שחקן עוזב, מקבל כסף, מה הגמול שהוא משלם? שנאה של האוהדים, של המועדון. כששחקן חוזר ככה, זה מראה כמה הכדורגל של היום דוחה.
וואו. מדהים כמה שמילאן היא קבוצה בלי ערכים. במקום אוהדים הייתי חושב עכשיו על לשרוף את המועדון. החרמה זה באמת יהיה בהכי קטנה...
אין ספק שהמהלך הזה הוא בושה למועדון כמו מילאן. אבל מבחינה מקצועית, קבוצה שמשחקת עם חלוץ אחד בחוד, חייבת 3 שחקנים ברמה גבוהה ויש לי הרגשה שיש לו עדיין מה לתרום לקבוצה.
ולמילאן יש 3 שחקנים ברמה גבוהה - פאטו, בוריילו ואינזטגי. מהלך מגעיל ללא ספק, אבל סרגי'ניו - מילאן בלי ערכים? לדעתי המהלך הזה מראה על אובר-ערכים. בגלל שפעם הוא היה שחקן עבר חייבים לכבד אותו וכל החרא הזה. זה לדעתי מה שההנהלה חשבה כשהחזירה אותו. מה תנאי העסקה? השאלה, מכירה, השאלה עם אופציה?
מה שכתבתי בעמוד הקודם לגבי הערכים של מילאן: להציל שחקן קרוב ללב שנמצא בבור עמוק בקריירה שלו, למרות מה שעשה בזמנו, זה אנושי ועל זה אפשר לברך את ראשי מילאן שתמיד הציבו יחסי אנוש מעל הכל. כן, הם גרמו להרבה ייאוש לחלקנו בכך שהשאירו שחקנים בינוניים בקבוצה, ולא פעם העדיפו לשמור אמונים לשחקנים ותיקים יותר במקום להחליפם באופציות אטרקטיביות יותר, אבל זאת הסיבה העיקרית לכבוד שאני רוחש כלפיהם. בשורה התחתונה, לראשי מילאן יש מערכת יחסים שונה מזו של האוהדים עם השחקן. אבל אני לא מצדיק אותם לרגע - הם בעצם מראים שאפשר לירוק על הסמל ולחזור כאילו כלום לא קרה.
שני המועדונים שומרים על סודיות (מפאת כבוד לצ'לסי), אבל ללא ספק מדובר פה בדפיקה של המועדון האנגלי ושל שבצ'נקו עצמו. גליאני לא שכח להזכיר מיד אחרי החתימה ששבצ'נקו נאלץ "להקריב" מבחינה כלכלית. נקווה שמדובר בהשאלה בלבד, אבל אלא אם כן שבצ'נקו יעשה בושות כמו באנגליה, בטח נרכוש את כרטיסו חזרה.
זאת דעתכם. אני עדיין בהלם ולא תופס איך אפשר להחזיר שחקן שירק למועדון, לאוהדים ולהנהלה בפרצוף. לא נתפס אצלי. מעניין לראות את התגובה של האוהדים, ואולי גם את זאת של אנצ'לוטי, שבפעם האלף מתגלה שהוא הבובה של ההנהלה.
שכחתי את אינזאגי =] אולי צריך להדביק לחולצה שלו את הסמל של צ'לסי במקום של מילאן שינשק אותו כמה שהוא רוצה.
האוהדים במילאנו רכים מידי וזה הוכח, הרי כולנו אהבנו אותו יותר מכל השחקנים במילאן, בשבילנו הוא היה כמו שחקן בית, שני רק לפאולו מלדיני והוא ירק לנו בפנים וזה מגעיל, פשוט מגעיל אותי אנשים שוכחים את זה בקלות שכזו. אני מודה לו על כל מה שעשה עבור מילאן אבל הוא החליט לעזוב אותנו, הוא בגד בנו בכזו קלות והאקט של נישוק הסמל היה כל כך מזלזל. העולם אכן השתנה וזה מגעיל כל כך לראות אנשים, אוהדים של מילאן סולחים לו בכזאת מהירות על מה שעשה. זה לא סתם שחקן, ממש לא. אנצ'לוטי חתיכת בובה ואני אמנע ממילים נוספות כי ההרגשה שלי מאוד מחורבנת עכשיו, אולי אני מגזים אבל אני לא יודע איך להגיב לזה עכשיו. אם יש למאמן הזה ביצים שיתפטר.
יואב, לא הבנתי מה הקשר לבקהאם? מדובר על אחד המקצוענים הגדולים שיש. בקשר לשבצ'נקו, מבין לחלוטין את התסכול שלכם, יש דברים שמעבר לצורך של לשחקן מסוים על הדשא.
מישהו כאן באמת מאמין ששבצ'נקו חזר למילאן כגליאני/אנצ'לוטי/ברלוסקוני/שלושתם יחד עשו לו טובה? אתם חושבים שקבוצה שנחלה עונה מחרידה בשנה הקודמת מוכנה לוותר על לעשות את המאמץ הכי גדול כדי לחזור לטופ רק בגלל שצריך לעזור לחבר? ועוד לאיזה חבר?...
אתם מדברים על שבה כאילו שהיא לכלכלך על מילאן מפה ועד להודעה חדשה. אתם יודעים מה יש לו במשפחה? אתם יודעים מה הכי טוב למשפחתו? אולי במילאנו המשפחה פשוט לא הסתדרה ובלונדון היה למשפחתו יותר טוב? בכלל, ברמה הזאת אני באמת לא חושב שיש כאלה הבדלים במשכורת, הכסף כבר לא חשוב כ"כ. יש לו מספיק לנין של הנין שלו. אני בכל אופן תמדי אהבתי את השחקן הזה, אף פעם לא ראיתי בו כשחקן מלוכלך שמחפש כסף נטו. אני רק מחכה לראות אותו ואת רונלדיניו חוזרים לככב...