נשאר ב 100%. ------------------ הדו"ח הפיננסי של מילאן לשנת 2010: הקבוצה סיימה את השנה בהפסד של 69.8 מיליון אירו לעומת הפסד של 9.8 מ' ב 2009., ההכנסות מסתכמות ב 253.2 מ' לעומת 307.3 מ' בשנה הקודמת. ההסבר של גליאני: "הייתה צמיחה בהכנסות מכרטיסים ופרסומות, האחרון הודות לספונסרים שלנו. מצד שני, הרווחים הופחתו לעומת השנה הקודמת, כאשר מכרנו שחקנים כמו קאקה וגורקוף ואילו בשנת 2010 השקענו סכומים משמעותיים בהחתמות חדשות. בנוסף לכך, חלוקת זכויות השידורים ביולי 2010 גרמה גם היא לירידה בהכנסות. מכירתו של רונאלדיניו אינה משפיעה על הדוחות הכספיים של 2010, אבל בשנת 2011 תהיה השפעה חיובית של כ 12-13 מיליון אירו."
זה הזוי שקבוצה שמביאה 60000-55000 אוהדים בממוצע למשחק בית והיא בין האהודות באיטליה נמצאת בהפסד כזה גדול, וזה גם אחרי שגליאני מודיע שיש צמיחה בהכנסות מכרטיסים ופרסומות. העונה בסך הכל מי הגיעו? סוקרטיס ורוביניו בקיץ (ההוצאות ב-2011 נכנסות לדוח של שנה הבאה) שההוצאה עליהם הייתה יחסית גדולה, השאר בהשאלה או הגיעו בחורף, וגם הונטלאר עזב כדי לכסות חלק מזה. במילאן חייבים לחשוב על איצטדיון חדש או משהו בסגנון.
נכון לשנת 2010 (חלון ההעברות של ינואר ושל הקיץ האחרון) מילאן הפסידה קרוב ל 33 מיליון אירו. עם עוד כל מיני שטויות מסביב כמו תשלומים עבור האיצטדיון וכו' אפשר להבין את ההפסד. למרות המספרים הגדולים הם לא אמורים להדאיג אף אחד כי ברלוסקוני יכסה את ההפסדים ואפילו ישקיע לא מעט ברכש לעונה הבאה, שהיא האחרונה לפני הפייר פליי של פיפ"א. את הסן סירו מילאן לא תעזוב, אבל בהחלט היא יכולה לרכוש אותו מהעירייה למרות שהסיכויים נמוכים שעיריית מילאנו תסכים להצעה. מה שהעירייה מקבלת מהשכירות מצד מילאן ואינטר עולה בהרבה ממה שהיא צפויה לקבל במקרה של מכירה.
העניין הוא - איך מילאן תוכל לעמוד בפייר פליי? ההכנסות שלה מהשידור קטנות יותר, ההכנסות מכרטיסים מזעריות יחסית לקבוצות שהאצטדיון שלהן בבעלותן, השכר שהיא משלמת לשחקנים מאוד גבוה וגם אם צפוי לרדת, זה לא יהיה ברמה של 30 מיליון יורו. אני באמת תוהה מאיפה הם הולכים להפליץ הכנסות.
יש מספיק אנשים במילאן שיחשבו על הדברים האלו. דבר ראשון שיעשו הוא להוריד בשכר של הרבה שחקנים ואפילו לשחרר כאלו שלא תהיה איתם הסכמה. האמירייטס נותנים לנו כל שנה 16 מיליון ועונה הבאה לאחר שנזכה בסקודטו כמות האוהדים בסן סירו ובכלל תגדל, ובכך יגדלו הרווחים מכרטיסים וממרצ'נדייז. לא חסרים אפשרויות אבל זה התפקיד של גליאני וסילביו לחשוב על פתרונות ולא של האוהדים.
אפשר להגיד שהוא סגור אצלנו כמו מקסס. האזרחות הצרפתית שלו תסייע בכך שהוא לא ייחשב כזר. שחקן שאני מאוד אוהב ומעריך אך אחכה להודעה הרשמית. גאנסו שמקושר אלינו יותר מכולם מספר בראיון מס' 6574 שאיטליה היא העתיד שלו ושהוא שמח שמילאן מתעניינת בו.
