אני דווקא חושב שמילאן היא בדיוק הקבוצה הזאת שיכולה לסדר קצת את טבז והוא עוד יפרח שם, תכלס חוד של זלאטן/טבז/פאטו/רוביניו יש לו פוטנציאל מפחיד, וגם אם לא ביחד זו רוטציה מעולה. נקווה שהוא יבוא ורק יבלגן תחדר הלבשה שם
זה מיתוס שאין לו שום קשר למציאות. שחקן שלא בא לו לשחק כדורגל ולנהל חיים ספורטיבים לא יעשה את זה גם במילאן. רונאלדיניו בסך הכל עשה רילוקיישן מהמועדונים בברצלונה למועדונים במילאנו. רק בגלל זה מגיעה נקודת זכות גדולה לאלגרי שהתעקש לבעוט לו בישבן למרות הגחמות של הבוס. כל עוד הוא המאמן, יש בי תקווה שהאופציה על טבז לא תמומש במקרה שהוא ימשיך לזרוק זין. ובקשר לג'ירו, ברור שהוא היה רק דוגמה אחת מתוך 100 חלוצים שמילאן יכולה להרשות לעצמה להביא (בשום שלב לא ביקשתי את סרחיו אגוארו או את רובין ואן פרסי). אני לא יודע על העבר המשמעתי שלו, אבל אם לא שמענו כלום על זה אז זה כבר סימן טוב. אבל לא, יש אופציה של טבז. שמילאן תגיד לא לעוד הד-קייס? אני מתגעגע לימים שבהם ילד כמו קאקה היה מגיע תמורת 8 מיליון יורו עוד לפני שרובנו שמע עליו. ברור לי שהזמנים השתנו והסקאוטינג התקדם ויש יותר קבוצות "קטאריות" שלוקחות חלק במירוץ החימוש, אבל אם מילאן יכולה להרשות לעצמה משכורות של טבז וזלאטן ביחד, אז שלא יעבדו עלינו אחר כך שאין כסף לרכוש פאקינג מגן שמאלי נורמלי, או שוער. לא זכור לי שיש לנו בעיה בהתקפה עד עכשיו...
אז עוד שלב בתים בזיוני שלנו נגמר עם 9 נקודות מתוך 18 50% הצלחה פשוט בושה וחרפה... שנה שלישית ברציפות שאנחנו גומרים במקום השני בבית ( מאז שנגמר העידן של מילאן הגדולה האחרונה ( נשארו כמה שרידים אבל הם לא מועילים ) ). ב 2010 השגנו 9 נקודות. ב 2011 השגנו 8 נקודות. ב 2012 השגנו 9 נקודות. בעשור הקודם במילאן הגדולה של אנצלוטי השגנו ב 6 עונות וב 7 שלביי בתים מנימום 10 ומקסימום 13 נקודות וברוב המקרים הגיעו התוצאות הגרועות רק לאחר שהבטחנו את המקום הראשון בבית, לא רק שפגענו בדירוג שלנו בכדי שנוכל לחזור להיות ראש בית אלא גם הוספנו לאיבוד הנקודות המסיבי של הליגה האיטלקית וכך קשה לראות אותנו ואת הליגה חוזרים איכשהו למעמדנו בעבר.
