מילאן האיטלקיה היחידה שנשארה עד כה באירופה: בגמר!!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Jose Mourinho, ‏28/7/06.

1. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל הככבוד למילאן ! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    הרוסונרי שוב עשו את זה,וכשאף אחד לא נתן להם סיכוי,אפילו אוהדי מילאן לא האמינו שמילאן מסוגלת להפתיע את באיירן ועוד בחוץ,אבל שוב החברוה של אנצ'לוטי עשו את זה,וכמה שאני שמחתי שהם עלו,ולא ביגלל שהם הנציגה היחידיה של איטליה,זה ביגלל הלב הענק של כל השחקנים,ובעיקר של המאמן שעם מיגבלות שאף מאמן לא היה מיסתדר איתם שוב מצליח להוציא מהשחקנים שלו את המקסימום.
    נסטה ומאלדני במשחק גדול,שמזכיר את הימים הטובים של שניהם,גם אודו ראוי למילה טובה,סיידרוף וקאקא דאגו ליצרתיות בקישור,אבל מעל כולם זה פיפו,החלוץ הוותיק שוב הוכיח שמוקדם להספיד אותו,וכשצריך אותו הוא שם.
    גראנדה מילאן ! :aaa15:

נערך לאחרונה ב: ‏12/4/07
  2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מתנצל מראש אם אני מקפיץ לחינם את הדיון הזה, פשוט הדיונים הקטנים של אנשי הפורום, "מי תעדיף שתזכה בצ'מפיונס", הזכיר לי אירוע קטן שהייתי עד לו בספורטס קפה בפיקדילי לפני שבועיים.
    בעת שצפיתי במפגש השני בין באיירן למילאן באחד המקומות היותר הומים שקיימים בלונדון בשביל לצפות במשחק כדורגל, הכרתי שלושה איטלקים מסרדיניה שעודדו ללא הפסקה את מילאן, קפצו בגולים, התעצבנו בהחמצות, נבהלו כשבאיירן סיכנו.
    הדבר היה לי די מוזר, שכן כל מי שמכיר את הלך הרוח באיטליה יודע שתושבי איזור הדרום רוחשים יחסי קנאה/שנאה כלפי תושבי הצפון העשיר, אז איך פתאום דרומיים לתפארת מעודדים את הקבוצה שהכי מייצגת את העושר והקפיטליזם הצפוני?
    באנגליה יש משפט שאומר Club before nation, שאומר בעצם - המועדון גדול מכל גאווה לאומית, זו הזהות הראשונה והעיקרית של האוהד. מה שזה בעצם אומר הוא שאוהד יונייטד בחיים לא יעודד את ליברפול אם היא משחקת בגמר הצ'מפיונס ליג (ולא רק אם היריבה היא יונייטד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx ).
    לעומת זאת נראה שאצל האיטלקים המצב שונה... מה אתם אומרים?

3. tom Member

בהחלט.
    אני מכיר לא מעט אוהדי יובה-אינטר-מילאן-רומא שמעודדים את הקבוצות האיטלקיות כשקבוצם עפה ו/או כשקבוצה איטלקית נמצאתבשלבים האחרונים (קרי: רבע גמר, חצי גמר וגמר).

נערך לאחרונה ב: ‏26/4/07
  4. Chievo Member

גאי (אגב, סרדיניה לא נחשבת מהדרום) באי סרדינינה אין קבוצה שיכולה להתחרות עם קבוצות צמרת, יש להם רק קליארי שמשחקת בליגה הבכירה, עכשיו נשמע לך הגיוני להביא דוגמה את אוהד ליברפול שמועדד מנצ'סטר ..... לעומת זאת זה נראה די הגיוני שאוהד ווטפורד מעודד את מנצ'סטר בליגת האלופות.

5. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

[/QUOTE]לעומת זאת נראה שאצל האיטלקים המצב שונה... מה אתם אומרים?

6. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

המצב אכן שונה,אבל לא תמיד נכון.
    אתן לך כמה דוגמאות - לדוגמה האוהדים מסרדיניה שהכרת מייצגים תופעה מאוד רווחת בחברה האיטלקית.למעשה לפני 50-40-30 שנה שהרבה דרום איטלקים היגרו לצפון איטליה ולשאר מקומות בעולם {הגירה לגרמניה,בלגיה,צרפת,קנדה,אנגליה וכו' וכו'} בכדורגל הם אהדו את הקבוצה שהם אוהבים בלי קשר למקום שממנו באו ממנו.ידוע שרוב אוהדי יובנטוס למשל הם אוהדים לא-מטורינו ואוהדי טורינו הם התושבים הוותיקים של העיר.ככה שאני לא בטוח שיש קשר רגשי בכלל לקליארי לדוגמה....
    אבל דוגמה נוספת אחרת - לא תמיד אוהדי אינטר ויובה ירצו לטובתם של מילאן,אבל לגבי המשחק של יום שלישי יש סיכוי יותר טובים שזה לא קרה מכיוון שלהרבה אוהדים חשוב יותר התדמית של הכדורגל האיטלקי בגלל התקופה האחרונה.לדוגמה אני מכיר אוהד לאציו שגר בנאפולי ואחרי ה7-1 הוא חגג בבית,וביום שני הוא אמר לי שמנצ'סטר יתנו 5 חתיכות למילאן,כי גם ככה הוא רוצה - אי אפשר להצביע על מגמה מסוימת.

7. Chievo Member

אז איך אפשר לסכם את העונה הזאת ...

