מיהו כדורגלן העשור?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏21/12/09.

1. Raulito Madridista

בקשר לוויכוח של נדבד ופיגו...
    טוב שלא אמרת למשל שבקהאם ראוי להיות שחקן העשור ולא פיגו כי הוא(בקהאם) דוגמן ופיגו פחות יפה. מה זה קשור אם פיגו צוללן ובוגד ושכיר חרב? מדברים פה על יכולת מקצועית נטו. פיגו היה אחד הקשרים הטובים בעולם, נקודה. חוכמת המשחק שלו, הדיוק הפנומנלי בשתי הרגליים, המהירות וגם הסטט' - הוא לא היה כובש הרבה לולא היה פנדליסט, אבל בכל עונה הוא סיפק מספר דו-ספרתי של בישולים. פיגו לא היה פחות טוב מנדבד בשום אספקט של המשחק. ההיפך, השליטה שלו בכדור הייתה יותר מרשימה. לדעתי פיגו הצליח עם פורטוגל יותר מאשר נדבד בצ'כיה. היכן נדבד היה פרט לעונה המדהימה של יובה באירופה(03\2002), נניח שנה לפניכן שיובה נבעטה בשלב הבתים הראשון, או עונה לאחר-מכן שדפור השיגה ניצחון כפול על יובה?; כמובן שלא רק נדבד אשם, אבל אי-אפשר להציג דברים לא נכונים ולטעון כאילו כל עונה של נדבד הייתה בלבל של עונת 03\2002. פיגו נתן בריאל מדריד שלוש וחצי עונות נהדרות מתוך חמש וזה מצויין, מזאתאומרת 'נאדה'. ברור שיש ירידה בכושר המשחק כתוצאה מהגיל - המהירות פוחתת, הכושר הגופני במעט, אולי יש כבר שובע.
    אף אחד לא יבחר בפיגו לתואר 'ספורטאי העשור', הרי זו בדיחה, אבל הוא בהחלט יכול להיות מועמד לתואר שחקן העשור. לדעתי היו כאלו שהשפיעו יותר ממנו, אבל בטח שלא אדון נדבד.
    אגב, אין לזלזל במספרים של פיגו באותה עונה מצויינת באינטר, עונת 07\2006. גם אם מדובר בעונה חלשה של הליגה, זה מכובד מאוד לבשל 15 שערים ולמעלה מעשרים בכל המסגרות. דיברו על עונה חלשה של הליגה האיטלקית וזה בהחלט נכון, אבל אסור לשכוח שמילאן זכתה בצ'מפיונס, רומא הגיעה לרבע גמר ליגת האלופות כשהיא מדיחה את ליון, ובכלל - הרבה מדברים על עונה חלשה משום שיובה הייתה מחוץ לסיפור. השנה יובנטוס בפנים ולא ראיתי שיפור גדול בליגה האיטלקית. התחרותיות השתפרה במעט.

כל אלה שממשיכים בגישה 'רונאלדיניו עשה דברים שאף אחד לא עשה בעשור הזה' וכו', אתם מדברים פשוט כמו ילדים קטנים בכיתה ו' שחושבים שרונאלדיניו הגדול בהיסטוריה, אין מילה אחרת. ואתם יודעים טוב מאוד שתואר 'שחקן השנה בעולם' או דברים כאלו הם לא בידיוק המדד. צריך גם מזל, גם פרגון וההערכה ועוד הרבה דברים כדי לזכות בתואר הזה, גם קצת 'פוליטיקה'. זה בטח לא המדד היחיד לשפיטת שחקנים.

נערך לאחרונה ב: ‏29/12/09
  2. xavi6 Member

דור, תמצא לי שחקן חוץ ממרדונה שגרם לברנבאו למחוא כפיים לקבוצה בעשור הזה. תמצא לי שחקן שמנהל משחק שלם וקבוצה שלמה מצד שמאל. תמצא לי שחקן שמוציא אימפריה מהקבר כמעט לבדו. תמצא לי אותו. היחיד לדעתי בעשור הזה שיותר טוב מרונלדיניו מבחינת יכולת זה קאקה. היחיד.

3. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובכל זאת ירדן, לדעתי זה לא המדד.
    רונאלדיניו באמת עשה דברים מדהימים בברסה, דברים שספק רב אם שחקן אחר היה עושה, אבל כל זה היה לתקופה של שנתיים +-, לכן שחקן העשור הוא לא יכול להיות.

4. xavi6 Member

הוא היה שם גם במונדיאל 2002, הוא היה שם מהרגע הראשון עד העונה האחרונה בברסה. זאת אומרת 4 עונות בברסה, ואת אותו מונדיאל שהיה מס' 2 רק לרונלדו. הרבה אומרים שהוא לא היה ב-06, אני שואל את אותם אנשים-איפה אתם הייתם ב-02...

אני לא חושב שיש בעולם שחקן שגרם לי לתפוס את הראש כמוהו, כל פעם מחדש, גם כשהיה בקרשים. כל פעם שהבחור שיחק הוא נתן הופעה וגרר תחתיו המונים, כולם העריצו אותו, ואם לא-הם קינאו בו. עולם הכדורגל היה שלו, הקאמפ נואו היה המגרש הפרטי שלו, ואת כל זה הוא עושה מצד שמאל. הוא תמיד היה נחשב להכי טוב, גם כשהיו יותר טובים ממנו כמו קאקה בזמנו. ולמה? כי הוא ניצח משחקים לבד, והכל מצד שמאל. מה שהוא עשה לצ'לסי, מה שהוא עשה לריאל, מה שהוא עשה למילאן, מה שהוא עשה לכל קבוצה שהיתמודדה מולו-לא ראיתי אף שחקן עושה. והכל בזכות המשחק היפה, הפדלאדות והסומבררואים. אם ברסה הייתה קבוצה של שחקן אחד, זה ללא ספק רונלדיניו. הוא הוציא אותנו מהקרשים. לא צ'אבי, לא מסי, לא איניסטה, לא פויול, לא מארקז, לא אוליגר, לא ריקארד ולא פפ וגם לא אלוהים. רונלדיניו. היו לו כ"כ הרבה גולים מדהימים שאי אפשר לספור אותם על יד אחת, מהבעיטות החופשיות ועד המספרות. הוא היה ווינר. ומעל הכל, ובאמת מעל הכל, זאת הדרך שלו והחיוך שלו. כי הדרך זה מה שבאמת חשוב.

נערך לאחרונה ב: ‏29/12/09
  5. 亚历山大帕托 Member

אני מבין שהיית בן 8 ואתה יכול רק לקרוא על מה שהתחרש בכדורגל לפני כן, אבל למה לדבר שטויות אם אתה לא יודע?

בשורה התחתונה, אני לא חושב שאפשר לקבוע כל כך למי יש זין יותר גדול מבחינת תארים והישגים, שניהם מעוטרים ולשניהם היו סיטואציות שונות עם הקבוצות שלהם, אבל אני עומד על כך שנדבד יותר ראוי להיכנס לרשימת שחקני העשור בגלל הדרך, האופי והרוח הספורטיבית שהפגין למשך התקופה הזאת.

לגבי רונאלדיניו - מועמד לגיטימי לשחקן העשור, ולא רק אחד מהרשימה, אבל ההתנהלות שלו בשנים האחרונות פגעה בתדמית שלו בעיני חובבי כדורגל. ועדיין, מה שהשיג בתקופת השיא שלו (2002-2007) ראוי להערכה גבוהה, אפילו בלי קשר ליכולות האישיות שהפגין שללא ספק שמות אותו ברשימת אחד הגדולים של כל הזמנים. אני ארחיק לכת (או שלא) - מגיע לו יותר מבן ארצו רונאלדו.

