיר. חוץ מזה, אפשר וכדאי להחליף את רוביניו (ואולי גם את זלטאן) בחלוץ אחר (או 2).

    אני לא חושב שצריך לשפוך יותר מדי כסף בשביל זה. בטח כשיש כמה שחקנים למכור (בונרה, שטראסר, פלאמיני).
     
  13. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏9/1/03
    הודעות:
    15,930
    לייקים שהתקבלו:
    174
    מין:
    זכר
    שטראסר ובונרה זה מספיק טוב לרוטציה. למה למכור? גם ככה צריך להביא מספיק שחקנים. סיידורף אגב לא רוצה לסיים את הסאגה ולסגור עניין רשמית? בסוף הוא עוד יישאר.
     
  14. Alta Tensione Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    2,220
    לייקים שהתקבלו:
    918
    מסכים איתך אבל אין צורך לקנות,השחקנים האלה כבר ישנם.הבעיה,שהם כשירים בערך ל-30% מהמשחקים בעונה ולכן נדמה שיש תלות בזלאטן כי הוא נאלץ לשחק לבד.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/6/12
  15. Rossolevy Member

    הצטרף ב:
    ‏28/12/10
    הודעות:
    259
    לייקים שהתקבלו:
    0
    להזכירך, לפני מספר ימים הנוער של מילאן העיף את הנוער שלכם מהאליפות. יותר נכון היה לרשום שבמילאן לא יודעים מה לעשות עם הכוכבים של הנוער כאשר הם מגיעים לגיל המתאים לעבור הלאה. כך לדוגמה את הדור היחסית אחרון. מרקל עלה ישירות מהנוער לקבוצה הבוגרת, מהלך שהיה יכול לחסל לו את ההתפתחות בגיל כל כך צעיר. בסופו של דבר הוא אכן עשה עבודה נחמדה אך לא הפתיע בגדול (לא שציפו ממנו להפוך לכוכב ענק כבר במשחק הראשון). בסופו של דבר נמכר חצי הכטיס שלו לג'נואה ביחד עם חצאי כרטיסים של עוד כמה כשרונות שדי שכחנו מהם כי לא הגיעו לרמה שציפו מהם (וכל זה בשביל איזה עסקה על סוקרטיס שהוא אחת האכזבות הקשות שהיו לי בשנה שעברה). העונה הוא די הפתיע בבגרות ובביטחון שלו בג'נואה וכל כך חבל לי שהוא נפצע במשחקו הראשון מאז שחזר למילאן. פשוט חבל שעכשיו גם איבדנו אותו לתמיד לג'נואה. דווקא אלה השחקנים שצריך להשקיע בהם ולקנות אותם לעתיד. במקום לקנות עוד שחקנים שנמצאים אחרי השיא שלהם ושנותרו להם רק כמה שנים נוספות, צריכים להביא שחקנים לפני או לקראת השיא כדי שישפיעו לזמן רב יותר מעונה או שתיים. עוד שחקן מאותו דור הוא סימונה ורדי שכולם באמת ציפו שיהפוך לכוכב אך הפיזיות שלו היוותה גורם משמעותי לאי הצלחתו. זה נגמר בהשאלה לא נכונה לקבוצה שמתמודדת על עלייה לסריה A וחבל. אם היו משאילים אותו לקבוצה בינונית בליגה השניה שם אין לחץ גדול הוא היה יכול להתפתח ולפרוח. אני עדיין חושב שיש לו סיכוי להצליח אבל פשוט בזבזו לו שנה טובה של התפתחות.
    לפחות צעד נכון מאוד היה ההשאלה של פוסאטי לליגה שלישית (אני לא זוכר לאן). לפי מה שהבנתי הוא היווה שם גורם משמעותי ואני מצפה מאוד לראות עוד התפתחות בשנה הבאה באיזו קבוצה בסריה B.
    אותו סיפור עם רומאנולי. הושאל לפוג'יה של זמאן וזכה בהערצתו. בעקבות זאת זמאן רצה אותו לפסקארה ואכן בטח בו. ביטחון זה הביא לתוצאות טובות העונה.
    אני לא רוצה להתחיל לדבר על שחקנים כמו זיגוני או ברטה (והכי חשוב אלברטאצי) שבאמת אני לא יודע מה קרה להם אבל אני מקווה שבמילאן ילמדו מטעויות וידעו איך לפעול עם קומי וגאנץ בעתיד.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏9/6/12