מילאן חוזרת לאופציית פאביאנו על פי הגאזטה (מהמכירה של פירלו יהיה כסף להגדיל את ההצעה לסביליה). הכל חייב להיות שחור העונה? לאונרדו מחליט לחזור למערך הישן של אנצ'לוטי לאחר שה4-3-3 לא עבד עם הסגל הנוכחי. הנל תורגל כבר במשחק מול בוקה ועבד טוב יותר
סליחה על הבורות , אבל איך זה יתכן שעם מיליארדר וטייקון תקשורת עולמי כמו ברלוסקוני מילאן , גם לאחר מכירת קאקא ב65! מיליון יורו + להיפטר מהמשכורת השמנה שלנו נמצאת במצב כלכלי קשה ? אנחנו רואים את המדיניות הזו אצל מילאן כבר 5 שנים , אולי זה לא זה ונמאס לסילביו להשקיע? במיוחד אחרי העונה האחרונה שבה הקבוצה לא שיחקה בליגת האלופות? אנחנו כבר נמצאים בתוך חודש אוגוסט והדבר היחיד שאפשר להגיד על הסגל של מילאן מלבד מספר שחקנים בודדים הוא : מבוגרים עם משכורות שמנות ומעמד של קבע בקבוצה שכנראה שוב יספיק בלחץ למקום 3-4 בגלל שאין מספיק יריבות חזקות אבל בלי ספק שמילאן דועכת משנה לשנה ונראה שהשנה אחרי עזיבת העוגן המרכזי של הקבוצה קאקא במילאן משלימים עם עידן של בינונית. מישהו פה מאוהדי מילאן יכול לתת פרשנות אחרות למצב של ברלוסקוני בקבוצה אולי אני מפספס משהו?
יש לזה כמה סיבות, חלקן ישירות וחלקן עקיפות אף אחד לא באמת יודע מה גרם לסיבליו להחלטות בשנים האחרונות. (לפני כן הוא היה הופך עולמות כדי להעמיד קבוצה תחרותית). 1. אפשר רק לשער שהוא נותן לגליאני את המפתחות, וגליאני הוא זה שאחראי לכל התחלואים. אבל מצד שני לתת יותר מדי קרדיט לגליאני גם לא יהיה נכון, יש פה מעורבות של מספר חברי ההנהלה שחוזרים על אותן טעויות שוב ושוב. כמו כל דבר שאתה עושה בחיים, מגיע איזשהו שלב שאין לך את אותן הכוחות הנפשיים והזמן להתעסק בקבוצה, וסילביו חשב לנכון לפקח בקטנה מרחוק על כל מיני החלטות מרכזיות , אבל את הנושאים האחרים מבצע גליאני. 2. אני אישית מאשים את הזכיה באלופות 2007 , הזכיה הזו גרמה להנהלה להאמין שעם סגל מבוגר ועם שחקנים בינוניים אפשר לעשות את הבלתי יאומן כל שנה עם שיפוצים קלים. הבעיה שהעסק הזה גם במנג'ר לא תמיד עובד. האהבה לשחקנים, הכבוד למאמן על כל מה שעשו עבור המועדון גרמו לכולם להאמין שאפשר להוציא מהם עוד ועוד. מספיק 2-3 שחקנים ואנחנו על הסוס (אתה יכול לראות גם אוהדים בASOCCER אומרים את אותם דברים , למרות שאני לא יכול להסכים עם זה וצריך לטפל בבעיה מהשורש ולחתוך מספר שחקנים שלא מתאימים יותר) סתם דוגמא קטנה: היום עד שאמברוזיני,גאטוזו,סיידורף,פירלו לא יעזבו מילאן לא תביא קשר התקפי. ייתרה מכך, שחקנים טובים וצעירים שיכלו להגיע לקבוצה כמו ג'וזפה רוסי או דיאגוסטינו יורדים מהפרק בגלל כל מיני באנקרים. מפחדים לקחת סיכון, מפחדים לבנות על צעירים. מחלקת נוער אף פעם לא היתה הצד החזק של מילאן, וגם זה משהו שגורם להנהלה לכל מיני החלטות מוזרות. יביאו את אבנייהו ,מגודל אמריקאי שיותר מתאים לפוטבול , במקום לשלב איזה כשרון צעיר איטלקי 3. אי אפשר להתנתק מהפרשויות והבעיות האישיות של סילביו בתקופה האחרונה, אין ספק שהראש שלו לא תמיד נמצא במקומות הנכונים , ויש סבירות שזה פוגע גם בהחלטות שקשורות למילאן. 4. בעיית מאמן "בובה" - לגליאני נוח להישאר עם מאמן שלא עושה לו בעיות, קרי דורש רכש ומציב אולטימטומים. כל הנושא של הארכות חוזים לשחקנים מבוגרים היה תחת אנצ'לוטי , וקשה להאמין עם כל הטענות שהיו לי לאיש, שקארלטו היה מעוניין ששחקנים שכבר התפגרו מרוב הגיל והכסף, ימשיכו במועדון עוד ועוד. הניסיון הזה לחסוך , אבל לא דרך צעירים אלא דרך זקנים , תוך כדי מדיניות מפוקפקת של משכורות בשווי 2 מיליון אירו למחליף שלישי בהגנה , הם שהובילו את מילאן למצב של היום. לא מצליחים לגרד 2 מיליון אירו נוספים לחלוץ, אבל שחקנים שלא מסוגלים לרוץ יותר ממשיכים לדפוק את המועדון. גליאני הפך את מילאן בשנים האחרונות לפרה חולבת . רק שתבין שגליאני לפני שבוע לחץ יד לפאנוצ'י כדי שיחזור למועדון. לך תחפש היגיון בזה לפי איך שנראו הדברים בעיסקה הזאת לא מן הנמנע שברלוסקוני עצמו התערב בהחלטה, משהו שמתיישב עם האימרה שלו על הצערת הסגל העונה. כאילו שאם מישהו לא היה מתערב, גליאני היה הולך על זה בלב שלם. אולי שיודיע שהשאיפות של מילאן היום זהות לאלה של פיורנטינה וניגמור עם הסבל הזה, הציפיה כל עונה לחזור לטופ, ואז כשמגיע חלון ההעברות שוב אותם הדברים. גם שיש את הכסף הזה, סתם לדוגמא 14 או 17 מיליון אז ינסו לבחור שחקן בינוני (עע פאביאנו) . לפעמים אני תוהה לעצמי איך אדם שניהל את המועדון למופת במשך יותר מ20 שנה עושה צעדים כאלה.
