מילא להגיד שזה כבר לא נכון שללטיניים קשה להתאקלם באנגליה, מקבל את זה - אבל ללכת ולהמליץ לברזילאי לעבור לאנגליה כדי להחזיר לעצמו את שמחת החיים? איך? אני רק שומע את ההצעה של מנצ'סטר סיטי ומרחם על הבחור מעצם המחשבה שאחד כמוהו יצטרך לעבור לעיר כמו מנצ'סטר. צאו מזה... אנגליה זו לא ממלכת האגדות איפה שהכל קסום, ורוד ונפלא. רונאלדיניו בשפל? שיילך לחתום בסיטי. וייה עומד לרדת ליגה עם ולנסיה? שיעבור ליוקרה של טוטנהאם (פחח). אני לא אופתע אם עוד רגע מישהו אצלכם ימליץ לג'ורג' בוש ללכת ולנהל את מידלסבורו כדי לצאת מהתדמית הרעה שיש לו בארה"ב. "רע לכם? זקוקים לשיפור תדמית? בואו ליוקרה, לאיכות ולקסם של הפרמיירליג!" נשמע כמו אותן פרסומות אמריקאיות לקקניות שעשויות מפלסטיק. יש עוד עולם מחוץ לאנגליה והממלכה, צאו מהבועה.
אין בעיה, אבל רק ביום שתפסיק להידלק בכל פעם שאתה שומע את המילה "אנגליה". היית פעם במנצ'סטר? אני לא חושב שהוא יסבול שם. אני לא רואה הבדלים עצומים בין מנצ'סטר למילאנו, שתיהן מרכזיות, שתיהן מוקד כלכלי וקצת תרבותי, שתיהן לא ניחנו ביופי מנקר עיניים אלא פשטות אורבנית. אנגליה היא ממלכת כדורגל וככזו היא מקום נהדר לכדורגלנים. זו לא קלישאה, זו אמירה שחתומים עליה שחקנים רבים. אדגר דאווידס, שנים אחרי קריירה ממושכת ומוצלחת בסרייה אה הגיע לטוטנהאם ולא הפסיק לדבר על היחס הנהדר מהאוהדים, על המגרשים שתמיד מלאים, על התשוקה האינסופית לכדורגל. בליגה שבה משחקים התקפה אחרי התקפה וכדורגל מצד לצד יכול לקסום לשחקן כמו רונאלדיניו הרבה יותר מליגה שבה הוא יצטרך לפחד פחות מאשר הבעיטות לרגליים.
או ארסנל,מנצ'סטר,ליברפול כן,כדורגל יותר אטרקיבי מאשר הליגה האיטלקית. אבל רונאלדיניו ? אני לא רואה אותו באנגליה,איטליה יותר מתאימה לו.
א. רונאלדיניו קיבל הצעה מארסנל, מנצ'סטר, ליברפול? לא. ב. הכדורגל של ליברפול רחוק שנות אור "מכדורגל אטרקטיבי". ג. ארסנל וליברפול לא ישלמו לו את המשכורת שהוא רוצה. ד. ההשוואות האלה מגוחכות בין איטליה לאנגליה ואני אפילו לא מתכוון לפתוח ויכוח לגבי הסוגייה, איפה הכדורגל יותר אטרקטיבי, מעניין, טוב וכו'...
מה הטעם בדוגמא שהבאת על דאווידס. באיטליה לא היה לו יחס דומה? אוהדי יובנטוס מתו עליו והיה כעס גדול על מוג'י באותה תקופה כששיחרר אותו. תשוקה גם לא הייתה חסרה לו. בימיו ביובה הוא השחקן ששרף הכי הרבה קילומטרים בעולם אני חושב. הבנאדם לא הפסיק לרוץ, אחחח אני מתגעגע.
