מילאן 2009/10 :: כשאלגרי בשטח, אינטר במתח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י 亚历山大帕托, ‏2/7/09.

1. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

איפה אותו אוהד מילאן שאמר שהטענות שלי על הכדורגל האיטלקי ועל מילאן עצמה הם מגוכחות?
    חברה, באמת בלי לפגוע, אבל הבדלי הרמות היו הם עצומים. אינטר היא היחידה שעוד נשארה באיזור ועוד מסוגלת להגיע לשלבים הגבוהים ביותר. כל שאר האיטלקיות לפחות רמה אחת מתחת לקבוצות הטובות של היבשת מאנגליה (יוניטד, ארסנל, צ'לסי) וספרד (ברצלונה).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/3/10
  3. yonmu Member

עם כל הכבוד לתצוגה של ארסנל נגד פורטו, אני בהחלט לא חושב שהם אחת הקבוצות הטובות ביבשת וההפדים שלהם ליונייטד ולצ'לסי מוכיחים את זה.
    אני כן מסכים שצ'לסי, מנצ'סטר יונייטד וברצלונה נמצאות בערך ברמה משלהן מעל שאר הקבוצות הגדולות, אבל אני לא חושב שיש הבדל גדול בין מילאן ואינטר לארסנל או באירן מינכן או ריאל מדריד.

4. 亚历山大帕托 Member

מה שמדאיג באמת, אלה המילים של לאונרדו לגבי הפציעה של נסטה. כל מה שהוא אמר הערב הוא שהפציעה רצינית. גליאני הבהיר שזו אותה הפציעה שהוא סוחב מהמפגש מול אטאלנטה. אוי ואבוי...

5. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

ברלוסקוני אני מקווה שראית את המשחק היטב, על מסך HD רחב ככל הניתן ומצידי גם בטכנולוגיית תלת מימד כדי לראות כמה הקבוצה שלך צריכה את המזומנים שלך. אני מקווה שתחליט לשנות גישה אחרת הירידה של מעל 15,000 מנויים תהיה דרסטית יותר בקיץ הבא.

זה כבר לא עובד, ההגנה היא בושה לפירמה, הקישור חלש ולא יוזם וההתקפה גורמת לנו לבכות. בבקשה סילביו עשה משהו.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

6. yonmu Member

פחות משנה עם לאונרדו וכבר חטפנו שני תבוסות משפילות - 4-0 אתמול מהיונייטד וה4-0 בדרבי במחזור השני. כמה תבוסות כאלה חטפנו בכל התקופה עם אנצ'לוטי (ומאלדיני וקאקא)?

אני לא אומר שלאונרדו חייב לעוף, אבל האופי של הקבוצה בהחלט נחלש (שוב, חלק גם בגלל העזיבה של קאקא והפרישה של פאולו).

