אדריאנו גליאני נחשב ליד ימינו של ברלוסקוני? אין סיכוי שלברלוסקוני ימאס בו מתפקיד מנהל הרכש של המועדון? מה שמילאן עוברת איתו זו פשוט בושה.
אחרי הכל גם ברלוסקוני ליצן לא קטן, המון איטלקים מתעבים את מילאן בגללו ולא עקב סיבות שקשורות לכדורגל נטו.
למה אנחנו צריכים לברך את הגעתו של רונאלדיניו: 1. גליאני הבהיר במשך כל הקיץ שישנן שתי אפשרויות בלבד חוץ מדיניו - אדבאיור או כלום. עם ההתקפה הנוכחית מה שנשיג זה בדיוק כלום. בוריילו הוא לא חלוץ מטרה שאפשר לסמוך עליו, לחלוב את אינזאגי גם העונה יהיה מוגזם, ופאטולוסקי זו פנטזיית נעורים בלבד. אדבאיור יעלה פי שניים, סגנון המשחק שלו לא מתאים לנו והוא לא שחקן של משחקים גדולים. 2. לפי הפרסומים בגאזטה שנשמעים לי אמינים למדי (ויותר מכך - מציאותיים), רונאלדיניו יעלה לנו בין 15 ל-20 מ' יורו ויחתום רק לשנתיים. לא תהיה שום מחויבות מצידנו אם בגיל 30 הוא פתאום יתחיל לדעוך. גם דרישות השכר שלו לא בשמיים יחסית לשחקן שנבחר לכדורגלן הטוב בעולם פעמיים ברציפות עד לפני שנתיים, מה שלא אמור לגרום למחלוקת בחדר ההלבשה. לכו תדעו, עם הכסף שנחסוך אולי עוד נקבל איזה חיזוק נורמלי עד סוף חלון ההעברות. 3. 4-5-1 הוא המערך האופטימלי עבורנו מכמה סיבות: המערך הכי נוח לאנצ'לוטי, קאקא מבטא את עצמו הכי טוב מבחינה התקפית, רוטציה יותר נוחה בין כל הקשרים האחוריים, פאטו הוא יותר חלוץ חוד-סקורר כמו אטו מאשר חלוץ שני. 4. רונאלדיניו היום נחוש מאוד לחזור לפסגת הכדורגל העולמי ומכל ההתבטאויות שלו נשמע כאילו הוא מוכן להקריב הרבה עבור הקבוצה בה ישחק. הוא עדיין בשלב קריירה שבו במקום הנכון עם האווירה הנכונה (ומילאן זה מועדון מושלם בשבילו) הוא יכול לשחזר את יכולת השיא שלו או קרוב לזה. גם במצבו (או במשקלו) הנוכחי יש לו את זה ועוד איך, והוא יהיה שחקן ההתקפה הכי טוב שלנו אחרי קאקא. כמובן שאצלנו יעבידו אותו קשה על מנת להביא אותו לכושר האופטימלי. מילאן זה לא בארסה, המנטליות שונה לגמרי והוא גם לא יהיה במעמד שיקבע מה שהוא רוצה כל עוד הוא משחק טוב. 5. מדובר בסופרסטאר בקנה מידה הכי גדול שיש, שחקן שבשבילו באים לראות משחקים וקונים חולצות שלו ברחבי כל העולם. הוא יכול לתת דחיפה משמעותית לדשדוש הכלכלי של מילאן, ואולי יהיו לכך השפעות חיוביות כבר בעתיד הקרוב (שיפור חוזים לשחקנים הנוכחיים, חיזוק בחורף וכו'). http://www.chinadaily.com.cn/english/doc/2005-03/28/xin_27030228085182127191.Xxx פורצה דיניו!
אם רונאלדיניו יגיע למילאן אז כנראה שמילאן יהיה המועדון שנחשב גדול האחרון שרונאלדיניו יהיה בו,כמה שאני לא רוצה בזה אבל אני רואה את רונאלדיניו יורד [ולא במשקל] במילאן ואני לא אתפלא אם במהלך העונה הוא יגיע למצב כמו בסוף העונה בבארסה,שם הוא די לא הוחשב כשחקן...
ובקרוב, כמו עם רונאלדו, הוא יחזור להיות הטוב בעולם (או לפחות מהטובים. ושלא כמו רונאלדו, אצלו זה יישאר כי הוא לא נפצע כמו רונאלדו.
הוא בחור צעיר, איך אפשר לקבוע שהוא לא יהיה טוב? הייתה לו שנה רעה בגלל סיכסוך עם מאמן צעיר ולא מנוסה. אני לא אקח את הצד של רונלדיניו בכל מה שהלך שם, אבל אני יודע שקארלו יודע בדיוק איך לעבוד עם כוכבים גדולים ולא ראיתי שחקנים גדולים נכנסים לתקאלים חמורים עם אנצ'לוטי (לזקוף לזכותו). לרונלדיניו יש כדורגל ברגליים, יש עוד המוןןןןן מה לתת ורק צריך שהמאמן והקבוצה הנכונה ידליקו אצלו ת'אש.
