אסטורי: "אני מאוד מקווה שמילאן תחליט להחזיר אותי הביתה. זה יהיה צעד חשוב להתקדמות ולשחק לצד שחקנים כמו נסטה וטיאגו סילבה יעזור לי להתפתח." לפחות הפינה הזאת סגורה. עדכון: קליארי התלוננה על טוטוספורט על פרסום ציטוטים כוזבים. אסטורי מעולם לא התבטא בצורה כזאת. oh, well... מה שכן, בקוריירה משוכנעים כי המחליף של לאונרדו יהיה מאורו טאסוטי. הגיע הזמן באמת.
רונאלדיניו צפוי לדחות את ההצעה של פלמנגו ולהאריך את החוזה במילאן גם במחיר של קיצוץ בשכר. אני כבר הכרזתי על יום אבל פרטי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
שתי ידיעות רעות: - לפי דיווחים בברזיל, אחיו של רונאלדיניו נפגש אתמול עם הנהלת פלמנגו בריו דה ז'ניירו, אך המעבר מכוון רק ל-2011. - פאטו בדרך לפרידה מהסוכן הנוכחי מכיוון שהוא לא מרגיש בטוח עם ייצוג מ"חבר של מילאן". על מי הוא חושב? מינו ראיולה, סוכנם של זלאטן ובאלוטלי שמתמחמה בלהונות חוזים יוקרתיים ממועדונים, ליצור חיכוכים ולגזור קופונים מהעברות של לקוחותיו.
כבר אמרתי לך בקיץ שהוא מנסה לברוח. אני מאוד לא אהבתי את ההתנהגות שלו בקיץ, התנהגות ילדותית וכפוית טובה למועדון שהביא אותו לאירופה בעוד שהוא חיפש רק לברוח לאנגליה. אני לא אתפלא אם סאגת פאטו תתחדש כעת בקיץ.
רק ראיולה נכנס לתמונה, הוא כבר מדבר על שני מועדונים שמעוניינים בפאטו ומדבר על לראות "לאן הוא יילך בקיץ". בספרד כבר מדברים על עסקת בנזמה-פאטו. שיתאפס על עצמו ולא ירשה לשמן הזה להתקרב אליו. שישאל את קאקא איזה כיף בריאל. שישאל את שבצ'נקו אם לעזוב את מילאן. מילא כשהרווחנו 100 מ' ממכירת שני החתולים האלה בשק, אבל על פאטו עוד נבכה הרבה אם יעזוב.
אני לא יודע מה יותר גרוע, העובדה ששוב אנחנו מתכננים על חלוץ מחורבן שהעיקר הוא לחסוך בעלויות או על כך ששכיר החרב שוב מתפרץ מפאטו או אולי בכלל העובדה שבאיטליה מפרסמים הבוקר שגליאני חושב להאריך לדידה הליצן את החוזה. יופי של הצהרת כוונות לעונה הבאה. אני כבר מרגיש בטוח לקראת הקיץ.
החדשות על פאטו מאוד מדאיגות. חשבתי שיש לנו כוכב בקבוצה שרק יהפך לטוב יותר ויותר ככל שהזמן יעבור - ופתאום הוא בכלל לא בטוח בקבוצה, שחקן ההתקפה היציב היחיד שלנו. החדשות על דזקו מבאסות אבל די צפויות. אין לנו חלוץ ברמה עולמית אבל יש לנו שניים סבירים (ועוד את פאטו בצד) ולכן היה די צפוי שההנהלה לא תוציא סכום גדול (בטח לא ה40 מליון שמבקשים על דזקו) על חלוץ אחר. מאכזב, אבל אם הכסף יושקע במקום אחר (מחליף לרונאלדיניו, קשר מרכזי) אפשר להבין. הארכת חוזה לדידה? סבבה. שוער שני טוב בהחלט.
אל דאגה, פאטו לא נפרד מסוכנו. בקרוב ראיולה אמור להוציא הצהרה שתסביר מהו חלקו בנושא. עדכון: ראיולה מצהיר שהוא לא לא סוכנו של פאטו ומעולם לא דיבר עם השחקן, ומכחיש את הדברים המיוחסים לו בתקשורת. הוא מתכוון לתבוע את הגופים שפרסמו ציטוטים כוזבים. בקיצור, סערה בכוס תה.
