מיהו כדורגלן העשור?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏21/12/09.

1. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לי הרבה מה לומר גם לך וגם לדור, אבל באמת שאני עסוק וזה יגיע רק מחר (אני מקווה).

2. xavi6 Member

כן, לדעתי מארקז יותר טוב מנסטה, וכן קנבארו עשה מעצמו בדיחה בריאל בשנה הראשונה והאחרונה, וניפחו מעבר לכל פרופורציה את ההופעה שלו במוניאל-גם פויול נתן יורו אדיר מבחינה הגנתית לא פחות מקנבארו במונדיאל.

3. M_T_A Member

ההופעה של קננאברו במונדיאל היתה הכי טובה שראיתי מבלם בפער עצום.
    הפעם היחידה שממש נהנתי ממשחק ממשחק של בלם. כמה קלאסה בשחקן אחד..

אבל התקופה בריאל באמת הרחיקה אותו שנות אור מרמה עולמית

נערך לאחרונה ב: ‏26/12/09
  4. Raulito Madridista

נו באמת, מארקז בכלל שיחק יותר כקשר אחורי בעונת 05\2004. פרט לעונה הטובה הזאת, היו לו עוד שנתיים וחצי מצויינות, נכון. אבל להשוות אותו לנסטה? - מה הקשר בכלל? - זו לא אותה רמה. מארקז אולי יותר אלגנטי מנסטה אבל זהו. ברור שהוא יהיה שחקן יותר יותר מגוון ובלם שהולך קדימה, כי הוא יכול לתפקד גם כקשר אחורי וזה פלוס גדול. מארקז בלם שיודע להניע כדור ויש לו תאקלים חדים ומרשימים, אבל התיקולים של נסטה טובים לא פחות. נסטה היה בטופ הרבה יותר זמן, הוא נתן משחקים כבירים גם בנבחרת איטליה. צריך לקחת בחשבון גם את משך הזמן בהם השחקנים ניצבים ברמה הגבוהה ביותר. אפילו מארקז לא חושב שהוא יותר טוב מנסטה, שאל אותו. רק מדהים איך שני השחקנים האלה לא מסוגלים להשלים מעל 30 משחקי ליגה. פעם אחת בלבד בחמש-שש השנים האחרונות הם עשו זאת.

אף אחד לא ניפח את ההופעה של קנבארו במונדיאל 2006 - זו הייתה תצוגת בלמות מושלמת. קנבארו עשה עבודה של שניים - גם של בלם וגם של קשר אחורי. היו התקפות שהוא בכלל קטע אותן על סף מחצית המגרש. העונה הראשונה שלו בריאל מדריד ממש לא הייתה מזהירה, אבל צריך להסתכל על קנבארו ביחס לוולטר סמואל, ג'יאנלוקה זאמברוטה וליליהאן טורהאם - שלושה משחקני ההגנה הטובים ביותר בעשור האחרון, התקשו מאוד עם המעבר מהסגנון האיטלקי לסגנון השונה לגמריי בספרד. קנבארו הגיע למשחקים הגדולים של עונת 07\2006 ולקראת סיום העונה היה נפלא. אני בטוח שאתה גם לא שכחת את הקלאסיקו הפנטסטי שלו בברנבאו בתחילת העונה. דבר נוסף - זה היה לא ריאלי לצפות ממנו לשחק בריאל מדריד בידיוק כמו בנבחרת. היה ברור מראש שאין אפשרות לשחזר תצוגת בלמות כזאת.

5. JR-Riquelme Member

נראה לי שאתה סתם מנסה לעצבן...

6. Ohad_Glr Member

השחקן היחיד שהיה באמת מרשים לאורך כל העשור הוא תיירי הנרי.

אם רוצים לבחור בזידאן, צריך להתאים את זה לבחירה בין השנים 1996-2006, אם זה רונאלדו אז בין 1993-2003 וכ'ו.