http://a.yfrog.com/img686/5962/m5i.Xxx http://img683.imageshack.us/img683/1204/75269080.Xxx כפי שאפשר לראות, טבז יגיע במקומו של פלאמיני מבחינת השכר. אם רוביניו יעזוב, אפשר יהיה לומר שטבז מגיע במקומו, והעזיבה של פלאמיני+ואן בומל (ואולי גם אמברו+סיידורף) משמעם מקום בתקציב השכר לקשר על. כל מי שמתלונן על חומר אנושי ועל בעיות בחדר ההלבשה פשוט לא רציני. תלמדו כבר. כל מה שצריך זה לעקוב אחר מה שנעשה במועדון (כנסו ליוטיוב, למילאן צ'אנל או סתם לסקיי/מדיהסט) - כולם חברים, כולם מתים על כולם, והאווירה בחדר ההלבשה היא כזאת שגורמת לפרחחים להתבגר וללמוד איך לקרוע את התחת למען הקבוצה. כשזלאטן הגיע, חצי מהכותבים פה בכו על השחקן המגעיל שהוא. אני זוכר בבירור את אנדריי עם סמיילי מקיא. כשרוביניו הגיע, אמרו דברים דומים והתלוננו על כך שמדובר בתואם רונאלדיניו (שבעצמו היה מקרה יוצא דופן). כשקסאנו הגיע, דיברו על אגו, לא יסכים לשבת על הספסל, מה יהיה, מכות בחדר ההלבשה ושאר שטויות. קובי כמובן ניצח על המקהלה. אמרתי לכולכם שאתם הוזים ושקסאנו לא הטיפוס שעושה בעיות כשהוא מורד לספסל. מה קרה בפועל? חיבר את כל חדר ההלבשה, עבד קשה באימונים והעביר את הזמן שלו על הספסל בהרצת בדיחות שגרמו לשאר המסופסלים לשכוח שהם לא מקבלים דקות. כשואן בומל הגיע, דיברו שהוא טיפוס אלים, שהוא מסוכסך עם רוביניו מהמונדיאל ושיהיו בעיות בחדר ההלבשה. אין לכם מושג. תפסיקו לבכות. יש לנו חבורה של שחקנים נפלאים ולוחמים אדירים. מספיק לקרוא ראיונות עם פרינס שמדבר על עד כמה ההגעה לחדר ההלבשה של מילאן ביגרה אותו והפכה אותו לשחקן טוב יותר מנטלית, מהבחינה שהוא מבין כיום עד כמה חשוב לשחק בשביל הקבוצה ולא בשביל התדמית האישית שלך. פורצה מילאן e פורצה טבז!
יותם, מחזק את כל מה שאמרת, אבל רוצה להזכיר שזלאטן כן היה מעורב בתקרית אלימה אחת לפחות במילאן, עם כי למיטב הבנתי את האירוע היה זה אוגוצ'י שהיכה ראשון. רונאלדיניו היה פגע רע עם העצלנות שלו, ולשמחתנו כבר לא איתנו. וכל זה אפילו לא רלוונטי לטבז, שחקן שמעולם לא שמעתי יש לו בעיות מבחינת השקעה באימונים או יחסים עם החברים לקבוצה.
כשאומרים "בעיות" לא מתכוונים רק לחדר ההלבשה. מתכוונים גם למקרים כמו זה: http://www.news-israel.net/Article.asp?Code=28060 או כמו זה http://www.telesport.co.il/codenew1024/article.aspx?id=22169 תעזוב רגע את המקורות כי לא היה לי כוח לחפש אתרים מחו"ל, אבל כולם יודעים שאלה דברים שקרו איתו. גם אם במילאן החליטו לפתוח בית חולים פסיכיאטרי, זה עדיין לא אומר שאחוזי ההצלחה הם 100 אצל כל המטופלים.
טבס הושאר במועדון בעל כורחו וזו היתה התגובה שלו. נכון, לא הכי מקצועי, אבל יש לזה סיבה. גם אטו סירב לעלות כמחליף בעונתו האחרונה בברצלונה, וגם לרונאלדו לא התחשק לקום מהספסל לפני כמה שבועות. לגבי הפרישה שלו, יש לזה סיבות אישיות הקשורות למשפחה שלו ולכך שהוא לא התאקלם באנגליה. אם הוא מצא מוטיבציה חדשה להמשיך ולהצליח בכדורגל, אנחנו רק נרוויח מזה. יותם, מיד אחרי הסמיילי המקיא הגיע פירוט כל המעלות של זלאטן ולא היה לי שום דבר שלילי להגיד עליו בפן המקועי. אני עדיין מאוד רוצה לראות אותו עוזב.
SoloConTe, הבעיות שעלו עם טבס בקריירה שלו מוכרות וגם אם ניתן לנסות להצדיק חלק מהן במידה מסוימת, לא נראה לי שמישהו פה התעלם מהן. אבל אלו לא בעיות חברתיות ולכן זה לא ממש קשור לעניין שבמילאן יש מספר שחקנים שלטענתך בעלי אגו או שריטה כלשהי טרם הגעתו (האפשרית) של טבס. פיצוץ עם טבס על רקע הדברים שהובילו לפיצוצים הקודמים, אליהם הבאת קישורים, לא קשורים למרקם חדר ההלבשה ולכן לא תלויים בזהות חבריו לקבוצה. לגבי אחת מהתגובות הקודמות שלך בה רשמת, אם אני זוכר נכון, שיש עמדות יותר קריטיות לחזק בסכומים האלו ושלחוד אפשר להביא חלוץ צעיר יותר וזול יותר. לגבי זה, לפחות מהרושם שלי ממילאן העונה ולאור מקרה קאסאנו, אני מסכים. אבל עם הביקורת על ניסיון ההחתמה של טבס בשל השילוב של האופי שלו לכאורה וההרכב החברתי של חדר ההלבשה של מילאן לכאורה, אני לא יכול להסכים.