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תן לי להסביר את עצמי בצורה מפורטת יותר.
    ניהלתי ויכוח עם מס' אוהדים איטלקים ברגע שההגרלה קבעה כי יוניטד תפגוש את מילאן.
    אוהדי מילאן הזכירו את העבר, את הניצחון 3-0 של מילאן על יוניטד. אני ציינתי כי למרות שמילאן עברו את היוניטד באותה שנה, זה לא היה כי מילאן הייתה קבוצה טובה יותר כקבוצה אלא בגלל סגנון הנוק אואט שפעל לטובת מילאן באותה סיטואציה - מילאן מארחת את הגומלין, יוניטד מגיעה עם המון פציעות, היכולת של מילאן להתעלות במשחק הגומלין, העלו אותה שלב.
    הוכחה לטענות שלי היא בעובדה כי למרות שמילאן וליברפול היו הנציגות של איטליה ואנגליה בגמר ליגת האלופות באותה שנה את האליפות באיטליה באותה שנה לקחה אינטר, את האליפות באנגליה באותה שנה לקחה היוניטד. כבר אז טענתי, והשנים הוכיחו זאת, כי קבוצה שלוקחת אליפות בליגה המקומית היא טובה יותר והיא בנויה טוב יותר לעתיד שכן בניגוד למפעל נוקא אואט, אליפות צריכים לקחת אחרי עונה שלמה וארוכה מה שדורש יציבות ובנייה נכונה. ליגת האלופות עד שמינית הגמר היא מגוחכת, וגם לאחר שמינית הגמר הגרלה נוחה (כמו שהייתה לצ'לסי בשנה שעברה למשל) יכולה להביא קבוצה לפחות עד חצי הגמר.
    זאת הסיבה למה אינטר ויוניטד המשיכו לזכות באליפויות, המשיכו להראות יציבות וחוזק לאורך השנים בעוד ליברפול ומילאן, שנפגשו ראש בראש באותה שנה בגמר ליגת האלופות, לא זכו באליפות ולא הצליחו לשמור על יציבות לאורך זמן.
    על הטענות האלה אמר AGENT ORANGE (אם אני לא טועה) שהם טענות מגוחחות.

אני חושב שצמד המפגשים מול יוניטד הוכיח בצורה חד משמעית את ההבדל בין קבוצה שלוקחת אליפות ובנויה לקחת אליפויות, לקבוצה שיכולה להגיע עד הסוף בשלבי הנוקא אואט.
    קשה לי לדבר על הבדלים בין ריאל לארסנל או לאינטר. כן ברור שיש הבדלים ברורים בין כל הקבוצות שציינת למילאן.
    כפי שכבר אמרתי, אינטר היא הנציגה היחידה של איטליה שבנויה בצורה כזאת שהיא יכולה להתעלות מעבר למשחק אחד, שיכולה לאורך זמן להראות יציבות מבחינה יכולת משחק גבוהה.
    מילאן? פיורנטינה? רומא? יובנטוס? לא נמצאות שם. וזה לדעתי מסמל יותר מכל את הליגה האיטלקית של השנים האחרונות. פעם גם רומא, גם יובה, גם מילאן וגם אינטר היו ברמות הגבוהות ביותר. בערך מה שצ'לסי, ארסנל, יוניטד וליברפול (של שנים קודמות) עושות כרגע באירופה.

8. yonmu Member

אבל מי החליט שיציבות לאורך זמן עדיפה על הברקות ברגעים הכי חשובים?

דווקא מילאן של העונה היא יותר קבוצה של אליפות (לא שאנחנו פייבוריטים, ועדין). את הקבוצות הקטנות אנחנו מנצחים כמעט קבוע ובדרך כלל בלי להתאמץ ולהסתבך יותר מדי. כשאנחנו נפגשים עם אינטר אנחנו חוטפים בראש. נגד רומא (כשנהיתה קבוצה רצינית) לא הצלחנו לעשות כלום. זה אומר שהקבוצה הנוכחית טובה יותר מזו של קאקא ואנצ'לוטי שזכתה בליגת האלופות? אולי. השאלה היא מה זה טובה יותר - במפגשים ישירים או בצבירת נקודות בקצב מהיר.