בקיצור ובפשטות? אז ככה,המצב, כמו שאתה בטח יודע,הוא על הפנים במילאן ואת זה גם האוהדים שלהם יגידו לך, אבל מה,זה עדיין הרע במיעוטו- תנסה לדמיין לעצמך איך תראה מילאן כשבראשה עומד ישראלי שינהל אותה במקום ברלוסקוני. וזה ידידי, מה שדיברתי עליו.
א. ברלוסקוני הוא ראש ממשלת איטליה שבמצב הכלכלי של היום בעולם ובאיטליה בפרט לא יכול להרשות לעצמו לבזבז סכומים לא הגיוניים של כסף. חוץ מזה, מילאן זה לא העסק היחיד שיש בבעלותו שבו הוא משקיע. ב. יותר מ-60 מ' אירו ממכירתו של קאקא נועדו לכסות חובות ולאזן ספרים. הכסף הזה מעולם לא היה מיועד לרכש. ג. איזו מדיניות אתה רואה ב-5 השנים האחרונות? מילאן מוציאה עשרות מיליונים כל עונה על רכש. למרות ההפסדים שגרמה העונה שעברה, ברלוסקוני ממשיך להשקיע גם השנה, רק עם אסטרטגיה שונה. זה בלתי אפשרי לצאת מהמצב הזה תוך עונה אחת או שתיים, אבל בהחלט אפשר להתחיל לסלול את הדרך וזה מה שנעשה היום. משקיעים יותר בצעירים (אבאטה ודי ג'נארו שהגיעו על תקן שחקני רכש), עובדים על קיצוץ בשכר שחקנים ומתנהלים בצורה הרבה יותר זהירה בשוק ההעברות. אפשר להעריך את התקציב שעומד לרשות גליאני בכ-30 מ' אירו (יכול גם להתמתח), בלי לשכוח את ה-10 מ' שהוצאו על טיאגו סילבה, אבל זה בהחלט לא מיועד לבזבוזים על כל שחקן. היום יש חשיבה יותר עמוקה לעתיד, ולכן השחקן היחיד ששווה סכומים שמתקרבים ל-20 מ' הוא אדין דזקו הצעיר שיוכל להגיע רק כעבור שנה, כך שזה הגיוני לשמור חלק נכבד מהתקציב הנוכחי לקיץ הבא.
אני חושב שאתה אופטימי מדי בעניין ויש כמה דברים לא נכונים בזה. א. איך בדיוק להאריך לפבאלי חוזה בעונה אחת, דבר שיעלה למילאן כמעט 4 מליון יורו, נחשב חשיבה לעתיד? ב. להעמיד סגל כזה גרוע יכניס אותנו לגירעון נוסף, ההכנסות יהיו אפסיות ועונה הבאה לא יהיה כסף בגלל שלא נעפיל לצ'מפיונס. לכן אין מנוס מהשקעה גם עכשיו! ג. אני לא אגיד שלא הושקע כסף בקבוצה, כי בשנים האחרונות אכן הושקעו סכומים מספקים, הבעיה הייתה בהתנהלות ובמסע הרכש הגרוע כל כך של גליאני. כמו קיץ שעבר שביזבזנו כסף על רונאלדיניו וזאמברוטה. אבל בשורה התחתונה גם ברלוסקוני לא השקיע השנה גרוש בינתיים, תוסיף לזה התנהלות של דגנרט כמו גליאני וקיבלת מתכון לאסון. אי אפשר לדבר על חשיבה לעתיד כשהעתיד נראה עוד יותר גרוע. בסגל הנוכחי לעלות לצ'מפיונס זה בגדר חלום, וגם אם ניפתר מכל הזקנים המושחתים שמקבלים משכורת על ישיבה בספסל/לדפוק את הקבוצה לא יהיה מספיק כסף כי את שלהם הם כבר חלבו וההכנסות יהיו קטנות יותר.