המצב הכספי בסדר. אומנם יש מקום לשיפור, אבל הוא לא רע כמו הרושם שמקבלים מהדו"ח. הדו"ח כולל את ההוצאות על רכש (הונטלאר רחוק מלכסות הוצאות על רוביניו ופאפא'), ובעיקר - את מבנה המשכורות הישן/קיים שישתנה כמעט לחלוטין תוך שנה וחצי. רונאלדיניו למשל קיבל שכר של 8.5 מיליון יורו נטו, שזה קצת יותר מ-13 מיליון יורו שיוצאים מהכיס של מילאן. פירלו (5 נטו), נסטה (4), זמברוטה (3.5), דידה (4), סיידורף (4), גאטוזו (4), קלאדזה (3), בוריילו (3), אודו (2.3), יאנקולובסקי (2) - כל אלה שחקנים שהמשכורות שלהם נכנסו לחישוב של 2010 ולא יחשבו בדוח"ות הבאים (או שעזבו/יעזבו, או שתקוצץ להם המשכורת). במקום מגיעים הרבה שחקנים צעירים שמקבלים/יקבלו סכומים הרבה יותר נמוכים מהכוכבים הישנים ומכאן החיסכון. בשלוש השנים הראשונות של הפייר-פליי קבוצות יוכלו "להנות" מהפסדים כוללים של 45 מיליון יורו - כלומר 15 מיליון בעונה. אנחנו צריכים לפיכך לרדת ממינוס 70 למינוס 15. איך חוסכים 55 מיליון? כל המשכורות הנ"ל, בתוספת הכנסות גבוהות יותר מהסכמי חסות והכנסות איצטדיון וכו' (תחומי הכנסה שתמיד עולים לאחר זכייה באליפות).
אתה מצייר את זה כאילו רק המשכורות האלה נעלמות אבל אין משכורות חדשות - כמה זלטאן מרוויח? רוביניו? בואטנג? סוקרטיס? קסאנו? עמנואלסון? לגרוטליה? ייפס? וכנראה שיהיה אפשר להוסיף אליהם גם את מקסס, טאיוו, וגאנסו (או קשר התקפי אחר). קשה לי להאמין שהפער בין המשכורות של השחקנים החדשים למשכורות של השחקנים שעזבו כזה גדול.
על מה אתה מדבר? אני לא יודע לצייר בכלל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx כל השחקנים שפירטתי עליהם מרוויחים כמעט 45 מיליון יורו נטו. זלאטן מרוויח 9, רוביניו אם אני זוכר נכון מרוויח משהו כמו 4 או 5. בואטנג (גרושים), סוקרטיס (הוא כבר לא רלוונטי, לא ישאר איתנו), קסאנו (לא יושב על משכורת מפוצצת), עמנואלסון (גרושים), לגרוטליה (גרושים), ייפס (גרושים) - ביחד החבורה הזאת לא מרוויחה יותר מ-10 מיליון נטו. מקסס ירוויח 4 או 4.5, טאיוו לפי הערכה אישית שלי לא יקבל יותר מ-3, גאנסו יקבל משכורת נמוכה יחסית כיאה לשחקן שרק מגיע לאירופה לראשונה. קח את ההפרש, תכפיל אותו בכמעט 2 (ברוטו/נטו) וזה מה שנחסוך. לפי חישוב כללי שלי זה יוצא 20(מינימום)-30(מקסימום) מיליון יורו שחסכנו רק בתחום המשכורות בעונה הקרובה בלבד.
אין מה להשוות בכלל, הפערים בין החוזים של סיידורף ופירלו לשל שחקנים שיגיעו כמו גאנסו טאייוו ומקסס(בלי עין הרע) הם עצומים, ואת הפערים האלה מילאן תרוויח לכיס הפרטי שלה, מה שיפנה מזומנים חדשים לרכש. תכלס כשאתה רואה את המשכורות שלא הגיוניות שהמועדון שילם לחבורה ענקית של שחקנים גמורים, אתה לא מתפלא למה לא היה כסף לרכש בשנים האחרונות. עוד משהו שמעניין הוא, האם בחוזה שזלאטן יקבל כשנרכוש אותו, הוא יקבל משכורת גבוהה או נמוכה יותר. אני מקווה מאוד שיורידו לו קצת, לא הגיוני ששחקן שמושעה חלק גדול מהעונה, נעלם בצ'מפיונס ומגיע לגיל 30, יקבל משכורת עתק כזו..
מעניין אם בואטנג עומד בהבטחות. לאחר שהבטיח שבמידה ויישאר במילאן יקעקע על גופו את סמלו של המועדון, היום פרינס אומר שאם יזכה באליפות הוא ירקוד את ה moonwalk ויתלבש כמו מייקל ג'קסון. אגב, הקעקוע של מילאן במידה ויתממש יהיה הקעקוע ה 27 על גופו. יהיה מעניין. רוב הסיכויים שנסטה לי ייכלל בסגל לברשה בעוד שאביאטי יחזו לשער.
לפחות על פי גליאני גאטוזו ייעדר בוודאות מול בולוניה עקב מתיחה בשריר שמנעה ממנו לשחק אתמול ממש ברגע האחרון. בנוסף לגאטוזו, גם ואן בומל לא יוכל לשחק בגלל צבירת צהובים. מה שאומר שאמברו או פירלו ימלאו את מקומו של ההולנדי בשלישיית הקישור לצד פלאמיני וסיידורף. לפי דעתי הסיכויים שווים של שני האיטלקים להכנס להרכב, מצד אחד ואן בומל יושב בדיוק על העמדה שפירלו שיחק בה מאז ומתמיד ומצד שני לאמברו יש יכולות הגנתיות בדומה לואן בומל ובשונה מפירלו. גליאני, אלגרי ועמנואלסון החמיאו לאביאטי על ההופעה הנהדרת שלו שכללה הצלות מרשימות.