השחקן היחיד שהקריירה שלו הייתה מרשימה מספיק כדי להיספר עם הגדולים והתפרסה בדיוק על כל העשור הוא הנרי.
    אז נכון, מאוד אהבתי את הנרי (עד המעבר שלו לקטלונים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ) אבל גם מבחינה אובייקטיבית הוא צריך להיבחר לדעתי.

ירדן- להשוות את התצוגה של פויול ביורו לזאת של קנאברו במונדיאל זאת בדיחה.
    אתה מוזמן לבדוק כמה שערים נבחרת איטליה ספגה באותו מונדיאל, ובאילו נסיבות (רמז- פחות מספרד ביורו).

7. Sergio Ramos Member

אין כמעט הבדל, לפחות מבחינתי, בין 95-2005 לבין 2000-2010, זה שרירותי לגמרי. רונאלדו השמן למשל, הבחירה שלי, את חלק ניקר מהקריירה וחירורי הרשתות שלו פרס על שנות ה-90 המאוחרות ועוד 3-4 מתחילת האלפיים בטופ העולמי עד לדעיכה הסופית שלו ועדיין ראוי גם ראוי להיות ברשימה הזאת.

לא מבין את השוואה של מארקז ונסטה, אפילו אין לי דעה נחרצת מרוב שזה לא במקום. מארקז בזמנים טובים יותר מהיום היה ללא סוף בלם ממדרגה ראשונה(מאז שהוסט לעמדה הנ"ל), היו לו פעולות הגנה שהשאירו אותי פעורות פה, הוא גם לא פישל במאני-טיים והיווה עוגן ממש מרכזי בהצלחות של ברצלונה(כיום הוא בירידה בגלל הפציעות וגם לא משחק בהרכב של בארסה באופן קבוע.)אבל למרות היכולת הנהדרת שהוא הפגין, לא נראה לי שיישאר לו אפילו עוד זמן בקריירה כדי להגיע למוניטין ולכברת הדרך שנסטה צבר. האטלקי נכנס לרשימת הגדולים בעמדתו, מארקז היה בלם בטופלמשך 3-4 שנים(כמובן שאין לשלול חזרה שלו למסלול הכושר הרגיל)בהחלט טובות, אבל בשום אופן לא מתקרב לאיטלקי האגדי של מילאן.

8. Raulito Megico Member

הנבחרת שלי:

שוער: קסיאס
    הגנה: פויול, נסטה, מלדיני קרלוס
    מקללה
    זידאן
    פיגו גיגס
    ראול-הנרי

9. rooney-7 Member

מישהו יכול להסביר לי איך הנרי קיבל כל כך הרבה קולות?

איפה הוא היה במונדיאל 2002 כשזידאן הושעה?
    איפה הוא היה ביורו 2004 כשיזדאן לא היה טוב ובכל מקרה מעבר לשיא?

כאשר הוא הנרי באותם שנים היה בשיאו בארסנל.

התארים שבהם הוא זכה עם צרפת ועם ברצלונה,הושגו כשהוא היה השחקן החמישי בחשיבותו בקבוצות הללו. בברצלונה אחרי צאבי,איניסטה,מסי,אטו ובצרפת אחרי זידאן טוראם דשאן ובכלל חוליית ההגנה הנהדרת שהיא וזידאן הם אלו שהביאו את התארים. נראה לי שגם טרזגה לא היה פחות טוב ממנו.

שימו לב גם שלשחקן אירופאי יש יותר הזדמנויות להוכיח את עצמו כי יש לו טורניר גדול כל שנתיים.
    והנרי בניגוד לשבצנקו וראול שיחק בנבחרת שהייתה מוכשרת,עמוקה ועם הגנת ברזל.

ככה שעם כל הכבוד להישגיו עם ארסנל לא נראה לי שזה מספיק. מה גם שצריך לזכור שבאותם שנים הפרמיירליג הייתה הליגה השלישית בטיבה בעולם, ויעידו על כך כשלונות האנגליות בליגת האלופות כולל ארסנל של הנרי.