נ.ב.: כבר היתה לי פסיכולוגית, תודה על הדאגה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/12/09
  6. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר כבר להגיד שזידאן יהיה שחקן העשור של הפורום כשבינתיים יש לו 25 קולות כשאחריו תיירי הנרי עם 17.

7. Raulito Madridista

יופי גאון, ציטטת חצי משפט שלי וניסית להוציא אותי אידיוט, אבל לצערך לא הצלחת. הכוונה שלי הייתה ברורה - נדבד הציג עונה אחת פנומנלית בליגת האלופות - 03\2002, אבל מעבר לכך הוא לא הצליח במיוחד במפעל הזה. בעונה הראשונה שלו במדי יובה הוא שיחק שבע פעמים במפעל ולא עזר לקבוצה - לא כבש אף שער ויובה הודחה בשלב הבתים השני. לנדבד כן יש חלק מסויים בעובדה שיובה לא הצליחה באירופה פרט לאותה עונה. הדיון כאן הוא לא על ספורטאי העשור אלא שחקן העשור, אחרת אין ספק שראול, מאלדיני או גיגס היו מנצחים בקלות. ציינת אופי, מנהיגות, רוח ספורטיבית וכו', אבל אתה בעצם מודה בשושו שמבחינת יכולת היו רבים שטובים ממנו(נדבד). על דבריי בנוגע לפיגו כלל לא הגבת(העיקר בהתחלה הצגת את רשמיך לפיהם נדבד הוא בכלל רמה מעל פיגו - משפט חסר היגיון), וטוב שכך, כנראה אין לך מה לחדש. פיגו הצליח יותר במדי הנבחרת, הוא זכה בליגת האלופות ולטעמי הוא היה בטופ גם יותר שנים. וגם אם לא, אני לפחות לא כותב משפטים מנותקים מהמציאות. פיגו הוא לא בפלנטה אחרת מנדבד, שהיה שחקן גדול וכבודו במקומו מונח. תלמד להעריך שחקנים שמצויים מחוץ לזירת הסרייה א'.

8. 亚历山大帕托 Member

באותה עונה שהוביל את יובנטוס לזכייה בסקודטו, כמו בעונה שאחרי, ובעונה שאחרי, וכמו ב-2000 כשהוביל את לאציו לדאבל... מה הפואנטה שלך? מה פיגו עשה בליגת האלופות "פרט לאותה עונה"? כמו שאמרתי, אתה מדבר שטויות על סמך דברים שאתה קורא באינטרנט ולא דברים שראית.

משפט מדהים. לא ידעתי ששחקני כדורגל הם לא ספורטאים ולערכים ספורטיביים אין שום משקל. אני לא צריך להוציא אותך אידיוט...

9. xavi6 Member

לאף אחד לא באמת אכפת ממך, אנחנו סתם צוחקים עליך...

בעניין נדבד פיגו-דור, אתה יודע מה דעתי על פיגו, שעשו ממנו יותר ממה שהוא. יודע להרים מעולה, מהיר, חכם, אבל לא שחקן שיודע לעשות את השינוי במשחק, לקחת את הכדור ולנצח לבד. נדבד לעומתו כן כזה. לכל אחד מהם יש את התארים שלו, זה לא שפיגו זכה ביורו ובמונדיאל, שלא נדבר שלפורטוגל יש נבחרת הרבה יותר טובה ומוכשרת מצ'כיה. מה שלדעתי מייחד את נדבד והופך אותו בשבילי ליותר טוב מהמון אחרים זה האופי, האופי המדהים שלו. השקט והצניעות, הנאמנות, מה שאי אפשר להגיד על לואיס "יודאס" פיגו שכל הקריירה שלו רדף אחרי כסף.

נערך לאחרונה ב: ‏30/12/09
  10. Jose Mourinho Member

רק תגובה אחת מעליך הוכיחו לך עם הדוגמה הטובה ביותר שמס' תארים זה לא מדד למי שחקן יותר טוב.

