מילאן וקסאנו - המספרים: מילאן תשלם שליש מתוך 5 מ' אירו שריאל מדריד אמורה לקבל עפ"י החוזה שסיכמה עם סמפדוריה. קסאנו יקצץ 300 אלף ממשכורתו וירוויח 2.7 מ'. השחקן יצטרף לקבוצה ב-27 לחודש בדובאי, בעוד שהחתימה הרשמית תתבצע ב-3 לינואר.
ההיעדרות של פירלו היא פחות חמורה בגלל ההיעדרות של השחקן עצמו, אלא בגלל המחליף שלו על הספסל- קלארנס פאקינג סיידורף. עובדה פשוטה- מילאן לא סיימה את ההתקשרות עם אף אחד מהשחקנים הבכירים של זכיות 07 ו-03 עד עתה! קאקא, רוי קושטה ושבצ'נקו נמכרו, קוסטקורטה ומאלדיני פרשו. שחקנים אחרים שרצו להמשיך- קיבלו אוטומטית הארכת חוזה. מה שאומר שאם סיידורף יבקש- הוא יקבל הארכה הקיץ. וכשהוא בקבוצה- המעמד מחייב שיתוף. שום מרקל ושם שטראסר לא יתפסו את מקומו. לגבי המרקאטו, מדובר על קסאנו ומדובר עכשיו גם על ציגלר. אבל שימו לב לנתון מדהים: מילאן הפסידה העונה חמישה משחקים במסגרות השונות. מתוכם, ב-4 טיאגו סילבה לא נכלל, ובחמישי הוא נפצע כבר במחצית הראשונה. או במילים אחרות- בתום חצי עונה, מילאן לא הפסידה משחק בודד כשסילבה על המגרש. מה שאומר שהעמדה הדחופה ביותר לחיזוק היא עמדת הבלם. לא אכפת לי כמה נסטה נראה טוב כשהוא ביחד עם סילבה, כי מה שקורה כשהוא משחק לבד זה שיש לנו מעל ל-50% הפסדים. זה בלתי נסבל, ומראה כמה ההגנה שלנו תלויה בלעדית בסילבה, ופשוט לא שווה כלום בלעדיו ועוד למי הפסדנו- ריאל, אייאקס, רומא, יובה, וצ'זנה. שתי הראשונות באמת שיחקו טוב מאיתנו והיו ראויות לנצח. אבל שלושת האיטלקיות היו נחותות מאיתנו, יובה בעיקר, לאורך רוב או כל המשחק, ועדיין ניצחו אותנו בעטין של בושות בהגנה. בלם, זה מה שיעשה את ההבדל העיקרי. גם בעונה הבאה סילבה יעדר פה ושם, ולבנות על נסטה- זקן בעוד שנה- זאת התאבדות. זה יכול לעשות את ההבדל בין סקודטו למקום שני. בלי קשר, ציגלר שחקן מצוין. אני בעד.
מילאן סה"כ צריכה חיזוק ב-3 מקומות, קישור קדמי (פשוט), בלם (עיין תגובה קודמת) ומגן שמאלי (למרות שאנטוניני נתן משחק לא רע, את הפריצה של מנז לא רק הוא לא היה מונע למרות אדישות חלקית מבחינתו, התקפית אנטוניני כלום, וזמברוטה מצד שמאל לא עושה ת'עבודה). השאלה היא מה הסדר עדיפות מבחינתם של ראשי מילאן. האם נראה לכם שמישהו יגיע בינואר. נהיה יותר חכמים בימים הקרובים אבל עושה רושם שמילאן תחכה לסוף שנה (ותישאר למרבה הצער עם פדלדיניו וסבא סיידרוף) בלי שום חיזוק.