סלע, רייקארד עשה מספיק בשביל רונאלדיניו, שירד ביכולת אך ורק בגללו. כמעט כל הפעמים שרונאלדיניו היה כשיר, הוא עלה בהרכב של רייקארד. זה סביר מאוד ששחקן ייתן עונה חלשה אחרי שלוש שנים נהדרות, אבל מה שמפריע להרבה אוהדים זו העובדה שרונאלדיניו לא חיי כמו ספורטאי. הוא עלה הרבה מאוד במשקל, בנוסף ישנם דיבורים על מסיבות וכל השטויות הללו. אני לא פוסל את רונאלדיניו ובהחלט יכול להיות שהוא ייתרום הרבה מאוד למילאן, הרי גם 70% מהיכולת האדירה שלו לפני שנתיים זה מספיק, אבל בינתיים קצת קשה לי 'לסמוך עליו'. גם אני ראיתי בטלוויזיה וקראתי את הציטוטים של רונאלדיניו, ובאמת שאני אחד שבדר"כ מאמין לדברים שהכדורגלנים אומרים. אבל לפי הלך הרוח כרגע, מילים לחוד ומעשים לחוד. אני לא התרשמתי ממנו שהוא מוכן לעשות את הצעד כדי לחזור להיות הטוב בעולם, או לפחות כדי לא להמשיך לדעוך. בקשר ל'אדבאיור או כלום', אז אני חושב שמילאן צריכה לחזק גם את הקישור וגם את ההתקפה, אבל אם מוותרים על אחת מהעמדות, גם אני הייתי פועל למען חיזוק הקישור. אני חושב שמשכורת של 6.5 מליון יורו זה בהחלט גבוה, כך שבעניין השכר אני לא מסכים איתך אנדריי. מה שכן, אנצ'לוטי הוא מאמן אפילו יותר רך מרייקארד, כך שבהחלט יכול להיות שהשילוב בין השניים יהיה מנצח. yonmwa, בשנה האחרונה רונאלדיניו שהה על מיטת הטיפולים יותר מאשר במגרש הכדורגל, בליגה יש לו 17 הופעות בלבד, בסיבוב השני של הליגה הספרדית בקושי והוא עלה לשחק, כך שהוא מתחיל להזכיר קצת את רונאלדו(למרות שזו רק עונה אחת כזאת, בניגוד לרונאלדו ש'חווה' את הדברים האלו יותר מפעם או פעמיים). אגב, בחלק מן הכתבות באתר המארקה צויין שמילאן חושבת לרדת מעניין רונאלדיניו בגלל העניין של הפציעות.
אמרתי את זה כבר לפני חודש כשהיו גישושים בעניינו ואני אומר זאת שוב - רונאלדיניו תהיה רכישה מצוינת. הוא המקרה הקלאסי של שחקן מצוין שהייתה לו ירידת מתח, עונת שפל, בדרך כלל עקב פציעה/סכסוך עם הנהלה/מאמן, ואז הוא עובר קבוצה ופורח שוב.
דור, רייקארד כל כך לא מנוסה וכל כך טיפש שמעבר לכך שהוא הוציא לרונלדיניו ת'חשק מלשחק כדורגל, הוא גם הוציא לכל שאר השחקנים ת'חשק והירידה לא באה לידיי ביטוי רק אצל הברזילאי, אלא אצל כולם. הוא שחקן כדורגל מצויין. להשתלב במילאן לא אמרתי שזה יקרה על בטוח, זה תלוי בהרבה גורמים כמו החברים לקבוצה ושיטת המשחק. פה קשה לדעת, אבל כדורגל יש לבחור.
מצד אחד, רונאלדיניו נראה כמו שהוא נראה, וברור לכולם שכרגע הוא לא שחקן שיכול בכלל להשתלב בהרכב של מילאן. אבל, אם יש מועדון שיכול לשקם את רונאלדיניו זה מילאן. האווירה החברתית המצוינת+המושבה הברזילאית במילאנלו ולא לשכוח את המילאן-לאב כמובן. כל אלה יכולים לגרום לרונאלדיניו לחזור לעצמו ואז הרווחנו ובגדול. אם הצלחנו להחזיר את רונאלדו לעניינים (אילולא הפציעה אני בטוח שהוא היה חוזר להיות אחד החלוצים המאיימים בעולם), אפשר לעשות את זה גם עם רונאלדיניו.
