אני בהחלט אהיה מופתע. כמו שאמרת, הטרנספרים עצמם סבירים מאוד, לא המחירים שציינת. קבוצה אמריקאית לא תשלם 15 מיליון ולקטאר רונאלדיניו לא יילך כשהוא "רק" בן 30. אני לא רואה איזשהי קבוצה באירופה שתהיה מוכנה לתת לו את המשכורת שהוא מקבל או אפילו משהו קרוב לזה, גם לא סיטי שכבר עברה את השלב שבו היא מנסה למשוך כוכב רק לשם המותג. נבנתה שם קבוצה מאורגנת ועמוקה והם לא יחזרו שוב על טעות רוביניו. כמו שעודד אמר, לשחקנים רבים בקבוצה יש משכורות גבוהות מאוד שרוב הקבוצות הקטנות (=איפה שיהיו מוכנים לקבל את היכולת המקצועית הירודה שלהם) לא יהיו מוכנות/יכולות לשלם. להצמיד לכל שחקן שלנו תווית מחיר אופטמלית זה נחמד, רק שאין לדעתי קונים בשוק לשחקנים מהסוג שאנחנו מחזיקים בו. לא במחירים שאתה ציינת.
אני מתערב איתך שכל שחקן שיימכר מתוך הרשימה שנקבתי יימכר במחיר שנקבתי (+- 2 מ'). הבעיה היא לא בסכומים אלא בכוונות ההנהלה. אם היו רוצים למכור את רונאלדיניו, היו עושים זאת. אם מבהירים לו שהוא יהיה על תקן שחקן רוטציה, הוא כבר מחר אורז מזוודות ומחפש איפה יציעו לו חוזה שמן יותר. למה שלא ירצו אותו בסיטי? בגלל רוביניו? אנחנו מדברים על אלוף אמיתי שהיה השחקן הכי טוב בעולם, לא סתם איזה פרחח. הסגל שלהם כרגע מספיק טוב לליגה אירופית והם תמיד ירצו לשדרג אותו על מנת לאיים להיכנס למירוץ האליפות. המספרים של רונאלדיניו וההצגות שלו מול מגנים אנונימיים העונה בהחלט יכולים לעניין אותם.
דייגו אלבש יהיה רכישה אדירה בשבילכם. ראיתי אותו די הרבה בכל השנים שלו בספרד והוא שוער מדהים. הוא גם לא יעלה הרבה. באמת שיהיה מדובר ברכש מעולה בשבילכם (ובכלל, בשביל כל קבוצה שתיהיה מספיק חכמה ותקנה אותו).
כולכם מדברים על דייגו אלבס, אבל למה נראה לכם שברלוסקוני יקנה מישהו צעיר שהוא השקעה מצויינת לעתיד? הפעם האחרונה שהוא קנה משהו צעיר זה כל הבחורות המדהימות שהוא מכניס לפוליטיקה האיטלקית (ולא רק לשם)
http://i288.photobucket.com/albums/ll182/chelebear13/milan-juve29-1.Xxx כמה אהבתי את האופי השקט שלו וכמה כאב לי עליו בתקופות הרעות שלו. לעולם לא אשכח את התצוגות ההרואיות שלו בליגת האלופות ב-2003, האליפות ב-2004, ובכלל כל התקופה שהיה השוער הכי טוב באיטליה. הציל אותנו כל כך הרבה פעמים, הביא אותנו לכל כך הרבה הישגים... אחד השוערים הגדולים שלנו אי פעם. גראציה נלסון! וקצת הומור: http://www.youtube.com/watch?v=AlBEhV6JLm0.