אני נדלק כשעושים השוואות לא הגיוניות. אני לא צריך להיות במנצ'סטר על מנת להכיר את העיר. עיר אפורה, עם חיי לילה לא רעים ומוזיקה נהדרת. מילאנו? עיר גם די אפורה (למרות שמבחינת מראה היא הרבה יותר מרשימה), בניגוד למנצ'סטר היא לא סתם מוקד כלכלי, אלא הבירה הכלכלית של איטליה, יחד עם פריז וניו-יורק מהווה את הבירה האופנתית של העולם מה שמקנה לה חיי לילה וזוהר עשירים בהרבה ממה שלמנצ'סטר יש להציע (אשכרה הוליווד, תבדוק כמה כוכבים בעלי שם מגיעים למילאנו וכמה למנצ'סטר - נשמע ילדותי, אבל טיפוסים כמו רונאלדיניו נמשכים לשטויות כאלה). מה גם שבמילאנו יש מדי פעם שמש, שהיא מילה גסה בצפון אנגליה. אין שמש? קופצים לריביירה האיטלקית/צרפתית שנמצאת 2 מטר משם. מה יעשה רונאלדיניו ביום גשום במנצ'סטר? יקפוץ לבקר במכרות של הג'ורדיז? לונדון מהווה השוואה הרבה יותר סבירה מבחינת משיכה לשחקנים זרים (אולי אף עולה על מילאנו מבחינה הזאת). גם מבחינת סגנון משחק אני לא רואה יתרון באנגליה. שחקנים טכניים כמו רונאלדיניו (במיוחד טכניים שבאים לידי ביטוי בטאץ' ולאו דווקא בדריבל) יהנו הרבה יותר באיטליה הטכנית מאשר באנגליה עם הקצב המטורף שלא משאיר הרבה זמן למחשבה יצירתית. במקרה של רונאלדיניו, מדובר לא רק בכדורגלן. מדובר בכדורגלן שהוא גם בליין שמחפש שמחת חיים. איטליה תתן לו את השילוב הזה הרבה יותר מאשר אנגליה.
כל מה שקורה כרגע לרונאלדו לא מוסיף לו כבוד.אבל מן הסתם הצהובונים רדפו אותו כל הקריירה. היו שחקנים יותר גדולים ממנו שהסתבכו עם זונות,וזה לא משנה ולא ענייננו מאיזה סוג. לגבי רונאלדיניו:אני הייתי פאסימי לחלוטין לגבי ההעברה שלו לרוסונרי.ביכולות שלו אין לי כלל ספק,בטח שלידד שחקן ענק כמו קאקא.מה שכן,אחרי המשחקים האחרונים של ברצלונה אין מנוס מלומר שלרונאלדיניו או יותר נכון לאי יכולת של רייקארד למצוא לו מחליף ראוי יש השפעה מכרעת על משחק ההתקפה של כל קבוצה שהוא יהיה בה. ברור שאין קבוצה שתהיה תלויה בו טוטאלית,אבל עצם העניין שעשו ממסי אלוהים ואות הפכו לשעיר לעזעזל רק מוכיחה היום כמה מסי בעצם לא בשל להנהיג קבוצה,ואילו רונאלדיניו עוד יוכל יחד עם קאקא להחזיר את הצבע לפנים של אנצ'לוטי.
החלום קרוב להתגשם! כל יום צצות ידיעות נוספות בקשר לפלאמיני, והיום אני קורא דיווחים שהוא כבר הודיע לחבריו בארסנל שהוא ייפרד מהם לטובת מילאן, ומסתבר שזה עפ"י בקשת וונגר שביקש ממנו לחכות עם זה עד סוף אפריל לא משנה מה תהיה החלטתו. פלאמיני הוא השחקן היחיד מכל השמות שמקושרים אלינו כרכש לעונה הבאה, שאני מרגיש הכי בטוח לגביו ולא יאכזב. כדורגלן ענק שהעונה פשוט התענגתי על כל דבר שעשה והיה לשחקן האהוב עליי בארסנל, ואולי אפילו גם הכי חשוב בהרכב שלהם.
נסחפת. שחקן טוב, שאני אשמח מאוד אם הוא יבוא, אבל יש בזה גם צדדים בעייתים: 1. התקבעות על 4-5-1, מה שאומר שחלוץ רציני לא יבוא, כי יש כבר את פאטו. או 2. גאטוזו עוזב. לדעתי, הכי טוב יהיה אם הוא יוכל לשחק על המשבצת של פירלו. אני לא מכיר את החשקן טוב מספיק, אבל אין הרבה שחקנים שיכולים לשחק שם, ופלאמיני מבחינה הגנתית יהיה טוב מספיק. כל הקישור החאורי יהיה מורכב מגאטוזו ופירלו בהרכב, ופלאמיני ואמבורוזיני על הספסל. לא רע.