קשר התקפי מובהק לא יגיע, שכן קסאנו מגיע, וכנראה שמילאן תתבסס בהתקפה על שלישיה דינאמית יחסית. זה יהיה מצב דומה לבארסה, בה משחקים 4-3-3 אב ללא עם שחקני אגפים וחלוץ רחבה, אלא עם שני חלוצים שיודעים לפתוח הצידה (זלאטן ופאטו אצלנו, פדרו וויה אצלהם), וחלוץ שמשחק מאחור יותר (קסאנו אצלנו ומסי אצלהם). החיזוק לקישור צריך להיות בכיוון של 50:50 מגן שמאלי- ישנן ידיעות על ציגלר.
למה שחדר הלבשה שכולל את זלאטן וקסאנו יתפוצץ? מתי בדיוק בעבר הבחור גרם לפיצוצים בקרב חבריו לקבוצה? למה שהוא ישתכר (מה?!)? בבקשה, תעלו קצת את הרמה של הדיון הזה. מספיק עם ההנחות הסיסטמטיות שדואגות לכך שחצי ממה שנכתב כאן לא רלוונטי לכלום. אני שמח שלקסאנו יש שם של שחקן בעייתי ושחלק מכם קישר אוטומטית בין התיוג הזה לכל פעולה בעייתית שקיים שחקן כלשהו בהיסטוריה, אבל יוצא שאתם מדברים שטויות. לאף אחד לא אכפת מה קסאנו כתב בספר שמספר על דברים שקרו לו לפני 6-7 שנים. בכלל, אני לא מבין את את מי שמתלונן על הגעתו של השחקן הטוב באיטליה בשלוש השנים האחרונות. כשכישרון התקפי כזה מגיע לקבוצה שלך בחינם, אתה לא נהיה חזיר ושואל איפה הקשר ההגנתי ולמה דווקא קסאנו בגלל שהוא אף פעם לא היה בצופים. בכלל 2, קסאנו הוא לא קאקה. לא יודע על מה מדברים פה כשמדברים על "קסאנו מאחורי החלוצים". הוא לא ישחק בעמדה הזאת, הוא לא משחק בעמדה הזאת והוא לעולם לא שיחק בעמדה הזאת (אלא אם קובי רוצה להאיר ולהעיר לגבי איזה משהו שקרה ברומא ואיכשהו פיספסתי). הדבר ההגיוני ביותר לעשות עם צירופו יהיה לעבור למערך עץ האשוח, כשהשלישייה ההתקפית תראה כך: --------X-------- ---X------קסאנו--- את האיקסים יאיישו פאטו ואיברה, שיתחלפו במקום שלהם תוך כדי משחק ובהתאם למצב. קסאנו נוטה שמאלה, אבל הוא די דינמי במיקום שלו ובעיקרון הוא יכול להחליף עמדות עם מי שלימינו. למקם אותו בשפיץ יהיה ביזבוז טוטאלי. אתם מעכלים בכלל שהדבר הזה הולך לשחק אצלנו? השחקן האהוב עליי מגיע לשחק בקבוצה שלי. זה משהו שלמען האמת כמעט ומעולם לא חשבתי או פינטזתי עליו, כי זה תמיד נראה כמו דבר בלתי אפשרי. יובנטוס לרוב דאגה לקטוף את הכישרונות האיטלקיים הגדולים, ואם לא, הנחתי שאינטר תהיה שם לאסוף את הבחור שאוהד אותה. נסטה תמיד היה הרכש הכי מרגש שחוויתי בתור אוהד מילאן, אבל זאת תחושה שבעוד כשבועיים לא תהיה רלוונטית יותר.
http://www.football-italia.net/blogs/si119.html כתבה נהדרת על היתרונות שבהעברתו של קסאנו. אני ממליץ לקרוא לכל אלו שעדיין לא מרוצים מהמעבר הצפוי.
*סרטון כישורים של רונאלדיניו* אתה מעכל בכלל שהשחקן הזה משחק אצלנו? וברצינות, מה ההבדל המשמעותי מבחינת תרומה לקבוצה בין גאושו ב-2008 לבין הרכישה הזאת? ואל תתבייש להגיד שהוא ישחק באותה העמדה ויכפה עלינו את אותו המערך.