האמת, אני מרגיש עצב שאיני אראה יותר את דידה ופבאלי במדים האדומים- שחורים. למרות שלא פעם גינתי אותם אי אפשר לקחת מהם את יכולתם בשיאם, שני שחקנים בעלי מוסר גבוה והיה אפשר לראות זאת כל פעם כשהם עלו למגרש. אולם כיום מפאת גילם, קשה להם לשחזר את יכותם המקצועית. דידה באמת היה שוער ענק (תרתי משמע), אני לא אשכח את ההצלות האדירות שלו ואת האינסטינקטים והרפלקסים של חתול שהיו לו. בערך בשנות 2004- 2005 הוא היה השוער הטוב בעולם ללא ספק ומילאן שילמה עליו רק 5 וחצי מיליון יורו. נלסון דה ג'יסוס סילבה עוזב את מילאן לאחר 207 הופעות מכובדות. פבאלי החדיר לסגל ניסיון ומקצועיות. הוא תמיד הציג רוח לחימה למען המועדון על אף שבא מהיריבה העירונית. היה לו משחק נוקשה ואף פעם לא ריחם על היריב. אין מה לעשות, הוא הגיע לגיל שצריך להפרד. אני לא אשקר והוסיף שזלגו לי דמעות לאחר יציאתם מהמגרש.
העזיבה של פאבאלי, למען האמת, כמעט ולא מפריעה לי. מבחינה מקוצעית-כלכלית הוא נטל, וזה לא שהוא נתן 200 הופעות הרואיות אצלנו... בלם סביר ומטה. העזיבה של דידה מבאסת גם בגלל שהוא הרבה שנים במועדון, גם בגלל שהוא היה שוער ענק שהביא לנו המון, וגם בגלל שלדעתי אין סיבה שהוא יעזוב. העזיבה שלו גורמת לכך שצריך לחזק עוד עמדה (או להחזיר את סטורארי). לדעתי, מהרשימה של אנדריי (רונאלדיניו, בוריילו, הונטלאר, יאנקולובסקי, קאלאדזה, גאטוזו) אפשר להוציא כמעט 50 מליון. בכל מקרה, אני לא חושב שבוריילו והונטלאר צריכים לעזוב. אם בעונה הבאה נשחק יהלום, אנחנו צריכים רק חלוץ אחד נוסף (מחליף לפאטו, חלוצי מטרה יש שלושה) וגם זה רק אם אף אחד מהצעירים (ורדי, אדייה, פאלוסקי) לא טוב מספיק. ההגנה שלנו כמעט מושלמת - שוער לספסל ומגן להרכב\ספסל. הקישור הוא זה שצריך את עיקר החיזוק (כשחושבים על זה, יש לנו רק ארבעה קשרים).
דידה? השוער הכי טוב בעולם? כרגיל, אוהדי מילאן סובייקטיביים ללא תקנה. אולי גם קלאדזה הוא הבלם הכי טוב בעולם בגלל 2-3 עונות טובות? דידה מעולם לא היה השוער הכי טוב בעולם (בופון, קאן) אפילו שבשיאו הוא בהחלט היה מצוין. שוער גדול נמדד לפי קריירה שלמה ואי אפשר למחוק לו את 4 השנים האחרונות, על אף הערך הסנטימנטלי שבעזיבת שחקן ותיק במועדון, שאותו אנו אוהדי יובה מכירים טוב מאוד (הוא כיום מגן אצלכם). אי אפשר לעשות מכל זבוב פיל, וגם ללכלך על שחקנים עונות וברגע שהם עוזבים להלל אותם זה גם די טיפשי.
אני מלא הערכה לדידה אבל לא הזלתי דמעה וגם לא אחשוב עליו יותר מידי, אני מודה לו על 2003 ועל הסקודטו אבל הוא מעולם לא היה אחד השחקנים האהובים עליי מהזוועה באלנד רואד ועד לשאר הבירטוזים שלו. תודה ובהצלחה בהמשך הדרך. לא הסכמתי עם לאונרדו הרבה העונה וחבל מאוד שלא מצא את דרכו חזרה לעמדה אחורית יותר. אני מבין את הרצון להמשיך הלאה ולחזור לברזיל. אני מקווה שהוא יישאר רוסונרו שיצליח להביא ברזילאים טובים למועדון.