10. xavi6 Member

דור, אני מדבר על יכולת נטו של שניהם. אני לא מדבר כמה זמן נסטה היה בטופ העולמי וכמה מארקז, כי זה בבירור נסטה שהיה יותר שנים בטופ העולמי, אבל לדעתי ביכולת רגילה-מארקז לא נופל ממנו ואף מתעלה עליו. הוא הבלם הטוב ביותר שראיתי, יותר מנסטה או קנבארו. אתה אומר "נתן משחקים מדהימים בנבחרת" כאילו שמארקז הוא לא השחקן מס' 1 במקסיקו. הוא השחקן הכי מפורסם בנבחרת ולא סתם הוא הקפטן והפנים של הכדורגל המקסיקני כיום. הוא פשוט אנדרייטד מובהק שלדעתי לא מעריכים מספיק. גם השנה פיקה "לקח" לו את התהילה, רק לפני חצי שנה פיקה היה מצחצח לו את הנעליים. פיקה צריך להגיד תודה לאלוהים שמארקז נפצע אחרת גם את הגמר והחצי הוא היה רואה מהספסל...לדעתי מדובר בבלם הכי טוב של ברסה ב-10 שנים האחרונות, ולבטח לא בלם שנופל מנסטה או מקנבארו וכל השמות הנוצצים של האיטלקים בהגנה כשהם ביכולת רגילה.

אתה אוהב לסבן את הדברים. אני מסתכל על קנבארו כמו שצריך להיסתכל, לא ביחס לזמברוטה או לתוראהם או לוולטר סמואל, אם מסתכל אליו ביחס לבלם הכי טוב באותה תקופה שהגיע לריאל. הוא היה באותה שנה בדיחה מהלכת, גם ביחס לכל האיטלקים שהגיעו לספרד. נתן תצוגה מדהימה במונדיאל, ללא ספק, אבל זה לא משהו שפויול לא נתן ביורו לדוגמא. לפויול אני מקווה תהיה ההיזדמנות גם לנסות לעשות תצוגה כזאת במונדיאל הקרוב, כי היורו שייך לו מבחינה הגנתית.

11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

תירוצים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

סתם, אני באמת מחכה לשמוע מה יש לך להגיד בנוגע לכל סוגיית האיטלקים שעלתה פה.

12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

Juventini, במחשבה שניה, הגזמתי עם התיאור שלי ואני חוזר בי חלקית. מונטרו באמת נתן כמה עונות מרשימות בעשור האחרון, אך אין זה מוזר לא להחשיב אותו בתור בלם העשור מהסיבה שהיו כמה וכמה בלמים טובים ומצליחים יותר לאורך השנים.
    נ.ב. - לפחות לא אמרת שכתבתי את דעתי על סמך היותי אוהד רומא שנעלב מהבוקס שחטף לואיג'י די ביאג'יו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

13. ofiry15 Member

אני כל כך שמח שזה פורם שאנשים מבינים פה עיניין וכמובן אין על זינדין זידאן בעשור הזה, מבחינתי הוא מאותה השורה של פלה ומארדונה.

וגם אני שמח שזה פורם שמבינים עיניין, ולא ילדים בני שנתיים שהיו מצביעים לי בכמויות למסי או לכריסטיאנו, הם בכלל צריכים להידחק לעשור הבא

14. JR-Riquelme Member

מה אתם מסתכלים על הנרי? אוליבר קאן כבר קיבל 12 קולות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx
    לא ידעתי שיש כל כך הרבה משתמשים בפורום הגרמני.

15. Bensh Member

איך אני אוהב את הפלצנים שבוחרים שחקני הגנה כי הם "מבינים" ולועגים לאלו שבוחרים שחקן התקפה
    להזכירכם, מטרת המשחק היא להבקיע יותר מהיריב, לא לספוג פחות ממנו. וזה משהו ששכחו בעולם הכדורגל מאז 2002 ועד הזריחה של רונאלדיניו. לכן הוא גם הבחירה שלי. האיש שהציב מחדש את הכדור במושג כדורגל