מאוד קשור... איך הגלגל מסתובב, לפני שנתיים שהיה באינטר היה פאבאלי מושא ללעג, אבל עכשיו, בגיל 36, ועוד שהאריך את החוזה שלו, הופך לנושא הערצה. איזו אציליות. פורצה מילאן. פלאמיני פחות גאטוזו מגאטוזו. כן, פלאמיני פחות מוגבל ממנו בהתקפה, אבל באותה מידה פחות טוב ממנו בהתקפה. מה יוצא מזה? כלום.
:aa1: הנהלת מילאן מסרה שהם לא מעוניינים במקסס ושהכל סתם שמועות תקשורתיות. :aa1: ההנהלה הודיע שהשוער הראשון שתנסה להחתים יהיה גומס, שוערה של פ.ס.וו. למרות הרצון הדבר יהיה בעייתי מכיוון שגומס חתום על חוזה עד ל2013. ונגר:"זה זכותו של שחקן ללכת למקום שמשלמים לו יותר כסף, אך לדעתי זה צעד מלוכלך. אני גמרתי עם השחקן הזה. אני נלחמתי עם ההנהלה כדי להשיג לשחקן משכורת טובה בתחילת דרכו. מה לא נתנו לא? יום אחד הוא בא באימון ואמר:'אני רוצה להישאר אבל אני הולך'. אתה לא יכול להגיד שאתה רוצה להישאר אבל אתה הולך, אתה יכול להגיד שאתה רוצה לעזוב והולך, מה זה השטות הזו?"
ונגר עושה מעצמו צחוק, הוא כבר שבוע בוכה על שחקן שהוא השקיע בו שעזב אותו ומצד שני אני קורא דיווחים על כך שהוא מעוניין באקווילני, שחקן בית של רומא שגידלה אותו מגיל 15. אם למישהו מגיע שיעזבו אותו ויבגדו בו זה ונגר הצבוע.
קודם כל, זה לא צריך להיות בדיון של מילאן, למרות שזה מתייחס לשחקן ששייך לנו כעת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx. שנית, קראתי את הראיון הזה, כך שאו התרגום או המקור ממנו תרגמת קצת סילף את דבריו. אני בטוח שהוא לא אמר שזה היה צעד מלוכלך, והקטילה היחידה לעברו של פלאמיני היתה "אני לא מבין למה הוא אמר שהוא רוצה להישאר אבל חייב לעזוב". בכל מקרה, וונגר קיבל את זה בג'נטלמניות (לפחות מול התקשורת) והפסיק לבכות על זה.
גם פררה חיזק היום דברי ונגר כשאמר שפלאמיני העדיף את מילאן על יובה מפני שהראשונה הציעה לו שכר יותר גבוה.
לפררה יש סיבה להיות מתוסכל כי יובה הלכה ראש בראש עם מילאן בקרב על פלאמיני, אבל כנראה לא היה לה סיכוי מלכתחילה כי מת'יו רצה רק קבוצה אחת. אם הבנתי נכון, ארסנל הציעה 3.5 מיליון יורו, ומילאן לא יכלה לתת לו יותר מ-4.5 (יותר לכיוון 4). אם יובה הציעה בטווח הזה גם כן, אז מן הסתם שהסיבה היא לא כסף כי מדובר בסה"כ בעוד כמה מאות אלפים.
אייג'נט אורנג', סליחה על הביטוי אבל אתה מזיין את השכל, מאיפה לך לדעת כמה כסף ירוויח פלאמיני במילאן? או מה היתה ההצעה מארסנל ויובה? תכלס רק פלאמיני יכול לענות על השאלה האם הסיבה העיקרית לעזיבתו היתה כסף או התקדמות מקצועית, מבחינתו.
ידוע ש-3.5 מיליון יורו לשנה זה השכר שארסנל הציעה לו והוא דחה, ורוב הדיווחים אומרים שהוא סיכם עם מילאן על 4, מה שהגיוני מאוד. רק סופרסטאר אמיתי יהפוך לשחקן השני הכי מרוויח במילאן, ומה לעשות, פלאמיני לא כזה ומילאן לא רצתה אותו עד כדי כך בשביל לשבור את הכללים שלה. הוא כעת משתכר דומה לשחקנים מרכזיים אחרים (פירלו, גאטוזו, סיידורף). אם לדעתו של פררה הכסף של מילאן היה המניע, אז כנראה שההצעה של יובה היתה ממש מצחיקה. אולם אסור לשכוח שהוא יכול היה לקבל מקדמה (כמו שהיה במקרה של פאטו), מה שאולי נתן לו את הפוש האחרון לעבור למילאנו, אך הרעיון שהוא מקבל יותר מ-4.5 לשנה הוא פשוט חסר היגיון.
