קשה לי להאמין שגאטוזו יעזוב. למילאן אין סיבה לשחרר אותו ולא אין סיבה לעזוב את מילאן. ואן באסטן - צודק, אבל רוני יכול לשפר את מילאן, אם הוא יחזור לעצמו. אבל שוב, זה הימור גדול מדי, וצריך קודם חלוץ מוכח.
א. מילאן חייבת קשר התקפי לרוטצייה, אי אפשר להמשיך להתבזות ולעלות אם גורקוף או ברוקי כקשרים "התקפיים". ב. רונאלדיניו רק בן 28. ג. הולנדי אפס, שיתחיל להתעסק באיך הוא לא מסיים במקום אחרון בבית, כפי שזה נראה עכשיו גם רומניה הולכת לתת להם בראש.
דוקא למילאן יש סיבה טובה מאוד לשחרר את גאטוזו - הגיל שלו משפיע והוא הולך ונגמר. כל המשחק שלו בנוי על כוח ותוקפנות, ובשביל זה הוא צריך להיות בכושר גופני מעולה כל הזמן. בגיל 30 כבר אין לו את אותן המהירות והאנרגיות בגוף כדי לכפר על המוגבלות הטכנית שלו, והעונה הנוראית הזאת שיש לו היא ההוכחה לכך. שחקנים כמו דל פיירו, סיידורף, נדבד ואחרים, יכולים להמשיך הרבה זמן ברמות הגבוהות בזכות מה שיש להם ברגליים. חוץ מהמאפיינים הפיזיים, לגאטוזו אין מה למכור, וכשהם דועכים דועכת גם התרומה שלו לקבוצה על המגרש. למרות הכל, גאטוזו הוא סמל ושחקן נשמה, מילאניסטה אמיתי, ואני לא הייתי רוצה לראות אותו עוזב, אבל חייבים להביא את פלאמיני שהוא הדבר הטוב הבא בכדורגל שגאטוזו מייצג. "הולנדי אפס" - איך אתה לא מתבייש?
ככה זה כשאבא שלך זורע בך שנאה לשחקן, בגלל זה אה... אני גם לא שוכח לו את המונדיאל האחרון ואי זימונם של סיידורף, סתאם, דווידס לסגל..(בטח שחכתי מישהו...) והחלטות מקצועיות מטופשות כמו השארתו של ואן ניסטלרוי מחוץ להרכב בשמינית הגמר. פלצן בדיוק כמו אגדה הולנדית אחרת, קרויף.
הסיפור של גאטוסו מזכיר לי את דמיאנו טומאסי. קאפלו רצה שחקן יותר חזק ויותר מהיר ליד אמרסון והביא את דאקור שהוריד את טומאסי לספסל, רק שאז אף אחד לא חשב אפילו לרגע להפטר מסמל כמו טומאסי. בהמשך דאקור נתן עונה אחת מעולה ומיד אחריה, ילד בן 20 בשם דניאלה דה רוסי הוריד אותו לספסל והקריירה שלו ברומא דיי נגמרה. טומאסי המשיך להיות אהוב הקהל וצפוי לקבל תפקיד מקצועי במועדון אחריי שיפרוש ממשחק. מילאן רוצה את פלאמיני? שתביא אותו אבל לא במקום גאטוסו, בכלל לדעתי פלאמיני שחקן עם קריירה מזעזעת עד העונה האחרונה שבה הוא מציג יכולת מעולה ליד פברגאס שלא משאיר לו יותר מדיי עבודה במרכז המגרש. הדבר היחידי שיכול להבדיל בין שני המקרים הוא קבוצות מטומטמות כמו ריאל מדריד שמוכנות לשים 20 מליון יורו על שחקן מעבר לשיא.
ועדין, עדי שיש עמדה אחת במילאן שלא צריכה חיזוק (יש גם את אמברוזיני שמעולה השנה) מתחילות שמועות לגבי גאטוזו. קודם שיסדרו את השוער, ההגנה, הקישור ההתקפי, מחליף לפירלו, חלוצים, ורק אז שידברו על זה.
:aa1: בטורניר הרכבות הרוסי השנתי (בסה"כ זו שנה שנייה שהוא יתקיים) במוסקבה ישתתפו הפעם לוקומוטיב מוסקבה, מילאן, צ'לסי וסביליה. טורניר הידידות יכלול שני משחקים לכל קבוצה שיתקיימו ב-1 וה-3 לאוגוסט 2008 וישמשו לכל הקבוצות מלבד למארחת משחקי הכנה לעונת 08/09. :aa1: מאסימו אודו עבר את הניתוח בברכו השמאלית בהצלחה וחזר להתאמן במילאנלו עם כל הקבוצה. החדשות הטובות הן שהוא לא גמר את העונה, כפי שזה נראה בהתחלה, והוא יוכל לחזור לשחק בהמשך, רק לא במחזור הקרוב.
ברלוסקוני: "רונאלדיניו רוצה לבוא למילאן, זה ברור. שחקן חשוב נוסף בדרכו אלינו. זה חלוץ מרכזי חזק שלא אנקוב בשמו. אנחנו מוכנים להחתים שני שחקני וורלד קלאס לעונה הבאה, ויהיו גם שחקני וורלד קלאס בהגנה."
נהפכנו לבדיחה של אירופה, עם כל הכבוד רונאלדיניו ודרוגבה לא נחוצים לנו, כל כך קשה להביא את גומז? גם אם גאטוסו לא כמו פעם אני נגד מכירה שלו, על שחקן כזה פשוט לא מוותרים.
ההסבר היחיד לכך הוא שההנהלה חושבת להחתים שחקנים וורלד קלאס שיביאו הכנסות כספיות למועדון. בתכלס אני מאוד רוצה שהם יבואו, יביאו עניין לליגה האיטלקית, מזמן לא היו החתמות כאלה, בתור אוהד קאלצ'ו אני אומר אתה זה ולא בתור אוהד מילאן כי גם אני מודע לכך שמבחינה מקצועית לא שווה להחתים אותם, אבל עדין עדיף להביא אותם מאשר להביא שחקנים דוגמת איברהים בא או סזאר.
לגבי רונאלדיניו אני חושב שהוא יגרום לקאקה לשחק פחות טוב, אני לא אוהב את כל הדיווחים לגבי היכולות שלו בערבים ויש הרבה דברים שליליים שמגיעים מהשנה האחרונה שלו בבארסה, דרוגבה חלוץ נהדר אבל הוא אנוכי מאוד וגם כאן הרבה דיווחים על בעיות בקשרים חברתיים בצ'לסי ואני חושש שהשניים יגרמו לבעיות בקבוצה. גאטוסו הוא שחקן נשמה של ממש, לעולם אני לא אשכח את הריצה המטורפת שלו, את הניסיון לשמור על הקבוצה על מנת שלא תספוג ברגעים האחרונים של גמר ליגת האלופות מול יובנטוס, את החגיגה שאחרי הפנדלים ואת עשרות אם לא מאות המשחקים שלהם שהיה כל כך דומיננטי וקנה את הלבבות של כמעט כל אוהד רוסונרי. אני חושב שזו טעות לשחרר אותו אחרי עונה אחת שבה הוא לא בולט לטובה, מצידי שיחמם את הספסל העיקר שלא יעזוב.