סוכנו (האמיתי) של פאטו הבהיר: ריאל וצ'לסי אלה רק שמועות חסרות בסיס, פאטו שמח במילאן, יש לו חוזה עד 2014, ידה ידה ידה...
יניב רגיש יתר על המידה, זה נכון (ומצחיק), אבל זו לא הפעם האחרונה שנפחד על העתיד שלנו עם פאטו, ויש סיבה לכך.
הונטלאאר צריך להיות הסטרייקר הראשי שלנו בעונה הבאה, רק חבל שהסיכויים לכך שואפים לאפס. אני חייב להודות ששיניתי את דעתי לגביו כמעט לגמרי ואני מאמין שהוא מתאים לנו, מתאים לליגה, מתאים למעמדים אליהם אנו שואפים. כל מה שעשה העונה הוא עשה למרות הקשיים של הקבוצה, למרות הדקות המעטות, למרות השיטה שלא מתאימה לאיכויותיו, והתרומה שלו ראויה לשבח. בימים אלה שאנחנו צריכים להפסיק לחלום על דז'קו שחתם על סעיף שחרור של 40 מ' ותוהה למה עדיין לא הונח מולו חוזה ממילאן, הונטלאאר נראה כמו האופציה הכי טובה שלנו לעתיד. אחרת מה? יותר ממה ששילמנו עליו לא נקבל, ומה כבר נעשה עם 15 מ'? חלוץ יותר טוב ממנו לא נקנה, ואם נצטרך לעבור עוד עונה עם בוריילו אז אוי ואבוי לנו. מה שכן צריך לשנות זאת השיטה ולחזור ל-4-3-1-2 איתו כבשנו את אירופה. יש לנו חלוץ שני מצוין, יש לנו טורף ברחבה, ורק חסר לנו רק פליימייקר שאת הגעתו אפשר לממן אם ניפטר מסרח עודף, כלומר רונאלדיניו. קאקא עזב זה מילא, אבל היהלום הצרפתי לא מצא מקום בגלל 80 הקילו העודפים האלה בהרכב. יש מישהו למעלה שמוכן להודות בטעות? למה לדרוך במקום כאשר המאסטרפלן כל כך פשוט? ואני אפילו לא מתעקש עליו, מספיק לי רק לחזור לשיטה שעובדת כמו שצריך, עם שחקנים שמשחקים כמו שצריך, ועם מאמן שיודע דבר או שניים על כדורגל טקטי. אגב, יש עכשיו בשוק חבילה חלומית - בלאן+גורקוף ב-25 מ' (דגש על חלומית).
חלומית זה בלשון המעטה. גורקוף אמור לעלות לפחות 40 מיליון יורו וגם לשלם לבורדו פיצויים על שיחרור בלאן זה לא ממש זול. מעניין גם עד כמה גורקוף בכלל רוצה לחזור למילאן.
לגבי הונטלאר, לא הייתי רוצה לראות אותו בתור הסטרייקר שלנו שנה הבאה, אבל אם מדרגים את העמדות הדחופות לחיזוק, אכן שלו רחוקה מלהיות במקום הראשון. ועל בוריילו הוא עדיף. לגבי המערך, הוא בעייתי משתי סיבות: 1. אין בו משחק אגפים- זה עבד נהדר תקופה עם אנצ'לוטי, אבל לכל אורף התקופה הזאת עניין האגפים היה בעוכרינו. אני לא רואה היום כמעט קבוצה שמשחקת בלי אגפים וגם מצליחה 2. אתה עדיין נשאר עם אותו מרכז שדה עייף. כשיש לך שלושה שחקנים שהם סיידורף, אמברוזיני ופירלו זה עוד נסבל (ולא יותר), אבל ברגע שסיידורף הופך למספר 10 שלך, וזה יקרה, שנינו יודעים, ברגע שהמספר 10 הדמיוני יפצע, אתה עם עוד נגר במרכז.