אין ספק שמדובר באסטרטגיה שונה; הרי רק לפני שבוע גליאני לחץ ידיים עם פאנוצ'י הנער וסיכם איתו בעל פה על הצטרפות. אני מניח שאותה אסטרטגיה הניעה אותו לפעול בצורה הזו, רק תחת איזו הגדרה זה נופל בדיוק? השקעה בצעירים? התנהלות זהירה בשוק ההעברות? והדרת פני זקן? אני בטוח שהארכת החוזה לפבאלי גם כן תרמה לתכנית ההבראה ההולכת ומתגבשת בויה טורטי. אז מה אם הוא שחקן בן 37 שנראה כמו גווייה מהלכת בכל פעם שהוא עולה על הדשא? הוא הרי שחקן רוטציה. אחר כך כשהגב של נסטה מתפרק ולא עומד בלחץ ונאלצים להיתקע עם מישהו ברמתו לחצי עונה זאת לא אשמת אף אחד. חוץ מבורא עולם כמובן... אפשר לחשוב שמילאן נמצאת מרחק דז'קו מלהפוך לקבוצה כדורגל לגיטימית. אף אחד לא בא ודרש לקבל את צ'אבי אלונסו ופרננדו טורס, אלא חיזוקים בסיסיים שהסגל הנוכחי זקוק להם (בכל החוליות על המגרש), וכרגע, פחות משלושה שבועות לפתיחת העונה עדיין לא הגיעו. מי ישמע איזה דרישות מוגזמות אלה...
Yoav_Tzruya - תסביר ותפרט איך להאריך חוזה לפבאלי בעונה אחת עולה למילאן 4 מ' אירו. אני לא רוצה לשמוע איך פבאלי הוא זקן וגמור, אני רוצה תשובה ישירה על זה. 4 מיליון. תסביר. Il Capitano - אם נתעלם לרגע מהעובדה שבסופו של דבר פאנוצ'י לא הגיע לקבוצה כך שכל נסיון לסתור את האסטרטגיה החדשה נכשל, אני רוצה שתוכיח שגליאני סיכם תנאים עם פאנוצ'י לפני שבוע כפי שהצהרת. שבוע. תוכיח.
המשכורת השנתית שלו היא 2 מליון יורו. בתוספת מס של איטליה שהוא כמעט פי 2 הוא עולה למילאן כמעט 4 מליון יורו. בסך הכל אם לא היינו מחתימים את העלוקה הזאת מההתחלה היינו חוסכים סכום יפה, בנוסף לעוד אפסים כמו קלאדזה שתופס משכורת יותר שמנה
"שבוע" הייתה הקצנה שלי, לא צריך להיות גאון כדי להבין שמדובר בקיץ הנוכחי. או שהאסטרטגיה הנחמדה שדיברת עליה תקפה רק מלפני יומיים? זה שהוא לא הגיע בסוף זה אחלה אבל לא רלוונטי, היו איתו מגעים והם לא התחילו בשביל הכיף והרצון הזדוני לפגוע בכבוד של פאנוצ'י.
Yoav_Tzruya - הממממ באמת? ומה אם אני אגיד לך שהמשכורת שלו היא כמיליון אירו ברוטו או פחות? כנראה שתצטרך לספק מקור כלשהו שרומז על משהו שמתקרב לזה.
ומאיפה אתה מסיק שהמשכורת שלו היא מליון יורו ברוטו?? וגם אם המשכורת שלו היא מזערית כמו שאתה חושב להאריך לו חוזה זה לא בדיוק חשיבה על העתיד, לא משנה כמה כסף זה עולה
אני ביקשתי להוכיח את המספרים שאתה העלית, כי אני עדיין לא הצהרתי שום דבר. נסיון אחרון לפני שאתה מוכיח שאתה סתם זורק השערות באוויר? Il Capitano - לא בדיוק הבנתי מה ניסית להקצין, אבל להבא תימנע מהצהרות שאין לך איך לגבות. מבחינתי גליאני שוחח איתו לפני כמה חודשים כדי להשאיר אופציות פתוחות ופאנוצ'י התלהב לפני הזמן ועכשיו מתבכיין בתקשורת שגליאני לא יצא גבר איתו.
העניין הוא שהדברים שלי מבוססים על הגיון נורמלי ובריא, אנחנו בתקופת חלון ההעברות, פאנוצ'י חתם בקבוצה X ובכה במסיבת עיתונאים שהיה קרוב להצטרף לקבוצה Y... רק מי שרוצה להקטין ראש בצורה הכי מטורפת שיש יגיד ש"מבחינתי זה היה לפני כמה חודשים", אבל עזוב, באמת שעזוב, אם אלה סוג הדיונים ההזויים שמתפתחים פה עדיף לסיים את הנושא הזה כאן.