יניב, בדיוק מה שכבר אמרתי כבר פעמים רבות בפורום. סביר להניח שהיעד הבא של רונאלדיניו הוא או מילאנו או לונדון ("לעולם לא אשחק בצ'לסי, אני שונא את צורת המשחק שלהם"....."רגע, מה?!..כמה?! בעצם! אני דווקא אשמח לחבור שוב לסקולארי!" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx *). בזמן שצ'לסי יכולה להציע אתגר חדש בליגה המעניינת בעולם, מילאן צריכה את הרענון הברזילאי בדיוק כמו השחקן עצמו. צ'לסי יכולה להציע לרונאלדיניו כמויות אדירות של כסף, מקום לתת את השואו שלו והרכב שיספק לו את הכדורים והחופש שהפכו אותו למה שהו היה בברצלונה. רונאלדיניו, וזו חצי עובדה, פורח כשהוא משוחרר. אופי המשחק החופשי והטכני שלו בא לידי ביטוי יותר כאשר הוא מוקף במי שמחפה עליו מאשר כשהוא סגור מכל עבר. בצ'לסי, עם לאמפס, דרוגבה, אסיין ושות', יהיה לו בדיוק את מה שדקו, צ'אבי, אטו ומסי נתנו לו. במילאן, קבוצה שהזקנה נוגסת בה והקצב שלה יורד משנה לשנה, רונאלדיניו יצטרך לסבול מהגנות איטלקיות עיקשות, מחוסר דינמיות ומצורך להשתלב בקבוצה שבנויה המון על טקטיקה ומשמעת ופחות על חופש וכשרון אישי כמו ברצלונה של 2006. אבל!!! צ'לסי זו קבוצה עם לחץ עצום, אפילו בהשוואה למילאן. השחקנים נטחנים שם בעבודה, המאבק על ההרכב עצום ומתיש והכיסוחים בליגה האנגלית גם הם לא עוזרים לרגליים השבירות-לאחרונה של הברזילאי. במזללת תארים שבעה שכזו רונאלדיניו עלול רק להמשיך ולחפש את ההתהוללות של לונדון לפני הכיף במגרש וכשהחשבון מתמלא גם ככה והפפרצי והמסיבות מחכים בכל פינה, גם שחקנים ממושמעים יותר מהגאושו כבר נפלו באנגליה. מה עם חופש על הדשא? יהיה. גם תגבורת במצבים בעייתיים תמיד תחכה והגיבוי מסקולארי עוד שם כבר מ-2002, אבל תגידו, יש משהו יותר טוב מלרמוס הגנות עם קאקה? הרי יחד עם הברזילאי האדיר, שכידוע הוא בדיוק ההפך מהתדמית של רונאלדיניו (נוצרי אדוק, ילד טוב, ילדות דבש וכו'), לרונאלדיניו מחכים במילאן חברים ברזילאים ומתקן האימונים שהוא גם מחנה השיקום הטוב באירופה. כמו רונאלדו, אותו הזכיר יניב, רונאלדיניו יוכל להנות מהרופאים הטובים ביותר, מאמנים מהרמה הגבוהה בעולם ומחיי-תענוגות שבניגוד לנהנתנות של עכשיו, גם יהיו משולבים בכדורגל. אין שום מתקן בעולם שאפשר להשוות למילנלו ואין הרבה ערים מדהימות לגור בהן כמו מילנו, במיוחד אם אתה מאלה שיש להם כסף. על המגרש? כמו שכבר אמרתי, מילאן צריכה את רונאלדיניו בדיוק כמו שרונאלדיניו צריך את מילאן. גם הוא וגם היא חוזרים מעונת שפל ורוצים להראות לעולם שהכיוון הוא כלפי מעלה. גם הוא וגם היא מחפשים רענון, שינוי גדול שיחזיר עטרה ליושנה. מילאן היא חממה לשחקנים, בעיקר ברזילאים שבה, בניגוד לצ'לסי, רונאלדיניו יכול לנחות ככוכב. אצל הכחולים רוני יגיע עם סימן שאלה, לאדום, רוני יכול להיכנס כמלך הבא- בדיוק העמדה שבה הוא בברצלונה. *הציטוט הראשון שייך לרונאלדיניו מלפני חודש אחד בלבד
אני חושב שההעברה של רונאלדיניו למילאן זה ההעברה הגדולה ביותר בכל הזמנים של המועדון. בכל הקשור למשחק פרו-אבולושן, זאת אומרת. בכל הקשור לכדורגל, יש לו ים של כישרון, אבל המשחק שלו הוא לא תכליתי, ויותר מידי מנסה לעשות הצגה. אני חושב שהירידה שלו קשורה לבעיות אישיות פנימיותשלו, ולא לריקארד. העובדה היא שגם בנבחרת ברזיל הוא נראה כמו צל של מה שהוא היה פעם. אני מקווה שמילאן לא יפלו איתן, ועוד יותר אני מקווה להתבדות, ושיהיה הצלחה מסחררת.
איך תסביר את הירדה של דקו ואטו? אתה חושב אחרי שמשחקים בקבוצה כזאת כמו ברצלונה של השנה האחרונה אפשר לבוא לנבחרת סתם ככה ופתאום ללהט?
"בירידה של דקו ואטו"? באיזה ירידה הם נמצאים? דקו הראה שהוא עדין מעולה ביורו האחרון, ואטו היה פשוט מדהים העונה, במעט שהוא שיחק.