תקרא קצת, אולי תבין למה בכל העולם מחזיקים מג'רארד יותר מאשר מסיידורף:

כך שקודם כל העובדה שהוא זכה בכל אותם גביעי אלופות אולי יפה לרזומה אבל ממש לא מוכיחה ששחקן אחד טוב יותר משחקן אחר - מה גם שאתה לא יכול להכניס את מה שסיידורף עשה לפני תחילת העשור כמדד לסקר הזה.

לא ממש פרט מדוייק, נכון לאותה תקופה של פיגו ונדבד בנבחרותיהם - החצי הראשון של העשור(עד 2006).
    יחד עם פיגו, לפורטוגל היו את קאוטו, קרבאליו, מאניש, דקו, רוי קושטה, קונססאו ופאולטה אבל לצידו של נדבד היו ינקולובסקי, פובורסקי, ברגר, קולר, שמיצר, אויפאלושי, רוזיצקי ובארוש - ואני מדבר על התקופה שאותם שחקנים היו בשיאם, ואין הבדל כזה גדול אם בכלל, לפחות לפי דעתי.

הוביל? מי שהוביל את יובנטוס לזכייה באליפות באותה עונה היו בעיקר שחקני הרכש קנבארו, אמרסון, זלאטן והמאמן החדש קאפלו. זה מה שגרם לנדבד, טוראם וקמוראנסי להראות טוב יותר ממה שהם נראו עונה לפני כן, כאשר יובה סיימה עונה בינונית במקום השלישי והדחה בשמינית גמר הCL.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/12/09
  11. ארסנל ונגר Member

ילדון, מה הקשר בין מה שכתבתי לססק פברגאס ומרידה?
    זוהי לא אהבה עיוורת, ציינתי את מייסדי ה50-50, אתה יכול להסכים ויכול שלא (ולצאת טועה) אבל אל תבוא ותזרוק לי דברים באוויר.

אני מניח שאם ונגר רכש את ססק פברגאס, הוא ראה בו כשרון, בטח כשהוא בא למשבצת של פטריק ויירה. אבל אף אחד לא יכול לקחת את הקרדיט מונגר, כי ונגר מוציא/יוציא את המקסימום מהפוטנציאל הטמון בססק, חוץ מזה, אף אחד לא יכול לדעת איך ססק היה מתפתח בברצלונה, יש עשרות הבטחות שבסוף יצאו פלופים.

אז יבואו עוד אנשים כמוך ויגידו שהנרי/פירס/ויירה היו שחקנים גדולים עוד לפני שעבדו תחת שרביטו של ונגר, אז נכון, את הפוטניצאל היה להם עוד לפני, (אותו פוטנציאל שונגר ראה בססק) אבל ונגר האחראי להתפתחות ולמימוש הפוטנציאל המקסימלי.

אהבה עיוורת זו דוגמא טובה לזה שהחלטת שססק פברגאס היה מתפתח להיות שחקן גדול מלבד ארסן ונגר, שססק עצמו אומר שונגר הוא הדבר הכי משמעותי בקריירה שלו.

12. xavi6 Member

הדבר היחיד שהוא הביא להם זה זמן ובמה. זה הכל. הוא לא לימד אותם דברים שהם לא ידעו לפני כן...

13. ארסנל ונגר Member

אם כך אתה חושב אז לא הייתי צריך להתייחס למה שכתבת מלכתחילה.

טוב נו, מפעם הבאה.

14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ירדן, להגיד שונגר לא לימד אותם כלום ורק נתן להם במה וזמן זה ממש לא נכון. אין סיכוי למנג'ר כמו ונגר שמאמן שחקן 6 שנים אין השפעה על הכדורגל שלו ולא שיפר אותו בכל הנוגע להבנת משחק ושיפור הנקודות החלשות אצלו לדוגמא. גם להגיד שונגר אחראי בלעדי על מה שיצא מפברגאס זה לא נכון. גם לברצלונה וגם לונגר יש חלק לא קטן בהתפתחות שלו.

15. שלו Guest

סטיבי ג'י.