אתה מטומטם או שאתה משחק אותה? אני לא אובייקטיבי, הוא השחקן האהוב עליי ואני לא יכול להסתכל על הגעה שלו בתור דבר שלילי גם אם זה יהיה תלוי בחיים שלי. קסאנו אינעל העולם! קסאנו! במילאן!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx ובכל זאת, חוסר ההתאמה בין קאקה ורונאלדיניו היה אחד מהמיס-מאצ'ים הגדולים שהיו בעשור האחרון של המשחק. להשוות את השילוב הפוטנציאלי של פאטו/זלאטן וקסאנו לשילוב בין ריקי ורונאלדיניו זה קצת... דופק את המשוואה עוד לפני שניסינו לפתור אותה.
"Berlusconi: "Dinho? Pare vada via הקישור לידיעה (זהירות איטלקית!) שזה בא מכיוון ברלוסקוני, זה כבר משהו אחר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
אולי המשפט הזה נשמע נדוש, אבל הפעם קאסנו באמת יודע זה הצ'אנס האחרון בקריירה שלו להגיע למועדון גדול והוא לא יבזבז אותו כל-כך מהר. נראה לי שהבמה הנכונה היא הדבר שהיה זקוק לקאסנו שקיבל יותר מידי כח בסמפדוריה ולפעמים השתן עלה לו לראש. יש לי תחושה שהעיסקה הזאת תיהיה מוצלחת ובגדול. לקאסנו תמיד היה כישרון ובאותה עונה ברומא(04\2003) אף-אחד לא הצליח לעצור אותו. מדובר בשחקן מאוד מגוון שיכול לשחק גם כחלוץ וגם בשני האגפים וזה יאפשר למילאן להיות קטלנית בהתקפה בגלל חילופי מקומות תכופים. מה שבטוח - קאסנו > רונאלדיניו, בטח בפרק הזמן הנוכחי.
למה שהוא יתפוצץ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx כי קסאנו חלוץ שני וגם זלאטן חלוץ שני ומעולם לא שיחקו איתם חלוצים שניים בהרכב - כאלה שדורשים את הכדור (לא מאז שקסאנו לא בריאל לפחות, ולמעט העונה של זלאטן בבארסה שלא ממש מייצגת כלום). היכולת ההתקפית שלהם נובעת מכ-80% שליטה וניווט ההתקפה וכל אחד בקבוצתו הוא המוציא לאור היחיד בהתקפה ולכן אני לא רואה מקום לשניהם באותו סגל. וזה בלי לדבר על כך שהאחד בעט ברודני שטראסר שבוע אחרי שהגיע לקבוצה, העליב בפומבי את אחד המאמנים הגדולים בתולדות קבוצתו (אריגו סאקי, למי שזוכר) על עניין פעוט והיה מעורב בעוד קטטה, השני הסתכסך כל כך עם הנשיא שלו עד שכמעט הועף מהקבוצה בלי פיצויים, וזה אחרי שעבר סדרת חינוך ולא בפעם הראשונה אצל דל נרי באמצע העונה שעברה. גם לזלאטן אין רקורד טוב בקבוצות שלא נותנות לו 100% בלעדיות בהתקפה וגם הוא הסתכסך עם מאמן אחד לפחות בשנה האחרונה. בקיצור, לכל אחד יש את הטמפרמנט החם שלו וכל זה לא קרה לפני 6-7 שנים, וגם אז - לא חסר, או בקיצור - רלוונטי לחלוטין למרות האהבה העיוורת שלכם לקסאנו. (ובצדק, אין ספק שקסאנו הוא החלוץ האיטלקי הכי טוב כרגע והפנטזיסטה המפונטז לרוב)
לא להזכיר את רוביניו שמחשיב את עצמו כשחקן שחייב להיות בהרכב ולא ממש יקבל תפקיד קבוע של אחד שעולה מהספסל, רונאלדיניו כבר כנראה יעזוב אבל גם לו יש אגו מגודל ובצדק עם הקריירה שהייתה לו, וכמובן פאטו שאין לו אגו אבל הוא לוקח בוודאות מקום של אחד מהנ"ל בהרכב. ממש לא מופרך שחדר ההלבשה יתפוצץ... יש לכם המון כלים התקפיים, שרובם צריכים את הכדור ברגל, ושאחד מהם כנראה יצטרך לשבת על הספסל, אולי אפילו יותר מאחד... וכל זה קורה עם אלגרי כמאמן, לא ממש סמכות ומאמן שדורש כבוד משחקנים מהקליבר הזה, ואחד ששחקנים כמו זלאטן דיניו וקאסאנו רוב הסיכויים ידרכו עליו אם תהיה הסיטואציה. זה מצב של boom or bust, הרבה תלוי בהצלחה של הקבוצה.. אם מנצחים הכל מצויין ומתקתק, הבלאגן יתחיל כשההפך יקרה.