בוריילו ורונאלדיניו ישארו לדעתי כל שאר שחקני הרשימה מועמדים לעזיבה, ולמעט הונטלאר ספק אם אפשר להוציא סכומים סבירים תמורתם. בזמנו ג'ילארדינו וויתר על השכר כי הוא שחקן צעיר עם פוטנציאל שהיה זקוק לדקות משחק וקישור דומיננטי, לכן הסכים להתפשר על השכר בויולה. אך מרבית המועמדים שלנו רגע לפני פרישה, למה להם לוותר על השכר. זה לא יקרה במילאן גם יעדיפו לא להפסיד ולהשאיר אותם על הספסל מאשר להשקיע בעמדות המחליפים הללו. אי וודאות, הרבה תלוי במאמן שימונה. אם זה יהיה מישהו כמו טאסוטי אז הכל ישאר כמו שהיה אם יגיע מישהו עם כריזמה, יש סיכוי שנראה שינוי. העונה ללאונרדו היתה הזדמנות להתחרות על התואר, אבל בשלב מסויים הוא איבד את הדרך. לא היתה התאמה ליריבה, שחקנים כמו הונטלאר ופלאמיני לא קיבלו מספיק דקות, צעירים מהפרימוורה לא קיבלו צ'אנסים כלל למרות עשרות פצועים במהלך העונה. וכמובן שילוב קשר אחורי ליד אמברוזיני רק החזיר אותנו שנות אור לאחור. מול ריאל עולים עם קשר אחורי אחד, אבל מול בולוניה/בארי/סיינה צמד אחוריים. למה? עם כל ההערכה ללאונרדו, מאמן שאין לו שיטה ותוכנית ב' , אחד שהולך על אותו חלוץ גם אם הוא לא פוגע ולא נותן צ'אנסים לאחרים מבחינתי עדיף שלא יאמן אצלינו. גם ככה התוצאה זהה בסיום העונה, אפילו לא קרובים לשום הישג, מלבד מקום 3 כמובן. במקום דידה יכלו להשקיע בשוער צעיר, ולא חסר שוערים עם פוטנציאל. אם היו משקיעים בלוריס היינו מסודרים היום, במיוחד עם כמות הפציעות שיש. לשמור את דידה כשוער מחליף זה מסוכן כי הוא שוער שיכול להטעות כל מאמן...נותן הופעות היראויות במשך 10 מחזורים ואז עם 2-3 טעויות זורק הכל לפח, מוריד את הבטחון של השוער הראשון וגם של ההגנה. עובדה שגם כשאביאטי העונה חזר מפציע לקח לו זמן עד שדידה חזר לעשות טעויות, ואז גם אביאטי איבד קצת מהבטחון שלו. למה זה טוב בדיוק? עזיבה של דידה לדעתי רק תעזור, במיוחד אם יגיע שוער צעיר להגיד שלמישהו פה כואב על עזיבה של פאבאלי זה שקר לבן. מבחינתי פאבאלי מסמל את כל הבלוף של ההנהלה הנוכחית. "תשקיע מינימום עם מינימום סיכון ותקבל ליגת האלופות". ככה מראש וויתרנו במשך שנים על עמדה שהיה ניתן להוויח שם שחקן צעיר שיקבל דקות. היינו צריכים להגיד לו תודה לפני שנתיים, היום אני אומר תודה לאל שהרגע הזה הגיע. כששחקן כזה נמצא לך מתחת לשרוול אתה מעלה אותו כמחליף מול היונייטד ומקבל תוך צמד תוך מספר דקות.
:aa1: אוגוצ'י אוניוו האריך את חוזהו עד 2013. הבלם האמריקאי החליט על דעת עצמו לוותר על משכורת של שנה שלמה מאחר שהחמיץ את כל העונה החולפת בשל פציעה, וצ'יפר את הרוסונרי בנוכחותו לעונה נוספת ללא תשלום. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
חבל, כנראה שאוגוצ'י ישאר על חשבונו של אסטורי או אלברטאצי. עדיין לא ראינו אותו משחק, אולי הוא יפתיע. לפחות הוא ויתר על החוזה. בהגנה אנחנו כבר מוכנים לעונה הבאה: נסטה וסילבה בהרכב, בונרה או ז'פס (כשבונרה נפצע) לרוטציה ואונייוו מחליף אחרון.
בתזמון מושלם עם פרסום מדי הקבוצה החדשים: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/7/79/NFCS-Uniform-ATL.Xxx/275px-NFCS-Uniform-ATL.Xxx אני הייתי בונה אחרת: זמברוטה--סילבה--נסטה--בונרה (אנטוניני)-(ייפס)-(אסטורי)-(אבאטה)