כמה זה היה קרוב שמילאן לא תשתתף בליגת האלופות העונה, ערעור אחרון הצליח לשלוח את פאלרמו לגביע אופ"א, מילאן תהיה האיטלקית הרביעית בליגת האלופות, ובסוף היא זאת שלקחה את התואר.

רק אם אינטר הצליחה להגיע לשלב מתקדם במפעל זה, העונה תהיה העונה הכי מוצלחת לאינטר ב40 שנים האחרונות, אני עדין מאמין שזה רק מזל מה שזרק את אינטר החוצה, חבל ששניים מהקשרים הכי טובים שלה העונה ויירה וקמביאסו החמיצו את המשחק נגד ולנסיה בגלל פציעות.

רומא, כל הכבוד להם שהצליחו להגיע לרבע הגמר, ולעבור את ליון שהיא אחת מהקבוצות הטובות באירופה, את ה7:1 באולד טרפורד זה היה משהו לא טבעי אין הסבר לזה, יונייטד תפסה את הזאבים ביום רע, בכל זאת הרומאים לדעתי יצאו גיבורים.

אוקיי ומי הרביעית שהציגה את הקאלצ'ו בליגת האלופות, זאת דווקא קייבו, שהחמיצה הזדמנות להשתתף במפעל האירופי הכי גדול, עד עכשיו אני לא יכול להבין את זה, למה השחקנים ויתרו בקלות ולא נלחמו במשחק, קייבו ביישה את הכדורגל האיטלקי ואת אוהדיה עוד שגם לא הצליחה במוקדמות גביע האופ"א כשהפסידה לבראגה הפורטוגזית, הלך החלום, השכונה לעולם לא תשחק במפעל אירופי כי אי אפשר לקבל מתנה כזאת מההתאחדות ולפספס אותה בצורה מביישת, חבל...

פארמה, ליבורנו ופאלרמו הצליחו להגיע לשלב הבתים, אבל אז פאלרמו עולה למשחקי גביע אופ"א עם הרכב שני כאילו זה סתם משחק אימונים או משהו, אחר כך גם ליבורנו ופארמה נפולים מהרגליים שלהם, שבסופו של דבר נאבקים על השרדות בליגה.

העונה, הנציגות בליגת האלופות לא השתנו חוץ מקייבו-לאציו. פיורנטינה אמפולי וגם פאלרמו עשו את הדרך לגביע אופ"א, מקווה שכולם יצליחו בפעם הבאה.

:aaa15: :aaa15:

8. מיכל3 Member

אני אדבר רק על שתי הנציגות הבכירות השנה בצ'מפיונס ליג והראשונה שבניהן מילאן. אחרי הפתיחה הזוועתית שלנו בליגה (וגם בצ'מפיונס למרות הנצחונות בבית 8 בהתחלה, לא הצגנו יכולת שיא ואחרי זה באו ההפסדים המבישים לליל בבית ואאק אתונה בחוץ), בחיים לא האמנתי שנגיע למעמד הגמר ושנזכה בגביע. הפסדנו לכל קבוצה אפשרית כמעט בליגה, סיימנו בתיקואים מבישים בגלל שהייתה לנו התקפה כ"כ אנמית באותה תקופה ושום דבר לא הלך בקבוצה. השינוי הגדול החל בסוף ינואר, יחד עם הגעתו של רונאלדו לקבוצה שהעיר את ההתקפה לחיים ויחד איתה גם את קאקה שהיה בתרדמת רוב העונה והשיתוף פעולה בין השניים היה יוצא מן הכלל. כל הקישור בעצם התעורר לחיים-פירלו שהתחיל להזכיר את המאסטרו של המונדיאל ועד אמצע עונה שעברה, סיידורף שהיה פשוט גרוע רוב שלבי העונה ואחרי שאנצ'לוטי הציב אותו מאחורי החלוץ התפקוד שלו השתנה לגמרי. לגבי גאטוזו אין צורך להרחיב, מגיע לו קרדיט באותה מידה שלקאקה מגיע וגם אמברוסיני שנמצא באחת התקופות היותר טובות בקריירה שלו. זאת מילאן של החודשים האחרונים בליגה ובצ'מפיונס (חוץ מהגמר שדווקא בו הייתה יכולת פושרת מאוד מצד רוב השחקנים), וכמובן יש לציין את ההגנה שהשתפרה פלאים יחד עם חזרתו של נסטה שהציג יכולת נפלאה עוד מהמשחק הראשון שחזר מאז הפציעה. אם מסתכלים על מילאן של השלושה-ארבעה חודשים אחרונים, מגיע לה לזכות בגביע ואין פה שום וויכוח.

לגבי היריבה העירונית, אין יותר מידיי להרחיב חוץ מאכזבה (מהצד שלהם לפחות). כרגיל באים עם הרבה ציפיות במפעל הזה ובסוף עפים בשמינית או ברבע. השנה המועדון האינטריסטי בא במיוחד עם המון ציפיות, אחרי החיזוק המשמעותי שהגיע לקבוצה והצגת יכולת משכנעת מאוד בליגה. אך מה לעשות שהמזל לא היה איתם בשמינית וכמו שקייבו ציין גם שני השחקנים הכי חשובים בקישור היו פצועים. למרות זאת, אני עדיין חושבת שאינטר כן יכלו לעשות את זה ולפי רמת הציפיות שהייתה השנה מהקבוצה, הם היו צריכים לפחות להגיע לחצי גמר אם לא יותר.