הגיוני מאוד (אפשר לחשוב שמילאן אינה מסוגלת לעמוד בסכומים כאלה, עשית ממנה מינימום ריאל בטיס), אחרת קשה לי לראות את פלאמיני מוותר על מעמדו בארסנל כדי לעזוב לליגה זרה, ספק אם יצליח להשתלב בה, כאשר בצד השני ארסן ונגר בונה עליו ובארסנל פלאמיני נמצא על תקן באנקר, לא קל מבחינתו לוותר על כל זה רק כדי לנסות את מזלו במילאן, רק בגלל שמילאן מועדון גדול יותר על הנייר, אלא אם כן יש לו חיבת יתר לאיטליה ומילאן בפרט. פלאמיני כשחקן עוד לא הגיע לרמה מספיק גבוהה כדי לקחת כבר עכשיו את הסיכון לעבור למועדון מליגה שונה שאין בו מקום לחוסר הצלחה מקצועית ויש דרישה מיידית לתוצאות. לכן אין לי ספק שחלק מהשיקולים שלו היא החלטה להרוויח סכום הרבה יותר משמעותי ממה שארסנל הציעה לו. למרות כל ההייפ סביב פלאמיני, בכלל לא בטוח שכבר מההתחלה יצליח לתפוס מקום בהרכב הפותח (קשה לראות על מי אנצ'לוטי יחליט לוותר לטובת הצרפתי, אם בכלל?) במיוחד אם אנצ'לוטי הולך לפתוח שנה הבאה אם שתי חלוצים (תלוי ברכש, רונאלדיניו או חלוץ?) או מצד שני, גאטוזו באמת יעבור לבאיירן, בקיצור צרות של עשירים.
במילאן יש היררכיה ברורה והוא לא יכול להרוויח יותר משחקנים ותיקים שהוכיחו את עצמם הרבה יותר ממנו. זאת הנקודה הסופית.
תסביר לי, בבקשה, למה ונגר עושה מעצמו צחוק, צבוע ומגיע לו שיבגדו בו. נקודת המוצא שלי היא שפלאמיני לא בגד. ונגר נתן לפלאמיני הצעה. פלאמיני, מצידו, החליט לדחות את ההצעה וחתם במילאן. אפשר להתווכח אם ונגר נכשל במשימתו לשמור על הסגל של ארסנל, אבל מכאן עד הקביעה שונגר עושה מעצמו צחוק, צבוע ומגיע לו שיבגדו בו המרחק עוד רב. אתה מדבר לא לעניין.
ההיררכיה נעלמה ברגע שקאקא מרוויח כפליים מיתר שחקני הסגל... בעידן של אברמוביץ' ודומיו, רק כסף גדול יותר יכול למשוך שחקנים לאיטליה, אחרת אין מה לדבר על תחרות בקבוצות האנגליות... ובשורה התחתונה פלאמיני יקבל משוכרת גבוהה יותר ממה שארסנל התכוונה לשלם לו. יכול להיות שאצל פלאמיני הסיבה לרצון לעזוב היתה שונה ומורכבת יותר מכסף, אך אני מתכוון יותר לתמונה באופן כללי.
המשכורת של קאקא לא כזאת מוגזמת בהתחשב בזה שהוא השחקן הכי טוב שלנו ותורם כפליים מכל שחקן אחר. חוץ מזה, הוא חידש את החוזה לא מזמן, כשהחוזים של שחקנים כמו פירלו, גאטוזו ונסטה נחתמו כבר מזמן. פלאמיני לא מקבל יותר מהם, צא מהסרט שאיזה עיתון טיפשי האכיל אותך בו. והוא גם לא עבר בגלל הכסף, הוא שחקן צעיר חסר הישגים עד עכשיו ששואף לזכות בתארים ולהגיע לפסגות הכדורגל התחרותי, ולכן הוא בחר במילאן, לא משנה אם היא הציעה מיליון יותר.
המשכורת של קאקא אינה מוגזמת בהתחשב בעובדה שברגע החתימה, קאקא היה בתקופת שיא אחרי כמה הופעות מצויינות בליגת האלופות והעובדה שמילאן היתה חייבת לשדרג את שכרו כדי למנוע ניסיון של קאקא ללכת בעקבות הכסף הגדול של ריאל וצ'לסי... מצד שני למעט חצי שנה בעונה שעברה, קאקא כבר שנתיים (בעיקר בליגה) נמצא בכושר ירוד, ושומר בעיקר על חוסר יציבות. מבלי להכנס לנתונים סטטיסטיים, ישנם שחקנים שתורמים לקבוצה לא פחות, לדעתי יש כאלה שיותר, מקבלים שכר הרבה יותר צנוע והרבה יותר נמוך ממה שמגיע להם באמת. אמר את זה אחד שמסתמך על...? מה שאתה אומר בעצם שהעובדה שפלאמיני ישדרג את שכרו ב-מיליון דולר או יותר...לא השפיעה על ההחלטה שלו...וואלה?
לא הגבתי עוד בעניין של פלאמיני אז אני אעשה את זה עכשיו. פלאמיני הוא בסה"כ החתמה טובה לעיבוי הרוטצייה בסגל,מחליף לפירלו?אין דבר כזה. אני לא מבין את כל התקוות שתולים בו,סה"כ נתן עונה אחת טובה,חסר שחקנים שנתנו עונה טובה,עברו לקבוצה גדולה והיום אף אחד לא זוכר את השם שלהם? לא צריך לתלות בו יותר מידי תקוות,בסה"כ החתמה טובה,מה גם שהוא מגיע בחינם.