אתם עדיין לא מסבירים מה זה בדיוק חדר הלבשה שמתפוצץ. מזה בדיוק יקרה? קסאנו יצעק על איברה לאחר שהאחרון לא מסר לו כדור? איברה יירק על קסאנו כשהאחרון לא ירוץ אליו לאחר חגיגות השערים? מה אתם רוצים ועל מה אתם מדברים? לקסאנו אין אגו. כמו שאמרתי, אתם שומעים תיוג של שחקן בעייתי ואוטומטית מצמידים לו את כל הנספחים שלרוב באים עם התיוג הזה, בין אם הם רלוונטיים לשחקן ובין אם לא. קסאנו חולה נפש ולפעמים גם עצלן. זהו. אין לו בעיות אגו, הוא לא מפוצץ חדרי הלבשה והוא לא מתלונן אם הוא לא מקבל הרכב. ידידנו הצ'כי החליט להרים לי להנחתה עם האיזכור של התקרית עם דלנרי. סדרת החינוך הייתה עקב כך שדלנרי טען שהבחור לא משקיע מספיק (עצלנות). הוא הוציא אותו מהסגל ושם אותו ביציע ליותר מחודש. מה קסאנו עשה? לא אמר מילה, לא התלונן ופשוט התחיל לקרוע את התחת באימונים. דלנרי החזיר אותו ושניהם הבהירו שאין ביניהם שום בעיה. אין ספק, קסאנו יזרוק בקבוקי תבערה אל עבר ביתו של אלגרי במידה והוא יוחלף בדקה ה-60 של משחק כלשהו. פשוט תפסיקו. אתם מדברים מהתחת. אני מוכן להודות בכך שאני לא אובייקטיבי כשזה נוגע לתפקוד שלו על המגרש מבחינת עמדה ועל ההתאמה למערך שלנו, אבל אני לא מוכן לשמוע שקרים על הבחור והצמדת תיוגים שלא נוגעים לו. נ.ב. בתחילת העונה רוביניו ישב על הספסל ולא התלונן. הוא חייך, עבד כרגיל באימונים והבהיר פעם אחר פעם שהוא מבחינתו יעשה את כל מה שצריך כדי להגיע להרכב. אגו! פיצוצים! מה שאתם עושים פה זה זורקים לסלסלה את כל הקלישאות שנזרקות בכל פעם שקבוצה כלשהי אוספת מספר כוכבים לאותו אזור של המגרש. די...
אני נוטה להסכים עם יותם וחושב שבמקום לייחל ל"פיצוץ הבלתי נמנע בחדר ההלבשה", אוהדי הקבוצות היריבות צריכים הרבה יותר להתחיל לחשוש מהפוטנציאל המפלצתי של השילוב שלו עם זלטאן ו/או פאטו. נכון שכרגע יש לא מעט שאלות לגבי הכושר שלו וההשתלבות שלו במערך הנוכחי של הקבוצה, אבל לכושר המשחק הרצוי אני מאמין שהוא יחזור כבר תוך כמה שבועות וגם סומך על אלגרי שיידע בדיוק איפה להציב אותו בלי שיתקע ברגליים של שחקני ההתקפה האחרים. בקיצור, רכש גדול נוסף של גליאני בשנה המופלאה הזאת שלו.