באיזה שלב הזכרתי את טבז בהקשר של שחקן בעייתי בחדר ההלבשה? טבז מבחינה מקצועית אינדיבידואלית הוא שחקן נפלא. הוא הד-קייס לא כי הוא נוהג לבעוט בילדים בני 19 (זכר למעשה זלאטן ברודני סטראסר על האימון הראשון שלו) אלא כי יש לו בעיות מנטאליות + בעיות משמעת. הוא אומר שהוא מתגעגע למשפחה שלו - איך מעבר למילאן יעזור בזה? כי איטליה יותר קרובה גיאוגרפית לארגנטינה מאשר אנגליה? מי מבטיח לי שביום של מצברוח לא טוב שלו, הוא לא יסרב להכנס כמחליף? מה, כי במילאן יש "ספיריט" שגורמת לשחקנים להתבגר? חלאס, אתה בעצמך לא מאמין בזה. ושוב, גם אם טבז יהיה ילד טוב ירושלים - בשביל מה הסיכון? חסרים שחקנים מוכשרים שאין להם בעיות מנטאליות?
אני הבנתי ממנו שהוא מתכוון לבעיות חברתיות ומשמעתיות באופן כללי, לאו דווקא טבז. בשני המקרים זה סיכון שאני לא הייתי לוקח.
איזה סיכון?! טבז לא היה אדיר ביונייטד? טבז לא היה אדיר בסיטי? למקרה שמישהו לא שם לב, טבז היה מלך השערים של הפרמיירליג בעונה האחרונה. בעונה האחרונה! זאת שהסתיימה לפני מספר חודשים! הרווח ברור. חלוץ על, מוכח, במחיר מצחיק של 20 מיליון יורו כשיש קבוצות שנתקעות עם פלופים בשווי 40 ו-60 מיליון. ואתה רוצה לוותר על זה כי יש סיכוי שבעוד שנתיים הוא יכנס לדיכאון? ובמקומו אתה מציע כחלופה טובה חלוץ צרפתי בן 25 שכל הקריירה שלו מסתכמת עד כה בחצי עונה טובה במדי מונפלייה? אתה מקשיב לעצמך? אין קשר לעמדות אחרות. אף אחד לא מבטיח לנו שהזדמנות כזאת תחכה לנו בקיץ או אחרי זה. יש חלוץ על במחיר מצחיק שטוב יותר כשחקן מכל שחקן התקפה אחר שלנו פרט לזלאטן. אתה לוקח אותו.
אהבתי שאמרת שהוא יותר טוב מכל שחקן התקפה שיש לנו חוץ מזלאטן. להזכיר לך שאותו זלאטן נכשל בברצלונה בדיוק מאותן הסיבות שבגללן אני מפחד שנחתים את טבז? זלאטן הוא חלוץ מוכח הרי, היה מלך השערים של איטליה בעונה האחרונה לפני המעבר לבארסה, איזה סיכון יש פה בדיוק?! זלאטן לא היה אדיר ביובנטוס? לא היה אדיר באינטר? גם בריאל מדריד הגלאקטית היו בטוחים שאין שום סיכון בלהחתים בכל קיץ את השחקן הכי יקר בעולם, ומה יצא מזה? יש פה עוד כל כך הרבה פרמטרים שקובעים התאמה של שחקן לקבוצה. ככל שאתה משלם עליו יותר אז כן - הסיכון הוא יותר גדול! הטרייד של זלאטן ואטו גם עלה לברצלונה בהפסדים כספיים עצומים וגם הרס לה את תבנית המשחק שמאפיינת אותה. חוץ מזה אתה מתייחס לכל המעבר הזה ב-20 מיליון יורו. מה עם המשכורת? אתה חושב שממשכורת של 10 מיליון יורו לשנה (יותר מזלאטן!) הוא יירד ל-4-5? קח בחשבון את כל הדברים האלה. זה לא יהיה כל כך נעים לגלות שהחתמנו מקרה סעד בשכר כזה ואחר כך לנסות למצוא לו קבוצה כמו שברצלונה עשתה במקרה של זלאטן. וכל זה היה בטל בשישים אם למילאן הייתה מצוקה בחלק הקדמי. בפועל אני כבר שנים לא זוכר מתי מילאן כבשה כל כך הרבה. טבז יכול רק להרוס.