יש קבוצות שמול קבוצות חזקות יתפרקו אבל יצליחו לנצח קבוצות קטנות באופן קבוע ויציב בצורה ששווה מאבק על האליפות (כמונו וכמו ריאל מדריד ולדעתי גם ארסנל ובאירן מינכן), ויש קבוצות שירדמו מול קבוצות הגנתיות קטנות שבאות לקחת נקודה אבל מול קבוצות גדולות יתנו תצוגה גדולה (כמו אותה מילאן שהביאה לכם 3-0). אני לא חושב שקבוצה מסוימת עדיפה על אחרת. יש קבוצות שמעדיפות אליפות על גביע האלופות ויש להפך.
    טוב שיש גם נוקאאוט וגם ליגה לדעתי, יותר גיוון וענין.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמחתי לראות תגובה עניינית לדברים שלי.
    מנקודת המבט שלי, יציבות תמיד עדיפה על הברקות. גם כשמדובר בשחקן כדורגל ובטח ובטח כשמדובר בקבוצת כדורגל.
    אומנם מילאן זכתה בליגת האלופות באותה שנה, אבל מה לאחר מכן? אותה הבלחה חד פעמית תרמה לעתיד של מילאן? האם היא הצליחה להביא למילאן תארים נוספים?
    לעומת זאת אותה יוניטד, שהפסידה למילאן באותה שנה, לא רק זכתה באליפויות אנגליה מספר שנים ברציפות, אלא גם הגיעה פעמיים רצופות לליגת האלופות.
    ברגע שבונים קבוצה יציבה (גם ברצלונה היא דוגמא מעולה), ההצלחה לא נעצרת רק בליגה, היא תבואו לידי ביטוי, בטח ברמות האלה, גם בליגת האלופות.

לכן טענתי, שליגת האלופות, אם כל הכבוד, הוא מפעל משני, לדעתי לפחות, לזכייה בליגה המקומית. נכון שלפעמים התשוקה לזכות בגביע אחרי שנים בלי זכייה היא גדולה, בטח כמו הסיטואציה של ריאל מדריד השנה שגם מארחת את הגמר, אבל היא לא מעידה על איכות של קבוצה.
    זכייה באליפות מקומית מעידה לרוב על איכות. ואם הקבוצה שאתה בונה היא באחת מהליגות הטובות בעולם היום (אנגליה, ספרד) אז רוב הסיכוים שגם תדבר חזק בליגת האלופות.

10. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלסנדרו נסטה נשלח ע"י מילאן למרפאה ברומא על מנת להחלים מפציעתו בברכו הימנית.

אנטוניני ובונרה יעברו מבחן כשירות במילאנלו.

פאטו צפוי לחזור לאימונים מלאים בשבוע הבא.

11. 亚历山大帕托 Member

אין לי מילים לתאר את האפס הזה שנקרא רונאלדיניו על כל מה שעשה (או יותר נכון, לא עשה) אתמול. נוויל לא ידע מה לעשות מרוב שהוא שכח איך ההרגשה להיות כל כך הרבה ליד רחבה. הכי עצוב שחידוש החוזה הוא בלתי נמנע.

12. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם היתה לנו הנהלה נורמאלית ולא קמצנית היינו יכולים להנות כיום מקאקה וגורקוף במקום הפרה הזאת. אני כבר התיאשתי מזמן.
    שלישייה התקפית של גורקוף, קאקה, פאטו היא חלום של כל אוהד מילאנזי, במקום זאת נשאר לנו להסתפק בשאריות.

איך מועדון בסדר גודל כזה מרשה לעצו פעמיים בעונה אחת תבוסות 4-0? נדיר שזה קרה לנו בשנים האחרונות.

13. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

:aa1: אתלטיקו מדריד מתעניינת בשירותיו של יאן קלאס הונטלאר. הקבוצה הספרדית שכבר עשתה לא מעט עסקים עם מילאן שוקלת לרכוש את ההולנדי. אופציה אחרת היא ג'ופה רוסי אבל האיטלקי רוצה לחזור לאיטליה כך שההולנדי הוא פייבוריט.

אינשללה!

14. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב, גליאני בטוח שתסריט 2003/2004 יחזור על עצמו.
    הדחה מהצ'מפיונס עם תבוסה של 0-4, אך זכיה בסקודטו.

15. piston Member

זה לא סיטואציה של או זה או זה.
    קבוצה יכולה לשחוט את הליגה ולהופיע למשחקים הגדולים (ברצלונה לדוגמה).
    זה שאתה עושה משהו אחד טוב, לא אומר שאתה צריך לוותר על דברים אחרים.